Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde den bedste fodbold, og derfor har vi lavet denne fodbold guide, hvor vi har fundet de bedste fodbolde på markedet. 

Du kan her på siden finde alt du skal vide for at vælge den rigtige fodbold. Guiden går bl.a. i dybden med de forskellige typer af fodbolde der findes, og hvorfor det er vigtigt, at du vælger den rette type. Alt dette finder du under de fodbolde, som vi anbefaler.

Bedste fodbolde til naturlige græsbaner

Select Fodbold Brillant Super UZ V22

– Bolden der bliver brugt i 3F Superligaen
– Godkendt af FIFA
– Zero Wing-latexblære
– Ny konstruktionsmetode

I samarbejde med unisport.dk


Bolden der bliver brugt i Superligaen kommer fra Select og den modellen hedder Brillant Super UZ V22 3F Superliga. Bolden fås i to forskellige farver, og det er en fodbold af højeste kvalitet. Bolden er fremstillet med en ny konstruktionsmetoder, som er brugt til at binde de 32 paneler på bolden sammen.

Boldens overflade bærer QUALITY PRO mærker, hvilket betyder, at bolden er godkendt af FIFA. Brillant Super har en ny 3D-diamantstruktur, som giver bolden en stabil bane samt optimering af friktion mellem bold og spiller. Boldens konstruktion minimere vandoptagelse, så bolden ikke bliver tungere, når regnen siler ned.

Under boldens ydermateriale er der en helt ny foring af to forskellige skummaterialer, og en Zero Wing-latexbære, som gør, at denne bold hører til de bedste fodbolde til både naturligt græs og kunstgræs. At bolden bliver brugt i 3F Superligaen er beviset for, at dette er en fremragende fodbold.

Adidas Fodbold Champions League 2022 Pro

– Champions League 2022 Kampbold
– Godkendt af FIFA
– Termisk lim
– Overdel med ny belægning

I samarbejde med unisport.dk


Bolden der bliver brugt i Champions League kommer fra Adidas, og det er ovenstående model, som bliver brugt som kampbold. Denne bold er den officielle kampbold, og den vil blive benyttet igennem gruppespillet.

Kampbolden fra Adidas har et yderst moderne og rent design takket være den termiske lim. Bolden har derfor et yderst stabil væv, et lavt vandindtag og en forudsigelig bane. Bolden bærer selvfølgelig også FIFA QUALITY PRO mærket, som betyder, at bolden har bestået de syv officielle tests fra FIFA. 

Bolden er lavet af kvalitetsmaterialer, så du kan være sikker på, at du får en bold i verdensklasse. Overdelen er lavet med en ny belægning, som betyder, at bolden er mindre glat, og den er derfor nemmere at kontrollere. Denne Champions League bold fra Adidas er uden tvivl en af markedets bedste fodbolde.

Adidas Fodbold Al Rihla Pro VM 2022

– Officielle kampbold til VM 2022
– Godkendt af Fifa
– Speedshell teknologi
– Termisk limet overflade

I samarbejde med unisport.dk


Ovenstående fodbold fra Adidas er den officielle kampbold til VM 2022, og modellen hedder Al Rihla Pro. Bolden er fremstillet med 20 paneler, som er blevet formet med inspiration fra landskabet i Qatar. Farven på bolden er heller ikke tilfældig, da det er en kombination af Qatars flag og de traditionelle Arabiske klæder.

Bolden indeholder helt ny teknologi i form af Speedshell, som har til hensigt at øge boldens hastighed og rotation. Bolden bærer FIFA QUALITY mærket, hvilket er din sikkerhed for, at bolden er af allerhøjeste kvalitet. Boldens overflade er termisk limet, hvilket giver bolden et stabilt væv og et lavere vandindtag.

Boldens yderlag, underlag og gummiblære er af kvalitetsmaterialer, så du kan forvente en yderst holdbar fodbold. At denne bold er den officielle kampbold til VM, er din forsikring om, at denne fodbold er en af de bedste fodbolde på markedet.

Bedste billige fodbolde til naturlige græsbaner

Adidas Fodbold Al Rihla League VM 2022

– Alternativ til den Officielle kampbold til VM
– Termisk limet overflade
– Godkendt af FIFA
– Butylblære

I samarbejde med unisport.dk

Den billige udgave af VM bolden til 2022 er denne model fra Adidas. Den har det samme design som den officielle kampbold, som har fundet inspiration fra Qatars flag og landets mange sandklitter.

