Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Hvis du er på udkig efter de bedste fodboldstøvler på markedet, så er du kommet til det rette sted. Vi har lavet denne fodboldstøvler test, hvor vi har fundet frem til de bedste fodboldstøvler fra forskellige mærker.

Du kan i denne test finde alt du skal vide om fodboldstøvler, og hvordan du vælger de helt rigtige fodboldstøvler til dit behov. Uanset om du er målmand, forsvarsspiller, midtbanespiller eller angrebsspiller, så kan du helt sikker finde fodboldstøvler der matcher dine behov her på siden.

Under listen over de fodboldstøvler kan du bl.a. finde vores anbefaling til de bedste fodboldstøvler til brede fødder og de bedste fodboldstøvler til børn. Du kan ligeledes blive klogere på teknologien bag fodboldstøvler, og hvilket underlag de forskellige typer fodboldstøvler passer til.

Bedste fodboldstøvler til voksne og unge

Nike Mercurial Superfly 8 Elite

– Støvlen som Kylian Mbappe bruger
– Moderne letvægtsstøvle
– Optimal pasform og fleksibilitet
– Strategisk placerede knopper

I samarbejde med unisport.dk

Nike Mercurial er kendt for at lave nogle af markedets bedste fodboldstøvler, og mange af de største stjerne i verden benytter Mercurial støvler. Superfly 8 Elite FG er ikke nogen undtagelse. Denne støvle er indbegrebet af en moderne støvle som byder på den nyeste teknologi og en god pasform.

Nike har fjernet unødvendige lag på støvlen, og det er i høj grad med til at give støvlerne et råt look. Overdelen på støvlen er lavet af fire lag Duragon WT, Engineered Mesh, Titan Synthetic og Avail Q Lining. Det er mange fine ord, men alt du skal vide er, at kombinationen af disse materialer giver dig et fremragende fit og en godt kontakt med bolden.

Støvlen som Kylian Mbappé bruger

Selveste Mbappé benytter Superfly, når han træder ind på grønsværen. Vi kan desværre ikke love, at du scorer lige så mange mål eller løber lige så hurtigt som superstjernen, men du får en fremragende støvle. Støvlen er med FG knopper, og modellen er derfor beregnet til naturlige græsbaner.

Superfly 8 Elite FG har compressive Flyknit-materiale på vristen, hvilket bidrager til en god pasform og en øget fleksibilitet. Nike har placeret knopperne strategisk, som er designet med henblik på acceleration og retningsskift. Støvlen har ligeledes forstærket Dynamic Fit Collar, som giver dig optimal støtte omkring ankel og fodled. 

Støvlen vejer sølle 210 gram, hvilket betyder, at Superfly Elite 8 er en yderst let støvle. Den nyeste teknologi kombineret med fremragende valg af materiale giver denne fremragende støvle fra Nike. Denne støvle er perfekt til dig som er eksplosiv og udfordrende i dit spil.

Adidas X Speedflow

– Støvlen som bruges af Lionel Messi
– Laceless lukningssystem
– Letvægtsstøvle
– Optimeret knopsystem til acceleration

I samarbejde med unisport.dk

Adidas X Speedflow er en yderst populær model, som rigtig mange fodboldspillere benytter sig af. Det kan vi godt forstå, da den moderne støvle byder på den nyeste teknologi indenfor fodboldstøvler. Vi anbefaler denne model med laceless lukningssystem, hvilket giver dig en række fordele.

Laceless lukningssystem på fodboldstøvler er stadig forholdsvist nyt, men rigtig mange mærker har modeller der benytter dette system. Lukningssystemet giver en helt ren berøringsflade, hvilket giver dig et helt rent træf på bolden. Lacelees giver dig en fremragende kontakt med bolden, så du altid har styr på bolden.

Støvlen har en letvægtskonstruktion, som består af Carbitex Kulfibre. Overdelen på støvlen er let og fleksibel, da den er lavet af Primeknit. Rammen er laserskåret af TPU, hvilket bidrager til god støtte ved eksplosive bevægelser og hurtige retningsskift.

Støvlen som Lionel Messi bruger

Støvlens specifikationer passer perfekt til Messi’s udfordrende spillestil, og derfor giver det også god mening, at han spiller i denne model. Støvlen har et minimalistisk low-cut krave, hvilket gør, at du nemt får dine fødder ned i støvlen. Støvlen er designet med en 3D-støbt hælstruktur, hvilket giver dig en stabil pasform.

Modellen kommer med FG knopper, som er beregnet til de naturlige græsbaner. Knopperne er strategisk placeret, så du har optimal trækkraft, når du skal accelerere. X Speedflow er en moderne og lækker fodboldstøvle, og de mange gode anmeldelser er ikke til at tage fejl af. Adidas X Speedflow er uden tvivl nogle af de bedste fodboldstøvler på markedet.

