Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Hvis du er på udkig efter det bedste omega 3 tilskud, så er du kommet til det rette sted. I denne omega 3 test kigger vi nemlig nærmere på det vigtige omega-3, og hvorfor det er vigtigt at tilføre kroppen de rette fedtsyrer.

I dette indlæg kan du finde alt du skal vide om omega-3’s gavnlige effekter på kroppen, og du kan blive klogere på, hvad du skal kigge efter, når du skal finde det bedste omega 3 til dig. Du kan ligeledes under vores produktanbefalinger finde ud af, hvor meget omega-3 du bør indtage dagligt.

Hvad er omega-3?

Omega-3 er en betegnelse for de fedtsyrer, som er vigtige at få gennem vores mad. Der er tale om umættede fedtsyrer, som har en række positive effekter på kroppen. Omega-3 findes primært i fisk, men der findes også omega-3 i planter. 

Der findes tre typer af omega-3, og forkortelsen for disse er DHA, EPA og ALA. 

 • DHA = docosa-hexansyre  
 • EPA = eikosa-pentaensyre
 • ALA = Alfa-linolensyre

Ovenstående omega-3 fedtsyrer er alle tre essentielle, hvilket betyder, at kroppen ikke selv kan danne dem. Det er derfor vigtigt, at de tilføres til kroppen gennem kosten.

Vi anbefaler følgende omega-3 tilskud:


Bodylab Omega 3

Fiskeoliepillerne fra Bodylab er et yderst populært produkt, og tilfredsheden omkring produktet er fremragende. Beholderen indeholder 120 stk. kapsler, som hver især har et højt indhold af de essentielle fedtsyrer EPA og DHA, som bl.a. bidrager til en normal hjertefunktion.

 • Højt indhold af EPA og DHA
 • 120 kapsler
 • Høj kundetilfredshed

I samarbejde med Bodylab.dk


Puori O3

Omega-3 fedtsyrerne i Puori O3 er udvundet på en unik formular, og produktet er udvundet af små ansjoser og sardiner, og derfor er Puori O3 100% naturligt. Kosttilskuddet forbedrer din restitution og reducerer din risiko for at få skader. Glasset indeholder serveringer til 20 dage.

 • Bidrager til restitution og reducerer risikoen for skader
 • 100% naturligt
 • 5:2 EPA:DHA

I samarbejde med Linuspro.dk


WeightWorld Omega 3 Fiskeolie

Fiskeoliekapslerne fra WeightWorld indeholder 2000 mg per daglig dosis. De bidrager bl.a. til vedligehold af hjerte og hjerne. Glasset indeholder nok kapsler til 4 måneder, og så er kostilskuddet både glutenfri, laktosefri og GMO fri. Tilskuddet er certificeret ‘høj kvalitet’.

 • EPA og DHA
 • Certificeret ‘høj kvalitet’
 • 240 kapsler

I samarbejde med Weightworld.dk


Solaray All Omega 3-6-9

Kosttilskuddet indeholder en unik kombination af omega 3, 6 og 9. De er udvundet fra fiskeolie, hørfrøolie og kæmpenatlysolie. Der er også tilsat 3 forskellige antioxidanter, som stabiliserer olieindholdet. Fiskeolien er udvundet af ansjoser, sild og sardiner, som alle har højt indhold af DHA og EPA.

 • Omega 3,6 og 9
 • Indeholder 550 mg fiskeolie pr. kapsel
 • Glasset indeholder 90 bløde kapsler

I samarbejde med Helsebixen.dk


VitaYummy Omega 3 Gummies

Vingummierne er veganske og lavet på alder. Kosttilskuddet indeholder EPA og DHA, som bidrager til en normal hjertefunktion. Vingummierne er både egnet til børn og voksne, og de smager lækkert af citrus og ikke af fisk. Doseringen er 2 vingummier om dagen, og glasset indeholder vingummier nok til en måned.

 • Vegansk omega-3 tilskud
 • EPA og DHA
 • 60 vingummier

I samarbejde med Helsebixen.dk


Matas Fiskeolie

Forbrugerrådet Tænk anbefaler denne fiskeolie fra Matas. Kapslerne indeholder både EPA og DHA, som bidrager til et normalt syn og en normal hjertefunktion. Daglig dosering på mellem 1-3 kapsler, og en kapsel indeholder 1000mg fiskeolie. Beholderen rummer i alt 120 kapsler.

 • Anbefales af Forbrugerrådet Tænk
 • 1000 mg fiskeolie pr. kapsel
 • 120 kapsler i beholderen

I samarbejde med Matas.dk


Bedste veganske omega 3 tilskud:


Bodylab Vegan Omega 3

Fiskeolien i de veganske omega 3 kapsler fra Bodylab er udvundet af naturlige mikroalger, som er en god kilde til de essentielle fedtsyrer. Omega 3 har en dokumenteret effekt på bl.a. blodtyrk og hjertesundhed.

