Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Velkommen til denne racercykel test, hvor vi sammen skal finde den bedste racercykel til dig!
Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde den rigtige racercykel. Markedet for racercykler er enormt, og det kan derfor være svært at finde den perfekte racercykel på egen hånd.

Det er et uoverskueligt marked med mange brands og forskellige modeller, men vi har gjort det helt enkelt og nemt for dig. Vi har nemlig været ude og undersøge markedet for de bedste racercykler, hvor vi har sammenlignet specifikationer, pris og kvalitet.

Vores racercykel test henvender sig til dig, som gerne vil i gang med at cykle landevejene og grusstierne tynde på en god racercykel. Testen skal ligeledes være med til at give dig et overblik over de bedste racercykler til prisen, så du får mest muligt for dine hårdt tjente penge.

Denne racercykel test indeholder alt du skal bruge for at finde den perfekte racercykel til dig. Under listen over de bedste racercykler finder du bl.a. et afsnit omkring, hvad du skal kigger efter, når du skal finden den perfekte racercykel. Her går vi i dybden med forskellige faktorer som f.eks. stel, bremser og gear, og så har vi fundet en racercykel størrelsesguide til dig.

Du kan trygt købe din kommende racercykel online

Internethandlen er vokset markant gennem de sidste mange år, og forbrugerne er efterhånden blevet yderst trygge ved at handle på nettet. Det gælder også ved køb af de lidt mere omkostningstunge produkter som f.eks. cykler er, og der er heller ikke noget at være bange for. Du kan nemlig trygt købe din næste racercykel online, uden at du skal bekymre dig om du kan finde en cykel der passer. Du slipper ligeledes også for at samle din cykel.

Cyklerne på denne liste over de bedste racercykler er nemlig 100% samlet ved levering, og du skal derfor ikke bruge tid på at sætte en kæde på, montere hjul, bremser, ringeklok osv. Cyklen bliver pakket godt ind, så den ikke får skader under leveringen.

Du skal heller ikke være bange for, at du ikke kan passe din kommende racercykel, da alle vores samarbejdspartnere har størrelsesguides på deres sider. Du kan derfor nemt finde den helt perfekte størrelse, så det bliver komfortabelt at sidde på cyklen.

Bedste racercykel til under 10.000 kr.

Giant Contend AR 2

– Aluminiums stel
– Carbon forgaffel
– 2×10 Shimano geargruppe
– Mekaniske Tektro MD-C550 skivebremser

I samarbejde med daniabikes.dk


Giant er et alsidigt cykelbrand, som laver forskelligt cykeludstyr og flere forskellige cykeltyper, og en af dem er racercykler. Giant har designet denne lækre Contend AR 2, som har et yderst flot og stilrent design. Denne cykel er en rigtig god begynder racer, samtidig med at den er udstyret med nogle fede komponenter.

Contend AR 2 er bygget op omkring en aluminiumsramme, hvilket er meget typisk for en racercykel i denne prisklasse. Cyklen er udstyret med den velkendte carbon forgaffel, som nemt absorbere ujævnheder i vejen, så du kan sidde komfortabelt på cyklen.

Giant har udstyret Contend AR 2 med 20 gear fra Shimano Tiagra, så du trygt kan stole på kvaliteten, og du kommer ikke til at løbe tør for gear, når du er ude på ruten. Cyklen kommer også med mekaniske skivebremser fra Tektro, hvilket er din sikkerhed for, at du kan bremse under alle forhold, også når vejret viser sig fra sin kedelige side.

Dækkene som medfølger på cyklen hedder Giant Gavia Fondo 2, og de er tubeless. Det er en teknologi, hvor dækket bliver fyldt med væske, så du slipper for kedelige punkteringer på din cykeltur. Contend AR 2 fra Giant er det perfekte svar på en begynder racer til dig, som ikke vil gå på kompromis med kvalitet.

Du kan i videoen herunder se Giant præsentere deres Contend-serie:


Trek Domane Al 2 – 2022

– 100 Series Alpha Aluminium Stel
– Domane Al Carbon forgaffel
– Shimano Claris R 2000 2×8 geargruppe
– Mekaniske Tektro C550 skivebremser

I samarbejde med cykler.dk


Trek Domane AL 2 er en perfekt racercykel til dig, som gerne vil ud og køre de danske landeveje tynde. Trek har sørget for en cykel af virkelig høj kvalitet, som er fyldt med lækre komponenter. Denne cykel er specielt godt velegnet til begynderen, som gerne vil have noget for sine penge.