Nike Tiempo Legend 9 Elite

– Støvlen som Virgil Van Dijk bruger
– Overdel af premium læder
– Letteste Tiempo støvle til dato
– Høj komfort og holdbarhed

I samarbejde med unisport.dk

Nike Tiempo Legend 9 Elite er et par moderne fodboldstøvler med et klassisk look. Legend 9 er den lettest Tiempo model til dato, som ellers ikke er kendt for at lave de letteste støvler. Det er den udviklet overdel og sål, som holder vægten nede på sølle 218 gram.

Der findes efterhånden ikke mange moderne læder fodboldstøvler, men Tiempo Legend 9 har en overdel af premium læder. Dette materiale reducere vandabsorbering, og så giver det en virkelig god komfort i støvlen. Legend 9 har en specialudviklet ydersål, som er designet til hurtige bevægelser og retningsskift.

Støvlen som Virgil Van Dijk bruger

Virgil Van Dijk er uden tvivl en af verdens bedste forsvarsspillere, og det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at han spiller i Tiempo. Støvlerne er udstyret med foam pods, som giver tekstur i overdelen, og de bidrager ligeledes til en forbedret boldkontrol.

Indersålen er ekstra polstret, som bidrager til en god komfort i støvlen. Legend 9 kommer med FG knopper, som gør dem yderst velegnet til naturlige græsbaner. Hvis du søger et par moderne fodboldstøvler, som giver maksimal komfort, så bør Nike Tiempo Legend 9 uden tvivl være med i dine overvejelser.

Nike Phantom GT 2 Elite

– Vejer 190 gram
– Giver god kontrol og greb i bolden
– Elastisk Flyknit for god komfort
– Ydersål designet til acceleration og retningsskift

I samarbejde med unisport.dk

Nike Phantom GT 2 Elite er en moderne og yderst veludviklet støvle, som skriger efter at få lov til at lave mål. Phantom GT2 Elite fås i en række forskellige farver, men fælles for dem alle er, at det er en yderst flot og sporty fodboldstøvle. Phantom modellen fra Nike er sprængfyldt med den nyeste innovation, så du får de bedste forudsætninger for at præstere på banen.

Nike har sørget for at overdelen er lavet af Generative Texture, der vha. strukturen giver dig rigtig god kontrol på bolden. Yderstøvlen har Nike udarbejdet i det velkendte Flyknit-materiale, som de også bruger på nogle af deres andre modeller.

Materialet bidrager til en god komfort i støvlen, og så bidrager det også til en god stabilitet. Phantom GT 2 kommer med snørebånd, så støvlen nemt kan tilpasses til din fod. Den model vi henviser til er med FG knopper, hvilket passer til de mange naturlige græsbaner rundt om i Danmark.

Støvlen til de offensive spillere

Støvlen bliver i høj grad brugt af offensive spillere, og af dem kan f.eks. Mason Mount fra Chelsea og Marcus Rashford fra United nævnes. Støvlen er da også designet med Nikes Hyper-quick-system, som i høj grad henvender sig til de offensive spillere, som ofte skal accelerere og skifte retning.

Phantom GT 2’s sål er lavet i et solidt materiale, som gør, at støvlen er yderst robust i udsatte områder. Støvlerne vejer små 190 gram, hvilket gør dem til nogle af de letteste fodboldstøvler på markedet. Hvis du søger et par fodboldstøvler, som giver dig de bedste forudsætninger for at afgøre kampene, så er Phantom GT 2 et rigtig godt bud.

Nike Mercurial Vapor 14 Elite

– Vejer 205 gram
– Enestående fit
– Flyknit for optimal pasform
– Vinklede og strategisk placerede knopper

I samarbejde med unisport.dk

Endnu en model fra Nike Mercurial-serien har fundet vej til denne liste over de bedste fodboldstøvler. Nike Mercurial Vapor 14 Elite har i høj grad også ret til at blive repræsentereret her på siden. Modellen der henvises til er med FG knopper, som er designet til naturlige græsbaner.

Vapor 14 Elite er en flot og populær model, som rigtig mange fodboldspillere har som deres foretrukne par støvler. Modellen er fyldt med den nyeste teknologi, som giver dig de bedste forudsætninger for at performe godt på banen. Nike har fjernet unødvendige lag, så Vapor 14 Elite fremstår mere rå.

Overdelen på Vapor 14 Elite består af den revolutionerende kombination af fire lag ved navn Duragon WT, Engineered Mesh, Titan Synthetic og Avail Q Lining. Disse fire lag giver et enestående greb på bolden, så du har de bedste forudsætninger for at kontrollere selv de sværeste bolde.

Støvlen der henvender sig til mange fodboldspillere

Nike Vapor 14 Elite bliver brugt af spillere på mange forskellige positioner, da teknologien i støvlen henvender sig til mange positioner på grønsværen. Nike har sørget for at vristen er lavet af det kompressive Flyknit-materiale, som giver øget fleksibilitet, optimal pasform og en tætsiddende fornemmelse.

