Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Hvis du er på udkig efter det bedste fodmassageapparat, så er du landet det rigtige sted. I denne fodmassageapparat test har vi fundet frem til nogle af markedets bedste produkter til pleje af dine fødder. Testen indeholder X fodmassageapparater, så du kan overskue at finde frem til det rette produkt til dig.

De fleste mennesker bruger deres fødder hver eneste dag, og oftest er de også lukket inde i både sokker og sko. Hvis du står eller går rigtigt meget i løbet af en dag, så vil dine fødder utvivlsomt også blive ømme, og måske gør de decideret ondt engang imellem.

At tage til en massør koste både penge og tid hver gang du skal afsted, og hvis du gerne vil spare på begge dele, så kan du med fordel overveje at investerer i et fodmassageapparat. Apparatet er nemlig en investering i dig selv og i dine fødder, og det er yderst vigtigt at du plejer begge dele.

Vi vil i denne fodmassageapparat test gøre dig klogere på de bedste fodmassageapparater på markedet, og du kan under vores produktanbefalinger læse alt du skal vide om fodmassage, og hvad du ellers kan gøre for at passe på dine fødder.

Bedste fodmassageapparater


Flowfeet

Flowlife laver produkter som skal hjælpe med at give dig et godt flow i dit liv. Det skabes bl.a. ved at have en god følelse af velvære i kroppen, og her kan fodmassageapparatet Flowfeet være en dejlig hjælp. Flowfeet giver dine fødder den ultimative fodmassage med sine mange funktioner.

 • 3 massage programmer og styrker
 • 2 års garanti
 • 100 dages tilfredshedsgaranti

I samarbejde med flowlife.dk


Kompromisløst fodmassageapparat

Flowlife har et bredt sortiment af forskellige massageprodukter, og kundeanmeldelserne er ikke til at tage fejl af. Flowlife tilbyder høj kvalitet til deres kunder, samtidig med at priserne er overkommelige. Deres Flowfeet fodmassageapparat er ikke nogen undtagelse, da de uden tvivl har lavet et af markedets bedste apparater til fodmassage.

Flowfeet er udstyret med intet mindre end 3 forskellige massage programmer og intensiteter, så du har yderst gode muligheder for at give dine fødder en passende behandling. Apparatet er ligeledes udstyret med en varmefunktion, så du slipper for at døje med kolde fødder i de kolde måneder.

Flowfeet er det eneste fodmassageapparat på i denne fodmassageapparat test, som er udstyret med en luftrenser-funktion. Denne funktion neutralisere dårlig lugt, hvilket kan være en god funktion, hvis du har sure fødder. 

Flot og brugervenlig svensk maskine

Flowfeet er uden tvivl en af de flotteste fodmassageapparater, og maskinen kan derfor uden problemer stå fremme i hjemmet, så du slippe for at sætte den væk efter brug. Udover det flotte design og de mange forskellige funktioner, så er Flowfeet også yderst brugervenlig og nem at indstille efter behov.

Det anerkendte fodmassageapparat fra Flowlife har nemlig 5 touch knapper, som sidder på toppen af maskinen. Her kan du nemt indstille de forskellige funktioner, så behandlingen passer perfekt til dine fødder. En rød streg over hver knap signalere, om funktionen er slået til, og hvilket niveau den valgte funktion er på.

Flowfeet er det ultimative fodmassageapparat, og en kombination af flot design, god brugervenlighed og rigtig mange forskellige funktioner gør, at Flowfeet er et af de bedste fodmassageapparater på markedet.

Specifikationer for Flowfeet:

 • Varmefunktion
 • Luftrenser
 • 3 intensitetsniveauer
 • 3 massage programmer
 • 30 Watt
 • Vægt 6,5 kg
 • Kompression
bedste fodmassageapparat
Billede fra flowlife.dk

Beurer FM90

Beurer FM90 kombinere shiatsu massage og luftkompressionsmassage. Fodmassageapparatet er yderst brugervenligt, og så er det udstyret med en masse fede funktioner, som dine fødder uden tvivl vil takke dig for.

