Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Cykelbriller er ikke et ‘must have’, men det er i høj grad ‘nice to have’, og derfor har vi lavet denne cykelbriller test til dig, hvor vi finder de bedste cykelbriller til prisen. Uanset hvor ofte du hopper op på cyklen for at tage en tur, så er et par gode cykelbriller som beskytter dine øjne mod solen og insekter uundværlige.

Cykelbriller giver bidrager til høj komfort og sikkerhed, når du er ude og træde watt. Cykelbriller er både for dig der kører MTB, citybike, racercykel osv. De er med andre ord relevante for alle cyklister.

Der findes enormt mange cykelbriller på markedet, og derfor har vi lavet guide til dig, så du kan finde de bedste cykelbriller til lige netop dig. Under de anbefalende produkter kan du bl.a. blive klogere på hvad de forskellige farver glas gør, og hvad du skal kigge efter, når du skal vælge de bedste cykelbriller.


Her er de bedste cykelbriller:


Scott Shield Cykelbrille – Sort/Rød


Udvalgte specifikationer:

 • Rammeløst og cylindrisk design
 • Massivt synsfelt
 • Komfortabel og beskyttende

Scott Shield er den mest populære cykelbrille fra Scott, hvilket helt sikkert ikke er tilfældigt. Scott Shield kommer i mange forskellige varianter med forskellig farve linse. Brillen kommer med en stor linse, hvilket giver dig den bedste sigtbarhed, når du benytter cykelbrillen.

Shield modellen har et sporty design, og så vejer brillen heller ikke særlig meget. Det gør at denne cykelbrille sidder behageligt, hvilket gør dem til et ideel valg, når du skal ud og cyklen mange km. Scott har også sørget for en linse som fremhæver underlaget, hvilket gør dem ideelle til MTB-sporet.

Scott har som sagt sørget for mange forskellige varianter, hvor både stellet og linsen variere i farve. Scott har også sørget for en fotokromisk variant til Shield modellen, som i høj grad egner sig til en tur på landevejen. Det er også muligt at tilkøbe linser separat uden stel, så du kan nøjes med at have et stel, hvor du udskifter linsen, så cykelbrillen passer til vejret.

Du kan i videoen herunder se den populære Shield cykelbrille blive præsenteret af Scott.


AGU Verve Løbe- og Cykelbrille – Anti Fog Linser – Hvid


Udvalgte specifikationer:

 • Stort synsfelt
 • Grilamid TR90
 • Anti-fog linser

AGU har et bredt udvalg af forskellige sports- og cykelbriller, og vi har valgt at tage denne AGU Verve løbe- og cykelbrille med på vores liste over de bedste cykelbriller, da du her får et par bund solide cykelbriller i et lækkert og stilrent design.

Verve brillen er lavet af det smidige materiale Grilamid TR90, hvilket betyder at dine cykelbriller er yderst holdbare, hvilket kan være meget praktisk. Linserne er behandlet med anti tåge belægning, så du slipper for at dine cykelbriller dugger til på trælse tidspunkter.

Cykelbrillen kommer med en UV400 linser, hvilket giver dig et klart syn. Hvis du vælger disse cykelbriller fra AGU, så medfølger der justerbare og allergifrie næsepuder samt et etui. Hvis du søger en alsidig brille, så er AGU Verve et god bud.


AGU Medina HD – Sports- og cykelbriller med 3 sæt linser – Gul


Udvalgte specifikationer:

 • Let, holdbar og smidig
 • Grilamid TR90
 • Brudsikkert og splintfrit glas


Der er sneget sig endnu en AGU cykelbrille ind på vores liste over de bedste cykelbriller, og denne model fra AGU hedder Medina HD. Denne cykelbrille fra AGU er både holdbar, let og smidig, da stellet er lavet i det smidige materiale TR90. 

AGU har sørget for at Medina har en blød gummibelægning på alle berøringsflader, så du nemt holder fast i brillen og ikke taber dem. Linserne i Medina er lavet med en særlig HD-linseteknologi, hvilket er med til at øge skarpheden i dit syn.