Knopperne er strategisk placeret og vinklet, så de fungerer som kløer, når du skal accelere og skifte retning. Støvlerne vejer med FG knopper 205 gram, så de er yderst lette at have på fødderne. Hvis du søger et par alsidige fodboldstøvler med den nyeste teknologi, så bør du overveje at tage et kig på Vapor 14 Elite.

New Balance Furon 6.0 + Pro

– Støvlen som Mané bruger
– Let og eksplosiv støvle
– Hyper Lock snøresystem
– Knopsystem med fokus på acceleration

I samarbejde med unisport.dk

New Balance Furon 6.0 + Pro er et af de letteste par fodboldstøvler på markedet, da de kun vejer 176 gram. Dette par støvler fra New Balance er optimeret til det yderste, og de henvender sig i høj grad til dig, som skal ud og løbe stærkt på grønsværen.

Furon 6.0 + Pro er blevet så let, da New Balance har lavet en overdel i letvægts FIT WEAVE. Materialet giver dig en god fleksibilitet, og så får du et optimalt touch på bolden. Støvlerne kommer ligeledes med det innovative HYPER LOCK snøresystem, som gør, at støvlerne yderst tæt og fast omkring din fod.

Støvlen Mané bruger

New Balance er endnu ikke så udbredt som nogle af de andre traditionelle mærker, men der er stadig en del professionelle spillere, der benytter sig af disse fremragende støvler. Mané må siges at være den største af dem, og han er nok også den hurtigste. Mané viser på flotteste vis, hvad der er muligt med disse støvler på fødderne.

Furon 6.0 + Pro er konstrueret med supportzoner. Disse zoner er både med til at give dig et fremragende træf på bolden, samtidig med at de reducerer vægten på støvlerne. Under støvlen finder du et helt klassisk knopsystem, som er udviklet til fart. Søger du en støvle med de bedste forudsætninger for fart, så bør du kigge nærmere på Furon 6.0 + Pro.

New Balance Tekela 3.0 + Pro

– Laceless fodboldstøvler
– Strike-zoner for fremragende touch
– Minimal vægt
– TPU-knopsystem for acceleration

I samarbejde med unisport.dk

Endnu et par fodboldstøvler fra New Balance har gjort sig fortjent til en plads på denne liste, og modellen hedder Tekela 3.0+ Pro. Modellen vi henviser til er med FG knopper, hvilket betyder, at støvlerne egner sig yderst godt til de naturlige græsbaner.

Tekela 3.0 + Pro er indbegrebet af et par moderne og minimalistiske fodboldstøvler, da de har et rent design og ingen snørebånd. Støvlerne har i stedet for en sok, hvilket gør fodboldstøvlerne yderst komfortable at have på fødderne.

Overdelen på fodboldstøvlerne er med kinetisk broderede bånd, som bidrager til maksimal præcision og et godt greb på bolden. Overdelen har ligeledes Kalejdoskopiske strike-zoner, og hvad betyder det så lige? Det betyder, at du kan forvente et virkelig godt touch på bolden under alle vejrforhold.

New Balance er kendt for at lave letvægts fodboldstøvler, og Tekela 3.0 Pro er da heller ikke nogen undtagelse. Rammen på støvlerne består af indsprøjtet nylon, hvilket holder vægten på støvlerne nede på et minimum.

Støvlerne kommer med TPU-knopsystem, hvor knopperne er strategisk placeret. Den strategiske placering bidrager til forbedret acceleration og minimere udskridninger med støvlen på fødderne. Hvis du er på udkig efter en flot og moderne støvle, så bør du bestemt overveje Tekela 3.0 Pro.

PUMA King Platinum 21 Turbo

– Collab mellem PUMA og Porsche
– Lavet i premium læder
– KingForm teknologi
– Limited Edition Model

I samarbejde med unisport.dk

PUMA King Platinum 21 FG Turbo er en af efterkommerne af den klassiske PUMA King. Den ældre generation kender helt sikkert den bundsolide og traditionelle udgave af PUMA King, som nærmest kunne holde til alt, og så var den yderst komfortabel, da støvlen var af læder.

King Platinum 21 Turbo er resultatet af et samarbejde mellem Porsche og PUMA, og resultatet må siges at være en fryd for øjet. Den klassiske sorte PUMA King kombineret med den orange farve er fantastisk. Udover det visuelle look, så har dette par fodboldstøvler også masser at byde på.

PUMA bibeholder læderet, og derfor er King Platinium 21 Turbo også lavet i et blødt og smidigt læder, hvilket giver en fremragende komfort og pasform. Læderet er ligeledes kendt for at have en længere levetid end de moderne materialer, som du finder på mange andre topmodeller fra bl.a. Nike og Adidas.

PUMA King Platinum Turbo er en hybrid mellem den klassiske og moderne støvle

Støvlerne kommer med den helt nye KingForm teknologi, som giver dig de bedste forudsætninger for at have styr på bolden. Pløsen er strikket, hvilket både giver et godt fit og yder optimal stabilitet til området omkring din ankel og fodled.