 • Varmefunktion
 • Luftkompressionsmassage
 • Flere massageprogrammer

I samarbejde med proshop.dk


En kombination af shiatsu massage og luftkompressionsmassge

Beurer FM90 giver er ren kærlighed for dine fødder. Fodmassageapparatet giver dine fødder shaitsu massage ved at sørge for tryk mod foden i en kontinuerlig sekvens. Det menes at være rigtig godt både for dine muskler, men i særdeleshed også dit generelle helbred.

Shiatsu massagen stimulere specifikke punkter i fødderne, så blodcirkulations fremmes. Den Japanske massageform kan både være med til at reducere psykiske sygdomme som f.eks. stress, angst og spændinger. 

Beurer er det perfekte værktøj til at slippe af med ømme, trætte og kolde fødder. Det lille kompakte fodmassageapparat kommer nemlig med en varmefunktion, og du kan derfor også bruge apparatet til blot at varme dine fødder op, når de er blevet kolde.

Beurer har sørget for, at du kan vælge mellem 3 forskellige massage programmer, og du kan vælge mellem 3 forskellige intensiteter, når du skal have luft kompressions massage. Beurer FM90 passer til langt de fleste fødder, da der er plads op til en størrelse 46 i maskinen.

Du kan sagtens låne dine gæster fodmassageapparatet, da du har mulighed for at tage inderforet ud og vaske det, hvis der er behov for det. Produktet vejer sølle 4,5 kg, og der er derfor gode muligheder for nemt at flytte rundt på apparatet.

Gode kundeanmeldelser og god brugervenlighed

Kundeanmeldelser lyver sjældent, og kundetilfredsheden omkring Beurer FM90 er rigtig høj. Der er rigtig god respons på apparatets forskellige funktionaliteter, og maskinen hjælper rigtig mange mennesker med ømme og trætte fødder.

Brugervenligheden er i top, da du kun skal forholde dig til 5 forskellige touch knapper. De sidder alle sammen ovenpå maskinen, og du kan nemt justere på de forskellige funktioner, hvis der skulle være behov for det under en behandling.

Sammenlignet med lignede produkter på markedet, så er Beurer også et yderst fornuftigt økonomisk valg, da lignede produkter sagtens kan koste omkring 1500-2000 kr. Hvis du søger et rigtig godt fodmassageapparat med fede funktioner, så kan du med fordel tage et kig på Beurer FM90.

Specifikationer for Beurer FM90:

 • Shiatsu massage
 • Luftkompressionsmassage
 • Varmefunktion
 • Vægt: 4,5 kg
 • Effekt: 48 watt
 • Flere massageprogrammer
 • Flere intensiteter
 • Garanti 3 år
Billede fra skousen.dk

Mikamax mm – Foot Massager

Stilren og moderne fodmassageapparat med forskellige muligheder for behandling af dine fødder. Det brugervenlige apparat fra Mikamax har bl.a. indbygget varme funktion, så du hurtigt kan få varmet dine kolde fødder op igen.

 • Shiatsu-massage
 • Moderne design
 • Varmefunktion

I samarbejde med proshop.dk


High-end design og lækre funktioner

Dette fodmassageapparat fra Mikamax har et yderst stilfuldt og rent look, som på ingen måder afspejles i prisen på produktet. Der er ikke nogen tvivl om, at det søvlfarvede fodmassageapparatet vil pryde lang de fleste hjem.

Udover det eksklusive udseende, så har Mikamax også sørget for at apparatet har nogle lækre funktioner til dine fødder. Maskinen er bl.a. udstyret med 3 forskellige massagetilstande, da du har mulighed for at vælge mellem ælte, rulle og massage med lufttryk.

De 3 forskellige tilstande giver gode muligheder for en alsidig behandling, så fodmassagen ikke bliver alt for triviel. Intensiteten er også forskellige på de forskellige massageteknikker, så der er gode muligheder for at tilpasse behandlingen til forskellige præferencer.