Cykelbrillen har 100% UV-beskyttelse, hvilket skåner dine øjne mod solens skarpe stråler. Næseklemmen er justerbar, hvilket gør cykelbriller yderst komfortabel at have på. Vælger du AGU Medina, så får du med i købet en opbevaringspose i mikrofiber og to ekstra sæt linser til forskellige lysforhold.


BBB Fuse BSG-65 – Cykelbriller – Mathvid stel – Inkl. 3 linser


Udvalgte specifikationer:

 • Stort synsfelt
 • Grilamid TR90
 • Anti-fog linser

Fuse BSG cykelbriller kommer fra mærket BBB, som laver nogle af de bedste cykelbriller på markedet. Cykelbrillen kommer i et stilrent og sporty design, og så giver Fuse BSG dig et stort synsfelt. Cykelbrillen vejer kun 34 gram, hvilket gør brillen yderst komfortabel at have på i længere tid.

BBB har sørget for at denne model kommer med Multilayer Coating, og så er linsen 100% UV-beskyttende. Cykelbrillens ramme er lavet af det velkendte materiale Grilamid, hvilket betyder, at brillen er yderst holdbar. Næsestykket er justerbart, så brillen kan tilpasses perfekt til dit hoved. 

Fuse BSG 65 er udstyret med strategisk placerede ventilationshuller, hvilket minimere risikoen for at dine briller dugger, når du giver den maks gas. Der medfølger to ekstra linser i klar og gul, hvilket er let at skifte. Der medfølger ligeledes et brillehylster, så dine cykelbriller kan holde i lang tid.


Scott SPUR MTB Solbrille – Trail Linse – sort/orange


Udvalgte specifikationer:

 • Kraftig konstrueret cykelbrille
 • Stor synsfelt og justerbart næsestykke
 • Populær valg blandt MTB-ryttere

Scott Spur er en anden populær model fra Scott, og den adskiller sig fra Shield ved at være noget kraftigere konstrueret. Derfor er Spur også en populær model blandt MTB-ryttere, da de kan holde til de mange slag en tur i sporet kan give.

Spur kommer i mange forskellige varianter, så du kan helt sikkert finde en variant som passer til dit behov. Linsen i Spur kan ligeledes skiftes ud, så den passer til vejret og behovet. Cykelbrillen er både holdbar og let, hvilket gør, at brillen er behagelig at have på i lang tid af gangen.

Spur giver et stort synsfelt, og så er næsestykket justerbart, hvilket gør at brillen kan tilpasses det specifikke hoved. Der medfølger et sæt ekstra Clear Glass til denne sort/orange model, men det variere fra variant til variant hvad der medfølger. Det er muligt at tilkøbe en fotokromisk linse til Scott Spur.

Du kan i videoen herunder se den populære Spur cykelbrille blive præsenteret af Scott.BBB Commander PH fotokromiske cykelbriller – Sort


Udvalgte specifikationer:

 • Fotokromisk glas
 • Massivt synsfelt
 • 100% UV beskyttende

Endnu et par BBB cykelbriller er kommet med på denne liste over bedste cykelbriller, da de laver cykelbriller af høj kvalitet til lave priser. BBB Commander er en af BBS’s topmodeller, som med sit robuste design sikrer en god pasform.

Commander kommer med en stor linse, hvilket giver dig et effektivt udsyn, når du er ude og give alt hvad du har på cyklen. Commander kan ligesom andre cykelbriller fra BBB vælges med udskiftelige linser eller med fotokromisk linse.

Den stilrene Commander med fotokromisk linse er kommer med 100% UV beskyttelse, hvilket skåner dine øjne mod solens kraftige stråler. Der medfølger et beskyttelsesetui sammen med denne Commander PH fotokromiske cykelbrille, så dine cykelbriller kan holde langt ud i fremtiden.