Puma har givet dette par fodboldstøvler en knopsystem, som er designet til at give dig et hurtigt antrit. Dette par støvler fra PUMA er en Limited Edition Model, så hvis du finder støvlerne interessante, så er det med at slå til. Det er er par fremragende fodboldstøvler, hvor datiden og nutiden er blevet kombineret på fineste vis.

PUMA Ultra Match + Laceless

– Letteste støvle på markedet (160 gram)
– Støvlen Kingsley Coman bruger
– Laceless fodboldstøvler
– Overdel behandlet med GribControl

I samarbejde med unisport.dk

PUMA Ultra Match + Laceless Fastest er et par fodboldstøvler, som er blevet optimeret ned til mindste detalje. Hvis du søger det letteste par fodboldstøvler på markedet, så kan du godt stoppe søgningen nu. Du har fundet dem. Denne model fra PUMA vejer sølle 160 gram, hvilket indbyder til en masse løbedueller på grønsværen.

Ultra Match modellen er ikke designet til at holde i flere sæsoner, da dette må siges at være det ultimative par kampstøvler. PUMA har dog stadig sørget for at modellen er udstyret med en masse moderne teknologi, som gør dette par fodboldstøvler yderst relevante.

Støvlen som den franske stjerne Kingsley Coman bruger

Støvlen er designet til de eksplosive spillere, som skal være lynhurtige på fodboldbanen. Derfor bruger franske Coman også denne støvle, og han må da siges at have fart i fødderne. Mesh overdelen på støvlerne er blevet behandlet med GribControl coating, som giver dig et fremragende touch på bolden.

Støvlerne er laceless, så du slipper for bøvlet med snørebånd. I den forbindelse har PUMA sørget for en strikket high-cut konstruktion ved anklen, hvilket gør det nemt at komme ned i støvlen. Laceless giver dig en flad berøringsflade, hvilket bidrager til, at du kan få et helt rent træf på bolden.

Ydersålen er af typen TPU SpeedUnit, som skal bidrage til at give dig en hurtigt acceleration. Denne støvle er i høj grad produceret til de offensive spillere, som skal udfordre deres direkte modstandere på fart. Hvis du søger den ultimative letvægtsstøvle, så kan du ikke se bort fra PUMA Ultra Match Fastest modellen.

PUMA Ultra 1.4

– Ultra let støvle (163 gram)
– UltraCut teknologi for maksimal støtte
– V-formede knopper
– Behandlet med GribControl

I samarbejde med unisport.dk


Puma Ultra 1.4 er lavet til den lynhurtige spiller som skal have en virkelig let støvle med moderne teknologi. PUMA producerer mange fantastiske fodboldstøvler og Ultra er ikke nogen undtagelse. Dette par støvler fra PUMA vejer sølle 163 gram, så du får de bedste forudsætninger for hurtige fødder med dette par støvler på fødderne.^

Overdelen er lavet af materialerne aramid og karbon fibre, og så er der inkorporeret MATRYXEVO-teknologi. Støvlen er også bygget med SPEEDCAGE mikrofiber, som har fået en synlig udskæring på støvlen, hvilket bidrager til støvlens minimale vægt.

PUMA har i udarbejdelsen af overdelen på denne støvle brug ULTRACut teknologi, hvilket giver dig maksimal støtte, når du skal lave eksplosive bevægelser på fodboldbanen. Ydersålen er af typen PEBA SpeedUnit og med v-formede knopper, hvilket er med henblik på at give dig en fremragende trækkraft, når du skal accelerere.

Ultra 1.4 fra PUMA er blevet behandle med GribControl coating, hvilket giver dig et fremragende greb på bolden uanset vejrforhold. Modellen som vi henviser til her er med FG knopper, men Ultra kan også fås med AG knopper. Hvis du søger en lynhurtig støvle fra PUMA, så synes vi helt sikker, at du skal tjekke Ultra 1.4 ud.

Adidas Predator Edge

– Støvlen som Paul Pobga bruger
– Primeknit overdel med Zone Skin
– Laceless lukningssystem
– Ultimativ kontrol over bolden

I samarbejde med unisport.dk

Det er svært at komme uden om Adidas Predator Edge, når de bedste fodboldstøvler på markedet skal udvælges. Predator er en fodboldstøvle som er designet til midtbanekreatøren, og den er spækket med spændende teknologi til præcis dette formål. 

Alle moderne fodboldstøvler er lette, men Adidas Predator Edge topper ikke listen over den letteste støvle på markedet. Støvlen vejer 254 gram, hvilket stadig ikke føles af meget, men det er dog mere end andre støvler på denne liste.

Støvlen den franske stjerne Paul Pogba bruger

Predator bliver brugt at mange store stjerne, men vi vil gerne fremhæve Pobga. Vi kan ikke love at dine afleveringer og dit skud bliver lige så godt som hans, men vi kan sige at du i en grad for de samme forudsætninger til at kunne gøre det.