 • Indeholder DHA- og EPA-fedtsyrer
 • 90 kapsler
 • 100% vegansk

I samarbejde med Musclehouse.dk


Biosym OmniVegan Omega 3

OmniVegan omega 3 er udvundet af havalger, og der er derfor 100% plantebaseret. Omega-3 tilskuddet fra OmniVegan indeholder både EPA og DHA, som medvirker til en normal hjertefunktion. Kosttilskuddet er helt fri for animalske ingredienser, og det er registreret ved Vega Society. Beholderen indeholder 60 kapsler, og doseringen er 1 kapsel dagligt for voksne og børn fra 11 år.

 • 100% plantebaseret
 • Omega-3 udvundet fra havalger
 • EPA og DHA

I samarbejde med Helsebixen.dk


Bedste flydende omega 3 tilskud:


Møllers Tran Flydende Omega-3 Citron

Fiskeolie er lavet af vildt fanget norsk torsk, hvilket betyder, at det flydende omega-3 tilskud også indeholder vitamin A, D og E. Møllers har ligeledes tilføjet antioxidanter, som er med til at beskytte de umættede fedtsyrer.

 • Højt indhold af Omega-3 fedtsyrer
 • Vitamin A, D og E
 • Flydende fiskeolie

I samarbejde med Musclehouse.dk


Sådan har vi udvalgt det bedste omega-3 tilskud

Vi har i denne omega 3 test udvalgt de bedste omega-3 tilskud ud fra en række forskellige parametre. Produkterne er blevet udvalgt ud fra de nedenstående parametre:

 • Næringsindhold
 • Pris på produktet 
 • Produktanmeldelser
 • Andre tests
 • Vores vurdering 

Sportstorvet er en partnerfinansieret hjemmeside, hvilket betyder, at vi samarbejder med en række af Danmarks største forhandlere af kosttilskud. Vores samarbejdspartnere har ingen indflydelse på vore valg af produkter, men testen indeholder dog udelukkende produkter fra vores samarbejdspartnere.

Hvorfor skal kroppen have omega-3?

Omega-3 fedtsyrer er yderst vigtigt for kroppen, da fedtsyrerne har mange gavnlige effekter på kroppen. Omega-3 er ikke blot et kosttilskud til atleter og motionister, da effekterne er noget som alle mennesker kan have gavn af.

Som tidligere nævnt, så er omega-3 fedtsyrer essentielle, og derfor kan kroppen ikke selv producere disse. De skal derfor tilføres til kroppen gennem mad eller kosttilskud, og der er mange gode grunde til, at sørge for at du får den anbefalede mængde omega-3 fedtsyrer.

Hvilken effekt har omega-3 på kroppen?

Omega-3 fedtsyrer har mange gavnlige effekter på kroppen, og vi vil nu overfladisk kommentere på nogle af de gavnlige effekter ved brug af kosttilskuddet. Omega-3 menes at nedsætte risikoen for og lindre mange forskellige sygdomme som den menneskelige krop kan blive ramt af.

Af disse sygdomme er det især sygdomme som involvere inflammation. For blot at nævne nogle af de sygdomme som omega-3 menes at have en effekt på, så kan der nævnes åreforkalkning, blodpropper, kræft, depression, demens osv. Omega-3 fedtsyrerne er ligeledes med til at sænke blodtrykket og ikke mindst reducere blodets fedtindhold.

Den menneskelige hjerne har brug for fedtstoffer, og DHA udgør 20% af disse fedtstoffer. Fedtstofferne er vigtige for både hjernes funktion og opbygning, og så bidrager det også til hukommelsen og humøret. Omega-3 bidrager altså positivt til kroppen på mange forskellige måder, og det er derfor et yderst vigtigt at sørge for at kroppen får disse fedtsyrer.

Hvad er det bedste omega-3?

Det er meget individuelt, hvad det bedste omega-3 kosttilskud er, da et produkt kan være det bedste på mange måder. Det kan f.eks. måles på pris, koncentration af omega-3, smag, kapsel/flydende osv. Der er mange måder, hvorpå et produkt kan være bedst. 

Vi har dog en holdning til, hvad der er det bedste, og den vil vi selvfølgelig gerne dele med dig.

Vi mener, at det bedste omega-3 kosttilskud er det produkt med mest information og en høj koncentration af omega-3. Det er vores holdning, da det er vigtigt, at vi ved, hvad vi putter i munden. Det er i høj grad relevant at kende til indholdet i sit kosttilskud, så du ved, hvad det du indtager, og hvor meget omega-3 du indtager.

Alle de produkter, som vi anbefaler i denne omega-3 test har en høj gennemsigtighed og en informativ beskrivelse. Det mener vi i høj grad er vigtigere end den egentlige pris på produktet.

Hvad skal du kigge efter, når du skal købe omega-3?

Der er en række forskellige ting du kan kigge efter, når du skal finde det bedste omega-3 tilskud til dig. Vi finder nedenstående faktorer mest relevante, når du skal vælge den ene fiskeolie fremfor den anden.