Fodmassage når det passer dig

Det smart fodmassageapparat fra Mikamax er altid klar dig, og du slipper derfor for at skulle finde tid og booke tid hos en almindelig frisør. Maskinen omfavner hele din fod, og vha. lufttryk, så skal du ikke kun nøjes med massage under dine fødder. Apparatet øger derfor blodcirkulationen omkring hele foden, så du hurtigere kan restituere.

Udover at fodmassageapparatet giver dine fødder Shiatsu-massage (lufttryk), så er der også indbygget varme i maskinen. Apparatet kan både give dine fødder varme under massage, eller du kan blot bruge maskinen til at varme dine fødder op.

Du skal ikke være bange for, at du ikke kan finde ud af indstille apparatet. Du skal nemlig kun forholde dig til 5 forskellige knapper, som du nemt kan tilgå på toppen af maskinen. De forskellige indstillinger giver dig rigtig gode muligheder for at tilpasse massagen, så den passer perfekt til fødderne i maskinen.

Specifikationer for Mikamax:

 • Varmefunktion
 • Shiatsu-massage
 • Tidsjustering
 • Intensitetsjustering
 • Vægt: 3,75 kg
 • Materiale: ABS
bedste fodmassageapparat
Billede fra proshop.dk

Sharper Image Foot Eggshape

Sharper Image er et af de bedste og mest avanceret fodmassageapparater, som du kan få fingrene i. Brugervenligheden er høj, og behandlingsmulighederne er store. Du har med andre ord rigtig meget kontrol over din fodmassage med Sharper Image.

 • Varmefunktion
 • Gode justeringsmuligheder
 • Flere massageniveauer

I samarbejde med painthunter.dk


Komplet fodmassage tilpasset til dig

Der er rigtig mange gode fodmassageapparater på markedet, og Sharper Image er uden tvivl blandt de bedste af sin slags. Det er det bl.a. fordi du har mulighed for at justere på alle elementer som indgår i behandlingen af dine fødder.

På trods af, at du har mange muligheder for at justere på behandlingen, så er brugervenligheden stadig helt i top. Du justere nemt på de forskellige funktioner vha. de 6 knapper som sidder ovenpå maskinen. Her kan du også nemt aflæse, hvad du har indstillet apparatet til, da det lyser blåt ud for de valgte intensiteter.

Du har bl.a. mulighed for at justere styrken på fodmassagen, og her kan du vælge mellem 3 forskellige styrker. Det kan både være en moderat vibration ligesom det også kan være en mere intens styrke, alt efter hvad behovet måtte være. Det giver gode muligheder for at give dine ømme og trætte fødder en god behandling.

Ny i norden. De største i USA

Sharper Image er de største indenfor wellness-kategorien i USA, men de er først kommet til Danmark og resten af norden i 2021. I USA er Sharper Image bl.a. kendt for deres kvalitetsprodukter indenfor personlig pleje, og derfor kan vi ikke se bort fra deres fodmassageapparatet i denne test.

De har virkelig lavet en flot maskine, som giver dig de bedste justeringsmuligheder. Apparatet yder kompression til hele din fod, og derfor øges blodcirkulationen effektiv i begge fødder, når du modtager behandling fra maskinen. Apparatet er ligeledes udstyret med en varmefunktion, så du slipper for at døje med kolde fødder.

Fodlommerne i produktet er store og bløde, så du kan snildt have sokker på, når du modtager fodmassage. Maskinen kan rumme fødder op til størrelse 46 i sko, så der er plads til de fleste fødder i maskinen. Hvis du søger det bedste fodmassageapparat til prisen, så bør du i høj grad overveje fodmassageapparatet fra Sharper Image.

