Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

I denne foam roller test har vi taget et kig på de bedste foam rollers på markedet. Foam rolleren blive i høj grad brugt af atleter og motionister, da den lille skumrulle bl.a. kan hjælpe med at løsne op i ømme og stive muskler.

Du kan under produkt anbefalingerne blive meget klogere på foam rolleren, og du kan bl.a. læse om de gavnlige effekter du kan opnå ved at benytte dig af en foam roller. Vi har ligeledes lavet en guide til køb af den rette foam roller, da de nemlig kan fås i flere forskellige varianter.

Bedste Foam Rollers:


Trigger Point Grid X Foam Roller

Denne foam roller fra Triggerpoint kan klare en statisk belastning på helt op til 250 kg, hvilket siger noget om kvaliteten af denne foam roller. Foam rolleren har en meget hård overflade, så du kan komme dybt ned i dine ømme muskler.

 • Hård foam roller
 • Statisk belastning op til 250 kg
 • Svedsikker

I samarbejde med performancegear.dk


Solid lille foam roller

Foam rolleren kan som sagt klare en stor statisk belastning, hvilket gør, at den kan bruges af rigtig mange størrelser af mennesker. Du skal altså ikke frygte at foam rolleren knækker, da den er yderst solidt bygget.

Trigger Point Grid X Foam Roller er dobbelt så hård som den originale GRID foam roller, hvilket betyder, at du kan komme dybt ned i dine muskler. Derfor egner denne foam roller sig også virkeligt godt til at lette og lindre ømhed i dine muskler.

Foam rollerens overflade er nøje konstrueret, så du får en optimal iltning af dit væv. Når du ruller dine muskler henover den mønstrede overflade, så vil blodcirkulationen omkring musklen øges. Det hjælper musklerne med at opnå en hurtigere og mere effektiv restitution.

En praktisk og effektiv foam roller

Trigger Point Grid X er lille og kompakt, og du kan derfor nemt tage den med på ferie eller med til træning, da den nemt kan være i de fleste sportstasker. Foruden den store styrke og kompakte design, så er rullen også svedsikker, og den er derfor yderst nem at rengøre.

Foam rolleren kommer til en super fair pris, da du virkelig får en foam roller der kan holde til noget. Hvis du søger en stærk, praktisk og kompakt foam roller, så bør du helt sikkert tage et ekstra kig på denne foam roller fra Triggerpoint.

Specifikationer for Trigger Point Grid X Foam Roller:

 • Brand: Triggerpoint
 • Belastning: Op til 250 kg
 • Svedsikker
 • Ujævn overflade

Trigger Point GRID 1.0 Foam Roller

Trigger Point Grid 1.0 Foam Roller kommer i en række forskellige farver, så du kan finde den der passer perfekt til din smag. Foam rolleren er en af de mest brugte fra Triggerpoint, og det er fordi den bare virker.

 • Mønstret overflade
 • Ultra let
 • Fås i forskellige farver

I samarbejde med performancegear.dk


Praktisk og effektivt produkt til ømme muskler

Triggerpoint laver nogle virkelig gode foam rollers, og derfor er de også repræsenteret på denne liste over de bedste foam rollers flere gange. Du er allerede blevet præsenteret for Trigger Point Grid X, men Grid 1.0 er bestemt også berettiget til at være her.

Grid 1.0 er det vi kvalificere som en lille foam roller, da du har en højde på 33 cm og en diameter på 14 cm. den er derfor super praktisk og nemt at have med ud af huset, hvis det skulle blive nødvendigt.

Rullen vejer også kun 650 gram, så det er på ingen måder træls at have den med i sportstasken eller kufferten. Den har ikke en lige så hård overflade som Trigger Point Grid X, og den går derfor knap så dybt ind i musklen.

Den har en mønstret overflade som sørger for at dine muskler bliver æltet, når du presser og ruller din muskel hen over overfladen. Massagen på dine muskler øger blodgennemstrømningen, så du kan blive hurtigere klar til at belaste dine muskler igen.

Trigger Point Grid 1.0 er den mest brugte foam roller, fordi den passer godt til mange mennesker. Hvis du søger en stabil foam roller, som kan hjælpe dig med at optimere din restitution, så er denne foam roller et rigtigt godt bud.

Specifikationer for Trigger Point GRID 1.0 Foam Roller:

 • Brand: Triggerpoint
 • Højde: 33 cm
 • Diameter: 14 cm
 • Vægt: 650 gram

P2I – Massage Roller

Denne foam roller fra Pure2Improve er en yderst budgetvenlig foam roller, som du kan få i 3 forskellige farver. Foam rolleren har nogle noget mere aflange mønstre i overfladen end mange andre foam rollers på markedet.