Cyklen er bygget op omkring en let og stærk aluminiums stel, som holder virkelig godt. For at holde vægten nede på cyklen, så kommer den med en carbon-forgaffel, hvilket bestemt ikke er en selvfølge til en racercykel til den pris. Carbon forgaflen bidrager til høj komfort, så du har det godt, når du giver den gas på landevejen.

Trek har sørget for en solid og god geargruppe fra Shimano, som hedder Shimano Claris R 2000. Geargruppen byder på en 2×8 gear, så du har gear til enhver udfordring. Cyklen kommer med Tektro C550 mekaniske skivebremser, så du kan bremse uanset forholdene. 

Cyklen har studser, som giver mulighed for at montere skærme og bagagebærer, hvilket gør cyklen egnet til brug i hverdagen frem og tilbage fra arbejde. Hvis du søger en solid og stærk cykel, som samtidig også performer godt på vejen, så bør du overveje om Domane AL 2 er din næste racer.

Cannondale CAAD Optimo 3 2022

– Aluminiumsstel
– Carbon forgaffel
– 18 Gear fra Shimano
– Promax Fælgbremse

I samarbejde med cykelexperten.dk


Optimo 3 fra Amerikanske Cannondale er en rigtig fin racercykel at starte ud med, hvis du gerne vil ud og prøve kræfter med de danske landeveje. Cannondale er en af de førende high-end cykelbrands i verden, og de leverer produkter af rigtig høj kvalitet.

Cannondale har bygget denne racercykel op omkring en aluminiumsramme, og så har de kombineret det med en carbon forgaffel. Det populære setup giver dig valuta for pengene, da Optimo 3 kommer til en yderst skarp pris. Cyklen har et flot og stilrent design, og så har den en geometri som indbyder til en tur op af de danske bakker.

Racercyklen er udstyret med 16 gear fra Shimano, hvilket burde være mere end rigeligt til de forskellige discipliner i cykling. Cannondale har udstyret Optimo 3 med fælgbremser fra Promax, som sørger for, at du sikkert kan komme ned i fart igen.

Denne racercykel er skabt til manden, som gerne vil i gang med at køre på racercykel. Den kommer fra velkendte Cannondale, hvilket er din garanti for en cykel af høj kvalitet. Optimo 3 2022 er en komfort cykel, som er den perfekte måde at komme i gang med at træde nogle watt på landevejen.

Bianchi Via Nirone 7 – 2022

– Aluminiumsstel
– Carbon forgaffel
– 18 gear fra Shimano
– Reparto Corse RC-476 – Fælgbremser

I samarbejde med cykelexperten.dk


Bianchi Via Nirone kommer med deres svar på en perfekt begyndercykel i form af deres Via Nirone 7, som er en flot klassisk racercykel. Bianchi har designet deres aluminiumsstel med fokus på komfort og udholdenhed, så du kan give den fuld gas på landevejen.

Via Nirone 7 er lavet med indvendig kabelføring, så racercyklen får et moderne og stilrent look. Cyklen er bygget op omkring en aluminiumsramme, hvilket alle cykler i denne prisklasse er. Forgaflen er en Alu/Carbon forgaffel fra Bianchi, som passer super godt til landevejen.

Racercyklen er udstyret med en Shimano Sora ST-R3000 2×9 geargruppe, så du altid kan finde et gear, som passer til situationen. Bianchi har valgt at udstyre cyklen med et par fælgbremser af typen Reparto Corse RC-476, som bremser super fint. Denne racercykel fra Bianchi er helt perfekt til dig, som gerne vil motionere eller bruge den til daglig transport.

Giant Contend 2

– Aluminiumsstel
– Carbon forgaffel
– 16 Gear fra Shimano
– Tetro Fælgbremser

I samarbejde med cykelpartner.dk


Giant Contend 2 er lillebror til Giant Contend AR 2, men lillebror har i den grad også noget at byde på. Lillebror koster lige knap lige så meget som storebror, og den primære grund til dette er forskellige komponenter. Contend 2 er en god begynder racercykel, og så kommer den til en knivskarp pris.