Specifikationer for Sharper Foot Eggshape:

 • Varmefunktion
 • Passer op til størrelse 46 i sko
 • 3 forskellige massageniveauer
 • Kompression
 • 30 Watt
 • Skridsikker bund
Billede fra painhunter.dk

Medisana FM 888 – massager

Medisana FM 888 er et økonomisk og godt valg til dig der søger et fodmassageapparat, som kan behandle hele vejen rundt om dine fødder. FM 888 har alle de nødvendige funktioner, som der skal til for at give en god fodmassage.

 • 2 massageprogrammer
 • 2 massageintensiteter
 • Varmefunktion

I samarbejde med proshop.dk


Brugervenlig maskine med mange funktioner

Medisana FM 888 er den billigste af sin slags her på denne liste, men derfor har fodmassageapparatet stadig meget at byde på. På trods af den lave pris, så får du stadig mange af de samme muligheder, som andre maskiner i en højere prisklasse tilbyder.

Maskinen omslutter dine fødder og giver dem massage vha. bl.a. shiatsu massage, og så er FM 888 også udstyret med en varmefunktion. Det betyder, at du kan bruge apparatet til at varme dine fødder, så du slipper for at døje med kolde fødder.

FM 888 yder kompressionsmassage til toppen af dine fødder, ligesom dine såler og hæle også bliver behandlet nede i maskinen. Der er plads til langt de fleste størrelse fødder ned i fodmassageapparatet, da der er plads op til en størrelse 46.

Gode massage muligheder og god brugervenlighed

Du har som sagt mulighed for at behandle dine fødder på flere forskellige måder, og så kan du tilmed også vælge mellem 2 massageprogrammer og 2 intensitetsniveauer. Det kombineret med varmefunktionen giver dig gode muligheder for at behandle dine fødder effektivt.

Medisana er yderst brugervenlig, da du nemt kan indstille maskinen til dine behov vha. af de 4 knapper på toppen af maskinen. Du bruger disse knapper til at slå varme til og fra, vælge massageprogram og vælge intensitetsniveau.

Efter en del brug, så kan inderforet i maskinen god trænge til en vask, og derfor har Medisana sørget for, at inderforet er aftageligt og vaskbart. FM 888 giver dig rigtige gode massagemuligheder, og så kommer den til en yderst skarp pris.

Specifikationer for Medisana FM 888:

 • Varmefunktion
 • Kompression
 • Shiatsu-massage
 • Aftageligt og vaskbart inderfor
 • 2 massageprogrammer
 • 2 intensitetsniveauer
 • Egnet op til skostørrelse 46
 • Vægt 4,1 kg
 • 50 Watt
bedste fodmassageapparat
Billede fra proshop.dk

Medisana FM 883 – massager

Medisana FM 883 er et fodmassageapparat, som ikke omklamre dine fødder og yder kompression. Til gengæld så er der nogle fordele ved at vælge denne type fodmassageapparat frem for den større udgave med kompression.

 • Varmefunktion
 • Shaitsu-massage
 • 2 intensitetsniveauer

I samarbejde med proshop.dk


Shaitsu-massage til små penge

Medisana FM 883 hører til det, som vi kalder for et fladt fodmassageapparat, og denne typer er en smule billigere end de større fodmassageapparater som giver dine fødder kompression. Medisana FM 883 er en billig vej til shiatsu-massage når det passer dig.

Medisana har en højre og venstre massageflade, og de er ikke til at tage fejl af, da de følger føddernes former. FM 883 giver dine fodsåler og hæle shiatsu-massage, da apparatet er bygget til at ramme nogle specifikke punkter i fødderne, som gør, at det er ekstra godt for kroppen.

Medisana FM 883 kan indstilles til 2 forskellige intensitetsniveauer, og så kommer apparatet også med indbygget varmefunktion. Du har derfor gode muligheder for at give dine fødder den kærlighed som de fortjener. Varmefunktionen er ekstra god at have, når de kolde måneder banker på døren.

