Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Hvis du er på jagt efter det bedste fodboldmål til haven, så er du landet det helt rigtige sted. Du er nemlig kommet til vores fodboldmål til haven test, hvor vi har fundet frem til nogle af markedets bedste fodmål til hjemmet.

Hvis du allerede har været ude og lave lidt research på fodboldmål til haven, så har du nok opdaget, at der findes rigtig mange forskellige fodboldmål til haven. Derfor har vi lavet denne fodboldmål til haven guide, hvor vi vil hjælpe dig med at blive klogere på, hvilket mål du skal vælge til din have.

Du kan under de oversigten over de bedste fodboldmål til haven blive meget klogere på bl.a. materialer og størrelser. Du kan ligeledes læse vores anbefaling til, hvordan du sørger for, at dit fodboldmål får et langt liv.

Bedste fodboldmål til haven:


Bazookagoal 150×90 cm

BazookaGoal har lavet en række forskellige fodboldmål til haven, og de er helt perfekte til formålet. De kommer i 4 forskellige variationer, som hver især har forskellige dimensioner. Fælles for dem alle er, at de er nemme at transportere og slå op, og de er dermed helt perfekte til haven.

 • Foldbare
 • Lavet i stål
 • Forskellige størrelser

I samarbejde med unisport.dk


Bazookagoal 180x90cm

I samarbejde med unisport.dk

Bazookagoal 200x75cm

I samarbejde med unisport.dk

Bazookagoal 120x75cm

I samarbejde med unisport.dk


Praktiske og stærke stål mål til haven

Fodboldmål fra Bazooka bliver brugt i mange af de store klubber rundt om i Europa, da de egner sig super godt til småspil til både børn og voksne. Målene kommer i en række forskellige størrelser, og det er derfor vigtigt, at du lige overveje hvilken størrelse mål du skal have til din have.

Der er både mulighed for at købe et aflangt mål og nogle mellemhøje mål. Det ene er ikke bedre end det andet. Det handler udelukkende om præferencer hos dem som skal bruge målene. Det er f.eks. en lidt større udfordring at score på et aflangt mål, da målmanden skal dække et stort område.

Alle varianterne er yderst praktiske og stærke, da de er lavet af let stål, og der er mulighed for at folde dem sammen og putte dem ned i den medfølgende taske. Det tungeste mål vejer ca. 7 kg, så lidt større børn kan også snildt flytte rundt på målene, hvis der skulle være behov for det.

Alsidige mål der giver mulighed for god udvikling

Målene er helt perfekte til små kampe på et lille område, og det kan samtidig også være en udfordring for keeperen, da målene fra Bazooka kan blive tilpas store. Målenes dimensioner giver også god mulighed for at øve skud på mål, da du rent faktisk har mulighed for at udplacere målmanden.

Målene passer helt perfekt til en mindre eller større have, da de snildt kan pakkes sammen efter brug og opbevares nede i den medfølgende taske. Målene er ligeledes super nemme at slå ud, hvilket du kan se i videoen her til højre.

Stål er et stærkt materiale, og målene kan derfor klare stor modstand uden at de ødelægger. Du bør helt klart overveje at købe et eller flere Bazooka mål til din have, da de giver de små og store børn mulighed for at udvikle deres fodbold kompetencer optimalt.

Specifikationer for Bazookagoals:

 • Materialer: Stål
 • Dimensioner: Afhænger af variant
 • Vægt: Afhænger af variant
 • Antal mål: 1
 • Foldbare
I videoen kan du se hvor let det er håndtere og opsætte fodboldmålene fra BazookaGoal.

Unisport Pop-Up Fodboldmål

Unisports Pop-Up mål er de perfekte mål til at tage med på ud af huset, da de nærmest ikke fylder noget. De små pop-up mål passer perfekt til en kamp i haven, hvis fokus er på at drible eller spille fordi sin modstander.

 • Indeholder 2 mål
 • Praktisk taske
 • Mesh materialer

I samarbejde med unisport.dk


De perfekte mål til at have med ud af huset

De smarte pop-up mål fra Unisport fylder nærmest ingenting, når de er pakket sammen og nede i den medfølgende pose. Derfor er de helt perfekte at have med på ud af huset, hvis du f.eks. skal have dem med på ferie eller med op på den lokale fodboldbane. 

Målene kan nemlig bruges i rigtig mange sammenhænge, og de passer også rigtig godt til haven derhjemme. Målene er ikke særlig store, og de egner sig derfor godt til mindre børn, som bare skal bruge et par mål at spille kamp på ude i haven i ny og næ.

Pop-up mål indbyder til driblinger og kombinationer

De smarte fodboldmål fra Unisport er ikke de ideelle fodboldmål til at udvikle et verdensklasse spark for de lidt ældre børn, men så kan de noget andet. De små mål indbyder nemlig til en masse udfordringer og kombinationer for at komme forbi den bagerste mand og sende bolden i nettet.

