Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Hvis du er på udkig efter de bedste målmandshandsker, så er du kommet til det rette sted. Vi har i denne målmandshandsker test fundet frem til de bedste målmandshandsker til voksne, unge og børn.

Der findes rigtig mange målmandshandsker på markedet, og handskerne bliver hele tiden udviklet. Derfor er målmandshandsker i dag også udviklet til at opfylde forskellige behov hos målmanden. Du kan under listen over de bedste målmandshandsker, finde alt du skal vide for at vælge de perfekte målmandshandsker.

Her kan du blive klogere på målmandshandskers forskellige cuts, og du kan læse, hvordan du med pleje kan forlænge dine handskers levetid. Du finder ligeledes en simpel størrelsesguide til målmandshandsker, så du nemt kan finde den perfekte størrelse til dig.

Disse handsker finder du i denne test:

bedste målmandshandsker
bedste målmandshandsker
bedste målmandshandsker
bedste målmandshandsker
bedste målmandshandsker


Bedste målmandshandsker til voksne og unge

Uhlsport Målmandshandske Speed Contact Supergrip+ HN

– Semi Negative Cut
– Airprene materiale i baghånden
– Rebound Zone
– Dual Fix System og Flex Entry lukning

I samarbejde med unisport.dk


Tyske Uhlsport laver forskelligt udstyr til fodbold, og de er i høj grad kendt for deres evne til at producere målmandshandsker af høj kvalitet. Speed Contact Supergrip + har fået inkorporeret high grip elementer, hvilket bidrager til et godt greb uanset vejrforhold.

Uhlsport har lavet denne målmandshandske med et semi negativt cut, som er lavet med indre sømme. Det betyder at handsken har et tæt fit omkring dine fingre, hvilket giver dig en sublim føling med bolden. Dette par målmandshandsker fra Uhlsport er designet med henblik på at give dig maksimalt greb i alle situationer.

Handskerne er udstyret med Airprene i baghånden, så dine hænder kan ånde i handskerne. Det bidrager ligeledes også til god komfort, hvilket er vigtigt, når du handskerne på i længere tid af gangen. Uhlsport har ligeledes sørget for at handsken har en Rebound Zone, så du har god fleksibilitet og kraft, når der skal bokses til bolden.

Lukningen på handsken er med Dual Fix System og Flex Entry, som er en innovativ lukning der giver maksimal fleksibilitet i håndleddet. Dette er en et par rigtige gode målmandshandsker, som giver dig god boldføling og et godt greb under alle vejrforhold.

Adidas Predator Pro Hybrid Diamond Edge

– Hybrid Cut
– PWEGRIP zone på baghånden
– URG. 2.0 latex
– Høj lukning på håndleddet

I samarbejde med unisport.dk


Adidas Predator er blevet en rigtig populær model, hvilket der er flere gode grunde til. Adidas har lavet et par virkelig flotte målmandshandsker, som samtidig ser super skarpe ud. Predator Pro Hybrid har fået virkelig gode anmeldelser, hvilket giver god mening, når man kigger på valget af materialer.

Predator Pro målmandshandskerne er lavet med den revolutionerende Zone Ski. Det giver dig god kontrol, og så giver det dig et rigtig godt greb på kuglen. Handskerne har en PWRGRIP zone på baghånden og fingrene, så du har rigeligt med power og kontrol, når bolden skal bokses væk.

Handskerne har en Abrasion zone på ydersiden af handskerne, hvilket giver dig en øget gribe overflade. Håndryggen på handskerne er lavet i et vævet materiale. Det bidrager til høj fleksibilitet, samtidig med at handskerne har et komfortabelt og tæt fit.

Denne model er en hybrid, hvilket betyder, at Adidas har kombineret 2 cuts. Du får her en hybrid mellem Negative Cut og Positive Cut. Det betyder, at du handskerne har en god pasform, samtidig med at handskerne har en stor latex overflade. Latexen er af arten URG 2.0, hvilket har en fremragende stødabsorbering og et dejligt greb.

Handsken har en lukning som går højt op på håndleddet, hvilket giver dig en fornemmelse af, at handsken passer perfekt. Det giver dig både mere mobilitet og en generel høj komfort. Hvis du søger den et par moderne målmandshandsker, så er Predator Pro Hybrid et fremragende bud.