Brugervenligt og mobilt fodmassageapparat

Fodmassageapparatet er super nemt at bruge, da Medisana har sparet på antallet af knapper, hvilket også giver produktet et flot og rent design. Du kan ligeledes nemt justere højden på apparatet vha. de to højdejusterbare fødder.

En af de helt store fordele ved at vælge et fladt fodmassageapparatet er muligheden for at opbevare apparatet i hjemmet. FM 883 er kun 12 cm højt, hvilket betyder, at apparatet nemt kan skubbes ind under de fleste sofaer, så det ikke står i vejen.

Det er der ikke mulighed for med de større fodmassageapparatet, da de har nogle noget større dimensioner. Medisana FM 883 er super nemt at have med på farten, da det som sagt ikke fylder særlig meget. Hvis du søger et fladt fodmassageapparat med gode muligheder, så skal du helt sikkert tage et kig på Medisana FM 883.

Specifikationer for Medisana FM 883:

 • Shiatsu-massage
 • Varmefunktion
 • 2 intensitetsniveauer
 • Justerbare fødder
 • 30 Watt
 • Vægt: 3,3 kg
bedste fodmassageapparat
Billede fra proshop.dk

Sådan har vi udvalgt disse fodmassageapparater:

Fodmassageapparaterne i denne fodmassageapparat test er nøje udvalgt på baggrund af en række forskellige faktorer. Der findes selvfølgelig rigtig mange gode fodmassageapparater på markedet, men vi har udvalgt det bedste fodmassageapparat med udgangspunkt i nedenstående faktorer.

 • Pris på produktet
 • Produktets specifikationer
 • Kundeanmeldelser
 • Vores vurdering

Sportstorvet.dk er partnerfinansieret, hvilket betyder, at køber du et fodmassageapparat fra denne side, så modtager vi en lille kommission for salget. Vi samarbejder med nogle af Danmarks største udbydere af fodmassageapparater, og du finder derfor fodmassageapparater fra mange forskellige kæder på denne side.

Vores partnere har ingen indflydelse på, hvilke massageapparater vi har udvalgt i vores test. Denne fodmassageapparat test er derfor lavet uafhængigt af vores partnere, men den indeholder udelukkende produkter fra deres sortiment.

Hvad er et fodmassageapparat?

Et fodmassageapparat er en lille maskine, som kan give dine fødder massage. Det lille apparat kan hjælpe med at løsne op i føddernes muskler, og dermed kan den lindre eventuelle smerter i fødderne. Et fodmassage apparat sætter gang i blodomløbet, og så kan den også fjerne eventuelle hævelser.

Et fodmassageapparat fylder ikke særlig meget, da de fleste ikke er meget større end en almindelig opvaskebalje. Det betyder også, at det er yderst nemt at finde plads til den lille kompakte maskine i hjemmet, så den ikke behøver at stå fremme og fylde det hele. 

Fodmassageapparatet kan erstatte den fysiske massage som kræver at et andet mennesker tager fat i dine fødder. Det er ikke der synes at det er lige lækkert at andre skal røre ved ens fødder, og så er fodmassageapparatet et rigtig godt alternativ. Der kan faktisk tilmed også være nogle fordele ved at vælge fodmassagemaskinen frem for den klassiske mennekselige fodmassage. 

Hvorfor skal du købe et fodmassageapparat?

Du kan opnå rigtig mange forskellige fordele ved at købe et fodmassageapparat. Massage har rigtig mange gode effekter på kroppen, og dem kan du læse nærmere om længere nede på siden.

Her får du lige 5 grunde til, hvorfor du bør investere i et fodmassageapparat.

Et fodmassageapparat kan bidrage positivt til din søvn

Smerter og uro i kroppen er en af de største syndere til dårlig søvn, og så er det vigtigt, at du gør noget ved det. Et fodmassageapparat kan lindre smerter og uro i benene, og det vil kunne øge din søvnkvalitet gevaldigt. 