Der medfølger pløkker til begge mål, så de ikke flyver væk hver gang bolden går i mål. Målene vejer nemlig nærmest ikke noget, og det gør dem blot endnu mere egnet til børn. Så skal de ikke bede om hjælp, hver gang de vil rykke målene for at gøre fodboldbanen større eller mindre.

De små foldbare fodboldmål er altså helt perfekte til at udvikle god teknik på fodboldbanen, og det er mindst lige så vigtigt som et godt spark. Hvis du er på udkig efter nogle praktiske og alsidige fodboldmål til haven, så kan du med fordel overveje om det skal være disse pop-up mål.

Specifikationer for Unisport Pop-Up Fodboldmål:

 • Brand: Unisport
 • Antal mål: 2
 • Dimensioner: 120cm X 80cm X 80cm
 • Mesh materialer
 • Praktisk taske medfølger
Billede fra unisport.dk

Essential Fodboldmål 240x150cm

Dette Essential fodboldmål fra Sportsbuddy er et fremragende fodboldmål til haven, og så kommer det samtidig til en yderst skarp pris. Målet er lavet i let stål, så målet er både holdbart og nemt at flytte på, når græsplænen skal klippes.

 • Nem at sætte op
 • Stål
 • Gode dimensioner

I samarbejde med sportsbuddy.dk


Gode dimensioner til skud på mål

Hvis din dreng eller pige skal udvikle sit skud og generelt sine fodboldmæssige kompetencer, så er dette fodboldmål et rigtig godt bud på et fodboldmål til haven. Målet er 2,4 meter langt, og så er det 1,5 meter i højden.

Der er derfor gode muligheder for at sparkeren kan placere bolden flere forskellige steder i målet, samtidig med at det også er udfordrende at være keeper på et mål af denne størrelse. Målets størrelse giver gode muligheder for at score mange mål i løbet af en kamp i haven, og det er trods alt sjovest at lave en masse mål.

Budgetvenligt og helt perfekt til haven

Målet er lavet af let stål, og det er derfor både holdbart og nemt at flytte rundt på. Det er både dejligt for børnene men i den grad også for forældrene. Du skal derfor ikke bruge umenneskeligt mange kræfter på at flytte målet/målene, hvis der skulle være behov for det.

Det er super nemt at opsætte målet, og der medfølger også pløkker, så fodboldmålet bliver stående, når bolden bliver banket ind i nettet. Hvis du søger et praktisk og budgetvenligt mål til halvstore børn, så kan du med fordel overveje om dette mål skal ud og stå i haven.

Specifikationer for Essential Fodboldmål:

 • Længde: 240 cm
 • Højde: 150 cm
 • Dybde: 90 cm
 • Materiale: Stål
 • Antal mål: 1

Homex Fodboldboldmål i Stål 200x140cm

Dette fodboldmål er bygget af kraftige rør, og så medfølger der en target dug, så der er mulighed for at øve præcision med bolden. Det kraftige fodboldmål af stål kommer til en uhyre skarp pris sammenlignet med lignende fodboldmål.

 • Target dug
 • Stål
 • Antal mål: 1

I samarbejde med homex.dk


Target dug giver de bedste forudsætninger for et godt spark

Sammen med dette kraftige mål medfølger der en target dug, så der er nogle huller at sigte efter. Hullerne i dugen er nøje placeret, så den lille fodboldspiller kan øve sig i at udplacere målmanden. Dugen kommer med 6 huller, så der er rigeligt at sigte efter.

Målet er bygget af kraftige stålrør, og målet kan derfor holde til de mange skud, som det må formodes at blive udsat for. De kraftige materialer betyder, at fodboldmålet har en yderst god holdbarhed, og du skal altså ikke være bange for at målet bliver skudt i stykker.

Gode dimensioner for småspil og skud på mål

Target dugen kan selvfølgelig tages af og sættes på efter behov, så målet også kan bruges til f.eks  kamp eller straffesparkskonkurrence. Målet måler 200cm i længden, og så er det 140cm højt. Det betyder, at der er gode muligheder for at udplacere en målmand inde i målet.

Det kraftige stål fodboldmål kommer til en virkelig skarp pris, når man tænker på valg af materialer og en solid target dug følger med i købet. Dette er et fremragende fodboldmål som har potentiale til at holde mange år ud i fremtiden.

Specifikationer for Homex Fodboldmål:

 • Længde: 200 cm
 • Højde: 140 cm
 • Dybde: 80 cm
 • Vægt: 11 kg
 • Materiale: Stål
 • Antal mål: 1

Kvalitets fodboldmål med dug 240x170cm

Med dette mål kan der for alvor opstå konkurrence ude i haven, da den medfølgende target dug er udstyret med en måltavle. Målet er nemt at samle, og så er det bygget med en kraftig stålramme, som gør fodboldmålet yderst holdbart.

 • Stål
 • CE-mærket
 • Pointskærm

I samarbejde med satana.dk


Så er der dømt skud konkurrence!

Fodbold i sig selv en konkurrence, hvor der som regel bliver fundet en vinder og en taber, men dette mål indbyder blot til endnu mere konkurrence. Target dugen er udstyret med 5 forskellige huller, som giver forskellige point, hvis du kan få bolden igennem.