 • TOTOX-tallet: Dette tal beskriver fiskeoliens harskhed. Du bør altid gå efter et så lavt tal som muligt. Desto lavere TOTOX-tal, desto mere rent er produktet, og desto bedre smager og dufter fiskeolien.
 • Kapsler eller flydende fiskeolie: Det ene er ikke bedre end det andet, men nogle foretrækker det ene fremfor det andet. Hvis du ikke kan sluge kapsler, så kan du med fordel vælge flydende fiskeolie, og kan du ikke fordrage tanken om at spise flydende olie, så kan du vælge kapsler.
 • Prisen: Som med så mange andre produkter, så kommer fiskeolie også i forskellige prisklasser. Det er dog ikke bevist at det dyre fiskeolie er bedre end det billige eller omvendt. Prisen per. dosering variere og antallet af kapsler/ml varierer fra produkt til produkt.
 • Hvilken fisk stammer olien fra: Hvilken fisk olien stammer fra er relevant, da desto større fisken er, desto flere skadelige kemikalier og tungmetaller menes fisken at indeholde. Du kan derfor med fordel kigge efter fiskeolie der er stammer fra små fisk som f.eks. ansjoser og sardiner.
 • Koncentration af omega-3: Koncentrationen og mængden af de forskellige omega-3 fedtsyrer varierer fra produkt til produkt. Du kan på etiketten aflæse koncentrationen, og du kan aflæse hvor meget der er i hver kapsel. Nogle producenter har en lavere koncentration pr. kapsel, og mængden af kapsler du skal sluge for at få den anbefalende mængde omega-3 varierer derfor også.

Du kan med altså med fordel kigge efter TOTOX-tallet, kapsel eller flydende, pris, fisk og koncentration, når du skal finde det omega-3 tilskud som passer bedst til dig.

Kan jeg indtage nok omega-3 gennem min kost, og hvor meget skal jeg indtage dagligt?

Du kan gennem en sund og varieret kost indtage den anbefalede mængde af omega-3 fedtsyrer, men det kan være svært altid at indtage nok omega-3 gennem kosten. Derfor kan et omega-3 tilskud være en god ide, som et supplement til den varieret kost. 

Det anbefales at 1% af energien fra din mad bør komme fra omega-3 fedtsyrer. Energibehovet er forskelligt fra person til person, og derfor vil mængden af omega-3 fedtsyrer også variere.

Et indtag på mellem 2,4-3,6 gram omega-3 pr. dag vil være passende for voksne i alderen 18 til 60 år. Det anbefales også at 1,2-1,8 gram af det samlede indtag af omega-3 fedtsyrer kommer fra fedtsyren ALA. Kroppen kan nemlig omdanne ALA til de langkædede omega-3 fedtsyrer EPA og DHA.

Det kan være svært at have helt styr på om du indtager ovenstående mængde af omega-3 fedtsyrer, og om du fordeler fedtsyrerne efter anbefalingerne. Derfor kan et omega-3 tilskud være en super god ide, så du sikrer, at din krop får tilført de rette mængder af de forskellige omega-3 fedtsyrer.

Hvorfor er fiskeolie godt for aktive mennesker?

Uagtet dit aktivitetsniveau, så er bidrager fiskeolien med de samme positive effekter til kroppen, og fiskeolie er derfor også et godt kosttilskud til de aktive mennesker. Fiskeolie bidrager både til hjernens og hjertets sundhed, og derfor er fiskeolie relevant for alle mennesker.

Fiskeolie menes at bidrage positivt til mange af kroppens funktioner, og der bliver hele tiden forsket i, hvordan olien påvirker menneskets krop og sind. Omega-3 fedtsyrerne hjælper både på menneskets generelle helbred og ikke mindst sportspræstationer.

Omega-3 fedtsyrer menes også at have en indflydelse på den mentale sundhed, hvilket må siges at være mindst lige så vigtigt som fysisk sundhed. For at opnå de bedste resultater i livet generelt, så er det vigtigt at være mental sund. Dette er blot endnu en god grund til at indtage den anbefalede mængde omega-3.

Er fisk bedre end omega-3 tilskud?

Ja.

Fisk er bedre end omega-3 tilskud, da fisk foruden fiskeolie også indeholder både vitaminer og mineraler. Det kan dog være svært at få tilstrækkelig med fiskeolie gennem kosten, og derfor kan et omega-3 tilskud være et godt supplement til en varieret kost. 

Omega-3 kosttilskud er først og fremmest et kosttilskud, og det er uden tvivl bedre, hvis du kan dække dit omega-3 behov gennem din kost. Det er bare ikke altid lige nemt at spise varieret og få tilstrækkelig med fisk på tallerkenen i løbet af ugen, og derfor kan et omega-3 kosttilskud være en hjælpendede hånd.

Kilder

Du kan herunder se hvilke kilder, som vi har benyttet til at udforme dette indlæg til dig. Sportstorvet sætter en stor ære i at finde troværdige kilder, så du kan stole på den information, som vi giver dig her på sportstorvet.dk.

Andre indlæg der kunne være interessante:

Tidligere artikelVegansk proteinpulver test – Find det bedste veganske proteinpulver
Næste artikelFodmassageapparat test – Find det bedste fodmassageapparat

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her