Contend 2 er bygget op omkring en solid aluminiumsramme, som sikrer at racercyklen kan holde til noget. Racercyklen er også blevet udstyret med en carbon forgaffel, hvilket øger komforten, når der måtte komme ujævnheder i underlaget.

Du får lige knap så mange gear, som du får med Contend AR 2, da Contend 2 er udstyret med en geargruppe på i alt 16 gear. Contend 2 kommer med fælgbremser, som er af mærket tektro, og mere præcis så hedder modellen TK-B177. Du kan roligt regne med at fælgbremserne får dig sikker ned i fart igen.

Giant har sørget for at Contend 2 også kommer med tubeless dæk, hvilket bare er noget mere smart end traditionelle dæk. Du slipper for trælse punkteringer, som kan tage lang tid at lappe sammen. Giant Contend 2 er en virkelig god racercykel at starte med, da den kommer til en skarp pris, og den er udstyret med nogle gode komponenter.

Cube Nuroad Pro – 2022

– Aluminiumsstel 6061 T6 Superlite
– Cube Flat Mount Full Carbon forgaffel
– 2X10 Shimano Grx geargruppe
– TRP Spyre MD-C610C mekaniske skivebremser

I samarbejde med cykler.dk


Cube Nuroad Pro er en gravelbike, og den er helt perfekt til dig som vil på eventyr. Denne virkelig flotte og stilrene racercykel er helt ideel til dig, som gerne vil have muligheden for at cykle i lidt ujævnt terræn. Denne racercykel er både velegnet til begynderen, og til dig som vil udvide udvalget af cykler med en solid gravelbike.

Cyklen er bygget op omkring en Aluminium 6061 T6 Superlite ramme, som er med til at holde prisen nede på denne fine cykel. Forgaflen på cyklen er CUBEs egen, og den er i fuld carbon, hvilket er med til at holde vægten nede på cyklen. 

Racercyklen er udstyret med en solid geargruppe fra Shimano, som byder på 2×10 gear, så du er sikker på at have et gear til enhver situation. Det er super nyttigt med massere af gear, hvis din gravelbike skal ud i det ujævne terræn. Du kan være sikker på at de mekaniske skivebremser fra TRP Spyre bremser cyklen under alle vejrforhold. 

Cube Nuroad er tysk kvalitet, og du kan være sikker på, at vælger du denne cykel, så er tingene er iorden. Racercyklen er også meget velegnet til pendling eller daglig transport, da du kan montere støtteben, skærme eller andre smarte tilbehør.

Bedste racercykel til mellem 10.000 – 20.000 kr.


Trek Domane AL 4 Disc – 2022

– 100 Series Alpha Aluminiumsstel
– Domane AL Carbon forgaffel
– Shimano Tiagra 2×10 geargruppe
– Shimano Tiagra hydrauliske skivebremser

I samarbejde med cykler.dk


Domane AL 4 Disc kommer fra velkendte TREK, som laver nogle fremragende racercykler. Domane AL 4 er perfekt til dig, som vil spise asfalt i fritiden og bruge din cykel i hverdagen. Trek har nemlig lavet en solid aluminiumsracer, som er designet til fart.

Cyklen er bygget op omkring et 100 Series Alpha Aluminiumsstel, som gør at cyklen ikke vejer særlig meget. Racercyklen er udstyret med en Domane AL carbon forgaffel, som nemt tager imod vibrationerne fra underlaget.

Cyklen kommer med Tubeless Ready, hvilket er med til at optimere både fart og komfort. Ønsker du at bruge din racercykel i hverdagen, så er den forberedt til montering af skærme, så du ikke kommer beskidt på arbejde. Trek har sørget for at forgaflen er bred nok til, at du kan montere bredere dæk, så du kan bruge din racer som gravelbike.

Du kan være sikker på at have et gear der passer til situationen, da du får en 2×10 geargruppe fra Shimano Tiagra. Trek har også sørget for hydrauliske skivebremser fra Shimano, så du altid kan bremse og mindsker vedligehold. Søger du en stabil og alsidig racercykel, så bør du overveje Domane Al 4 fra Trek.

Principia Gravel Alu GRX RX 400

– Specialized E5 Premium Aluminium
– Specialized FACT Carbon forgaffel
– Shimano Tiagra geargruppe
– Shimano hydrauliske skivebremser

I samarbejde med cykelexperten.dk


Principia er dansk kvalitet og design, så her har du et cykelbrand du virkelig kan stole på. Principia er kendt for at lave elegante og tekniske cykler, som er af rigtig høj kvalitet. Deres Gravel Alu GRX RX 400 er ikke nogen undtagelse, da du her virkelig får en god racercykel, som kan klare alle former for terræn.