Fodboldmålet giver derfor både mulighed for at træne præcision, men det giver i den grad også mulighed for at tilføje en ekstra konkurrence til spillet. Target dugen vil uden tvivl betyde mange gode timer foran målet.

Kraftigt og stort stål fodboldmål til haven

Fodboldmålet er konstrueret af en stålramme, og målet er derfor yderst modstandsdygtigt mod de mange tæsk, som det uden tvivl vil få over tid. Målets dimensioner er intet mindre end fremragende for både sparker og målmand, da der er gode muligheder for udvikling hos begge parter.

Målet er nemlig 240 cm langt og 170 cm højt, så der er også gode muligheder for at lave tv-redninger inde på stregen. Målet kommer til en virkelig fin pris, og kombineret med target dug og en kraftfuld stålramme, så er målet uden tvivl et af de bedste fodboldmål til haven.

Specifikationer for fodboldmålet:

 • Længde: 240 cm
 • Højde: 170 cm
 • Dybde: 85 cm
 • Dug
 • CE-mærket
 • Antal mål: 1

Fodboldmål Hvid Stål – 240x160cm

Her får du virkelig et lækkert og autentisk fodboldmål til haven, da fodboldmålet er i hvid pulverlakeret galvaniseret stål. Målets dimensioner gør, at det bedst kan sammenlignes med et moderne 5 mands mål.

 • Galvaniseret stål
 • Vejer 23 kg
 • Forstærkede samlinger

I samarbejde med lukaki.dk


Flot og stærkt fodboldmål i stål

Målet kommer i en flot og lækker hvid farve, som de officielle fodboldmål også har. Udover den pæne farve på målet, så er fodboldmålet også yderst stærkt. Målet vejer 23 kg, og så har det forstærkede samlinger. Der skal derfor noget styrke til at rykke på målet.

Der medfølger jordspyd sammen med målet, så der er mulighed for at sætte det godt fast ude i haven. Målet er med de forstærkede samlinger og tykke stålrør designet til at kunne modstå de mange slag, som det helt sikkert vil få med tiden.

Store dimensioner giver mange muligheder for spil

Målet er tæt på den officielle størrelse på et 5 mands mål, og der er derfor gode muligheder for at øve sig i at udplacere målmanden inde på stregen. Der er ligeledes gode muligheder for målmandens udvikling, da har skal dække et stort mål.

Fodboldmålet kan bruges i mange forskellige sammenhænge, og det er et mål som henvender sig til en forholdsvis bred målgruppe. Både børn og voksne kan have det sjovt og udfordrende ved at spille på disse mål. Overvej om dette mål skal hjem i haven, hvis du vil have et autentisk, stort og stærkt fodboldmål.

Specifikationer for fodboldmålet:

 • Længde: 240 cm
 • Højde: 160 cm
 • Dybde: 80 cm
 • Vægt: 23 kg
 • Materiale: Galvaniseret stål
 • Antal mål: 1
Billede fra lukaki.dk

Fodboldmål Hvid Stål – 150x100cm

Dette mål er lillebror til fodboldmålet ovenover. Den eneste forskel på de 2 fodboldmål er dimensionerne på målet. Det her fodboldmål har den samme autentiske hvide farve, men det er bare lige noget mindre og billigere.

 • Lille og kraftigt mål
 • Galvaniseret stål
 • 18 kg

I samarbejde med lukaki.dk


Det lille mål er helt perfekt til tekniske fodboldkampe

Målet et 150 cm langt og 100 cm højt, så vi har her og gøre med et forholdsvist lille mål. Det betyder, at det er noget mere udfordrende at få bolden forbi målmanden, da han skal dække mindre plads.

Et mål med disse dimensioner indbyder derfor i høj grad til en masse udfordringer eller kombinationer med medspillere for at få bolden ind bag målmanden. Målet er derfor perfekt til mindre spil, hvor der ikke er særlig mange spillere på banen.

Vejer mindre end storebror og er mere praktisk

Fodboldmålets ramme er af galvaniseret stål, og rørtykkelsen er på 7,8 cm, så målet er derfor yderst holdbart. Samlingerne på målet er ligeledes blevet forstærket, og målet er derfor yderst slidstærkt.

Der er her tale om en 3 mands fodboldmål, og målet vejer hele 18 kg, hvilket blot understøtter, at der er tale om et solidt mål. Der medfølger ligeledes jordspyd til fastgørelse af målet, så du kan være helt sikker på, at målet bliver stående. Hvis du søger et bund solidt 3 mands fodboldmål til haven, så skal du helt sikkert overveje dette mål.

Specifikationer for fodboldmålet:

 • Længde: 150 cm
 • Højde: 100 cm
 • Dybde: 50 cm
 • Vægt: 18 kg
 • Materiale: Galvaniseret stål
 • Antal mål: 1
Billede fra lukaki.dk

Fodboldmål Stål 300x200cm

Dette store stål fodboldmål til haven er 300 cm langt, og så er det 200 cm højt. Der medfølger polyester overtræk til stolperne, da det kraftige PE-net skal monteres vha. det. Her er der gode muligheder for at udvikle både skud og spille kamp.