Overdelen på Predator Edge er lavet med Zone Skin, hvor Adidas strategisk har placeret zoner af gummi. Hensigten er at give et fremragende greb i bolden og en virkelig god kontrol. Forfoden er udstyret med Powerfacet teknologi, som er med til at fordele vægten mod fronten af støvlen. Det optimere kraftoverførslen til bolden, så du virkelig kan hamre til bolden med denne støvle på foden.

Modellen vi henviser til er laceless og med FG knopper til narturlige græsbaner. Laceless teknologien giver dig et fremragende fit, og så kan du nemt og hurtigt komme både ned og op af støvlen. Støvlen er udstyret med split tooling Facetframe, og den giver dig både stabilitet, dynamisk trækkraft, acceleration m.m.

Grundet vægten på støvlen henvender denne støvle sig ikke umiddelbart til den lynhurtige og udfordrende spiller, men den henvender sig i høj grad til playmakeren. Hvis du tit er på bolden og skal fordele den, så bør du i høj grad overveje Adidas Predator.

Adidas Copa Sense

– Støvlen Pedri bruger
– Består af Premium K-læder
– Sense- og Touchpods
– Laceless lukningssystem

I samarbejde med unisport.dk

Adidas Copa Sense er en yderst populær støvle, og tilfredsheden omkring støvlen er ikke til at tage fejl af. Spillere der bruger denne støvle, synes at det er en fremragende støvle, hvilket vi udmærket kan relatere til.

Copa Sense er lavet af premium K-læder med Fusionskin-teknologi. Denne teknologi reducere vandabsorberingen, og så giver den ikke mindst et fremragende komfort. Modellen er forholdsvis ny fra Adidas, men den bliver allerede båret af nogle af de største stjerne i verden.

Støvlen som Dybale, Pedri og Thiago bruger

Støvlerne er designet med innovative Sense- og Touchpods, og de er blevet placeret på både overdelen og rundt om hælen. Det bidrager til en god pasform og en forbedret boldkontrol. Modellen vi henviser til er laceless, da denne teknologi giver dig en fremragende fornemmelse i støvlen.

Det er ligeledes super nemt både at komme i og op af støvlen, uanset hvilke fodtype du render rundt med. Adidas har udstyret Copa Sense med et knopsystem bestående af både cirkulære og halvcirkulære knopper, hvilket gør, at du nemmere kan lave skarpe vendinger på fodboldbanen.

Copa Sense’s ramme er fremstillet af Senseframe, hvilket både giver dig stabilitet og øger din trækkraft, når du skal accelerere. Den yderste del af knopperne kan bøje, hvilket bidrager til en virkelig god kontakt med bolden. Alte dette gør Copa Sense til den foretruknestøvle for nogle af de bedste midtbanespillere i verden.

Bedste fodboldstøvler til børn

Fodboldstøvler til børn kommer ligesom fodboldstøvler til voksne og unge i mange forskellige modeller, hvilket kan gøre det svært at vælge de rigtige fodboldstøvler. Fodboldstøvler til børn kommer også i forskellige prisklasser, da de også kommer i forskellige niveauer. Det er meget forskelligt fra barn til barn, hvad der forventes af støvlen, men noget som f.eks. vægt på støvlen går de fleste børn ikke op i.

Vi har fundet tre af de bedste og mest populære fodboldstøvler til børn, og så har vi tilknyttet de fire mest relevante specifikationer for den enkelte støvle. Mange børn går op i farve og generelt udseende, og derfor fås de udvalgte fodboldstøvler i flere forskellige farver.

Adidas X Speedflow Laceless

– Støvlen Messi bruger
– Ingen snørebånd
– Let og fleksibel støvle
– FG knopper til naturlige græsbaner

I samarbejde med unisport.dk

Adidas Predator Freak

– Støvlen som Paul Pobga bruger
– Uden snørebånd
– Tætsiddende fit
– FG knopper til naturligt græs

I samarbejde med unisport.dk

Nike Phantom GT 2

– Overdel giver godt greb i bolden
– Robust støvle
– Vejer 190 gram
– MG knopper til naturlige græsbaner og kunstgræs

I samarbejde med unisport.dk


Sådan har vi udvalgt de bedste fodboldstøvler

Sportstorvet.dk er et partnerfinansieret site, hvilket betyder, at vi samarbejder med en række af Danmarks største forhandlere af sportsprodukter. Vi fungerer uafhængigt af vores samarbejdspartnere, og de har derfor ingen indflydelse på udvælgelse af fodboldstøvler til denne test. Dog indeholder testen udelukkende fodboldstøvler fra vores samarbejdspartners sortiment. Dette indlæg er lavet på baggrund af grundig research af markedet for fodboldstøvler, og så er støvlerne blevet udvalgt på baggrund af specifikationer, pris, kundeanmeldelser og vores vurdering.

Sådan vælger du de rigtige fodboldstøvler

Der findes rigtig mange forskellige mærker og modeller fodboldstøvler på markedet, og det kan derfor være noget af en udfordring af finde de rigtige fodboldstøvler. Vi har i denne fodboldstøvler test udvalgt en række forskellige fodboldstøvler, som efter vores vurdering er nogle af de bedste fodboldstøvler på markedet.

