En cykelcomputer er et ‘must have’ for dig, som tager din cykling seriøst. Det er generelt ‘nice to have’ for alle cyklister, som ønsker at få data omkring deres performance på cyklen.

Derfor har vi lavet denne cykelcomputer test, hvor vi har fundet frem til de bedste cykelcomputere på markedet. Cykelcomputere kommer nemlig i mange forskellige prisklasser og med forskellige funktioner. Det kan derfor også være rigtig svært at vælge den rette cykelcomputer.

Men det er derfor vi er her, og vi har derfor samlet de bedste cykelcomputere på denne liste. Vi har i vores udvælgelse sørget for at der er noget for alle, og der er derfor cykelcomputere fra forskellige prisklasser med på listen. Alle cykelcomputeren på listen fungerer på alle cykeltyper.

Du kan under listen over de bedste cykelcomputere finde et afsnit, hvor vi går i dybden med, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge den bedste cykelcomputer til lige netop dig.


Bedste cykelcomputere på markedet:


Wahoo – ELEMNT Bolt v2 – Cykelcomputer med GPS


Udvalgte specifikationer:

 • 64-farvers høj kontrast farveskærm
 • Skærm lavet i Gorilla Glass
 • 16GB indbygget hukommelse
 • Smart Navigation
 • Vandtæt

Wahoo har opdateret deres populære cykelcomputer ELEMNT Bolt, som i forvejen ellers var en fremragende cykelcomputer. Den nye version af ELEMNT Bolt er selvfølgelig blevet forbedret, hvilket Wahoo bl.a. har gjort ved at bolt har udstyret cykelcomputeren med en 64-farvers høj kontrast farveskærm, hvilket gør, at det er yderst rart at kigge på den flotte 2,2” skærm.

Skærmen er lavet at det bund solide materiale Gorilla Glass, hvilket betyder, at skærmen ikke får ridser særlig nemt. Wahoo har givet ELEMNT Bolt en ny funktion i form af Smart Navigation, hvilket ellers før var en funktion der fandtes på den noget mere eksklusive model ELEMNT Roam. Smart Navigation hjælper dig med at komme tilbage på rette kurs, hvis du skulle komme til at køre forkert.

ELEMNT Bolt er blevet opgraderet, så den nu har 16GB indbyggede hukommelse, så du ikke kommer til at mangle data. Denne cykelcomputer kan nemt parres med Elemnt app’en, så du nemt kan synkronisere dine data fra cykelturen.

Denne cykelcomputer er elegant og slank, og så er den tilmed vandtæt. Du kan skrue op og ned på lysstyrken på displayet, så du altid kan aflæse informationen på skærmen. ELEMNT Bolt er en cykelcomputer i særklasse med en masse fede funktioner, så du kan være sikker på, at denne opdaterede version ikke kommer til at skuffe dig.


Du kan i videoen herunder se et komplet review af Wahoo Elemnt Bolt V2. Videoen giver dig et fantastisk billede af, hvad en af de absolut bedste cykelcomputere på markedet kan.


Garmin Edge 530 Performance Bundle – GPS Cykelcomputer


Udvalgte specifikationer:

 • Stor 2,6” skærm
 • Connect IQ
 • Navigation
 • Rig på funktioner

Garmin Edge 530 har også fundet vej på vores liste over de bedste cykelcomputere, da denne cykelcomputer næsten kan alt. Vi anbefaler dette Performance Bundle, som giver dig data omkring fart, puls og kadence, når du er ude og træde i pedalerne. Edge 530 findes også i et MTB-bundle, som er særlig beregnet til MTB-rytterne.

Garmin Edge 530 kommer med en stor 2,6” skærm, som gør det yderst nemt at aflæse informationerne på skærmen. Cykelcomputeren er udstyret med ANT+ og Bluetooth, så cykelcomputeren let kan parres med en passende ekstern enhed, som f.eks. din smartphone.

Vi kunne skrive sider om de mange forskellige funktioner, men vi vil i stedet nævne dem som vi finder mest relevant. Edge 530 giver dig akklimatiserings-måling og planlægning i computeren, så din træning kan tilpasses efter klima og højde.