 • Polyester overtræk til stoplerne
 • Pulverlakeret stål
 • Kraftigt PE-net

I samarbejde med lukaki.dk


Stort mål til en skarp pris

Stål fodboldmål hører til den dyre prisklasse, men dette mål kommer rent faktisk til en yderst skarp pris sammenlignet med lignende produkter. Det er på trods af at målet er har nogle store dimensioner og er hele 3 meter langt.

Målet er af materialet galvaniseret stål, og det kan derfor tåle de mange skud som formentligt vil ramme enten nettet eller stolperne. Du skal med andre ord ikke være bange for at målet går i stykker, da det er kraftigt bygget.

Mange muligheder for forskellige spil

De store dimensioner på fodboldmålet giver anledning til rigtig mange forskellige spil, og det er bl.a. et fremragende mål at udvikle sit spark på. Målet er også højt, så det kræver også noget af sparkeren at sende bolden hele vejen op i hjørnet, hvilket også er en god øvelse.

Det er også en stor udfordring for målmanden inde på stregen, da der er meget mål at dække af. Målet egner sig godt til både mellemstore børn og større børn, hvorfor dette er et virkelig alsidig og lækkert fodboldmål til haven.

Specifikationer for fodboldmålet:

 • Længde: 300 cm
 • Højde: 200 cm
 • Dybde: 90 cm
 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Antal mål: 1

My Hood Fodboldmål 180x120cm

My Hood Fodboldmål er et rigtig godt fodboldmål til haven, da det både har nogle fine dimensioner til børn og samtidig også er yderst praktisk. Målet er 180 cm langt og 120 cm højt, og derfor passer det godt til de små størrelser, som ønsker at spille bold i haven.

 • Vejer 9 kg
 • Pulverlakeret stål
 • Kraftigt PE-net

I samarbejde med lukaki.dk


Pulverlakering beskytter mod rust

Stål fodboldmålet fra My Hood er et robust mål som kan holde til at blive brugt meget. Stålet er pulverlakeret, hvilket betyder, at målet er beskyttet mod rust. Vi ved godt, at du nok ikke gider flytte målet efter hver gang det er blevet brugt, og derfor er det rart at målet er beskyttet mod rust, og derfor ikke behøver at blive slæbt i læ efter brug.

Målet er godt hele vejen rundt, hvilket også ses i målets stolper som er blevet forstærket. De har nemlig et skumovertræk, som gør, at de bedre kan stå imod de mange stød der må komme fra bolden. 

Et lille mål med gode muligheder for udvikling og sjov

Fodboldmålet fra My Hood er et lille fodboldmål med gode muligheder for spil, og det er specielt godt til de små størrelser. De har nemlig gode muligheder for også at kunne redde bolden, når de spiller mod deres kammerater eller veninder. 

Målet kan også bruges af de mellemstore børn, da der her blot vil være mere fokus på driblinger og kombinationer for at score mål. Det vejer sølle 9 kg, og de fleste børn kan derfor godt selv rykke rundt på målet, hvis de ønsker at ændre banen. Målet er praktisk og stærkt, og det kan være i langt de fleste danske haver.

Specifikationer for My Hood Fodboldmål:

 • Brand: My Hood
 • Længde: 180 cm
 • Højde: 120 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Vægt: 9 kg
 • Antal mål: 1

Target-Sport – Junior Mål Sæt 74x60cm

Plastik mål er både økonomiske og smarte til de mindste størrelser, da de er billige og nemme og nærmest ikke vejer noget. Dette er et sæt, og du får derfor 2 mål, hvis du vælger disse mål.

 • 2 mål
 • Lavet af plastik
 • Perfekt sæt til de mindste

I samarbejde med coolshop.dk


Små plastik mål er perfekte til de mindste

Her har du de perfekte mål til de mindste, da de blot er 74 cm lange og 64 cm i højden. Det er helt perfekt til de mindste, så de også har en chance for at holde bolden ude af nettet, når de spiller kamp på de 2 mål.

Plastik er selvfølgelig ikke det stærkeste materiale indenfor fodboldmål til haven, da både stål og træ er noget stærkere. Det er dog ikke noget problem til de små størrelse, som skal bruge målene. De skyder nemlig ikke så hårdt, og deres skudkraft kan målene sagtens holde til.

Det perfekte fodboldmål sæt med bold og boldpumpe

Target-Sport kommer her med et helt komplet sæt til haven, da pakken indeholder 2 mål, 1 bold og 1 boldpumpe. Pakken indeholder derfor alt de små skal bruge for at komme i gang med at spille fodbold i haven.

Denne pakke er både budgetvenlig og helt perfekt til haven, da både voksne og børn kan spille sammen og hygge sig med en kamp eller to. Hvis du er på udkig efter fodboldmål til de mindste størrelser, så er disse plastik mål fra Target-Sport et rigtig godt bud.