 • Ujævn aflang overflade
 • Fås i flere forskellige farver
 • 2 forskellige varianter

I samarbejde med performancegear.dk


Alsidig foam roller med lange mønstre

Foam rolleren fra Pure2Improve kan fås i farverne: gul, rød og sort. Foam rolleren hører under kategorien en kort foam roller, og du kan derfor bruge derfor behandle mange forskellige muskelgrupper med denne foam roller.

Foam rolleren kommer også i en Sort/Rød Small, og det er en noget mindre model ende den anden. Uanset om du vælger den i small eller den almindelige, så er foam rolleren super nem at have med på farten.

Foam rolleren kan bruges på flere forskellige måder, og den er bl.a. god til sportsmassage og genoptræning af muskler. Foam rolleren har en overflade, som er udstyret med aflange mønstre. Den går derfor ikke lige så dybt ind i musklen som mange andre foam rollers, men den giver derimod en mere jævn massage af musklen.

Foam rolleren er designet til at passe til alle kropstyper, så den passer helt sikkert også til dig. P2I foam rolleren er en yderst budgetvenlig foam roller med gode behandlingsmuligheder. Hvis du søger en alsidig foam roller, så tage lige et ekstra kig på denne fra Pure2Improve. 

Specifikationer for P2I – Massage Roller:

 • Brand: Pure2Improve
 • Farver: Gul, Rød og Sort
 • Aflange mønstre
Billede fra performancegear.dk

Trigger Point Nano Foot Roller

Trigger Point Nano Foot Roller er en rulle, som er specielt designet til at behandle dine fødder og underarme. Hvis du primært døjer med ømme fødder, så er dette måske den perfekte foam roller til dig.

 • Designet til fødderne
 • Lille og kompakt
 • Mønstret overflade for trykmassage

I samarbejde med performancegear.dk


Foam rolleren der er designet til at lindre ømhed i dine fødder

Denne foam roller fra Triggerpoint må kategoriseres som en speciel foam roller, da primært kan bruges på dine fødder. Foam rolleren er super lille og kompakt, og så vejer den nærmest ikke noget. Den er derfor super nem at tage med på ferie eller til træning.

Der er lige nok plads mellem de 2 hjul til din ene fod, og så er det ellers bare at gå i gang med at rulle. Foam rolleren vil så ælte dine muskler under foden, og det vil øge blodgennemstrømningen i musklerne under din fod.

Du kan passende bruge foam rolleren, når du sidder i sofaen eller foran computeren. På den måde kan du løsne dine muskler, mens du sidder og slapper af. Trigger Point Nano Foot Roller kommer i en orange udgave og en sort udgave. Den orange er lidt blødere end den sorte model.

Foam rolleren kan også bruges til din underarm, men det er primært designet til at blive brugt på dine fødder. Hvis du søger en foam roller specifikt til at ramme musklerne under dine fødder, så er denne foam roller den perfekte for dig.

Specifikationer for Trigger Point Nano Foot Roller:

 • Brand: Triggerpoint
 • Designet til fødderne
 • 2 forskellige varianter

Trigger point The GRID X Foam Roller

Endnu en speciel foam roller fra Trigger Point. Trigger Point The Grid STK X er en håndholdt skumrulle, som i høj grad er designet til at ramme den nedre muskulatur. Du styrer selv hårdheden af behandlingen, da det er dig der påfører massagen.

 • Håndholdt
 • Egnet til ben og fødder
 • Perfekt til restitution og opvarmning

I samarbejde med performancegear.dk


En foam roller specielt designet til den nedre muskulatur

Denne foam roller fra Triggerpoint er ikke som de traditionelle foam rollers, da den er håndholdt. Den kommer både i en sort og orange udgave. Den sorte model er udstyret med en noget hårdere overflade end den orange, og den kan derfor komme dybere ned i muskelvævet.

Da foam rolleren er håndholdt og kræver 2 hænder for at bruge, så er det svært at bruge den på overkroppen. Den egner sig derimod rigtig godt til læg, fødder, for- og baglår. Den kan også bruge på det øverste af ryggen, hvis du er en smule smidig.

Trigger Point The Grid STK X er perfekt til dig som døjer med ømme muskler i den nedre muskulatur. Du har mulighed for selv at styre hårdheden af behandlingen, da det er dig der påfører kraften til foam rolleren.