Sådan vælger du de bedste cykelbriller som opfylder dine behov

Dit valg af cykelbriller afhænger af mange forskellige parametre. Vi har fundet de parametre som vi mener er vigtigst i dine bestræbelser på at finde de bedste cykelbriller. Du kan under de forskellige parametre læse lidt om, hvorfor vi mener, at lige nøjagtigt det parameter er vigtigt i din søgen efter et par gode cykelbriller.

Prisen er altid en yderst vigtig faktor, når vi skal ud og købe nye ting. Prisen er selvfølgelig også yderst relevant, når du skal finde det bedste par cykelbriller til dig. Cykelbriller kommer i rigtig mange forskellige prisklasser, og som med så meget andet, så hænger pris og kvalitet i høj grad sammen. Med det sagt, så findes der rigtig mange gode billige cykelbriller derude.

Linse er også yderst relevant, da det er vigtigt, at du har en linse i dine cykelbriller, som stemmer overens med vejret. Det er i mange tilfælde muligt at købe nye linser til dine cykelbriller, hvilket vi gerne vil opfordre dig til at undersøge inden du køber dine cykelbriller. Vi har flere cykelbriller med på vores liste over de bedste cykelbriller, hvor der medfølger flere forskellige linser til cykelbrillen. Det er super rart, så du med det samme kan tilpasse dine cykelbriller til vejret.

Pasformen på brillen er også en yderst relevant faktor, som bør spille ind i dit valg af cykelbriller. Cykelbriller kommer i forskellige pasformer, og nogle cykelbriller er tilmed justerbare, hvilket gør det nemt at tilpasse cykelbrillen til ansigtet. Cykel- og sportsbriller bliver produceret og designet til at sidde godt fast på ansigtet, så du ikke skal tænke på om de falder ned, når du er ude og cykle.

Her finder du cykelbriller med styrke

Hvis du er udfordret med dit syn i en grad, hvor du finder det nødvendigt at finde et par cykelbriller med styrke, så behøver du ikke lede længere. Der findes en lang række forskellige cykelbriller med styrke på markedet, og de kommer i forskellige prisklasser og designs. 

Cykelpartner.dk har et bredt sortiment af cykelbriller med styrke, så du trygt kan tage en tur på din cykel.

bedste cykelbriller med styrke
bedste cykelbriller med styrke
bedste cykelbriller med styrke

I samarbejde med cykelpartner.dk

Hvorfor skal du købe cykelbriller?

Hvis du ofte tager på længere cykelture, hvor du giver den gas, så anbefaler vi i høj grad at du investere i et par gode cykelbriller. Cykelbriller er produceret og designet til cykling, hvilket dine daglige solbriller helt sikkert ikke er. Cykelbrillens komfort vil oftest også være noget bedre, og de vil give dig et godt og stort synsfelt. Cykelbriller beskytter ligeledes dine øjne, og så giver de dig også de bedste forudsætninger for at komme sikkert hjem fra din cykeltur.

Solen kan nemlig på sine bedste dage være rigtig skarp, hvilket kan være blændende for øjnene. Cykelbriller vil give dig de bedste forudsætninger for at godt overblik over vejen og omgivelserne, så du f.eks. ikke bliver overrasket over et bump i vejen eller lignende. Hvilket vil kunne betyde et styrt, hvor du kan komme til skade. Derfor anbefaler vi cykelbriller til motionister, som godt kan lide at tage længere ture på deres cykel.

Hvad er cykelbriller?

Cykelbriller er en brille som er udviklet og designet specifikt til ture på cyklen. Cykelbriller bliver ofte brugt at folk på racercykler og mountainbikes, men den kan så sandelig blive brugt på alle slags cykler. Først og fremmest så beskytter cykelbriller dine øjne mod solens stråler, når du træder en masse watt på en dag med høj sol. For det andet så beskytter dine cykelbriller også dine øjne mod grene, mudder, insekter og andet, som du får i ansigtet på din cykeltur.

