Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Hvis du er på jagt efter de bedste benskinner, så er du kommet til det rette sted.

Vi har lavet denne benskinner test, hvor vi er dykket ned i markedet for benskinner. Der findes enormt mange forskellige benskinner på markedet, hvilket kan gøre det uoverskueligt at skulle vælge de rette benskinner. Derfor har vi lavet denne benskinner test, hvor du finder alt du behøver at vide om benskinner.

Hvis du er i tvivl om, hvilket størrelse benskinner du skal købe, så kan du tage et kig på vores benskinner størrelsesguide, som du finder længere nede på siden. Du finder ligeledes en beskrivelse af de forskellige typer benskinner, som du kan forvente at finde her på listen. Her går vi i dybden med fordele og ulemper forbundet med de forskellige typer.

Vi har også tage et kig på benskinner til børn, og i den forbindelse har vi også fundet frem til de bedste benskinner til børn, som du finder under listen over benskinner til voksne og unge. Du kan ligeledes læse, hvorfor benskinner er vigtige, og hvordan de kan være med til at mindske risikoen for slemme skader på fodboldbanen.

Bedste benskinner til voksne og unge

Nike Benskinner Guard

– Slip-in benskinner
– Medfølger benskinneholdere med velcro
– Indlagt ventilationspaneler
– Moderne og minimalistiske

I samarbejde med unisport.dk


De helt klassiske benskinner fra Nike kan fås i både sort og hvid, og så medfølger der også benskinneholdere. Benskinneholderne sørger for, at skinnerne bliver siddende, selvom du er i bevægelse på banen.

Som mange andre moderne benskinner, så er dette par Nik benskinner udstyret med ventilationspaneler, så der kan komme luft til dine skinneben, når du har dine benskinner på. Ventilationspanelerne giver dig optimal komfort, så du kan koncentrere dig om at spille fodbold.

Benskinneholderne som følger med er udstyret med velcro, så skinnerne kan få det perfekte fit på dine skinneben. Disse skinner fra Nike er super simple og uden de vilde detaljer, men de minimalistiske skinner fra Nike skal nok beskytte dine skinneben mod slemme skader.


Liteguard Performance Sæt

– Slip-in benskinner
– Verdens første formbare benskinne
– Unikke benskinner
– Grip sokker

I samarbejde med unisport.dk

Liteguard performance sæt indeholder noget mere end bare skinner, men derfor har vi stadig valgt, at dette sæt skal være en del af denne liste over de bedste benskinner. Sættet indeholder fodboldsokker og ikke mindst verdens første formbare benskinne.
De formbare benskinner fra Liteguard er af et materiale, som gør, at du kan tilpasse skinnerne 100% til dine ben. Skinnerne er af plast, og de bliver allerede formbare ved 62 grader. Dine formbare benskinner bliver derfor unikke, da de er tilpasset til dine specifikke dimensioner.

Det medfølgende par grip sokker fra Liteguard er en af de bedste på markedet. Sokkerne har kompression, og så er den medicinsk godkendt. Under sokkerne er der silikoneknopper, som skaber en fremragende kontakt mellem sok og støvle. Hvis du søger nogle helt unikke benskinner, så bør du i høj grad overveje dette sæt fra Liteguard.


Adidas Benskinner X League Game Data

– Slip-in benskinner
– Medfølger kompressions sleeve
– EVA bagsiden for høj komfort
– Gode anmeldelser

I samarbejde med unisport.dk


Adidas benskinner X League Game Data har også fundet vej ind på vores liste over de bedste benskinner, da du her får et par simple men effektive benskinner fra det velkendte Adidas. Der medfølger kompressions sleeve til skinnerne, som hjælper med at holde skinnerne på plads.

Skinnerne har en EVA bagside, hvilket bidrager til, at du får den mest optimale komfort. Bagsiden bidrager til at skinnerne har en forbedret holdbarhed, så de kan holde i lang tid. Disse skinner fra Adidas gør lige nøjagtig hvad de skal, da de beskytter dine skinneben optimalt.


Uhlsport Benskinner Bionikshield

– Beskyttende og fleksibel
– Benskinne i en kompressions sok
– Aftagelige skumplader
– EVA skum på bagsiden

I samarbejde med unisport.dk


Uhlsport Benskinner Bionikshield er et par yderst fleksible og beskyttende benskinner, og så er det tysk kvalitet. Benskinnen er lavet i en kompressionssok, hvilket er en metode, som flere brand gør brug af. Sokken er lavet i et åndbart og elastisk materiale, hvilket gør, at disse benskinner er yderst komfortable.