Edge 530 kan give besked, hvis der er sket en ulykke på ruten, eller hvis der kommer et skarpt sving. Cykelcomputeren kan ligeledes give dig notifikationer om, hvornår det er passende at indtage væske og føde på den angivne rute.

Cykelcomputeren er udstyret med Connect IQ, så den kan parres med et stort udvalg af tredjeparts-apps og programmer. Garmin har opgraderet deres 530 model med en Workout API-integration, hvilket gør at cykelcomputeren automatisk synkronisere dine workouts og træningsplaner med Edge.

Edge 530 kommer med navigation, så du ikke kører forkert på den valgte rute. Navigationen er super nem at følge på den store 2,6” farveskærm. Du kan ligeledes connecte din cykelcomputer med din smartphone, så du kan modtage notifikationer på din cykelcomputer, mens du er på farten.

Dette bundle indeholder bl.a. pulsmåler, kadence-sensor og fart-sensor. Garmin Edge 530 vil uden tvivl ikke skuffe dig, da det er en fremragende cykelcomputer. Edge 530 helt sikker en af de bedste cykelcomputere, som du kan anskaffe dig.


Garmin Edge 530 er intet mindre end en imponerende cykelcomputer med en masse fede features. Se videoen herunder for at få et billede af, hvad cykelcomputeren fra Garmin kan.


Garmin Edge 1040 – Bundle – GPS Cykelcomputer


Udvalgte specifikationer:

 • Bedste cykelcomputer på markedet
 • 3,5” skærm
 • Navigation
 • Lang batterilevetid

Garmin Edge 1040-serien er den ultimative cykelcomputer, som praktisk kan næsten alt. Vi anbefaler dette bundle, hvor der bl.a. medfølger en softstrap pulsmåler, kadence- og hastighedsmåler. Dette bundle kan tage din træning til helt nye højder, da det giver et yderst præcist indblik i din performance på cyklen.

Edge 1040 er udstyret med et stort display på 3,5”, så du skal ikke være bange for, at du ikke kan aflæse informationerne på skærmen. Skærmopløsningen er 282 x 470 pixels, så du kan forvente en virkelig god opløsning. Garmin har selvfølgelig sørget for en touchskærm med farve, hvilket gør oplevelsen virkelig god.

Cykelcomputeren har et hav af forskellige funktioner til træning, og vi vil meget gerne fremhæve dem, som vi finder mest relevant. Garmin har sørget for ANT+, Bluetooth, Wifi, indlæste MTB tracks, advanced workouts, on-device workout suggestions og mange mange flere.

Garmin har smidt en række nye funktioner ind i Edge 1040, som f.eks. en forbedret og mere enkel opsætning og en Power guiden. Denne guide giver dig mulighed for at få anbefalinger til at gennemføre et løb mere effektivt. Cykelcomputeren kan ligeledes klassificere dine cykelevner baseret på den data cykelcomputeren får, når du er ude og cykle.

Edge 1040 har naturligvis navigation og Worldwide Garmin Cycle Map. Navigationen foregår gnidningsfrit på det store display, som gør det super nemt at følge den valgte rute. Batteriet kan holde op til 35 timer og i funktionen ‘batterisparer’ helt op til 70 timer, så du skal ikke være bange for at løbe tør for strøm.

Vi kunne skrive en bog om Garmin Edge 1040’s mange forskellige funktioner, hvilket uden tvivl er med til at gøre denne cykelcomputer til en af de absolut bedste på markedet. Hvis du vil have en cykelcomputer som kan alt, så er Garmin edge 1040 et rigtig godt bud.


Garmin Edge 1040 er måske den bedste cykelcomputer, som du kan få fingrene i. Se videoen herunder for at få et billede af, hvorfor denne cykelcomputer fra Garmin er alle pengene værd.