Specifikationer for Target-Sport Junior Mål sæt:

 • Brand: Target-Sport
 • Længde: 74 cm
 • Højde: 60 cm
 • Dybde: 46 cm
 • Antal mål: 2
 • Bold
 • Boldpumpe

Homegoal XL Fodboldmål 300x200cm

XL fodboldmål i træ fra Homegoal er et holdbart og praktisk valg. Målet måler 300x200cm og det er derfor et mål der kan bruges af mange. Du skal ikke være bange for opsætningen, da der er forborede huller til skruer.

 • Bæredygtigt fodboldmål
 • Lavet af fyrretræ
 • Kan stå udenfor hele året

I samarbejde med lukaki.dk


Praktisk og kraftigt mål til haven

Der er en række fordele ved at vælge et mål af træ, og det er bl.a. et virkelig praktisk mål til haven. Træet er behandlet med imprægneringgrunder, og det betyder, at målet kan stå udenfor hele året rundt. Du slipper derfor med at finde plads til dit mål indenfor, når de kolde måneder banker på døren.

Målet er af træsorten fyrretræ, og det kan derfor holde til de mange stød bolden unægteligt vil påføre stolperne. Målet vejer hele 36 kg, hvilket blot understreger, at målet er virkelig kraftigt. Du skal derfor ikke være bange for at målet går i stykker. Det vil holde mange år ud i fremtiden.

Et mål der giver mange spilmuligheder

Målet er stort, og det egner sig derfor rigtig godt til mellemstore børn, store børn og voksne. Det giver gode muligheder for både at spille fodbold og håndbold på målet, og det vil både være en udfordring for skytten og målmanden, da målmanden skal dække et stort mål.

Nettet er kraftigt, og det tåler både vind og vejr. Kanterne på træet er afhøvlede, og træet vil derfor ikke give splinter i fingrene. Hvis du søger et bund solidt træ til haven som kan stå udenfor hele året rundt, så bør du i den grad overveje om træ fodboldmål som dette.

Specifikationer for Homegoal XL Fodboldmål:

 • Længde: 300 cm
 • Højde: 200 cm
 • Dybde: 100 cm
 • Vægt: 36 kg
 • Materiale: Fyrretræ
 • Net: 3 mm

Sådan har vi udvalgt de bedste fodboldmål til haven

Vi har nøje udvalgt de fodboldmål, som du finder på denne liste over de bedste fodboldmål til haven. De er udvalgt med udgangspunkt i en række forskellige parametre, som du kan læse herunder.

 • Pris
 • Materiale
 • Kundeanmeldelser
 • Vores vurdering

Sportstorvet.dk er en partnerfinansieret hjemmeside, hvilket betyder, at vi samarbejder med en lang række af forskellige virksomheder. Denne guide til køb af det bedste fodboldmål til haven er lavet uden indflydelse fra vores samarbejdspartnere, men den indeholder dog udelukkende produkter fra deres sortiment.

Sådan vælger du det bedste fodboldmål til haven

Når du skal vælge det bedste fodboldmål til haven, så kan du med fordel overveje en række forskellige ting, inden du vælger at købe dit fodboldmål. Det er vigtigt, at du finder et fodboldmål som dækker dine behov og ønsker. Derfor har vi herunder samlet 5 relevante og vigtige faktorer, som du med fordel kan have med i tankerne inden du gennemfører dit køb.

Pris

Uagtet hvad du skal ud og købe, så er det altid relevant at tage et kig på prisen. Prisen på fodboldmål til haven variere meget, og de kan koste alt fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner. Prisen på fodboldmålet afhænger af mange forskellige ting, men du kan forvente, at desto mere du betaler for dit mål, desto højere er kvaliteten også.

Mærket og materialer er som regel det der trækker prisen på fodboldmålet op. Plastik som råvare er f.eks. ikke lige så dyrt som stål, og derfor er et fodboldmål af plastik også oftest billigere end et mål bygget af stål.

Materiale

Materialer er en af de vigtigste ting at overveje, da det har rigtig meget at sige i forhold til bl.a. brugen af målet. Ovenover har vi lige kommenteret på, at prisen vil variere afhængigt af materiale, men det vil målets holdbarhed i høj grad også. Du kan finde fodboldmål til haven i følgende materialer:

 • Træ 
 • Plastik
 • Stål

Et fodboldmål i træ og plastik er typisk de mest budgetvenlige, mens fodboldmål i stål koster noget mere. Når du skal vælge hvilket materiale målet skal være i, så kan du med fordel overveje, hvem skal bruges målet, og hvor ofte forventer du at målet bliver brugt.

Små børn sparker ikke lige så hårdt som voksne eller teenagere, og de vil derfor ikke have behov for et virkeligt holdbart mål. Til børn kan du med fordel vælge et fodboldmål af træ eller plastik, da det også er et noget billigere valg end et fodboldmål af stål.