Principia har i denne model samlet det bedste fra MTB, Cross og Race, så du kan kan få en alsidig racercykel der indbyder til impulsive ture. Racercyklen er nemlig af typen gravel, hvilket betyder, at racercyklen er bygget til at kunne klare en afstikker ned af en skovsti eller grusvej, samtidig med at den kan køre hurtigt på landevejen.

Du har med andre ord en racercykel, som du kan cykle på året rundt. Racercyklen er bygget op omkring et aluminiumsstel, som er elegant og solidt på samme tid. Cyklen er selvfølgelig udstyret med en carbon forgaffel, som nemt absorbere ujævnheder i underlaget.

Principia har sørget for at denne racercykel er udstyret med en geargruppe, som er dedikeret til gravel. Der sidder nemlig en 2×10 geargruppe ved navn Shimano GRX på cyklen, som er optimeret til gravel. Cyklen er ligeledes udstyret med nogle brede dæk, så cyklen griber godt fat i underlaget.

Der sidder hydrauliske skivebremser på racercyklen, så du kan være sikker på, at du kan bremse under alle forhold. Principia har sørget for at modellen er udstyret med beslag til montering af skærme eller andet beslag. Denne racercykel er det perfekte valg til dig som søger en racercykel der kan det hele.

Cube Attain SL – 2022

– Aluminium 6061 T6 Superlite
– CUBE carbon forgaffel
– 2×11 Shimano XT geargruppe
– Shimano 105 hydrauliske skivebremser

I samarbejde med cykler.dk


Attain SL fra den tyske producent Cube er kendt for deres mountainbikes, men de laver også nogle gode racercykler. Cube er kendt for deres høje kvalitet omkring deres produkter, og deres Cube Attain SL er ikke nogen undtagelse. 

Raceren er bygget op omkring et Aluminium 6061 T6 Superlite stel, som er et solidt og let aluminiumsstel. Det er sat sammen med glatte svejsninger, som giver cyklen et flot og rent look. Det gør ligeledes også racercyklen meget aerodynamisk. Cube holder vægten ned og komforten oppe med deres egen fuld carbon forgaffel, som nemt absorberer vibrationer fra underlaget.

Cuber har sørget for at racercyklen kommer med den ikoniske 2×11 speed Shimano XT geargruppe, så der er et gear til alle situationer. Dette er ikke hver dag man finder en cykel i denne prisklasse med sådan en lækker geargruppe.

Cube har heller ikke sparet på bremserne i denne omgang. Cyklen kommer nemlig med Shimano 105 hydrauliske skivebremser, så du kan stole på dine bremser. Cube Attain er perfekt til dig, der gerne vil have en racercykel af høj kvalitet, som samtidig ikke koster en bondegård.

Trek Domane AL 5 Disc – 2022

– 100 Series Alpha Aluminium
– Domane AL carbon forgaffel
– Shimano 105 2×11 geargruppe
– Shimano 105 hydrauliske skivebremser

I samarbejde med cykler.dk


Domane AL 5 Disc er endnu en Trek racercykel som har fundet vej ind på listen over bedste racercykel, og det er der flere gode grunde til. Den opmærksomme læser ligger nok også mærke til, at Trek Domane AL 5 Disc har en lillebror her på listen i form af Domane AL 4.

Trek Domane AL 5 er ligesom sin lillebror ideel til de lange ture på landevejen, men den kan også snildt bruges i hverdagen eller måske til lettere gravelcykling. Den amerikanske cykelgigant har sørget for at racercyklen er udstyret med et let og solidt aluminiumsstel, som egner sig perfekt til fart.

Trek har sørget for at der er plads til større dæk end dem cyklen leveres med, så du kan udstyret den med dæk til grusstierne. Forgaflen og styret er designet med henblik på at neutralisere vibrationer fra underlaget, så du får en komfortabel tur på din racercykel.

Racercyklen er udstyret med en 2×11 geargruppe fra Shimano, så du kan være sikker på, at der altid er et passende gear til situationen. Trek har sørget for at cyklen kommer med Shimano 105 hydrauliske skivebremser, så du kan stole på dine bremser under alle slags forhold.