De aftagelige skumplader er din beskyttelse på dine skinneben. Materialet er et letvægtsbeskyttende materiale, hvilket gør, at disse skinner fra Uhlsport nærmest ikke vejer noget. Du kan være sikker på at dette materiale beskytter dine skinneben bedst muligt.

Benskinnerne har nemlig en stærk og hård skal, som kan holde til de mange slag der kommer. Bagsiden af skinnen er udstyret med EVA skum, så skinnerne er yderst komfortable at have på. Uhlsport har sørget for at bagsiden af skinnerne er ventileret, så åndbarheden er god i disse skinner.

Bagsiden af skinnerne er også lavet af et stødabsorberende materiale, så de bedst muligt absorbere slag på skinnerne. Uhlsport Bionikshield er designet til at sidde perfekt på dine skinneben, og da skinnerne sidder i en kompressionssok, så slipper du også for at bruge strømpetape til at holde skinnerne på plads.


G-Form Benskinner Pro-S Elite 2

– Stødabsorberende SmarFlex pudder
– Blød og fleksibel benskinne
– Reactive Protection Technology
– Kan maskinevaskes

I samarbejde med unisport.dk

G-From Benskinner Pro-S Elite 2 skal uden tvivl også med på denne liste over de bedste benskinner på markedet. G-Form er en virksomhed, som har specialiseret sig i Reactive Protection Technology. De producerer derfor produkter, som skal beskytte atleter bedst muligt.

Derfor er G-Form Pro-S Elite 2 noget for sig selv, da du her får et par virkelig gode benskinner. Skinnerne er udstyret med Stødabsorberende SmartFlex pudder, som tilmed også har form fitting teknologi. Du kan derfor regne med et tæt fit, som giver optimal dig fleksibilitet.


Dette er verdens første fleksible benskinne med lægbind til fodbold, og den opfylder alle krav der er til benskinner. Benskinnen er lavet i et tyndt, åndbart og svedtransporterende polyester, så du kan være sikker på, at du får en virkelig komfortabel benskinne.

Benskinnerne yder let kompression, hvilket blot er endnu en fordel ved disse benskinner fra G-Form. Som et ekstra plus til dette par benskinner, så kan denne model rent faktisk maskinvaskes, når du synes de begynder at lufte en smule. Her får du virkelig en benskinne der beskytter dine skinneben maksimalt, og så er de tilmed også super komfortable. 


Nike Mercurial Benskinner

– Slip-in benskinner
– Hardshell-design
– EVA skum på bagsiden
– Højre-venstre specificerede

I samarbejde med unisport.dk


Nike Mercurial Hard Shell Benskinner har også sneget sig med på listen over de bedste benskinner. Nike har her lavet et par super moderne og simple slip-in benskinner, som yder optimal beskyttelse til dine skinneben.

Skinnerne er lavet i et hardshell-design hvor letvægtsdækning og skumdæmpning er blevet blandet sammen. Den udvendige dækning er polypropylene, som er et stærkt materiale. Indvendig finder du det velkendte EVA skum, som gør, at skinnerne er yderst komfortable.

Benskinnerne er specificerede ved en højre-venstre skinne, så skinner både beskytter og sidder godt. Mercurial benskinnerne fra Nike er til dig som søger et par super simple og stærke benskinner.


Bedste benskinner til børn

Børn bør altid bruge skinner, uagtet om det er træning eller kamp. Børnene giver den oftest fuld gas til træning, og det er ikke altid, at de har helt styr på motorikken. De kommer derfor oftest til at sparke hinanden, og derfor er det vigtigt, at de er udstyret med et par gode benskinner. Vi anbefaler i høj grad at benskinner til børn både beskytter skinneben og ankel.

Adidas Benskinner Tiro Match

– Ankel benskinner
– Stærkt og beskyttende materiale
– Anatomisk design
– Lukning med velcrorem

I samarbejde med unisport.dk

Adidas Tiro Match er et af de bedste og mest populære par benskinner til børn på markedet. Tilfredsheden omkring dette produkt er ikke til at tage fejl af, da beskytter både skinneben og ankel, og så er kvaliteten også god.

Det hårde skjold på benskinnerne bliver komplimenteret med EVA-polstring, som absorbere slag mod skinnerne fremragende. Polstringen bidrager også til, at skinnerne er yderst komfortable at have på.