Tenneager eller børn kan sparke hårdt, og det betyder at slitagen på målet øges. Til den målgruppe anbefaler vi i høj grad en fodboldmål af stål, da det er det mest holdbare type af fodboldmål.

Hvis du forventer at fodboldmålet vil blive brugt ofte, så kan du med fordel også vælge et kraftigt fodboldmål. Stål er mere robust, og det vil bedre kunne klare at blive brugt ofte end et mål af enten træ eller plastik.

Fodboldmål af træ kan dog også være yderst robuste afhængig af træsort. Fordelen ved f.eks. at vælge et fodboldmål af træ frem for et af stål er, at målet af træ kan holde til at stå ude hele året, hvilket mange stål fodboldmål ikke har super godt af.

Størrelse

Fodboldmål til haven kommer i mange forskellige størrelser, og det er derfor meget relevant lige at have øje for, hvor stort fodboldmålet skal være. Det kan være en smule svært at gennemskue, hvilke størrelse du skal vælge, og derfor har vi lige samlet en lille oversigt over størrelserne.

Du finder den lille oversigt herunder, og det er i høj grad vores mening til størrelse og alder. I princippet kan alle aldre spille på alle størrelser af mål, men vi mener dog, at det kan blive en anelse træls for de helt små, hvis målet bliver alt for stort. Det kan ligeledes også blive træls for de større, hvis fodboldmålet er så småt, at det ikke er muligt at score mål.

Antal mål

Når du skal ud og købe et fodboldmål til haven, så kan du med fordel også lige overveje, hvor mange fodboldmål du kunne tænke dig i haven. Det er selvfølgelig sjovt at kunne spille kamp på 2 mål, men det kan også blive lidt presset på pladsen, hvis haven ikke er særlig stor.

Der findes rigtig mange spil på 1 mål, og du behøver derfor ikke at anskaffe dig 2 fodboldmål til haven med det samme. Hvis du ønsker at få 2 fodboldmål til haven, men du har ikke særlig meget plads. Så anbefaler vi, at du finder nogle mål i en mindre størrelse, så de fylder mindre i haven.

Det er i høj grad også relevant at overveje antallet af mål, da det også har betydning for den samlede pris. Fodboldmålene bliver oftest solgt enkeltvis, og du skal derfor i nogle tilfælde købe 2 mål, hvis du selvfølgelig ønsker at have 2 fodboldmål i din have.

Opbevaring

En sidste ting som vi synes er vigtig at have med i tankerne, når du skal finde det bedste fodboldmål til din have, er opbevaringen. Med det mener vi, at du også skal overveje, hvor og hvordan du ønsker at opbevare dine fodboldmål, når de kolde måneder banker på døren.

Uanset hvilket materiale du vælger at dine fodboldmål skal være, så anbefaler vi, at du pakker dine mål sammen, når det bliver koldt udenfor. De lave temperaturer er hårde ved dine fodboldmål, og for at forlænger målet levetid, så kan du opbevare det indenfor, hvis det er muligt.

Det tager selvfølgelig noget plads, når du skal opbevare dine fodboldmål indenfor. Du kan derfor med fordel overveje, hvor meget plads du har til opbevaringen, inden du vælger størrelsen på dit kommende fodboldmål.

Hvis du ikke har særlig meget plads, og du ønsker at opbevare dit fodboldmål indenfor, så kan du med fordel vælge et mindre mål eller et mål der kan foldes sammen til mindre dimensioner. Har du derimod meget opbevaringsplads, så behøver du ikke ligge mange tanker i opbevaringen.

Du kan med fordel tage udgangspunkt i de 5 ovenstående faktorer, når du skal finde det absolut bedste fodboldmål til haven, som dækker både dit og dit barns behov. 

Hvorfor skal der være et fodboldmål i haven?

Er et fodboldmål i haven nødvendig for at børnene kan hygge sig og spille fodbold? 

Nej det er det egentlig ikke, men det gør lige det hele noget sjovere, at der er nogle fodboldmål at sigte efter. Hvis du har børn som går rigtig meget op i fodbold, så er det også virkelig god træning, så dit barn kan udvikle et fremragende skud.

Ydermere så er det for de fleste sjovt at konkurrere og spille kamp, og det kan godt være en anelse svært uden mål. Fodboldmålene gør det i hvert fald mere realistisk og kamprelateret, så dit barn eller dig kan tage de gode takter fra haven med til virkelige fodboldkampe.

Fodbold består af rigtig mange forskellige elementer. Der er bl.a. det tekniske aspekt, det fysiske aspekt, spilforståelse og meget meget mere. Det hele skulle gerne ende ud i, at man bliver rigtig god til fodbold, og at man kan hjælpe sit hold med at slå det andet hold.

Når fodboldkampe skal vindes, så handler det i bund og grund om at score flere mål end modstanderen, og det gøres meget simpelt ved at sende bolden i modstanderens mål så mange gange som muligt. Det kræver god teknik og en god evne til at udplacere målmanden.