Cateye Padrone trådløs cykelcomputer 8 funktions – Sort


Udvalgte specifikationer:

 • Budgetvenlig cykelcomputer
 • 8 forskellige funktioner
 • ClickTech brugerflade
 • Moderne og rent design

Endnu en cykelcomputer fra Japanske Cateye er kommet med på listen, da der skal være noget til alle behov. Denne cykelcomputer har ikke de samme funktioner, som mange af de andre cykelcomputere på denne liste, men det er også en noget anden prisklasse.

Cateye Padrone er en smart trådløs cykelcomputer, som byder på 8 forskellige funktioner. Padrone er en flot, elegant, minimalistisk og tynd cykelcomputer, som uden tvivl vil pynte på langt de fleste cykler. Cykelcomputeren kan både monteres på styr og frempind, da den kommer med Flextight Beslag, som også gør monteringen nem.

Padrone har de nødvendige funktioner, som vil opfylde mange motionisters behov. Den store rene skærm giver dig mulighed for at aflæse far, distance, tid forløbet, ur og stopur. Cykelcomputeren starter automatisk, og den stopper også automatisk, når din cykeltur er færdig.

Cykelcomputeren kommer med en ClickTech brugerflade, og så har du mulighed for at tilgå en menu, som lader dig ændre indstillingerne på computeren. På den flotte skærm fremgår batteriniveau også, så du ved, hvornår det er tid til at skifte batteriet ud.

Hvis du søger en billig og flot cykelcomputer, som har de essentielle funktioner, så er Padrone fra Cateye et rigtig godt bud på din næste cykelcomputer. Padrone er en god og elegant cykelcomputer at starte med, hvis du skal have afdækket dit behov for en cykelcomputer.


Du kan i videoen herunder få et billede af, hvordan den Trådløse Japanske cykelcomputer Cateye Padrone ser ud i levende billeder.


Garmin Edge 830 MTB Bundle – GPS Cykelcomputer


Udvalgte specifikationer:

 • 2,6” skærm
 • ANT+ og Bluetooth
 • Connect IQ
 • NavigationEdge 830 kommer fra det velkendte Garmin, og det er en cykelcomputer, som giver dig enormt mange muligheder. Vi anbefaler dette performance bundle, som giver dig ekstra udstyr og muligheder for at få data omkring din performance. Der medfølger bl.a. pulsmåler, fart- og kadence-sensor.

Edge 830 har ligesom lillebror en 2,6” farveskærm, hvilket betyder, at du nemt aflæser informationerne på skærmen, når du er på farten. Edge 830 er udstyret med ANT+ og Bluetooth, hvilket giver dig mulighed for at få mange forskellige og præcise data omkring din performance på cyklen.


Garmin har opgraderet modellen, så du nu får endnu flere træningsplaner, powerkure og træningsbalance. Edge 830 har fået tilføjet en akklimatiserings-måling med en tilhørende planlægning. Det betyder, at du kan tilpasse din træning på cyklen, så den passer til klima og højde.

En anden fed feature i Edge 830 er, at den giver dig besked om, hvornår du skal spise og drikke, så du ikke glemmer at give kroppen den nødvendige næring. Cykelcomputeren kommer også i en MTB udgave, som er specielt beregnet til MTB-ryttere.

Du kan downloade TrailForks-appen, og så kan du få adgang til mere end 130.000 MTB bjergruter i verden. Edge 830 kommer med Connect IQ, hvilket betyder, at cykelcomputeren kan forbindes med et hav af tredjeparts-apps og programmer. For at nævne nogle få: Specialized, Strava, Training Peaks osv.

Edge 830 kommer selvfølgelig også med navigation, så du ikke skal være bange for at cykle forkert. Garmin har en yderst veludviklet navigation, som er let at overskue på den flotte og store farveskærm, som har en yderst flot opløsning.

Hvis du ikke lige kan finde forskellen på Edge 830 og Edge 530, så kan vi godt forstå dig. De er nærmest identiske, og den eneste primære forskel der er på de 2 cykelcomputere er, at Edge 530 har fysiske knapper på siden, hvilket Edge 830 ikke har. Edge 830 er af de bedste cykelcomputere på markedet, og den vil helt sikker ikke skuffe dig.