Denne foam roller er også super god som et element i din opvarmning, da den effektivt øger blodgennemstrømningen i muskulaturen. Hvis du søger en foam roller specifikt til dine ben, så bør du helt sikker overveje om dette er din næste foam roller.

Specifikationer for Trigger point The GRID X Foam Roller:

 • Brand: Triggerpoint
 • Designet til den nedre muskulatur
 • 2 forskellige varianter
Billede fra performancegear.dk

Bodylab Foam Roller

Bodylabs foam scorer fremragende anmeldelser, og så er det samtidig listens billigste foam roller. Tag ikke fejl af prisen. Foam rolleren fra Bodylab er fremstillet i fast skum, og den kan derfor komme helt ind til de ømme punkter i musklerne.

 • Listens billigste foam roller
 • Overflade af fast skum
 • Fremragende kundeanmeldelser

I samarbejde med bodylab.dk


Budgetvenligt og høj kvalitet går her hånd i hånd

Bodylabs foam roller er uden tvivl den bedste foam roller til prisen. Foam rolleren er i en prisklasse, hvor langt de fleste kan være med, og så er den tilmed fremstillet i fast skum, hvilket sjældent ses på en foam roller i denne prisklasse.

Det hårde skum giver en mere dybdegående behandling af musklerne, da den har bedre mulighed for at komme dybt ind i musklen end det bløde skum har. Foam rolleren er en kort foam roller med en mønstret overflade.

Den mønstrede overflade ælter dine muskler, hvilket sætter gang i blodgennemstrømningen omkring behandlingsområdet. Foam rolleren egner sig godt til mange forskellige muskelgrupper på kroppen, så du har gode muligheder for at komme ømme muskler til livs.

Foam rolleren har virkelig gode kundeanmeldelser, og der er ikke mange minusser ved dette budgetvenlige produkt. Hvis du søger en god foam roller til billige penge, så bør du helt sikkert tage et ekstra kig på denne foam roller fra Bodylab.

Specifikationer for Bodylab Foam Roller:

 • Brand: Bodylab
 • Kort foam roller
 • Mønstret overflade
 • Fast skum
Billede fra Bodylab.dk

RecoveryRoller

RecoveryRoller fra Sportsbuddy er en foam roller med motor, hvilket betyder, at den kan give vibrationsmassage. Denne foam roller er next level fra den traditionelle foam roller uden motor, og den giver en række fordele i behandlingen af ømme muskler.

 • Vibrationsmassage
 • 2-5 timers batterilevetid
 • Hurtig og effektiv restitution

I samarbejde med sportsbuddy.dk


Next level foam roller

Den traditionelle foam roller er et rigtig godt værktøj til at slippe af med ømme muskler, men hvorfor ikke kombinere det med et massageapparat?

Det har Sportsbuddy gjort med deres RecoveryRoller, da foam rolleren også kan give dig vibrationsmassage. Apparatet har 4 forskellige hastigheder, som du selv kan tilpasse efter behov. Desto mere vibration, desto dybere kommer foam rolleren ned i vævet omkring musklerne.

Du får derfor mulighed for både at give dine muskler trykmassage og vibrationsmassage kombineret, eller du kan vælge kun at benytte den ene af de to. Du kan nemlig sagtens bruge din foam roller på traditionel vis, uden af vibrationen behøver at køre.

Hurtige opladning og lang batterilevetid

Foam rolleren er udstyret med et indbygget batteri, og det tager blot 1 time at lade batteriet helt op til max. På en fuld opladning kan batteriet holde strøm i 2-5 timer, da det afhænger af bl.a. vibrationshastighed. Du kan derfor forvente, at der er mange behandlinger i en fuld opladning.

Foam rolleren er super brugervenlig, da du blot tænder og slukker foam rolleren ved at holde tænd/sluk knappen nede. Når foam rolleren er tændt, så tilpasser du hastigheden ved at trykke en enkelt gang på knappen. 

RecoveryRoller er et virkelig godt værktøj til at løsne op og lindre ømme muskler, da den effektivt øger blodgennemstrømningen i det område der bliver behandlet. Hvis du søger en next level foam roller, så bør du uden tvivl taget et nærmere kig på denne foam roller fra Sportsbuddy.