Hvad er fotokromiske cykelbriller?

Fotokromiske cykelbriller er cykelbriller med glas som skifter farve alt efter lysforholdene. Det er dermed en cykelbrille som kan bruges under alle forhold. Uden at gå i dybden med teknikken bag fotokromiske cykelbriller, så kan vi kort fortælle, at der i glassene på fotokromiske cykelbriller er molekyler, som reagere på lyset fra solen. Molekylerne gør at linsen skifter farver efter lysforholdene, og derfor er fotokromiske solbriller en god allround cykelbrille.

OBS: Reaktionstiden på fotokromiske cykelbriller kan være op til to minutter, men den er ofte kortere afhængig af den enkelte cykelbrille. Fotokromiske cykelbriller er derfor ikke egnet til mtb ryttere, da lysforholdene oftest ændrer sig meget, når mountainbiken får en tur. Ligeledes så bliver reaktionstiden også påvirket at temperaturen. Hvis det er meget koldt udenfor, så vil fotokromiske cykelbriller blive meget mørke. Derfor er fotokromiske cykelbriller ikke det ideelle valg til en cykeltur i kulden, men det kan sagtens lade sig gøre.

Fotokromiske cykelbriller egner sig i høj grad til lange ture på landevejen, hvor en gradvis ændring i vejret ikke har nogen betydning. Hvis du søger et par cykelbriller, som kan bruges i næsten al slags vejr, så bør du i høj grad overveje fotokromiske cykelbriller. Vælger du et par fotokromiske cykelbriller, så slipper du for at skulle bruge tid på at skifte linsen på dine briller inden du skal på cykeltur.

Hvilken farve glas i cykelbriller?

Dit valg af farve glas afhænger af, hvornår du ønsker at bruge dine cykelbriller. Fotokromiske cykelbriller er udstyret med glas som ændrer farve alt efter vejret, hvilket gør dem til en god allround cykelbrille. Når du køber cykelbriller som ikke er fotokromiske, så er det ofte en mulighed at tilkøbe flere forskellige farver glas. I nogle tilfælde så medfølger der flere forskellige linser, så du er godt dækket ind.

For at give dig et billede af, hvornår du skal bruge de forskellige farver glas, så har vi lavet en lille liste, som beskriver de forskellige farvers funktion.

 • Fotokromisk: Cykelbriller som er fotokromiske tilpasser sig lysforholdene vha. af molekyler som er i glasset.
 • Klar linse: Cykelbriller med en klar linse beskytter øjnene mod vinden, så øjnene ikke løber i vand, og så beskytter de ligeledes mod insekter og andre ting som kommer flyvende.
 • Grå linse: Cykelbriller med en grå linse er gode i høj sol, da denne farve linse dæmper solen og gengiver omgivelsernes kontraster og farver.
 • Gul/orange linse: Cykelbriller med en gul/orange linse er at foretrække, når vejret er mørkt, da denne farve linse fremhæver skygger og fordybninger i omgivelserne.
 • Blå/lilla linse: Cykelbriller med blå/lilla linse fremhæver kontraster i omgivelserne, og så overfører de lyset optimalt.
 • Brun/rød: Cykelbriller med brun/rød linse skærper kontrasterne, mens de hjælper øjnene med at se så godt som muligt over længere distancer.
 • Spejleffekt: Cykelbriller som har en linse med spejleffekt kaster solens stråler tilbage, hvilket betyder, at de i høj grad beskytter øjnene mod solens stråler.

Andre indlæg der kunne være interessante

Sportstorvet producerer mange tests og guides omkring forskellige produkter, og der er måske flere indlæg på vores side, som du vil synes er interessant. Cykelbriller kan bruges på alle cykeltyper, men de bliver i høj grad brugt af motionister på racercykler og mountainbikes. Vi har testet både racercykler og mountainbikes.

Tidligere artikelCitybike dame test – Find den bedste citybike dame
Næste artikelCykelcomputer test – Find den bedste cykelcomputer

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her