Trek Domane AL 5 Disc er en meget alsidig racercykel, som du nemt kan gøre hverdags venlig. Racercyklen kommer med studser til montering af skærme og bagagebære, så du også kan bruge cyklen i praktiske sammenhænge. Trek Domane AL 5 er en alsidig cykel, som er bygget på nogle stærke komponenter.

Hvad skal du kigger efter, når du skal finde den perfekte racercykel?

Der er uendelige mange producenter og modeller, så hvad skal du egentlig kigge efter, når du skal vælge den bedste racercykel. Det er forskelligt fra person til person, hvad der er bedst, og derfor skal du huske, at racercyklen først og fremmest skal opfylde dine behov. Vi vil gerne hjælpe dig på vej i processen, og derfor har vi udvalgt en række forskellige faktorer, som du med fordel kan have med i tankerne, når du skal væge den rette racercykel til dig.

bedste racercykel

Budget

Budgettet er selvfølgelig rigtig vigtigt. Du skal derfor finde ud af, hvad du vil ofre på en ny racercykel. Som så mange andre ting, så hænger pris og kvalitet sammen, og racercykler til mænd er ikke nogen undtagelse. Med det sagt, så er det bestemt også muligt at få en god racer til billige penge.

Prisen på racercykler starter fra omkring 5.000 kr, og de dyreste racercykler koster +50.000 kr. Det er derfor muligt at købe racercykler i alle prisklasser, hvorfor det er vigtigt, at du har en ide om, hvad du ønsker at bruge af penge på din racercykel. En god begynder racercykel koster koster ca. 5.000 – 10.000 kr, og racercyklerne i denne prisklasse er lavet af aluminium, og de har oftest fælgbremser. Det er dog muligt at få en racercykel i denne prisklasse med skivebremser, som har en noget bedre bremseevne end de traditionelle fælgbremser.

Medmindre du handler din racercykel brugt, så vil du ikke kunne finde en carbon racer i denne prisklasse. Carbon er et dyrt materiale, og derfor finder du også carbon i en højere prisklasse. Carbon racercykler kan du begynde at finde i det som må betegnes som middelklassen for racercykler. Det er racercykler som koster mellem 10.000 – 20.000 kr.

Hvis du køber en racercykel i denne prisklasse, så kan du forvente en cykel af høj kvalitet, som vil tjene dig i mange år. Cykler i middelklassen er oftest udstyret med nogle gode og stærke komponenter, som du ikke vil finde på racercykler i den lave prisklasse. Racercykler i denne prisklasse er som regel udstyret med skivebremser og gode geargrupper, som du kan stole på.

De bedste racercykler på markedet finder du i den højeste prisklasse, som vi kalder premium prisklassen. Premium prisklassen vurderer vi er racercykler der koster mellem 20.000 – + 50.000 kr. Målt på komponenter og udstyr, så vil du finde de klart bedste racercykler i denne prisklasse, men det er også racercykler, som koster mange penge.

Udvalget af racercykler i premium prisklassen er stort, og alle racercykler i denne prisklasse har hver især deres spidskompetencer. Racercykler i denne prisklasse er optimeret til det yderste, så du kan performe bedst muligt på din cykel. Du kan i denne prisklasse bl.a. finde carbon racercykler, som nærmest ikke vejer noget. Hvis du ikke kører cykling på allerhøjeste plan, så vil mange af disse optimeringer ikke være nødvendige.

Aluminium- eller carbon stel

Når du skal vælge hvilket stel din nye racercykel skal have, så skal du have budgettet med i beregningen. Aluminium stel er meget almindeligt for mange begynder racercykler, mens carbon stel ofte er at finde hos de lidt mere rutinerede ryttere. Aluminium stel er et billigere alternativ til carbon-stellet, da aluminium er mere stift og carbon noget blødere. Carbon stellet absorbere derfor ujævnheder i vejen bedre end en racer med aluminium stel.

De fleste racercykler på vores liste over de bedste racercykler til prisen er bygget op omkring et aluminiumsstel og ikke et stel af carbon, da et aluminiumsstel er nok til at gøre langt de fleste tilfredse. Aluminium er et stærkt materiale, og derfor bliver det også brugt som stel på rigtig mange forskellige cykeltyper.