Specifikationer for RecoveryRoller:

 • Brand: Sportsbuddy
 • Materialer: EPP
 • Hastigheder: 4
 • Batteri: 2000Mah
 • Vægt: 1 kg
 • Opladning: 1 time
 • Batterilevetid: 2-5 timer alt efter brug

Foam roller

Helt klassisk foam roller til trykmassage af kroppens forskellige muskelgrupper. Denne foam roller fra Sportsbuddy er stærk og kompakt, og så har den en ujævn overflader, som bidrager til en mere effektiv restitution.

 • Klassisk foam roller
 • Mønstret overflade
 • Mellemhårdt skum

I samarbejde med sportsbuddy.dk


Budgetvenlig og solid foam roller

Denne foam roller fra Sportsbuddy kan give dig de essentielle effekter ved at bruge en foam roller. Rullen har en ujævn overflade, som påfører trykmassage på behandlingsområdet. Trykmassagen øger blodgennemstrømningen omkring musklerne, og det er med til at lindre og fjerne ømheder.

Den mønstrede overflade har en unikt rundt design, som giver foam rolleren et jævnt og behageligt rul. Foam rolleren kvalificeres som en kort foam roller, og den kan derfor bruges effektivt på mange af kroppens muskelgrupper.

Skummen på overfladen er mellemhård, hvilket gør behandlingerne med foam rolleren noget mere behagelige end de vil være med en hård overflade. Foam rollerens dimensioner gør den ideel til at tage med på ferie eller med til træning.

Foam rolleren er blevet et yderst populært værktøj til at slippe af med muskelømhed. Det kan denne helt traditionelle foam roller fra Sportsbuddy hjælpe med, og hvis du søger det, så kan du med fordel overveje om denne foam roller er noget for dig.

Specifikationer Foam roller:

 • Brand: Tunturi
 • Højde: 14 cm
 • Længde 33,5 cm
 • Mellemhård skum
Billede fra sportsbuddy.dk

Crossmaxx Performance Foam Roller XL

Den længste foam roller på vores liste, og den giver gode muligheder for at behandle bl.a. ømme muskler i ryggen. Crossmaxx Performance Foam Roller XL har en ujævn overflade, så du kan komme i dybden med dine ømheder.

 • Ekstra lang foam roller
 • Mønstret overflade
 • Hård overflade

I samarbejde med fitnessengros.dk


Fordele ved den lange foam roller

Crossmaxx Performance Foam Roller XL hører under kategorien lang foam roller, og den passer specielt godt til bl.a. en nybegynder. Hvis du er nybegynder, så kan det være svært at styre de mindre foam rollere. Vægten er mere jævnt fordelt på en lang foam roller, hvilket gør det nemmere at holde balancen.

Det kan ligeledes være svært at behandle ryggens muskulatur effektivt med en kort foam roller, da den ikke kan ramme hele ryggen på en gang. En lang foam roller, som Crossmaxx Performance Foam Roller XL, har et længere behandlingsområde, og den fungere derfor mere effektivt på ryggens muskelgrupper.

Den ekstra lange foam roller er ligeledes god, hvis du ønsker at behandle begge dine ben samtidig. Den ujævne overflade giver en dybdegående trykmassage, som er med til at øge musklernes restitution.

Crossmaxx Performance Foam Roller XL fylder mere end de traditionelle foam rollers, men de er også noget nemmere at bruge. Hvis din næste foam roller skal være ekstra lang, så kan du med fordel overveje om det skal være denne XL foam roller fra Crossmaxx Performance.

Specifikationer Crossmaxx Performance Foam Roller:

 • Brand: Crossmaxx
 • Længde: 61 cm
 • Diameter: 13,5 cm
 • Vægt: 1,2 kg
 • Overflade: Mønstret

Hyperice Vyper Go

Hyperice Vyper Go er en topmoderne foam roller med indbygget vibrationsmassage. Foam rolleren fra Hyperice er en af markeds bedste foam rollers med vibrationsmassage, og så er den samtidig super praktisk.

 • Vibrationsmassage
 • 3 vibrationshastigheder
 • 2 timers batterilevetid

I samarbejde med fitnessengros.dk


Kompakt lille maskine med masser af power

Hyperice Vyper Go hører under kategorien korte foam rollers, og den fylder derfor ikke særlig meget. Den fylder rent faktisk mindre end mange andre foam rollers, da den kun er 11,8 cm høj. 

Den vibrerende foam roller fra Hyperice er udstyret med et genopladeligt Li-ion-batteri, som giver intet mindre en 2 timers brug på en fuld opladning. Rullen kommer med 3 forskellige hastighedsindstillinger, så du kan tilpasse behandlingen til dine personlige præferencer.