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at gøre din søgen efter de rigtige fodboldstøvler en anelser mere simpel og ligetil, og derfor kommer vi her med en række forskellige ting, som du kan tænke over, når du skal vælge de rigtige fodboldstøvler til dit behov.

Fire ting du med fordel kan have med i tankerne, når du skal vælge de rigtige fodboldstøvler:

 • Budget
 • Mærke
 • Position
 • Underlag

Vi går herunder i dybden med de ovenstående punkter, og hvorfor de er relevante, når du skal vælge de bedste fodboldstøvler.

Budget

Vi tilføjer som udgangspunkt altid budget som et parameter, når vi laver disse former for guides. Det gør vi, da mennesker har forskellige ideer om, hvad de gerne vil betale for et par fodboldstøvler. Vi forstår udmærket godt, at alle ikke har lyst til at betale 1500-2300 for et par støvler.

Det er dog i denne prisklasse, at du finder markedets bedste fodboldstøvler. Støvler i den højeste prisklasse her den nyeste teknologi, og de er blevet optimeret til det yderste. Pris og kvalitet går hånd i hånd, og det gør det som regel også, når vi snakker om fodboldstøvler.

Med det sagt, så kan du både finde topmodeller fra sidste model på tilbud, og du kan alternativt vælge modellen lige under topmodellen for at komme ned omkring ca. 1000 kr for et par støvler. Du kan under dette afsnit omkring, hvordan du vælger de rigtige fodboldstøvler finde en guide til, hvordan du finder de bedste fodboldstøvler på udsalg.

For at afslutte dette parameter omkring budget, så anbefaler vi i høj grad, at du sætter et budget for, hvad du ønsker at bruge på dine fodboldstøvler. Hvis dit budget ikke rækker til de fodboldstøvler du ønsker at købe, så anbefaler vi, at du sparer en smule mere op. Så er chancen større for, at du bliver tilfreds med købet af dine nye fodboldstøvler. 

Mærke

Der findes som sagt mange forskellige fodboldstøvle mærker, og det kan derfor være en god ide at slå sig fast på et mærke. Alene i vores fodboldstøvler test finder du fire forskellige mærker, og der findes mange flere end dem vi har repræsenteret på denne side.

De forskellige mærker har ofte et sortiment, som henvender sig til alle typer fodboldspillere. Uanset om du er en offensiv- eller defensiv fodboldspiller, så kan du som udgangspunkt altid finde en passende model hos dit foretrukne mærke. Vælger du et mærke, så indsnævre du også din søgning gevaldigt, hvilket gør det nemmere at tage et valg.

Position

Du bør have den position på banen med i dine overvejelser, når du skal vælge de rigtige fodboldstøvler til dit behov. Behov i et par fodboldstøvler er nemlig forskellig fra f.eks. en forsvarsspiller til en angriber.

Spiller du i forsvaret, så regner vi som udgangspunkt med at du laver en del flere tacklinger end f.eks. en angriber. Tacklinger slider hårdt på støvlerne, og det kan derfor være en fordel at have et par robuste støvler, hvis du spiller i forsvaret. Hvis du er forsvarsspiller, så kan du derfor med fordel kigge efter et par fodboldstøvler som består af læder, da læder er et materiale som kan holde til rigtig meget.

Hvis du derimod spiller i angrebet, så er du nok ikke i samme grad interesseret i et par læderstøvler, da holdbarheden ikke er det vigtigste parameter for dig. Du skal udfordre og aflsutte mod mål, og derfor søger du en anden type støvle. Du kan med fordel finde en letvægtsstøvle, som giver dig de bedste forudsætninger for at gå forbi din direkte modstander og lave mål.

Det er dog vigtigt for os at påpege, at du selvfølgelig sagtens kan spille angriber i et par læderstøvler, eller at du kan spille forsvarsspiller i et par letvægtsstøvler. Der er dog bare nogle modeller som henvender sig til en angriber, og nogle modeller der henvender sig til forsvarsspillere. 

Underlag

Underlaget er en yderst relevant faktor at have med i tankerne, når de rigtige fodboldstøvler skal findes. Tilbage i tiden fandtes der kun naturlige græsbaner, hvorfor der ikke blev lavet flere forskellige typer af knopper. Fodbolden generelt er under konstant udvikling, og det går rigtig stærkt.

Underlaget har også udviklet sig, og du kan i dag både rende ind i kunstgræsbaner og hybrid baner, som er en kombination af den naturlige græsbane og kunstgræsbanen. Det valg af fodboldstøvler bør i høj grad afhænge af underlaget, da det både kan minimere risikoen for skader og unødvendig slid på støvlerne.

For at forstå, hvorfor underlaget er vigtigt, så bør du lige kende til de forskellige former for knopper. Derfor har vi samlet dem i en lille oversigt herunder:

FG: Står for Firm Ground, og de er uden tvivl den mest brugte knopsystem. FG knopper er beregnet til naturlige græsbaner.