Carbon derimod er et dyrt materiale, og derfor finder du også ofte racercykler af carbon i en høj prisklasse. Aluminium er et tungere materiale end carbon, og derfor koster en racercykel med carbon stel som regel også mere end en aluminiums racer. Racercykler af carbon bliver i høj grad brugt af cykelryttere der kører konkurrencer, hvor der skal optimeres helt ned til mindste detalje.

Grundet carbons fremragende evne til at absorbere ujævnheder i underlaget, så bliver rigtig mange cykler i de knap så dyre prisklasser udstyret med en forgaffel af carbon. Carbon absorbere ujævnheder fra underlaget bedre end aluminium, og derfor bliver mange racercykler udstyret med en carbon forgaffel. Det øger komforten på cyklen, og det er med til at gøre oplevelsen på landevejen god

Selvom at carbon er et lettere materiale end aluminium, så findes der også rigtig mange gode og lette aluminiums racercykler på markedet. Men hvis du er på udkig efter maksimal komfort, så skal du uden tvivl kigge efter en carbon racercykel. Når du skal vælge mellem aluminium og carbon stel, så er det en god ide lige at overveje, hvor ofte du har tænkt dig at lufte din nye racercykel. Hvis du har planer om at køre flere gange om ugen eller måske hver dag, så anbefaler vi klart at du anskaffer dig en carbon racercykel, da det vil give dig den højeste komfort.

Fart eller komfort

Alle racercykler er bygget til fart, ellers kunne man lige så godt køre på sin normale cykel. Dog er nogle racercykler mere komfortable end andre, men andre racercykler er bygget til andre formål. En racercykel, som er bygget til fart vil oftest være mere aerodynamisk, og kørestillingen på cyklen vil være aggressiv.

En komfort racer derimod vil være knap så aerodynamisk, og måske også have nogle noget bredere dæk, da det vil tage ujævnheder bedre. Det er forskelligt fra person til person, hvordan man ønsker at bruge sin racercykel, og derfor kan det være en fordel lige at have racercyklens geometri for øje, da den har betydning for hvilken type racer, som vi har med at gøre.

Cykeltypen racercykel er en landevejscykel, og den er bygget til at komme hurtigt fremad. Derfor er kørestillingen på alle racercykler aggressiv, da det handler om at komme hurtigt fremad. En aggressiv kørestilling er en foroverbøjet kørestilling, som gør cykelrytteren mere aerodynamisk, da kroppen krøller sig sammen over styret. Når du krøller dig sammen henover styret, så bliver vindmodstanden mindre, og du vil derfor naturligt få mere fart på. Det er ikke den mest komfortable kørestilling, men hvis målet er at komme hurtigt frem, så vil en racercykel med en aggressiv kørestilling være lige dig.

Selvom nogle modeller er specielt designet til at være mere aggressive end andre, så er racercykler som sagt bygget til fart. Der findes dog racercykler, som er designet med henblik på komfort. Disse racercykler byder på en mere oprejst kørestilling, hvilket er mere komfortabelt for kroppen.

Cyklens geometri er derfor anderledes fra en aggressiv racer, og det vil være mere behageligt at sidde på denne type cykel på længere ture. Hvis du ikke vil have en racercykel med det formål at cykle aggressivt, men du vil måske hellere cykle i dit eget tempo og nyde naturen, så anbefaler vi en racercykel med en oprejst kørestilling.

Hvis du har planer om, at du skal ud og stige en masse højdemeter og erobre den ene bakke/bjerg efter det andet, så anbefaler vi, at du finder en let racercykel. Når du skal cykle opad, så har vægten på cyklen rigtig meget at sige. Det giver sig selv, men desto lettere din racercykel er, desto mindre vægt skal din krop flytte.

Det er derfor vigtigt, at du tænker over, hvordan du ønsker at bruge din racercykel. Hvis du vil ud og køre stærkt, så skal du finde en racercykel med en aggressiv kørestilling. Hvis du vil ud og nyde naturen og have knap så meget fokus på fart, så anbefaler vi, at du skal finde en komfortabel racercykel som indbyder til en oprejst kørestilling. Hvis du har planer om at være bjergrytter, så er en let racercykel en god start til dette formål.

Fælg eller skivebremser

Fælg eller skivebremser er en kæmpe debat i cykelverdenen, og meningerne er uendelige. Fordelen ved at vælge skivebremser er at de bremser markant bedre i al slags vejr, og man undgår at slide på fælgen. Ulempen ved at vælge skivebremser til sin racer er at et hjulskifte tager noget længere tid end hvis man har fælgbremser, og man må altså leve med en højere vægt.