Adidas Predator Pro PC White Spark

– Negative Cut
– DEMONSKIN giver fuld kontrol
– URG 1.0 latex
– Høj lukning på håndleddet

I samarbejde med unisport.dk

Adidas har også lavet en Predator Pro PC målmandshandske, som bestemt også skal være en del af denne liste over de bedste målmandshandsker på markedet. Målmandshandskerne er lavet med DEMONSKIN, hvilket giver dig 360 grades kontrol, og så kan du være sikker på disse handsker giver dig et godt greb på bolden.

Håndryggen på handskerne er ligesom Predator Hybrid lavet i vævet materiale, hvilket giver dig en fremragende fleksibilitet. Materialet bidrager ligeledes til et tæt men komfortabelt fit. Predator Pro har et Negativt cut, hvilket betyder, at syningerne er lavet på indersiden af handskerne.

Det negative cut giver dig et tæt fit, og så får du samtidig også en større latexflade. Den store latexflade giver dig rigtig god mulighed for at kontrollere bolden. Latexen er af typen URG 1.0 latex, som både bidrager til en bedre og perfekt greb, samtidig med at absorberingsevnen i materialiet er forbedret.

Predator Pro Hybrid PC Superspectral

– Hybrid Cut
– DEMONSKIN for fuld kontrol
– URG 1.0 Latex
– Innovativ høj lukning

I samarbejde med unisport.dk

Du finder her endnu et par målmandshandsker fra Adidas Predator, da de uden tvivl laver nogle af markedet bedste målmandshandsker. Predator Pro Hybrid PC Superspectral er en kombination mellem negative cut og positive cut. Resultatet et par målmandshandsker i en god pasform, stor latex overflade og god kontakt med bolden.

Predator Pro Hybrid PC er også fremstillet med DEMONSKIN, som giver dig 360 grader kontrol. Du kan derfor være helt sikker på, at dette par målmandshandsker giver dig et fremragende greb på bolden.

Håndryggen på handskerne er i et vævet materiale, som du også finder på andre handsker i denne test. Det vævede materiale bidrager til en række forskellige egenskaber, som f.eks. et fleksibelt men stadig tæt og komfortabelt fit.

Latexen på denne handske er af typen URG 1.0, hvilket giver dig et perfekt greb, samtidig med at stødabsorberingen i handsken er fremragende. Lukningen går som på andre Predator målmandshandsker højt op på håndleddet.

Denne lukning giver dig øget mobilitet og et dejligt tæt fit, hvilket bidrager til at handskerne er komfortable at have på. Hvis du er på udkig efter et par hybride målmandshandsker med en kombination mellem det positive- og negative cut, så er Predator Pro Hybrid PC er godt bud.

Predator Pro PC har liges Predator Pro Hybrid en lukning som går højt op på håndleddet. Denne lukning giver dig et tæt fit, og den forbedrer mobiliteten omkring håndleddet. Predator Pro PC er et par teknisk fremragende målmandshandsker, som ligeledes er designet med fokus på høj komfort.

Select Pro Grip 88 V22

– Negative Cut
– 3mm Quartex Latex
– Punch Zone
– Anatomical Fit System

I samarbejde med unisport.dk

Næste par målmandshandsker på denne liste kommer fra den innovative danske virksomhed: Select. Det anerkendte Select er specielt kendt for deres fodbolde, men de laver i høj grad også fremragende målmandshandsker. Pro Grip 88 V22 er blot et eksempel på et par solide målmandshandsker fra Select.

Select 88 Pro Grip kommer her i et nyt og lækkert design, samtidig med at den bibeholder det klassiske look fra Select målmandshandsker. Handskerne har et negative cut, da du finder syningerne på indersiden af handsken. Du har derfor en stor latexflade, så du har de bedste forudsætninger for at kontrollere bolden.

Latexen i håndfladen er Selects egen 3 mm, og dette materiale går under navnet Quartex Latex. Denne latex er kendt for at give dig et perfekt greb under alle vejrforhold, hvilket er meget relevant i et land som Danmark, hvor vejret ofte er omskifteligt.

Select har i baghånden af handsken tilføjet en Punch Zone, hvilket er tilføjet med henblik på at øge power og præcision. 88 Pro Grip er udstyret med Airprene materialer på indersiden af handsken, hvilket gør, at handskerne har minimal vandindtag, god komfort og en øget fleksibilitet.