Skinnerne er som sagt udstyret med ankelbeskyttere, så dit barns ankler er god beskyttet mod spark. Skinnerne har velcroremmer, som gør, at skinnerne bliver siddende, hvor de skal. Det anatomiske designede skjold bidrager til, at skinnerne er meget komfortable at have på. Vi anbefaler i høj grad Tiro Match, som uden tvivl er et af de bedste par benskinner til børn.


Adidas Benskinner Messi Match Balon te Adoro

– Ankel benskinner
– Hård frontplade for maksimal beskyttelse
– Højre-venstre specificerede
– Strap-lukning

I samarbejde med unisport.dk

Adidas Messi Match Balon te Adoro er et par benskinner, som hylder en af de største fodboldspillere i historien, og det er selvfølgelig Messi. Hvis din dreng eller pige et helt vild med Messi, så er dette den perfekte benskinne. Benskinnerne er lette og stærke, og så beskytter de både skinneben og ankler.

Skinnerne er nemlig udstyret med en hård frontplade, hvilket giver maksimal beskyttelse. Adidas har udstyret benskinnerne med en strap-lukning, så skinnerne kan tilpasses til benets dimensioner. Messi benskinnerne er højre-venstre specificerede, så skinnerne er yderst komfortable.

Skinnerne er som sagt udstyret med ankelbeskyttelse, så anklerne er godt beskyttet mod eventuelle spark i kampens hede. Ankelbeskyttelse er i et elastisk materiale, så de sidder tæt og komfortabelt omkring anklerne. Skinnerne har et grafisk flot udtryk, og så beskytter de barnets skinneben og ankler optimalt.


Sådan har vi udvalgt de bedste benskinner

Vi er et partnerfinansieret site, hvilket betyder, at vi samarbejde med en lang række forskellige virksomheder i Danmark. Sportstorvet fungerer uafhængigt af vores samarbejdspartnere, og de har ingen indflydelse på, hvilket produkter vi udvælger i vores tests. Vores test indeholder dog udelukkende benskinner fra vores samarbejdspartneres sortiment. Du kan læse mere om, hvordan Sportstorvet fungerer lige her.

Benskinner størrelsesguide

Benskinner kommer i forskellige størrelse, og de er oftest inddelt i Small, Medium eller Large. Der vil i nogle tilfælde også være en højde ud for størrelsen, så du har en ide om, hvilken størrelse benskinner du skal have. Størrelsen på benskinnerne bliver nemlig bestemt ud fra højde.

Der er meget individuelt, hvad spillere foretrækker af størrelser på benskinner. Nogle spiller kan godt lide at skinnerne er lidt for store, mens andre spillere godt kan lide at have små skinner på. Det er dog altid vigtigt, at skinnerne giver en rimelig beskyttelse.

Men søger du en generel størrelsesguide til benskinner, så er du kommet til det rette sted. Du kan herunder finde en størrelsesguide, så du kan finde en passende størrelse benskinner. Størrelsesguiden til både børn og voksen tager udgangspunkt i en størrelseguide til benskinner fra Nike. Nedenstående størrelsesguides kan bruges til at få en ide omkring, hvilken størrelse benskinner du ca. bør vælge.

Størrelsesguide Børn


Størrelsesguide Voksne


Hvilke typer beskinner findes der?

Benskinner til fodbold har ligesom så meget andet udstyr til fodbold gennemgået en udvikling, og der findes derfor flere forskellige typer af benskinner på markedet. Fælles for dem alle er, at de beskytter dine skinneben. Nogle af dem yder dog mere beskyttelse end andre, og der er en række forskellige fordele og ulemper forbundet med de forskellige typer. Du kan herunder se og læse om de forskellige typer benskinner.

Slip-in benskinner

Slip-in benskinner er den mest populære type benskinner, da mange fodboldspillere foretrækker denne type. Slip-in skinner er nemme at tage af og på, da du blot sidder dem ind under dine fodboldsokker. 

Der medfølger ofte en form for sleeve, som kan hjælpe til med at holde skinnerne på plads. Mange fodboldspillere bruger dog strømpetape til at holde deres slip-in skinner på plads. En af de største fordele forbundet med slip-in benskinner er muligheden for at flytte på dem, og ikke mindst at de giver en stor bevægelsesfrihed.

bedste benskinnerAnkel benskinner

Ankel benskinner er den traditionelle type benskinne, som ofte blev brugt før i tiden. Denne type benskinne bliver primært brugt af børn og ældre spillere, og den beskytter både skinneben og ankler. Denne type benskinne er virkelig god til børn, da børn oftest tackler meget og ukontrolleret, når de spiller fodbold. 