Et fodmassageapparat øger blodcirkulationen

Når en muskel bliver masseret, så øges blodcirkulationen i det område, og det gavner kroppen. Fodmassageapparatet kan dermed hjælpe med at få affaldsstofferne hurtigere ud af fødderne. Nogle fodmassageapparater har infrarød varm, hvilket også er med til at øge blodcirkulationen.

Et fodmassageapparat kan forebygge skader i lægmusklen

Musklerne i kroppen hænger i høj grad sammen på kryds og tværs, og smerter i fødderne kan derfor godt gå op i lægmusklen. Derfor er fodmassage ikke kun gavnligt for fødderne, da det også kan forebygge kramper og andre muskelsmerter i lægmusklen.

Et fodmassageapparat virker afstressende på krop og sjæl

Når kroppen bliver masseret, så har kroppen gode forudsætninger for at komme i en afslappet tilstand. Når kroppen er i en afslappet tilstand, så vil stressniveauet i kroppen mindskes. Du behøver derfor ikke have ondt i fødderne for at tage dit fodmassageapparat frem, da apparatet også kan hjælpe dig med at falde til ro.

Et fodmassageapparat øger føddernes restitution

Hvis du har trætte og ømme fødder, så er det vigtigt, at de får lov til at restituerer. Her kan et fodmassageapparate være din bedste ven, da massagen vil bidrage til en både bedre og mere effektiv restitution i fødderne.

Hvad er det bedste fodmassageapparat?

Det er svært at sige, hvilket fodmassageapparat der er det bedste, fordi det ‘bedste’ er forskellige fra menneske til menneske. Hvis det bedste fodmassageapparat er det fodmassageapparat, som kan allermest, så skal du finde det fodmassageapparat med flest forskellige funktioner. 

Der findes ligeledes flere forskellige variationer af produktet, da der bådes finde den version, hvor du sætter dine fødder ned i en maskine, og den version hvor du blot placere dine fødder oven på en plade.

Den version hvor fødder skal ned i maskinen er det dyreste, men også det mest luksuriøse valg. Der følger flere muligheder med denne type, da du f.eks. både kan forvente kompression og massage ovenpå dine fødder.

Den anden version, som er en plade, kan massere under dine fødder, hvor du også oftest vil være mest øm. Denne type giver dig ikke mulighed for kompression og massage ovenpå fødderne, men til gengæld så er det et mere funktionelt produkt, da pladen også kan bruges til andre steder på kroppen.

Det er derfor svært at sige, hvad det bedste massageapparat er, da de forskellige produkter både har fordele og ulemper. Søger du udelukkende et massageapparat til at pleje dine fødder, så anbefaler vi versionen, hvor dine fødder skal ned i maskinen, da det er det bedste valg for dine fødder.

Sådan vælger du det bedste fodmassageapparat til dig

Uanset hvilket produkt du skal ud og købe, så er det vigtigt, at det specifikke produkt dækker dine behov. Når du skal vælge det bedste fodmassageapparat, så er det derfor vigtigt, at du ved hvad du søger.

Der er mange forskellige fodmassageapparater på markedet, og de har ikke alle sammen de samme funktioner. Pris og kvalitet hænger oftest sammen, og fodmassageapparater er ingen undtagelse. Desto mere du er villig til at betale for dit massageapparat, desto bedre et produkt kan du også forvente at modtage.

Når du skal vælge det bedste fodmassageapparat, så kan du med fordel overveje nedenstående punkter, da det vil gøre din proces noget nemmere:

Type

Vi har kort været inde omkring de to forskellige typer, som der overordnet findes. 

Fodmassagepladen kan i nogle tilfælde også bruges til andre muskelgrupper på kroppen, og generelt fylder denne version mindre. Fodmassagepladen er ultra nem at finde plads til, da den kan skubbes ind under de fleste sofaer efter brug.

Fodmassageapparat hvor dine fødder skal ned i maskinen. Denne type giver som tidligere nævnt den bedste fodmassage, og så har den også flere funktioner end pladen. Den fylder dog en anelse mere end pladen, og den kan f.eks. ikke skubbes ind under sofaen efter brug.