Dette par målmandshandsker fra Select er produceret med Selects Anatomical Fit System, hvilket betyder, at du får en handske der følger din hånd naturlige former. Select har sørget for en ekstra bred lukning på 88 Pro Grip, hvilket i høj grad forbedrer støtten omkring håndleddet. 

Puma Future Z Grip 1 NC

– Negative Cut
– 4mm Elite+ Dual Grip Latex
– Thumb Wrap for ekstra kontrol
– Høj og komfortabel lukning

I samarbejde med unisport.dk


Puma Future Z Grip 1 NC skal uden tvivl være en del af vores liste over de bedste målmandshandsker på markedet, da du her får et par fremragende målmandshandsker med nogle fede specifikationer. Handskerne er lavet med et negative cut, så handskerne har et tæt fit på dine hænder, og du har en stor latex overflade til at kontrollere bolden med.

Future Z Grip 1 NC kan fås i forskellige farver, og så er det en solid og komfortabel målmandshandske. Handskerne er lavet i et elastisk materiale, og så har de et tætsiddende pasform. Det bidrager til at handsker er yderst komfortable at have på hænderne.

Latexen på denne negative cut handske fra Puma er af navnet 4mm Elite+ Dual Grip Latex. Det betyder at latexen, som sidder på håndfladen, sikrer dig et optimalt greb om bolden lige meget om det regner eller solen skinner.

Puma har sørget for en punchzone, hvilket både beskytter og styrke dine hænder, når du skal ud og bokse bolden væk fra feltet. Materialet ved fingrene er åndbart, så ventilationen i handskerne er gode. Puma har desuden tilføjet Thumb Wrap, som giver dig ekstra latex på dine tommelfingre.

Puma Future Z Grip 1 NC har en høj lukning, hvilket giver dig et tæt fit. Det bidrager ligeledes til øget mobilitet og en generelt bedre komfort. Dette par målmandshandsker fra Puma er både flotte og fyldt med fede specifikationer.

Nike Phantom Elite

– Negative Cut
– Egner sig til alle vejrforhold
– Silikone elementer i baghånden
– Justerbar lukning

I samarbejde med unisport.dk


Nike Phantom Elite er også udvalgt til denne liste, da der selvfølgelig også skal være en målmandshandske til dig som foretrækker Nike. Phantom Elite har et negative cut, da syningerne kan finde på indersiden. Handskerne sidder derfor tæt omkring dine fingre, så du kan have maks kontrol på bolden.

Phantom handskerne har en ACC All Condition Control belægning, hvilket som ordet antyder, giver dig optimalt greb under alle vejrforhold. Målmandshandskerne er syet ergonomisk syet, så handsken sidder tæt ind til din hånd og fingre. Du har derfor god mobilitet, når du spiller med Phantom Elite.

Nike har designet handskerne med silikone elementer på baghånden, hvilket bidrager til, at du har ekstra meget kraft, når du skal ud og bokse bolden væk. Handskerne har ligeledes Mesh elementer mellem fingrene, så du kan regne med at handskerne har en god åndbarhed.

Nike Phantom Elite har en justerbar lukning på håndleddet, så du kan tilpasse lukningen perfekt til din hånd. Du kan også personliggøre handskerne ved at tilføje unikt print på handsken. Hvis du er på udkig efter et par Nike målmandshandsker, så er det værd at overveje Phantom Elite.

Select 90 Flexi Pro V21

– Negative Cut
– 3mm Professional Grip Latex
– Punch Zone
– Strækbar og elastisk lukning

I samarbejde med unisport.dk


Endnu et par handsker fra Select har fundet vej til listen, og navnet på modellen er 90 Flexi Pro V21. Handskerne kommer til en yderst skarp pris, uden der er blevet gået på kompromis med kvaliteten. Handskerne har det velkendte negative cut, som sørger for at handskerne har et tæt fit til hele hånden.

Det negative cut giver ligeledes en større latexflade, så du har de bedste forudsætninger for at kontrollere bolden. Håndfladen på handskerne er lavet med Selects 3 mm. Professional Grip Latex, så du kan regne med et godt greb i al slags vejr.

Select har ligesom i deres andre målmandshandsker sørget for at handskerne har en Punch Zone, som bidrager til at øge din power og præcision, når du skal ud og markere dig i feltet. Handskerne har Selects velkendte Anatomical Fit System, så handskerne følger dine hænders naturlige form.