Du kan godt træne dit spark uden et mål, men du vil helt sikker udvikle din evne til at score mål bedst vha. et fodboldmål. Der er rigtig mange fodboldbaner rundt omkring i det danske land, men det er de færreste som bor klods op af et træningsanlæg.

Det betyder, at der oftest er et lille stykke til nærmeste mål, og det kan godt være lidt træls, hvis dit barn eller dig ønsker at skyde på mål hver dag. Det kan i den forbindelse godt blive yderst attraktivt at investere i et fodboldmål til haven, så er skudtræningen aldrig særlig langt væk.

Konklusionen er altså, at der skal være et fodboldmål i haven, da det gør fodboldtræningen mere realistisk og kamprelateret. Det er ligeledes et fremragende redskab til at udvikle et virkelig godt spark, og så er det super praktisk og rart at der er et fodboldmål tæt på huset eller lejligheden.

Hvad koster et fodboldmål til haven?

Prisen på et fodboldmål til haven varierer rigtig meget, da det bl.a. i høj grad afhænger af materiale, størrelse og mærke. Fodboldmål til haven kan koste alt fra 200-300 kr og op til flere tusinde kroner. Der kan derfor ikke gives et specifikt svar på, hvad et fodboldmål til haven koster.

Vi kan dog sige noget mere konkret om, hvorfor at prisen variere meget på de forskellige fodboldmål, som du finder her på denne liste over de bedste fodboldmål til haven. Du vil opleve at priserne på de forskellige fodboldmål er meget forskellige, og den største synder er materialet.

De dyreste fodboldmål til haven er af stål, hvilket er et materiale som er noget dyrere end både træ og plastik. Stål fodboldmål kan også fås i forskellige prisklasser, da de både kommer i forskellige størrelser og ikke mindst i forskellig niveauer af kvalitet.

De dyreste fodboldmål du kan få til haven er de mål, som du nok kender fra træningsbanen. De mål er godkendt til at blive brugt i forbindelse med kamp, og det er de absolut bedste fodboldmål du kan finde på markedet. De fleste er ikke interesseret i at betale +5000 kr for et mål til haven, og derfor har vi ikke valgt at medtage disse i denne fodboldmål til haven guide.

De billigste fodboldmål til haven er lavet af plastik eller træ, og de kan i nogle tilfælde være at foretrække frem for det robuste stål. Fodboldmål af plastik er ideelle til børn, da plastik er et nemt materiale, hvilket betyder at børnene nemt kan flytte rundt på målet selv uden at komme til skade i processen.

Nu siger vi godt nok at fodboldmål af træ kan være billige, men det er de dog ikke altid. Træ fodboldmål til haven kan også koste en del, og det afhænger i høj grad af, hvilke træsort der er anvendt i fremstillingen af målet.

Som du kan læse, så er der altså mange forskellige faktorer, som har betydning for, hvad et fodboldmål til haven koster. Vi kan af gode grunde ikke give et specifikt svar på spørgsmålet, men vi kan fortælle, at fodboldmål til haven kommer i næsten alle prisklasser, så der burde være noget for alle.

Hvilken størrelse skal fodboldmålet have?

Det kan være svært at skulle vælge den rette størrelse til det nye fodboldmål til haven, og det vil vi gerne hjælpe dig med. Der skal selvfølgelig være plads i haven til det/de nye fodboldmål, og så skal størrelsen også passe til barnets alder.

I princippet kan alle spille på alle størrelser af mål, men det kan dog blive problematisk at score på et lille mål, hvis børnene er forholdsvis store og fylder hele målet. På samme måde kan det være helt håbløst for målmanden at redde bolden, hvis målet er alt for stort.

Derfor kommer vi herunder med vores anbefalinger til størrelse af mål, så du kan få en ide om, hvilken størrelse du skal kigge efter. Husk at det er blot vores anbefalinger, og der er ikke noget rigtigt og forkert i den her sammenhæng.

Sportstorvets anbefalinger til størrelse af mål:

 •  
 •  
 •  
 •  

Fodboldmålets materialer

Længere oppe i dette indlæg har vi været en smule omkring de forskellige materialer, som du kan finde et fodboldmål til haven i. Du kan herunder læse kort om fordele og ulemper ved de forskellige materialer, så du nemmere kan spore dig ind på det rette materialevalg. 

Træ fodboldmål

Et fodboldmål af træ kan være et yderst godt valg i flere forskellige tilfælde. En af de helt store fordele ved at vælge et fodboldmål af træ er, at de fleste er behandlet, så de kan tåle at stå udenfor hele året rundt.

En ulempe ved træ fodboldmål er, at de ikke bare lige kan slåes sammen og gemmes væk, hvis det af den ene eller anden grund skulle blive nødvendigt. Du skal ikke være bange for at dine børn får splinter i fingrene, da fodboldmål af træ er slebet og afrundet, så målet ikke afgiver splinter, når hånden glider hen over træet.

Stål fodboldmål

Stål fodboldmål kommer i mange forskellige varianter og ikke mindst i forskellige tykkelser. Desto tykkere stålet er, desto stærkere og dermed mere holdbar er målet. En stor fordel ved et fodboldmål af stål er, at målet har en god holdbarhed og det kan oftest nemt skilles ad.