Ligesom den officielle kampbold, så er denne model og termisk limet, og så består den af TPU. Denne konstruktion giver fodbolden et godt og stabilt svæv i luften, og så bidrager det også til et minimalt vandindtag. Bolden er godkendt af FIFA, hvilket betyder, at bolden har bestået en række krævende tests.

Bolden kommer med en butylblære, så den holder effektivt på den luft, som du pumper ind i bolden. Denne VM 2022 model fra Adidas er et godt og billigt alternativ til den officielle kampbold, og så er den tilmed også en fryd for øjet.


Select Fodbold Talento DB V22

– Populære børne- og ungdomsfodbold
– Fås i forskellige farver
– Zero-Wing Blære i naturlatex
– Udviklet i samarbejde med DBU

I samarbejde med unisport.dk


Select Talento er ikke af samme kvalitet som Select Brillant, men Talento DB V22 er på ingen måder en dårlig fodbold. Denne model fra Select er den mest populære børne- og ungdomsfodbold i Danmark, hvilket er grundet kvaliteten og den lave pris. Bolden kan fås i tre forskellige farver, så der er sikkert en farve, der passer til dig.

Selvom bolden har den officielle størrelse, så er den stadig 30-40 gram lettere end normal, hvilket gør, at bolden er yderst komfortabel at spille med. Bolden har Select patenterede Zero-Wing blære i naturlatex, som giver bolden en rigtig god balance.

Bolden er udviklet i samarbejde med DBU, hvilket bl.a. betyder, at Talento DB V22 har samme teknik omkring vægt, materiale, og mål som bruges til fodboldskolebolden. Fodbolden er udstyret med Dual bonded, hvilket minimere vandoptagelsen, og så kan bolden bruges på både naturligt græs og kunstgræs.

Bedste fodbolde til børn

Børn sætter ofte ikke de store krav til deres fodbold. Den skal selvfølgelig være rund, men om den koster 100 kr eller 500 kr betyder ikke så meget. Først og fremmest fordi det ikke er dem der betaler, men også fordi, at de bare gerne vil spille fodbold og have det sjovt.

Derfor har vi fundet to gode bud på den bedste fodbold til børn herunder. Vi har fundet en billig men god fodbold, og så har vi fundet en topmodel til børn, som sætter store krav deres fodbold.

Den gode fodbold til prisen

Select Fodbold Talento DB V22

– Allround-fodbold
– TPU-overdel
– SR-blæren holder godt på luften
– God bold til både unge og voksne

I samarbejde med unisport.dkFodbolden til barnet der ikke går på kompromis

Select Fodbold Tempo TB

– Termisk limet overflade
– PU læder med nopret overflade
– Zero Wing-blære
– Beregnet til natuligt græs og kunstgræs

I samarbejde med unisport.dk


Hvilke typer fodbolde findes der?

Der bliver lavet fodbolde af mange forskellige typer, så de passer til de mange forskellige underlag, som der kan spilles fodbold på. Du bør i høj grad købe fodbold efter, hvilket underlag som du forventer at spille mest på.

Du kan selvfølgelig sagtens tage din fodbold til græsbaner og spille med den på asfalt, men du vil hurtigt opleve, at den bliver meget slidt. Den er nemlig ikke designet til at blive brugt på asfalt, hvilket en streetfodbold til gengæld er. Den er designet til at blive brugt på asfalt, og den kan derfor bedre holde til det.

Fodbold til græsbaner

Fodbolde til græsbaner er den mest populære type fodbold, og derfor er udvalget også stort. Du finder fodbolde til græsbaner fra alle de store mærker som f.eks. Nike, Adidas, Puma, Select m.m. De fås i forskellige niveauer, så du kan finde den passende fodbold til dig. Mange fodbolde til naturligt græs kan også bruges på kunstgræs.