Vyper Go har en forholdsvist jævn overflade, hvilket gør behandlingerne med apparatet super behagelige. Du skal ikke være bange for ikke at komme i dybden med dine ømme muskler, da vibrationsmassagen vil sørge for at der bliver løsnet op i dine muskler.

Den perfekte foam roller til farten

Rullen er som sagt lille og kompakt, og den er derfor virkelig nem at have med på ferie eller med i træningscenteret. Den er desuden TSA godkendt, hvilket betyder, at du må have den med i din håndbagage. Det kombineret med rullens små dimensioner gør, at du kan have den med næsten hvor som helst.

Hyperice Vyper Go er både et godt værktøj til lindring af muskelømhed, men det er også et godt værktøj til en god opvarmning. Behandlinger med den vibrerende rulle øger blodgennemstrømningen omkring musklen, hvilket er med til at mindske risikoen for skader inden fysisk aktivitet.

Foam rolleren vinder uden tvivl på flotteste design, da den både er moderne og stilren i dens visuelle udtryk. Hvis du søger en premium foam roller som også skal være praktisk, så skal du helt sikker tage et ekstra godt kig på Hyperice Vyper Go.

Specifikationer Hyperice Vyper Go:

 • Brand: Hyperice
 • Vægt: 0,90 kg
 • Dimensioner: 26,9 x 9,9 x 9,9 cm
 • Batterilevetid: 2 timer
 • Hastighed: 3 vibrationshastigheder
 • Motor: 26W motor
 • Bluetooth: Opretter forbindelse via Bluetooth til Hyperice-appen
 • TSA godkendt: Godkendt af TSA til håndbagage
Billede fra Fitnessengros.dk

Sådan har vi udvalgt de bedste foam rollers

De bedste foam rollers er nøje udvalgt på baggrund af en række forskellige faktorer. Du kan herunder se, hvilke faktorer vores foam roller test har taget med i overvejelserne.

 • Prisen
 • Materiale
 • Specifikationer
 • Kundeanmeldelser
 • Vores vurdering

Sportstorvet er en partnerfinansieret hjemmeside, hvilket betyder, at vi samarbejder med nogle af landets største virksomheder. Denne foam roller test er lavet uafhængigt af vores samarbejdspartnere, da de ikke har indflydelse på vores valg af foam rollers. Testen indeholder dog udelukkende foam rollers fra vores smarbejdspartnere.

Hvad er en foam roller?

Som du nok kan se og høre, så er foam roller ikke et dansk ord. Det er et engelsk ord, og en direkte oversættelse til dansk vil være ‘’skumrulle’’. En foam roller er et træningsredskab, som kommer i mange forskellige størrelser og varianter. 

En foam rollers overflade er oftest lavet af en tyk og hård skumgummi, og redskabet bliver brugt til at løsne op i ømme og stive muskler i kroppen. Det er derfor en form for ikke elektronisk massageapparat, som kan anvendes på nærmest hele kroppen.

Skumrullen er altså et helt simpelt redskab, som oftest bliver brugt af atleter og motionister. Selvom en foam roller i sin enkelthed er super simpel, så har den lille skumrulle faktisk rigtig mange anvendelsesmuligheder. Nogle af disse anvendelsesmuligheder vil vi gøre dig klogere på længere nede i dette indlæg.

Forskellige foam roller varianter 

Foam rollers kommer i mange forskellige varianter, og det kan godt være en smule forvirrende, når du skal vælge den rette foam roller til dig. 

Det vil vi gerne gøre en smule nemmere for dig, og derfor har vi samlet alle typer af foam rollers herunder, så du nemmere kan spore dig ind på den rette foam roller til dig.

Foam roller med mønster

En foam roller med mønster giver en mere dybdegående massage end en foam roller uden mønster. Mønsteret i foam rolleren gør at dine muskler bliver æltet, og du kan derfor bedre målrette din massage mod en bestemt muskelgruppe med en foam roller med mønster.

Når du benytter en foam roller, så bruger du din egen kropsvægt som modstand, og det kan derfor være en smule ubehageligt at bruge en foam roller med mønster på specifikke muskelgrupper. Mønsteret i skumrullen giver som sagt en dybere behandling, og den er derfor bedre til at løsne op i ømme og stive muskler end en rulle uden mønster.

Foam roller uden mønster

Selvom en foam roller uden mønster ikke giver en decideret dyb behandling, så kan den stadig være yderst gavnlig for kroppen. Overfladen er helt glat på denne variant, og den giver derfor en lige fordelt tryk overalt på rullen. En behandling med en foam roller uden mønster er ikke så intens som en rulle med mønster, og den egner sig derfor godt til dig, som gerne vil prøve en foam roller for første gang.