Funktioner

Fodmassageapparaterne kommer med forskellige funktioner, og du kan med fordel overveje, hvilke funktioner du ønsker dit kommende fodmassageapparat har. Hvis f.eks. kompression ikke er et ønske, så kan du med fordel vælge en fodmassageplade, da det vil spare dig penge.

Fodmassageapparaterne har ligeldes også forskellige massage mønstra, da nogle kan ælte, rulle og massere med lufttryk. Nogle modeller har alle 3 funktioner, mens andre ikke har. Du kan derfor med fordel overveje hvilke funktioner du gerne vil have i dit massageapparat.

Pris

Prisen er altid en relevant faktor, da intet er gratis her i verden. Det er fodmassageapparater heller ikke, men det kommer til gengæld i mange forskellige prisklasser. De billigste modeller er fodmassagepladerne, men det er uden tvivl maskinerne hvor du sætter dine fødder i, som giver dig den bedste fodmassage.

Fodmassageapparaterne kommer som sagt i mange forskellige klasser, og du kan derfor helt sikkert finde et apparat i et passende økonomisk niveau. Du kan med fordel regne på, hvad en tur til den lokale fod-dame/mand koster, og så vil dit fodmassageapparat hurtigt være tjent hjem igen.

Er fodmassage godt?

Fodmassage er rigtig godt for dine muskler i fødderne, men fodmassagen har faktisk også andre fysiologiske effekter på kroppen. Både fodmassage fra en massør og fra en maskine er godt for ens fødder, og vi vil herunder komme ind på, hvilke effekter du kan forvente at få fra fodmassage.

Al slags massage øger blodcirkulationen, da musklerne langsomt bliver æltet og dermed løsnet op. Der vil efter kort æltning af musklen opstå varme, som sammen med bevægelserne øger blodcirkulationen omkring den/de muskler der bliver masseret. Den øget blodcirkulationen hjælper bl.a. med at fjerne affaldsstoffer via blodet.

Under en normal behandling hos en massør, så vil du ligge ned og slappe helt af. Massagen vil ligeledes få kroppen til at slappe ekstra meget meget af, hvilket vil sænke både puls og blodtrykket i kroppen. Det sker fordi at kroppen går i en afslappet tilstand, som rent faktisk kan være med til at stoppe udskillelsen af kortisol, som er et stresshormon.

Et fodmassageapparat kan også få kroppen ind i en tilstand af velvære, og dermed have samme effekt som den traditionelle massør. Ydermere så hjælper massage generelt på smerter, stress, angst, depression og restitution.

Som du nok kan høre, så er der mange positive effekter ved fodmassage og ikke mindst massage generelt. Fodmassageapparatet kan derfor bidrage positivt til både fysiske og psykologiske processer i kroppen, som du uden tvivl kan få gavn af i en stresset hverdag.

Kan man give sig selv fodmassage?

Du kan få fodmassage på flere forskellige måder. Du kan opsøge en massør, du kan købe et massageapparat eller du kan rent faktisk gøre det selv. Afhængigt af din mobilitet i kroppen, så kan det godt være en anelse krævende at nå sine fødder.

Det kan derfor være svært at finde en afslappet position, hvor du kan give dig selv fodmassage. Når du giver dig selv en fodmassage, så laver du også selv bevægelserne, og det kræver selvfølgelig også en indsats fra din side, da du skal bruge dine muskler til at massere.

Du vil derfor sammenlignet med massøren og fodmassageapparatet ikke få helt de samme effekter ved at give dig selv en fodmassage, da du selv skal gøre arbejdet. Det er nemmere at slappe af i kroppen, hvis du enten får et fodmassageapparat eller et andet menneske til at gøre det. 

Men hvis du gerne vil prøve at give dig selv en fodmassage, så kan du med fordel læse denne fodmassage guide fra samvirke – helbred. Her bliver du guidet i at pleje og massere dine fødder.