Ankel benskinner skal påføres inden sokkerne bliver taget på, da de har en strop, som går under foden. De bliver holdt på plads vha. en velcrolukning, som går rundt om læggen. Du vil derfor ikke skulle bruge strømpetape, hvis du vælger denne type benskinner. Ankel benskinner beskytter mest, men bevægelsesfriheden er heller ikke så stor.

bedste benskinner


Sådan vælger du de perfekte benskinner

Når du skal vælge de perfekte benskinner, så kan du f.eks. have din position på banen med i overvejelserne. Det er nemlig forskelligt, hvad behovet er for forskellige positioner på banen. Derfor har vi lavet en lille oversigt, hvor vi kommer med vores holdning til position og benskinner.

Målmand: Målmænd bliver sjældent tacklet over skinnebenet, da de oftest bruger deres hænder. Hvis du er målmænd, så bør du kigge efter en let benskinne, som giver dig maksimal bevægelsesfrihed.

Forsvarsspiller: Forsvarsspillere er nogle af dem på banen, som tackler mest. Det er derfor vigtigt, at forsvarsspillere har nogle stærke benskinner. Hvis du spiller i forsvaret, så skal du derfor sørge for at have nogle stærke benskinner, og her kan ankel benskinner måske være en god ide.

Midtbanespillere: Afhængigt af hvor du spiller på midtbanen, så kan behovet være forskelligt. Midtbanespillere skal oftest både deltage i det offensive og defensive arbejde, og det kan derfor være en fordel at have et par benskinner, som giver en høj bevægelsesfrihed.

Angrebsspillere: Angribere skal oftest være eksplosive og udfordre deres modspillere, og derfor foretrækker mange angribere lette benskinner. De lette benskinner bidrager ligeledes til høj bevægelsesfrihed, hvilket er vigtigt, når den direkte modstander skal udfordres.

Hvad er benskinner lavet af?

Benskinner skal kunne klare mange hårde stød, hvorfor materialet ikke er helt uden betydning. Benskinner bliver lavet af forskellige materialer, og vi har herunder samlet de mest brugte materialer, og hvad deres egenskaber er.

EVA skum: Skummet bliver brugt på den indvendige side af benskinnerne, og det bliver brugt til at øge komforten.

Polyuretan: Materialet er tungt sammenlignet med andre materialer, men det er derimod et stærkt materiale, som beskytter virkelig godt.

Plastik: Materialet bliver anvendt på ydersiden af mange benskinner, men det er ikke synderligt beskyttende.

Glasfiber: Materialet er meget let, og så giver det stive og hårde materiale også god beskyttelse.

Hvorfor er benskinner vigtige?

Benskinner er først og fremmest lovpligtigt, når du skal spille en fodboldkamp, men det er også til for at beskytte dig. Skinnerne er nemlig med til at reducere risikoen for skader på underbenet, hvor fodboldspillere ofte bliver ramt i forbindelse med en tackling.

Du kan selvfølgelig stadig blive skadet selvom du har benskinner på, men du minimere risikoen for slemme skader. Benskinnerne beskytter mod hårde slag mod skinnebenet, da de absorbere noget af kraften fra slaget.

Selvom langt de fleste modstandere ikke har til hensigt at skade dig, så kan det næsten ikke undgås, at man i ny og næ bliver tacklet hårdt. Det er derfor vigtigt, at du anskaffer dig nogle benskinner som yder den nødvendige beskyttelse.

Det skal du vide om benskinner

Du skal vide at jf. Fodboldlovens § 4 under grundlæggende udstyr står der: ‘’Benskinner skal være lavet af et passende materiale, så de giver en rimelig beskyttelse. De skal være dækket helt af strømperne.’’

Benskinner er et obligatorisk udstyr, som du skal have på, når du spiller kamp. Det er derfor både fornuftigt og et must at have skinner på, når du skal spille fodboldkamp.

Andre indlæg der kunne være interessante

Tidligere artikelFodbolde test – Find den bedste fodbold
Næste artikelElektrolytter bedst i test – Alt du skal vide om elektrolytter

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her