Fodbold til indendørsfodbold

Fodbolde til indendørsfodbold er oftest lettere end fodbolde til græsbaner, og så bliver de lavet i forskellige materialer. Indendørsfodbolde bliver lavet med en overflade der ligner det, som du finder på en tennisbold. Denne overflade gør, at afleveringshastigheden på indendørs baner er hurtigere, end hvis du bruger en normal fodbold.Fodbold til futsal

Fodbolde til futsal adskiller sig fra de øvrige typer, da disse bolde har et dæmpet opspring, når de rammer jorden. Bolden vejer typisk det sammen som normale fodbolde, men bolden er til gengæld mindre en den typiske fodbold.Fodbold til stranden

Strandfodbold bliver spillet med bare fødder, hvilket stiller en række krav til fodbolden. Bolden skal både være let, og så skal materialet være forholdsvist blødt. Du er oftest tæt på vand, når du spiller strandfodbold, og det er derfor også vigtigt, at bolden også er vandafvisende.Fodbold til kunstgræs

Mange fodbolde til naturlige græsbaner kan også bruges på de moderne kunstgræsbaner. Select Brillant og Talento fra vores liste over de bedste fodbolde kan bruges til begge underlag, og dem anbefaler vi i høj grad. Det er en klar fordel at din fodbold kan bruges på begge underlag.Fodbold til grus

Grus slider meget på fodbolden, og derfor bliver der lavet fodbolde specifikt til dette underlag. Fodbolde beregnet til grus bliver lavet i gummimateriale og med en særlig underforing, så bolden kan holde til det slidende underlag.Fodbold til street

Street fodbold er blevet yderst populært over de seneste mange år, og derfor bliver der også lavet fodbolde, som kan holde til at blive brugt på asfalt. Street fodbolde bliver lavet med en denim overflade, og de kommer både med en LowBounce-blære og en HighBounce blære.Mini fodbolde

Mini fodbolde er beregnet til at udvikle din teknik, da de som ordet antyder er meget små. De små bolde gør at du skal anstrenge dig ekstra meget for at ramme bolden korrekt, hvilket gerne skulle gøre det nemmer, når du så skal spille med en stor bold igen.Fodboldens størrelse

Fodbolde kommer i forskellige størrelser, som henvender sig til bestemte aldersgrupper.

 • Størrelse 1 og 2 er mini bolde, som bruges til at forbedre teknik
 • Størrelse 3 (U7-U8)
 • Størrelse 4 (U9-U15) U15 drenge spiller dog med størrelse 5.
 • Størrelse 5 (U16-OP)

Det er vigtigt, at vælge den rette størrelse fodbold, da en for stor fodbold ikke er optimalt. Desto større fodbolden bliver, desto mere vejer den også, hvorfor det f.eks. ikke er rart for en U8 spiller at spille med en størrelse 5 fodbold. For at barnet udvikler sine færdigheder mest effektivt, så skal størrelsen på fodbolden passe til barnet alder.

Hvis du blot søger en universal fodbold, som skal bruges hjemme i haven og gerne af flere aldersgrupper, så anbefaler vi en størrelse 4. En størrelse 4 fodbold kan både voksne og børn spille med, hvorfor den passer godt til fodbold hjemme i haven.

Hvad er en fodbold lavet af?

Traditionelt blev fodbolden lavet af læder, men sådan laver producenterne dem ikke længere. Ligesom alt andet, så har fodbolden også gennemgået en vild udvikling, og moderne fodbolde bliver i dag lavet af et syntetisk lædermateriale ved navn polyurethan.

Læder absorberer rigtig meget vand, hvorimod det syntetiske materiale nærmest ikke absorberer noget. Polyurethan adskiller sig også fra læder, da det syntetiske materiale giver et bedre touch på bolden, en blødere bold og en bedre fornemmelse af boldens retning.

Bolde i den lavere prisklasse bliver lavet af et billigere materiale ved navn PVC, som er et plastmateriale. PVC er let og holdbart men ikke lige så godt som Polyurethan, og derfor er PVC bolde noget billigere.

Under fodboldens overflade

Inde i fodbolden er der en gummiblære, som er den der holder på luften i bolden. Blæren kommer i to forskellige materialer.

 • Latex
 • Bytul

Latex er blødt og bliver oftest brugt til fodbolde til naturlige græsbaner. Køber den en fodbold med en latex blære, så vil opleve, at den skal pumpes oftere end en fodbold med en bytul blær. 