En foam roller uden mønster kommer i forskellige hårdheder. Desto hårdere rullen er, desto hårdere bliver behandlingen af den valgte muskel. En foam roller uden mønster er oftests billigere end en med mønster.

Lang og kort foam roller

Foam rollers kan både fås en en lang og kort udgave, og der er en række fordele ved at vælge den ene frem for den anden. Vi vil lige kort gennemgå de væsentligste fordele ved henholdsvis den lange foam roller og den korte foam roller.

Den lange foam roller kræver mindre teknik, og den er derfor nemmere og mere stabil end den korte foam roller. Denne type egner sig derfor super godt til nybegynderen, eller dig som ikke forventer at bruge din foam roller hver uge. En væsentlig ulempe ved den lange model er, at den selvfølgelig fylder det mere i hjemmet end den korte udgave.

Den korte foam roller kræver en smule mere teknik, da der er mindre rulle, hvilket gør den mere ustabil. Det er nemmere at ramme specifikke muskelgrupper med en kort foam roller, og så er den f.eks. nemmere at have med ud af huset, og det er nemmere at finde plads til den derhjemme.

Foam roller med vibrationer

En foam roller med vibrationer er udstyret med en elektrisk motor, som skaber vibrationer. Vibrationerne gør behandlingen med rullen mere behagelig, da vibrationerne får musklerne til at slappe mere af.

Vibrationerne giver en god følelse af velvære i kroppen, men denne type koster også mere end de skumruller uden motor. En foam roller med vibrationer er det mest eksklusive indenfor foam rollers.

Foam roller med håndtag

Det er også muligt at få en foam roller med håndtag, og denne type er lille og specielt egnet til at ramme specifikke muskelgrupper. Det er specielt de små muskelgrupper på kroppen, som kan være svære at ramme vha. en traditionel foam roller uden håndtag. 

Denne variant er håndholdt, og du har derfor stor kontrol over denne foam roller. Du kan derfor nemt kontrollere hårdheden af behandlingen, og så er den også super nem at have med i tasken. En foam roller er specielt god til f.eks. lår og læg.

Foam roller som bold – lacrosse bold/massagebold

Du kan også få en foam roller som bold, og så hedder den enten lacrosse bold eller massagebold. Du kan ligeledes bruge en helt normal tennisbold. En lille bold er specielt god til at ramme de helt små muskelgrupper, som kræver en mere dyb og intens behandling.

Fordelen ved den lille bold er, at den er super nem at have med overalt. Den fylder nærmest ingenting, men den kan stadig give en yderst effektiv behandling.

Som du nok kan se, så er der rigeligt med forskellige varianter af et ellers forholdsvist simpelt produkt. Det kan derfor godt være svært at vælge den helt rigtige foam roller, og derfor har vi herunder lavet et afsnit, hvor vi hjælper dig med at vælge den rigtige foam roller til dig.

Hvilken foam roller skal jeg vælge?

Når du skal finde den rette foam roller til dig, så skal du finde en foam roller, som opfylder dine behov. Vi skal derfor starte med at definere dit behov for en foam roller. Når du skal definere dit behov, så kan du med fordel overveje følgende:

 • Hvor ønsker du at gøre brug af din foam roller?

Du kan med fordel overveje, hvor foam rolleren skal bruges henne. Skal foam rolleren primært bruges derhjemme, så er størrelsen ikke så relevant, og du kan derfor frit vælge mellem både korte og lange varianter.

Skal foam rolleren både kunne bruges derhjemme og på farten, så kan du med fordel overveje en mindre/kort foam roller. Den er nemlig nemlig nemmere at have med i tasken, når du f.eks. skal i fitness eller til en anden form for træning.

 • Hvilke muskelgrupper du vil behandle med din foam roller?

De forskellige varianter egner sig specifikt til nogle bestemte muskelgrupper. Du bør derfor overveje, hvilke muskelgrupper du ønsker at behandle med din kommende foam roller. 

De mindre foam rollers er gode til mindre muskelgrupper, og nogle varianter giver dig enormt gode muligheder for at ramme specifikke muskelgrupper. Hvis du f.eks. ønsker meget præcise behandlinger med din foam roller, så kan du med fordel overveje enten en bold eller en håndholdt foam roller.

 • Hvor intens skal dine behandlinger være?