Du vil oftest finde fælgbremser på racercykler i den lavere prisklasse, da bremsesystemet ikke koster særlig mange penge. Skivebremser vil du i høj grad finde på racercykler i middelklassen og premiumklassen, da det er et bremsesystem som koster noget mere end fælgbremser, og de hører derfor sammen med racercykler i den højere prisklasse.

Det er vores anbefaling at du vælger en racercykel med skivebremser, hvilket der er flere grunde til. Skivebremser har som sagt en bedre bremseevne end fælgbremser, hvis du skulle blive fanget i dårligt vejr på ruten. Det er næsten umuligt at undgå dårligt vejr, og så er det rart, at du kan stole på dine bremser, selvom at underlaget bliver vådt og glat. Både fælgbremser og skivebremser er åbne systemer, men skivebremser kræver dog mindre vedligehold end fælgbremser, hvilket er endnu en god grund til at vælge en racercykel med skivebremser fremfor en racercykel med fælgbremser.

Hjulsæt

Hjulene på en cykel er helt grundlæggen essentielle for at komme fremad, og de har samtidig også en stor indflydelse på, hvordan oplevelsen er på din racercykel. Der hører selvfølgelig altid et hjulsæt med til den racercykel, som du køber, men du kan også tilkøbe hjulsæt seperat.

Markedet for hjulsæt er også rigtig stort, og der findes rigtig mange forskelle hjulsæt derude. Når vi snakker hjulsæt, så skelner vi også mellem aluminium og carbon. Hjulsæt er derfor også en af de områder, hvor du har mulighed for at optimere din performance på cyklen.

Det hjulssæt som sidder på den racercykel, som du vælger at købe, vil være super fint at starte ud med. Du kan altid opgradere dit hjulsæt til en bedre, hvis dit behov ændrer sig i fremtiden. Carbon hjulsæt koster mere end aluminium hjulsæt, og for at holde prisen nede, så følger der ofte et aluminium hjulsæt med til racercyklen.

Et carbon hjulsæt er det bedste og dyreste, men det vil også hjælpe dig med at få mest ud af din nye racercykel. Hvis du vælger at købe et carbon hjulsæt, så kan du med fordel benytte det i de varme måneder, og så kan du benytte dit aluminium hjulsæt, når det er vinter og vejret derfor er hård ved cyklens komponenter

Geargruppe

Gear på cyklen er også en vigtig faktor for helhedsoplevelsen af cyklen, og som tommelfinger regel, så vil et dyrere gearsystem give et mere blødt gearskifte. Der findes elektroniske og mekaniske gear, og prisforskellen er til at få øje på. Det vil for de fleste ikke være nødvendigt med elektroniske gear, og mekaniske gear vil være nok for en begynder på racercyklen. Hvis du derimod har et ønske om mekaniske gear, så skal du op og finde en racercykel i premiumklassen.

Du vil på vores liste over de bedste racercykler se, at langt de fleste racercykler er udstyret med en geargruppe fra Shimano. Shimano er en af de mest kendte producenter af gear, og deres geargrupper findes på alle typer af cykler. En stor klinge giver dig mulighed for at køre med en høj belastning, og det vil være ideelt, hvis du ønsker at cykle så hurtigt som muligt.

En lille klinge er ideel, når det handler om at cykle opad, da du her kan køre med mindre belastning. Hvis du er begynder, så skal du ikke tænke på disse ting endnu. Du kan trygt regne med at der sidder nogle gode gear på din nye racercykel, som til dit niveau vil være mere end rigeligt.

Størrelse

Størrelsen på cykel er super vigtig. Den forkerte størrelse cykel, kan komme til at belaste kroppen unødvendigt. En forkert størrelse vil ligeledes forringe din performance på cyklen, hvilket du selvfølgelig ikke er interesseret i. Det er vigtig at du sidder rigtig på cyklen, og for at det kan lade sig gøre, så er det vigtigt med den rigtige størrelse cykel. Hvis du ikker er bekendt med størrelser på cykler, så vil størrelserne uden tvivl forvirre dig en smule.

Så hvordan finder du ud af, hvilket størrelse racercykel du skal have?