Hvad kan du ellers gøre for dine fødder?

Udover at du kan sørge for at dine fødder bliver masseret, så kan du også sørge for at give dine fødder pleje på andre måder. Det er først og fremmest vigtigt, at dine fødder får noget luft. De bør ikke altid være lukket inde i et par sokker eller i et par sko. Sørg for at lufte dine fødder hver dag, da det giver en god følelse af velvære i kroppen.

Det er ligeledes vigtigt at du holder dine fødder i gang, så du får brugt musklerne i fødderne. Du aktivere musklerne i fødderne, når du går eller løber ture. De har ligeledes også godt at udstrækning, og du kan derfor med fordel strækker dine fødder og tæer, når du sidder i sofaen eller foran computeren.

Fodbad

Du kan med fordel også implementere et fodbad i ny og næ. Et fodbad er nemlig rigtig godt for dine fødder på flere forskellige måder. Dine fødder bliver selvfølgelig vasket, når du går i bad, men lidt ekstra kærlighed kun til dine fødder vil bestemt ikke skade. Tværtimod!

Et fodbad fjerne bakterier og snavs fra dine fødder, og så giver det også dine fødder fugt og pleje. Du kan med fordel tilføje ingredienser til det varme fodbad. Her er det populært at bruge olie, sæbe og salt, men du kan også tilføje andre ting til dit fodbad.

Alt efter hvad du tilføjer til det varme vand, så kan du opleve forskellige effekter. Det kan f.eks. øge blodcirkulationen i dine fødder, som er vigtigt for at føle velvære i fødderne. Der findes rigtig mange produkter til et lækkert fodbad, men du kan også bruge ganske almindelige ingredienser fra hjemmet.

Sundt fodtøj

Hvis du har et arbejde som enten kræver, at du står meget op, eller at du skal gå meget rundt, så vil du unægteligt få ondt i dine fødder engang imellem. Men oftest så er synderne til ømme fødder dårligt fodtøj.

Der er derfor yderst vigtigt, at du først og fremmest vælger et par sko der passer til dine fødder, men du kan med fordel også vælge en sko som har en god sål.

Sålen på dine skoe er nemlig yderst vigtigt, da den har stor betydning for, om skoen rent faktisk er god for dine fødder. Et godt eksempel for en sko der ikke er så god for dine fødder er den klassiske converse sko, da det er en yderst flad sko uden den store absorbering. 

Du bør vælge en sko med en smidig sål, da det vil belaste dine fødder mindst muligt. Det vil give en god fleksibilitet, når du går rundt, og det er vigtigt, for at forebygge smerter i fødderne. Du kan hurtigt mærke om et par sko er gode for dine fødder ved blot at tage et par skridt i dem. Er der god plads i skoen, er absorberingen god og giver sålen sig, når du går rundt. Så har du fat i et par gode sko, og det vil dine fødder takke dig for.

Hvor ofte skal man have fodmassage?

Der er ikke nogen regel for, hvor ofte du skal have en fodmassage. Massøre anbefaler generelt at deres kunder kommer forbi hver 14 dag, da det giver dem gode forudsætninger for at komme til bunds i myoserne i kroppen.

Som grundregel så bør du få en fodmassage, når du synes, at du har brug for det. Når dine fødder er brugte og ømme, så bør du få en fodmassage. Fordelen ved at købe et fodmassageapparat er, at du kan få fodmassage hver dag, og uden at du skal betale for det hver dag.

Hvis du sammenligner prisen på et fodmassageapparat og prisen på en fodmassage hos en massør, så vil du hurtigt tjene dine penge hjem, hvis du vælger et fodmassageapparat. Fodmassageapparatet er altid til rådighed, og du skal ikke betale pr. gang du får fodmassage.

Kilder

Andre indlæg der kunne være interessante

Tidligere artikelOmega 3 bedst i test – Find det bedste omega 3 tilskud
Næste artikelRecovery Boots test – Find de bedste Recovery Boots

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her