Du kan i videoen herunder blive klogere på Garmin Edge 830, og hvorfor den har fundet vej til vores liste over de bedste cykelcomputere på markedet.


Garmin Edge 130 Plus – GPS Cykelcomputer


Udvalgte specifikationer:

 • Budgetvenlig Garmin cykelcomputer
 • Mange sensorer som f.eks. GPS
 • Flot 1,8” skærm
 • Vejer 33 gram

Det er svært at komme udenom Garmin, når de bedste cykelcomputere på markedet skal findes. Garmin Edge 130 er ikke den sidste cykelcomputer fra Garmin, som du vil støde på, når du gennemgår denne liste over de bedste cykelcomputere.

Garmin Edge 130 Plus er en ultra let og flot cykelcomputer som byder på et utal af forskellige funktioner. Edge 130 kommer med flere forskellige sensorer som f.eks. GPS, GLONASS, Accelerometer og trykhøjdemåler, så du kan få en masse data, når du har været ude og give den gas på din cykel.


Garmin har opdateret den forhenværende Edge 130, og den nye Plus model øger både din brugeroplevelse og ikke mindst din sikkerhed. Edge Plus tilbyder nemlig registrering af uheld, så du kan sikkert kan komme igennem din rute.

Edge 130 Plus kommer med en ClimbPro-funktion, så du kan holde øje med kommende højdekurver og distancen til toppen. Displayet på denne cykelcomputer er 1,8”, og du aflæser let de valgte informationer som fremgår på skærmen.

Cykelcomputeren vejer kun 33 g, og så er den selvfølgelig vandtæt, så vejret ikke skal holde dig hjemme fra din planlagte cykeltur. Vi kunne blive ved med at skrive omkring denne Edge 130 Plus’ mange funktioner, men vi vil stoppe her. Denne cykelcomputer giver dig enormt mange forskellige muligheder, som tager dine cykelture til nye højder.


Du kan i videoen herunder blive klogere på den billigste model i Garmins populære Edge serie. Videoen gør dig klogere på, hvad den budgetvenlige cykelcomputer fra Garmin egentlig kan.


Sigma Pure 1 ATS – Trådløs cykelcomputer – Trendline


Udvalgte specifikationer:

 • Billigste cykelcomputer på listen
 • 7 forskellige funktioner
 • Vandtæt
 • Flot og simpelt design

Sigma Pure 1 Topline er den billigste cykelcomputer, som du finder i vores cykelcomputer guide. Sigma Sport producere meget forskelligt tilbehør til sportens verden, og de er kendt for at lave produkter af høj kvalitet. Sigma laver cykelcomputere i alle prisklasser, men vi har valgt at indkludere deres Pure ATS trådløse cykelcomputer.

Cykelcomputeren kommer med 7 funktioner, som giver dig den nødvendige information, når du er ude og træde i pedalerne. Du har bl.a. mulighed for at aflæse hastighed, tilbagelagt distance og tid. Du aflæser nemt informationerne på den passende store skærm.

Forbindelsen er trådløs via en magnet, som du rimelig nemt montere på cyklens eger. Cykelcomputeren kræver ikke det store vedligeholdelse, og så er selve computeren også vandtæt, så vejret ikke skal holde dig hjemme fra en cykeltur.

Sigma Pure 1 ATS har et flot og simpelt design, som uden tvivl vil pynte på din cykel. Det er en populær cykelcomputer som har mange gode anmeldelser. Cykelcomputeren har mange anmeldelser, og tilfredsheden omkring produktet er yderst højt.

Denne cykelcomputer fra Sigma er uden tvivl en rigtig god cykelcomputer til dig som blot ønsker at få helt basic information omkring din performance på cyklen. Det er ligeledes en rigtig god og billig cykelcomputer at starte med, hvis du skal have afdækket dit behov for en cykelcomputer.


Du kan i videoen herunder se, hvordan du installere SIGMA Pure 1 ATS korrekt på din cykel.
Hvad skal du kigge efter, når du skal vælge den rette cykelcomputer?

Når du skal vælge den rette cykelcomputer til lige præcis dig, så er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser inden du køber en cykelcomputer. Vi har opsat nogle faktorer, som vi anbefaler, at du tænker over inden du bestiller din næste cykelcomputer.