Lukningen på disse handsker er en kombination af et strækbart, elastisk tekstilmateriale, og blød gummi. Du har derfor mulighed for at tilpasse lukningen, så den passer perfekt til din hånd. Select 90 Flexi Pro V21 giver dig valuta for dine penge, da du her får et par målmandshandsker med fordelagtige specifikationer.

Puma Future Grip 1 NC Instinct

– Negative Cut
– 4mm Elite + Grip Latex
– Punch Zone og Thumb Wrap
– Høj lukning

I samarbejde med unisport.dk


Future Grip 1 NC Instinct er endnu et par fremragende målmandshandsker fra Puma. Håndfladen på handskerne er PUMAs 4 mm. Elite + Grip Latex, som er ekstra en ekstra klæbrig latex. Du kan derfor regne med, at du har et godt greb selv under vanskelige vejrforhold.

Handskerne har det velkendte Negative Cut, så du har et godt fit og en stor latexflade. Puma har ligeledes udstyret handskerne med en forbedret 3D strikket baghånd med en silikone punchzone. Zonen bidrager både til beskyttelse og mere kraft, når bolden skal bokses væk fra dit område.

Fingrene på handsken er af et åndbart materiale, så ventilationen omkring fingrene er god. Ligesom Puma Future Z Grip 1 NC, så har dette par handsker også Thumb Wrap. Det betyder, at du har en større mængde latex på tommelfingrene end du normalt på forvente på et par målmandshandsker.

Thumb Wrap giver dig et endnu bedre greb, så du har de bedste forudsætninger for at kontrollere bolden. Handskens lukning går højt op på håndleddet, og du får derfor et tæt fit, samtidig med at mobiliteten også er fremragende. Future Grip 1 NC Instinct er en komfortabel målmandshandske, som giver dig de bedste forudsætninger for at performe i målet.


Adidas X Pro

– Negative Cut
– Stor latexflade på handskerne
– Skridsikker URG 2.0S latex
– Elastisk høj lukning

I samarbejde med unisport.dk


Adidas X Pro målmandshandsker har også fundet vej ind på listen over de bedste målmandshandsker, da du her får et par elite målmandshandsker. Modellen har fået yderst gode anmeldelser, hvor folk fremhæver den super gode fitting og komfort.

Modellen har et negative cut, så du kan regne med, at dine målmandshandsker har et virkelig godt fit. Latexfladen er derfor også stor på handskerne, hvilket giver dig de bedste forudsætninger for at kontrollere kuglen. Fladen på denne type målmandshandsker er stor, da syningerne er lagt på indersiden af handsken.

Adidas har sørget for at modellen kommer med en skridsikker URG 2.0S latex i håndfladen. Det giver dig et perfekt greb, samtidig med at absorberingen i handskerne også er fremragende. Adidas er kendt for at producere virkelig gode målmandshandsker, og X Pro er altså ikke nogen undtagelse.

Lukningen er elastisk, og den går noget højere på håndleddet end lukningen på traditionelle målmandshandsker. X Pro fra Adidas er et par virkelig gode og innovative målmandshandsker, som uden tvivl hører med under kategorien bedste målmandshandsker.

Bedste målmandshandsker til børn

Adidas Målmandshandske X Pro Sapphire Edge

– God åndbarhed
– Negative Cut
– Skridsikker URG 2.0S latex i håndfladen
– Elastisk lukningen højt på håndleddet

I samarbejde med unisport.dk

Adidas Målmandshandske Predator Training Game Data

– Positive Cut
– Soft Grip-håndflade giver godt greb
– Håndledsstrop sørger for god lukning
– God ventilation i handsken

I samarbejde med unisport.dk

Nike Målmandshandsker Match

– Traditionelt Cut
– 3mm blødt latex i håndfladen
– God begynderhandske
– Tri-Vario lukning giver personligt fit

I samarbejde med unisport.dk

Reusch Målmandshandske Attrakt Fusion Guardian

– Negative Cut
– Grip Fusion latex i håndfladen
– Ergonomisk pasform og høj komfort
– Lukning i strækbart og elastisk materiale

I samarbejde med unisport.dk


Produkter til pleje af dine målmandshandsker

Hvis du plejer dine handsker korrekt, så vil de uden tvivl holde i længere tid, end hvis du ikke plejer dem. Der findes mange forskellige plejemidler til målmandshandsker, som i høj grad er ‘nice-to-have’. Det er ikke noget du nødvendigvis skal købe, men det vil uden tvivl være en god ide, så du kan passe bedst muligt på dine handsker. Du kan længere nede på siden få tips og tricks til, hvordan du vedligeholder dine handsker bedst muligt.