En stor ulempe ved stål fodboldmål til haven er, at de er ikke bygget til at stå ude hele året rundt, og de skal derfor opbevares indenfor i de kolde måneder. Lader du målene stå udenfor i frost og sne, så vil du mindske målets holdbarhed markant.

Plastik fodboldmål

Plastik fodboldmål til haven er specielt gode til børn, da de ikke kan sparke særlig hårdt. Plastik er et let materiale, og børn kan derfor også nemt flytte rundt på målene uden forældrenes hjælp. De kan nemt skilles ad, og opbevares når de kolde måneder banker på døren.

En ulempe ved plastik fodboldmål til haven er, at de ikke er lige så holdbare som træ og stål. Levetiden på plastik fodboldmål vil oftest være noget lavere sammenlignet med de andre materialer, men de koster så oftest heller ikke lige så mange penge. 

Sådan sørger du for at fodboldmålet får et langt liv

Fodboldmål skal kunne holde til en del, og det kan langt de fleste fodboldmål også, men med tiden, så vil dit fodboldmål blive udkørt. Du kan dog sørge for at behandle dit mål godt, og så vil du kunne forlænge målets levetid markant.

Dit fodboldmål vil helt sikkert blive udsat for rigtig mange slag af både bold og måske en frustreret hånd. Det kan du desværre ikke gør det store ved, men du kan sørge for opbevare og passe på målet, når du ikke bruger det. 

Nogle fodboldmål til haven er bygget til at stå ude hele året, men derfor så slider naturens kræfter stadig på målets materialer. Hvis det er en mulighed, så kan du med fordel sørge for at dine fodboldmål er i tørvejr, når du ikke bruger det. 

I de kolde måneder når frosten sætter ind, så anbefaler vi, at du finder plads til dit fodboldmål indenfor. Det kan f.eks. være en carport eller en lade, hvor frosten ikke skader dit fodboldmål. Hvis du har et fodboldmål af træ, så kan du også sørge for at det bliver imprægneret, så træet ikke suger vand.

Det kan godt være en smule omstændigt at skulle flytte sine mål i tørvejr efter brug, men det vil uden tvivl betyde, at målet holder i længere tid. Det bedste du kan gøre for at give dit fodboldmål et langt liv, er at få det væk fra frosten, da det i høj grad er med til at suge livet ud af målets materialer.

Hvis du vælger at tage dit fodboldmål væk fra græsplænen og ud på f.eks. beton eller asfalt, så vær opmærksom på, at det slider ekstra meget på dit fodboldmål. Du kan finde fodboldmål som er beregnet til streetfodbold, og de er i højere grad bygget til at kunne modstå slitagen fra det hårde underlag.

DIY fodboldmål til haven

Hvis du er en gør det selv mand, som synes det er mega fedt med gør-det-selv projekter, så kan du også bygge dit eget fodboldmål til haven. Det kan gøres super billigt, og det er faktisk ikke super komplekst at fremstille et fodboldmål til haven.

Udover at der kan spares nogle penge på at bygge et fodboldmål selv, så er der også noget fedt ved at bygge selv. Det kan også give noget kvalitetstid sammen med din dreng eller pige, hvis du vælger at bygge et fodboldmål selv.

Et fodboldmål kan bygges af mange forskellige materialer, og det kan laves i mange forskellige dimensioner. Det er kun de fysiske love og fantasien der sætter grænser for hvad der kan lade sig gøre. 

Det er også et projekt som barnet kan deltage i, da det som sagt ikke er super komplekst. Det kræver hverken en tømreruddannelse eller den helt store erfaring med værktøj at lave sit eget mål. Vi har fundet en lille video til inspiration, som du kan finder herunder. 

I videoen bliver der bygget et lille fodboldmål ud af PVC rør, som kan købes i næsten alle byggemarkeder i Danmark. Hvis du ønsker at finde mere inspiration, så anbefaler vi at du kigger på enten YouTube eller Pinterest. Prøv at skriv ‘’diy football goal’’ i søgefeltet.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om fodboldmål til haven

Hvad er det bedste fodboldmål til haven?

 • Der er ikke et rigtig svar på dette spørgsmål, da det er meget individuelt, hvad der er det bedste fodboldmål til haven. Har du en lille have, så er det bedste fodboldmål nok et lille mål, mens det til en større have nok vil være et noget større mål. Det bedste fodboldmål til din have er det fodboldmål som opfylder dine og dit barns behov.

Hvad koster et fodboldmål til haven?

 • Et fodboldmål til haven kan koste alt fra 200-300 kr til flere tusinde kroner. Det afhænger i høj grad af størrelsen på målet og ikke mindst materiale. 

Andre indlæg der kunne være interessante:

Tidligere artikelFoam roller test – Find den bedste Foam roller
Næste artikelAfveksling er sundt – Har du overvejet den nye trend Padel tennis

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her