Funktioner: Cykelcomputere kommer i mange forskellige prisklasser, og der har også mange forskellige funktioner. Ofte er det sådan at desto dyrer en cykelcomputer er, desto flere funktioner har den. Vi anbefaler, at du afdækker dit behov for funktioner før du køber din cykelcomputer. Hvis du har behov for at din cykelcomputer har navigation, så skal du have en cykelcomputer i en høj prisklasse. Har du derimod kun behov for de basale målinger, så kan en cykelcomputer fra en lav prisklasse være et godt valg.

Pris: Prisen er altid en vigtigt faktor, når vi skal ud og købe nye ting. Du har sikkert allerede gjort dig nogle tanker om, hvor mange penge du vil bruge på din cykelcomputer. Det er bare vigtigt, at dit budget stemmer overens med, hvad du forventer af din kommende cykelcomputer. Hvis ikke de gør det, så anbefaler vi, at du sparer op til den cykelcomputer, som du ønsker skal sidde på din cykel.

Cykeltype: Det er vigtigt, at du køber en cykelcomputer, som kan holde til det, som du ønsker at bruge den til. Hvis du f.eks. ønsker at anvende din cykelcomputer i forbindelse med kørsel på din MTB, så anbefaler vi, at du anskaffer dig en cykelcomputer som har de bedste forudsætninger for at holde til de hårde brugsspor der følger med mountainbiking.

Konklusion: Afdæk dine behov for funktioner, hvad er prisen for en cykelcomputer med disse funktioner og hav din cykeltype for øje, så din cykelcomputer har de bedste forudsætninger for et langt liv.

Hvad er en cykelcomputer?

En cykelcomputer er en lille anordning, som du oftest vil montere på dit styr. Cykelcomputeren indsamler data omkring din tur på cyklen, som bliver grafisk vist på computerens display. Der findes mange forskellige cykelcomputere på markedet, og de har hver især forskellige funktioner som f.eks. hastighedsmåler, kadencemåler, navigation osv.

Er det pengene værd at købe en cykelcomputer?

En cykelcomputer er ikke et must have til din cykel. Vi er overbevist om, at du sagtens kan presse dig selv og få en god træning på din cykel uden en cykelcomputer. Det kan dog være rart at få nogle data omkring ens ture på cyklen, da man så kan se hvor godt eller hvor skidt man har klaret sin rute.

Hvis du bare har den mindste interesse for data og for at forbedre din performance på cyklen, så vil vi mene, at en cykelcomputer er alle pengene værd. Hvis du er i tvivl om en cykelcomputer er noget for dig, så kan du altid starte med en lidt billigere cykelcomputer, og så kan du altid opgradere, hvis dit behov for funktioner ændrer sig.

Hvilken cykelcomputer er den bedste på markedet?

Pris og kvalitet hænger oftest sammen, og det gør det også, når vi snakker om cykelcomputere. Det findes rigtig mange gode cykelcomputere på markedet, og det er svært at sige hvilken cykelcomputer der er bedst, da det kan variere fra menneske til menneske.

Vi har dog blandt vores samarbejdspartnere, som er nogle af de største forhandlere af cykelcomputere i Danmark, fundet de cykelcomputere, som vi synes er de bedste. Skal du have den ultimative bedste cykelcomputer, så skal du kigge nærmere på Garmin Edge 1040. Det er den mest funktionelle og gennemførte cykelcomputer, som du finder på vores liste.

Hvad er ANT+?

ANT er en forkortelse for ‘’Advanced and Adaptive Network Technology’’. Det er en trådløs protokol som kan indsamle og sende data videre til f.eks. en app. ANT+ er en forbedret version af den tidligere ANT, da ANT+ kan snakke sammen med produkter fra mange forskellige producenter af fitness gadgets.

Andre indlæg der kunne være interessante

Tidligere artikelCykelbriller test – Find de bedste cykelbriller
Næste artikelMålmandshandsker test – Find de bedste målmandshandsker

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her