Du bør overveje intensiteten af dine behandlinger, da det har betydning for dit valg af foam roller. Hvis du ønsker en intens og dyb behandling af dine muskler, så bør du vælge en foam roller med mønster. Ønsker du modsat en mere behagelig behandling, så bør du vælge en foam roller uden mønster.

 • Hvor ofte du forventer at bruge din foam roller?

Du bør overveje, hvor ofte du forventer at bruge din foam roller. Hvis du forventer at bruge din foam roller meget, så anbefaler vi en kraftig foam roller. Her kan du derfor med fordel kigge på materialet, og hvor meget belastning rullen kan holde til.

En kraftig foam roller med en høj belastning vil selvfølgelig have en bedre holdbarhed, og den vil derfor være bedre egnet til at blive brugt ofte.

 • Hvor mange kg skal din foam roller kunne holde til?

Det er vigtigt, at du vælger en foam roller, som kan holde til din kropsvægt. Vi mennesker kommer i mange forskellige størrelser, og vores vægt varierer derfor også meget. Du skal selvfølgelig finde en foam roller, som kan holde til din vægt.

Du skal derfor være opmærksom på, hvor stor belastning foam rolleren kan holde til, så din foam roller ikke går i stykker, når du tager den i brug. Nogle foam rollers kan klare en belastning på helt op til 250 kg, så der burde være en foam roller til alle.

Vi anbefaler at du stiller dig selv de 5 ovenstående spørgsmål, når du skal vælge den rette foam roller. Når du har overvejet dem, så burde du være godt rustet til at vælge en foam roller, som dækker dine behov.

Hvordan virker en foam roller?

En foam roller er en ultra nem måde at give ømme og stive muskler massage. Det eneste du skal bruge er en foam roller og din kropsvægt, og så er du klar til en god omgang massage. Foam rolleren er ligeledes en af de billigste massage værktøjer på markedet, og det kombineret med effekten gør, at foam rolleren er meget populær.

Du påfører dine muskler massage ved at belaste rullen med din kropsvægt, og så skal du ellers bare rulle frem og tilbage. Det kan føles svært første gang, men når du har prøvet det et par gange, så bliver massagen meget mere naturlig og nem.

Der findes rigtig mange forskellige øvelser med en foam roller, men i bund og grund så skal du bare rulle din foam roller frem og tilbage, mens du lægger pres på rullen med den muskelgruppe, som du ønsker at behandle.

Din foam roller skal ligge på en hårdt underlag, hvor den har mulighed for at rulle. Behandlingen med rullen vil i starten kunne føles ubehagelig, men det vil langsomt gå over, når musklerne stille og roligt bliver løsnet op.

Hvorfor bruge en foam roller?

En foam roller bidrager positivt til kroppen på flere forskellige måder. Hvis du ikke er helt sikker på, om en foam roller er noget for dig, så kan du med fordel lige læse effekterne fra behandlingerne med en foam roller.

#1 Du forebygger skader

Massage er med til at mindske risikoen for at blive skadet, og en foam roller massere dine muskler. Du kan derfor forebygge skader ved regelmæssigt at bruge din foam roller, så du holder dine muskler friske, og du mindsker dermed risikoen for at blive skadet.

#2 Du oplever mindre ømhed i musklerne 

Når du laver fysisk træning, så vil du unægteligt mærke muskelømhed. Det er super træls, og du kommer til at føle dig begrænset i forhold til fysisk aktivitet. Foam rolleren yder massage til dine ømme muskler, og det sætter blodcirkulationen i gang i behandlingsområdet.

En øget blodcirkulation øger restitutionen, og du vil derfor hurtigere slippe af med ømhed i dine muskler. Foam rolleren er derfor et godt redskab til at mindske ømhed i dine muskler.

#3 Du bliver mere smidig

Det er i mange situationer yderst gavnligt at være smidig, og her kan foam rolleren også hjælpe dig. Behandlinger med foam rolleren løsner op i musklerne der bliver behandlet, og det er med til at forbedre smidigheden i kroppen.

#4 Du forbedrer din blodcirkulationen

En god blodcirkulation er vigtigt for dit generelle helbred, og det er også vigtigt, når du skal give din krop gode forudsætninger for at præstere fysisk. Generelt er en god blodcirkulationen essentiel for dit generelle helbred, og det bl.a. med til at øge restitutionen i kroppens muskler.

Når en muskelgruppe bliver masseret, så øges blodcirkulationen i området, der bliver behandlet. Det betyder helt enkelt, at der bliver tilført mere ilt til dine muskler, og det er bl.a. med til at øge dine musklers restitution, så du bliver hurtigere klar til være fysisk aktiv igen.