Vores partner cykelexperten.dk har lavet en grundig guide til dig, så du kan finde den helt perfekte størrelse racercykel. Vi anbefaler at du gennemgår guiden grundigt, så du får en racercykel, som passer dig helt perfekt. Du kan trykke på knappen herunder, og så bliver du sendt direkte til størrelsesguiden.

I samarbejde med cykelexperten.dk

Find en racercykel der dækker dit nuværende behov

Det er vigtigt du vælger den helt rigtige racercykel, som passer lige præcis til dit behov. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvilke behov du forventer at din racercykel skal dække.

Hvis behovet er at cyklen gerne skulle luftes 3-5 gange om ugen, så vil det helt klart give mening at øge budgettet, da racercyklens kvalitet vil følge med prisen. Cyklen vil utvivlsomt have bedre komponenter, som vil holde cyklen i live i længere tid. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og racercykler er ikke noget undtagelse.

Med det sagt, så findes der også gode racercykler til skarpe priser, og du finder derfor også racercykler til under 10.000 kroner i vores racercykel test. Hvis du er nybegynder, så er du måske ikke klar til at investere penge i en racercykel til mellem 10.000 – 20.000 kroner. Derfor anbefaler vi også en række racercykler til under 10.000 kroner, som vi synes er udstyret med nogle gode komponenter.

Det skal også siges at man gradvist kan opgradere dele på cyklen, hvis man finder det nødvendigt. Du kan f.eks. opgradere dit hjulsæt eller din geargruppe, hvis du i fremtiden får behov for det. Vores råd til dig er derfor, at du skal kigge på dit nuværende behov og dit budget, og på det grundlag skal du finde den bedste racercykel til dig på nuværende tidspunkt.

Sportstorvets anbefaling

Sportstorvet er ikke til for at guide de profesionelle atleter. Det ses også tydligt i vores guide, da vi ikke har valgt særlig mange cykler over 15.000 kr. Vi ønsker, at i finder den bedste racercykel til prisen, og vores anbefalinger er derfor, at i vælger en cykel med et aluminiums stel kombineret med en carbon forgaffel. Det er et meget populært setup, da det opfylder rigtig mange motionisters behov i en racercykel. Hvis dette setup ikke opfylder dit behov, eller hvis du har et ønske om at eje den ultimativt bedste racercykel, så anbefaler vi en racercykel med carbon stel.

Vi anbefaler alle racercykler i denne guide, men vi anbefaler også at du kigger på de forskellige racercykler, så du har de bedste forudsætninger for at ende med den helt rigtige racercykel.

Hvorfor har vi valgt disse racercykler?

Sportstorvet har igennem research af forskellige racercyklers specifikationer hos cykler.dk og cykelexperten.dk nøje udvalgt racercyklerne på baggrund af viden omkring racercykler, som vi har tilegnet os via. troværdige og pålidelige kilder på internettet. Du kan nederst på siden se hvilke kilder, som vi har brugt til at danne grundlag for dette indlæg.

Vi er partnerfinansieret, og derfor anbefaler vi racercykler fra vores samarbejdspartnere, som er nogle af de største cykelforhandlere i Danmark. Vi fungere uafhængigt af vores samarbejdspartnere, og de har derfor ikke nogen indflydelse i vores valg af cykler. Vi har bl.a. analyseret racercyklerne vha. kundeanmeldelser, brand og specifikationer, og derefter har vi udvalgt racercyklerne som fremgår på denne liste over de bedste racercykler til prisen.

Vi ønsker at du finder en racercykel som opfylder dine behov, og derfor indeholder testen også racercykler i mange forskellige prisklasser, da det er svært at definere ordet bedste. Vores mål er, at du får den bedste racercykel til prisen, og derfor har vi nøje udvalgt racercyklerne. Der findes rigtig mange gode racercykler på markedet, men vi har på baggrund af ovenstående udvalgt de racercykler, som vi mener er de bedste til prisen.

Find endnu flere racercykler

Passer racercyklerne ikke lige til dig? Eller vil du måske bare gerne udforske markedet selv? Vi vil gerne sende dig videre til vores samarbejdspartnere, som er nogle af de største forhandlere af cykler i Danmark.

Andre indlæg der kunne være interessante

Tidligere artikelMountainbike test – Find den bedste mountainbike
Næste artikelLøbebånd test – Guide til det bedste løbebånd

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her