AG: Står for Artificial Grass, og det er et knopsystem, som er blevet udviklet til de moderne kunstgræsbaner.

SG: Står for Soft Ground, og de er bedre kendt som jernknopper. SG knopper giver dig et bedre greb, når banen er våd og blød.

Hvis du spiller i en klub, hvor i både træner og spiller kamp på kunstgræs, så anbefaler vi, at du finder et par AG støvler. Knopsystemet er designet til at blive brugt på kunstgræs, og du vil derfor oplevelse at få det bedste greb i banen med dette knopsystem. Vælger du at spille på kunstgræs med FG- eller SG knopper, så er chancen for at blive skadet betydelig højere.

Det kan være en god ide at have flere forskellige par fodboldstøvler, så du både har til de naturlige græsbaner, til kunstgræsbanerne og til de virkelige våde dage. Du bør derfor overveje, hvilket underlag du kommer til at spille mest på, så du får købt et par fodboldstøvler med det optimale knopsystem til dit behov.

Hvilke fodboldstøvler er de bedste til brede fødder?

Hvis du har brede fødder, så er der bare nogle modeller, som ikke passer særlig godt til dine dimensioner. Hvis du har brede fødder, så vil vi f.eks. ikke anbefale Adidas Predator Edge, da dette er en meget smal støvle. Men bare rolig, du er ikke den eneste i verden med brede fødder, og der er mange fodboldstøvler, som er designet til brede fødder.

Det er selvfølgelig vigtigt, at dine fodboldstøvler sidder komfortabelt på dine fødder, og at de ikke lukker for blodomløbet i dine fødder. Det kan gøre rigtig ondt, og så er det svært at fokusere på at spille fodbold. Hvis du har brede fødder, så kan det være en god ide at finde et par støvler med læder eller en bred pasform. På vores liste over de bedste fodboldstøvler på markedet finder du f.eks. Nike Tiempo Legend 9, som er en rigtig god støvle til brede fødder.

Tiempo er dog ikke det eneste par fodboldstøvler til brede fødder, og du kan derfor klikke på knappen herunder, og så vil du blive sendt til et bredt sortiment af fodboldstøvler til brede fødder.

I samarbejde med unisport.dk

Sådan finder du de bedste billige fodboldstøvler

Hvis du synes at fodboldstøvlerne på denne side er en anelse i den dyre ende, så kan vi godt forstå din tankegang. Det er topmodellerne og de nyeste fodboldstøvler, som er de dyreste på markedet, hvilket er på grund af den konstante udvikling af nye teknologier og materialer.

Hvad der er bedst er meget individuelt, men det er dog oftest sådan at de dyreste fodboldstøvler også er de bedste. Skulle du af det ene eller anden grund ikke have lyst eller mulighed for at købe den nyeste topmodel, så har vi nogle tips og tricks til dig.

Fodboldstøvler bliver oftest optimeret minimal fra model til model, og det kan derfor være yderst attraktivt at gå på jagt efter den forrige topmodel. Den vil nemlig helt naturlig blive billigere, når der kommer en ny topmodel på markedet. Som sagt er ændringerne oftest ikke revolutionerende, og derfor er den forrige model oftest også en fremragende støvle.

Når den nye kollektion bliver tilgængelig, så vil den forrige kollektion helt sikkert komme på udsalg, og der kan du altså spare mange penge. Det kan derfor betale sig løbende at holde øje med markedet, så kan du helt sikkert finde nogle gode tilbud.

Du kan klikke på knapper herunder for at finde fodboldstøvler med den støreste besparelse.

I samarbejde med unisport.dk

Vedligeholdelse af fodboldstøvler

Hvis du bruger dine fodboldstøvler, så vil de utvivlsomt blive slidt med tiden, og på et tidspunkt vil du blive nødt til at smide dem ud. Men med det sagt, så kan du med den rette pleje forlænge dine fodboldstøvles liv markant. 

Nutidens moderne fodboldstøvler er ikke lige så holdbare som traditionelle støvler. Det skyldes mange forskellige ting, men det har i høj grad noget at gøre med valget af materialer. Gamle læderstøvler holder bare længere end nutidens ‘’plastikstøvler’’. 

Vi vil gerne hjælpe dig med at vedligeholde din støvler rigtigt, og derfor har vi samlet nogle tips og tricks til dig. Det rette pleje af dine fodboldstøvler undgår du også, at dine støvler kommer til at lugte. Vores anbefalinger tager ikke særlig meget af din tid, men effekten af din indsats er stor.

Rengøring

 • Vask dine fodboldstøvler med rent vand efter brug.
 • Du skal ikke drukne din støvler eller bruge en hård børste, da det slider mere end det gavner.
 • Vask aldrig dine støvler i vaskemaskinen.

Tørring

 • Optimalt bør du tage dine indlægssåler ud, og lade dem tørre for sig selv.
 • Lad dine fodboldstøvler tørre udenfor efter vaskning.
 • Du bør ikke tørre dem på fyret, brændeovnen, radiatoren m.m, da det kan skade materialet på støvlerne.