#5 Du sænker dit stress-niveau

Den menneskelige krop kan godt holde til at være stresset i en kort periode, men står det på i længere tid, så kan det være problematisk for helbredet. Massage er med til at mindske mængden af kortisol i kroppen, som er et stresshormon.

Det er blevet påvist at massage kan reducere mængden af kortisol i kroppen, og foam rolling kan derfor være med til at sænke dit stress-niveau. Behandlingen med en foam roller har altså ikke kun effekter på din fysiske tilstand, da det også kan have en indvirkning på din mentale tilstand.

Hvem bruger en foam roller?

Der er rigtig mange der benytter sig af den populære foam roller, og det er der rigtig mange gode grunde til. Vi har over dette afsnit gennemgået, hvilke effekter behandlinger med en foam roller har, og det er blot 5 gode grunde til at mange gør brug af massage udstyret.

En foam roller er super nem at bruge, og effekten af behandlingerne kan være yderst effektive. Det er ligeledes et budgetvenligt redskab, og produktet er derfor relevant for rigtig mange mennesker. Den lave pris kombineret med den gode brugervenlighed gør, at rigtig mange mennesker synes godt om foam rolleren.

Foam rolleren bliver primært brugt af atleter og motionister, som ønsker en nem adgang til massage. Foam rolleren fylder ikke særlig meget, og så kan den bruges på ufattelig mange muskelgrupper. Massagen fra rullen øger musklernes restitution, og derfor bliver den anvendt af mange fysisk aktive mennesker.

Hvor ofte må man bruge en foam roller?

Du er så heldig, at der ikke er nogen øvre grænse for, hvor meget du må bruge din kommende foam roller. Du kan bruge den lige så tosset du har lyst, og hvis du ønsker at bruge den 6 gange i løbet af dagen, så skal du være mere end velkommen til at gøre det.

Nogle bruger deres foam roller hver dag, mens andre bruger den i ny og næ, når der er ømme og stive muskler. Du behøver heller ikke at være decideret øm for at bruge din foam roller. Du kan sagtens bruge din foam roller, når du ønsker at føle velvære i kroppens forskellige muskler.

Massage kan ligeledes være gavnlig før fysisk aktivitet, og du kan derfor med fordel implementere behandlinger før en træning. Foam rolleren vil øge blodcirkulationen i behandlingsområdet, og det vil gøre musklerne mere klar til fysisk aktivitet.

En foam roller bør dog ikke være det eneste element i din opvarmning, men det kan med fordel være en del af din sædvanlige opvarmning. Behandling med en foam kan derfor bl.a. være med til at mindske risikoen for muskelskader i forbindelse med fysisk aktivitet.

Er foam roller godt?

Det kan vi svare meget klart på:

Ja. Foam rolling er godt.

Behandlingen med en foam roller er yderst godt for kroppen på flere forskellige områder. Massagen fra skumrullen gavner rigtig mange forskellige processer i kroppen, og vi har allerede været inde omkring nogle af de forskellige gavnlige effekter.

En foam roller yder massage til musklerne, og massage er noget alle mennesker kan have gavn af. Du behøver derfor ikke at være en atlet eller en motionist for at foam rolleren er relevant for dig. Den populære skumrulle henvender sig til alle mennesker, da den er super nem at bruge.

Effekter er de samme uanset om du er meget fysisk aktiv eller ikke. Massagen bidrager med de samme effekter, og en foam roller er derfor godt for alle mennesker. Vi har alle brug for at løsne vores muskler i ny og næ, og her kan en foam roller være en rigtig god ven og ikke mindst et budgetvenlig valg.

Øvelser med foam rolleren

Selvom det er nemt at tage foam rolleren i brug, så kan det stadig være svært at finde på øvelser. Du kan være yderst kreativ med din foam roller, og du kan derfor ramme mange forskellige muskelgrupper.

Du kan både behandle din overkrop og din underkrop med en foam roller. Nogle varianter er bedre egnet til underkroppen, mens andre varianter er bedre egnet til overkroppen. Den mest sælgende foam roller er den traditionelle rulle, og til den har vi fundet nedenstående video med øvelser til foam rolleren.

Kilder

Andre indlæg der kunne være interessante

Tidligere artikelFodbad test – Find det bedste fodbad med massage
Næste artikelFodboldmål til haven test – Find det bedste fodboldmål til haven

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her