Bytul holder derimod rigtig godt på luften, og bidrager derfor til at gøre fodbolden slidstærk. Bytul bliver oftest brugt på fodbolde til hårde underlag, som f.eks. asfalt eller grus.

Hvad koster en fodbold?

En fodbold kan koste alt fra 99 kr til 1200 kr, og det afhænger i høj grad af kvaliteten. Fodbolde kommer nemlig i forskellige niveauer, hvilket gør, at fodbolde kommer i mange forskellige prisklasser. Den store forskel på en fodbold til 99 kr og en fodbold til 1200 kr er en materialet.

Pris og kvalitet hænger unægteligt sammen, når du skal købe en fodbold, og du vil uden tvivl kunne mærke forskel på en fodbold til 99 kr og en til 1200 kr. En fodbold i den høje prisklasse vil have en længere levetid, og den vil være bedre at spille med på banen.

Sådan vedligeholder du din fodbold

Hvis du passer godt på din fodbold, så kan du have glæde af den i rigtig lang tid. Der er mange ting du kan gøre, og vi vil lige komme med de vigtigste tips og tricks til, hvordan du kan pleje din fodbold.

 • Stå og sid ikke på din fodbold. Du har nok hørt det før, og det er faktisk ikke en myte. Du bør hverken stå eller sidde på din fodbold, da fodbolden bliver skæv over tid. Det vil ændre på boldens facon, og den vil derfor begynde at opføre sig mærkeligt.
 • Vask din fodbold efter brug, men ikke med hårde rengøringsmidler eller en hård vandstråle. Hårde rengøringsmidler kan ødelægger syninger og overfladen på bolden, hvilket vil ødelægge fodbolden. En hård vandstråle vil hjælpe vandet med at trænge ind i bolden, hvilket ikke er godt for bolden.
 • Undgå at udsætte din fodbold for ekstrem varme eller kulde. Fodbolden har ikke godt at ekstreme temperaturer, da det har en indvirkningen på boldens materialer.
 • Sørg for at opbevar din fodbold tørt, så din fodbold ikke suger fugt. Det vil bidrage til at bolden holder sin form i lang tid.

Sådan pumper du din fodbold korrekt

Det er vigtigt for både dig og bolden, at du pumper din fodbold korrekt. Fodbolden må hverken være for blød eller for hård, da det har betydning for, hvordan bolden opfører sig på banen. Du bør altid pumpe din fodbold efter producentens anvisninger, da de har gennemtestet bolden og fundet det optimale tryk i bolden, som bliver målt i BAR.

En generel anbefaling er at trykket i bolden skal være mellem 0,7 og 0,9 BAR, men du kan aflæse det optimale tryk i bolden på selve bolden.

Der findes mange forskellige pumper på markedet, og de kommer som så meget andet i forskellige prisklasser. Vi anbefaler, at du tilkøber en trykmåler til din pumpe, så du kan aflæse trykket i bolden. Pumper du din fodbold med en kompressor, så vil du kunne aflæse lufttrykket på kompressoren.

Vi anbefaler pumpen fra Select, som er udstyret med en 15 cm lang ventilslange i nylon.

Select Boldpumpe med slange

– Boldpumpe fra Select
– 15 cm ventilsslange i nylon
– Pumper hurtigt bolden op

I samarbejde med unisport.dkVi anbefaler denne Analog Trykmåler fra Select, som viser lufttrykket i fodbolden.

Select Trykmåler Analog

– Manometer med analog viser
– Viser lufttrykket inde i fodbolden

I samarbejde med unisport.dkDu kan med fordel tilkøbe denne billige ventilolie til din fodbold, da olien beskytter ventilen, og hjælper bolden med at holde bedre på luften. Vi anbefaler at du drypper 1-2 dråber ned i ventilen inden du pumper din fodbold.

Select Ventilolie 10ml

– Beskytter fodboldens ventil
– 1-2 dråber ned i ventilen inden pumpning

I samarbejde med unisport.dkAndre indlæg der kunne være interessante


Skal du prøve den populære sport padel?

 • Hos dit padel bat kan du finde det perfekte padel bat til din spillestil
Tidligere artikelMålmandshandsker test – Find de bedste målmandshandsker
Næste artikelBenskinner test – Find de bedste benskinner

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her