Udluftning

 • Sørg altid for at dine støvler bliver luftet efter brug, da dette vil minimere grimme lugte fra støvlerne.

Ekstra pleje af læderstøvler

 • Hvis du spiller i læder støvler, så anbefaler vi også ovenstående tips og tricks. Vi anbefaler også, at du plejer læderet på dine støvler med en behandling, som passer til skindtypen.

Fodboldstøvlers teknologi

Fodboldstøvler er under en konstant udvikling, og der bliver hele tiden arbejdet i nye teknologier, som skal forbedre fodboldstøvlerne. Siden de første fodboldstøvler så dagens lys er der sket rigtig meget, da producenterne hele tiden bliver arbejder på nye teknologier.

Der kan i høj grad snakkes om det vi kalder mikro optimeringer på de nyeste fodboldstøvler, da der oftest ikke er kæmpe forskel på den forrige og den nye model. Det skal dog siges, at der i ny og næ kommer ny og banebrydende teknologi, som ændrer hele markedet for fodboldstøvler.

En af disse er Primeknit, som så dagens lys for første gang i 2014, da Adidas udgav støvlen Samba Primeknit. Uden at gå helt i dybden med vævede fodboldstøvler og teknologien bag, så kan det kort siges, at teknologien giver de vævede støvler en fremragende pasform, da det vævede materiale både er blødt og smidigt.

Adidas tog ligeledes verden med storm, da de præsenterede Predator Edge for verden. Støvlerne kommer med de revolutionerende Zone Skin, der med sine zoner af gummi, giver en fremragende kontrol over bolden. 

Vi kunne skrive bøger omkring forskellige teknologier og innovative løsninger, som du kan finde i fodboldstøvler. Men vi holder os i skindet og vælger kun at fremhæve de to ovenstående teknologier fra Adidas. Du skal bare vide, at mange af disse nye teknologier er mikro optimeringer, men at der en gang imellem kommer banebrydende teknologier.

Fodboldstøvler med sok

Fodboldstøvler med sok kommer både med snørebånd og uden snørebånd, og du kan finde fodboldstøvler med sok hos alle de store fodboldstøvle mærker. Den første fodboldstøvle med sok kommer fra Nike og modellen hedder Magista Obra. Fodboldstøvler med indbygget sok har siden været gennem en vild udvikling, og rigtig mange fodboldspillere foretrækker i dag at spille med denne type fodboldstøvler.

Fodboldstøvler med sok giver i høj grad en god komfort, da sokken giver en tætsiddende følelse omkring foden. Sokken kan ligeledes være med til at beskytte dine ankler, som er er udsat område på foden, når du spiller fodbold. Dette er blot to fordele ved at spille med fodboldstøvler med sok.

Du kan i videoen herunder se en video fra Unisport, hvor de snakker omkring, hvorvidt fodboldstøvler med sok virker.

Fodboldstøvler uden snørebånd

Indenfor de seneste år er flere og flere fodboldstøvle mærker begyndt at producere fodboldstøvler uden snørebånd. Det lyder jo helt vanvittigt, og giver det rent faktisk mening at købe et par fodboldstøvler uden snørebånd?

Fodboldstøvler uden snørebånd går også under den engelske betegnelse ‘laceless’, og det er oftest topmodellerne der er uden snørebånd. Vi har indkluderet flere forskellige laceless fodboldstølver i denne fodboldstøvler test, og vi vil nu fortælle lidt om, hvorfor laceless fodboldstøvler kan noget helt specielt.

Snørebånd må siges at fylde en del på fodboldstøvler, og så giver de heller ikke en helt ren flade på foden. Snørebåndet kan gå op under kamp, og det kan tilmed også sidde i vejen for et helt rent touch eller spark. Disse ulemper fjerne du, hvis du vælger et par fodboldstøvler uden snørebånd.

Der er ikke noget snørebånd der sidder i vejen, og du har en helt ren flade på vristen. Det er selvfølgelig vigtigt at dine støvler sidder tæt og godt omkring foden, og derfor er fodboldstøvler uden snørebånd bygget op omkring teknologien bag kompression. Kompressionen i sokken gør, at dine fødder bliver hvor de skal, så du slipper for at tænke på snørebånd og knuder.

Fodboldstøvler størrelsesguide

For at du kan være sikker på, at dine nye fodboldstøvler passer dig, så har vi fundet forskellige størrelsesguides til dig. Du skal som udgangspunkt have noget der minder om den størrelse, som du bruger i dine normale sko. Størrelserne kan dog godt variere en anelse fra mærke til mærke, og det kan derfor være en god ide lige at tage et kig på en størrelsesguide inden du køber dine nye fodboldstøvler.

Du kan herunder finde en størrelsesguide til de forskellige mærker, som er repræsenteret på listen over de bedste fodboldstøvler.

Andre indlæg der kunne være interessante

Tidligere artikelMotionscykel test – Find den bedste motionscykel
Næste artikelBodylab Whey 100 anmeldelse

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her