GG:LAB Målmand Core Bundle 7 Pack

– Strategisk placeret silikoneknopper
– Reducere risikoen for skader
– Fremstillet i SoftAir materiale
– Ekstra vævet kompressions teknologi

I samarbejde med unisport.dk


GG:LAB Målmand Core Bundle 7 Pack er et populært sæt, da det indeholder alt du skal bruge for at pleje dine målmandshandsker bedst muligt. Sættet indeholder følgende elementer:

  • Vandflaske 500ml
  • Mikrofiber håndklæde
  • Gloveglu megagrip 120ml
  • Glovefresh 120ml
  • Premium Wash & Prepare 250ml
  • Handskecase
  • Guide til pleje af handsker

Dette sæt indeholder derfor alt du skal bruge for at give dine målmandshandsker de bedste forudsætninger for en lang liv. Der er bl.a. både Gloveglu, så dine handsker bibeholder det gode greb, og der er Premium Wash handskevask, som du kan bruge til at vaske dine handsker. GG:LAB har samlet alt det gode til pleje af dine målmandshandsker i denne pakke.

Glove Glu Målmandskit Wash & Prepare, Refresh & Glu 3-Pak

– Strategisk placeret silikoneknopper
– Reducere risikoen for skader
– Fremstillet i SoftAir materiale
– Ekstra vævet kompressions teknologi

I samarbejde med unisport.dk


Hvis du synes at ovenstående pakke indeholder elementer som du ikke finder nødvendige, så kan du også vælge dette 3-Pak målmandskit. Sættet indeholder de mest essentielle produkter, som kan hjælpe dig med at forlænge dine handskers levetid.

Pakken indeholder Glove Wash & Prepare, Glove Refresh og Glove Glu. Dette er derfor sættet til dig, som gerne vil holde dine handsker friske, kampklar og ikke mindst rene. Sættet er et yderst attraktivt sæt at have liggende i tasken, så du altid har de bedste forudsætninger for at performe på banen.

Sådan har vi udvalgt målmandshandskerne i denne test

Sportstorvet er et partnerfinansieret site, og vi samarbejder med en lang række af forskellige store virksomheder i Danmark. Vi er dykket ned i markedet for målmandshandsker, og udvælgelsen af de bedste målmandshandsker sker på baggrund af grundig research og analyse af produkter. Vi har lavet denne test af målmandshandsker uafhængigt af vores partnere, men testen indeholder udelukkende målmandshandsker fra deres sortiment. Vi har kigget på specifikationer, pris og anmeldelser, og på den baggrund har vi udvalgt målmandshandskerne på denne side. Hvis du vil læse mere omkring, hvordan sportstorvet fungerer, så kan du klikke lige her.

Vælg den rigtige størrelse målmandshandsker

Det giver nok sig selv, men størrelsen på dine målmandshandsker er selvfølgelig yderst vigtig at have styr på. Målmandshandsker kommer i mange forskellige standardstørrelser, og selvom at størrelserne kan variere en smule fra mærke til mærke, så har vi lavet en generel målmandshandsker størrelsesguide.

Det er vigtigt, at dine målmandshandsker hverken er for store eller små. Hvis dine målmandshandsker er for store, så vil dine handsker ikke sidde helt tæt, hvilket ikke er optimalt. Hvis dine målmandshandsker er for små, så vil du ikke have fuld bevægelighed, hvilket selvfølgelig heller ikke er optimalt.

Der skal som tommelfingerregel være en smule plads i spidsen af dine målmandshandsker, men der skal heller ikke være for meget. En god måde som du kan bruge til at teste om pasformen er perfekt er, at du gerne skal kunne knytte din næve helt sammen. Hvis du kan det, så har du fuld bevægelighed, hvilket giver dig mere kontrol over handsken.

Størrelsesguide

For at du kan finde den rette størrelse, så skal du have dit målebånd frem. Du skal nemlig måle længden på din hånd, så du kan finde frem til den optimale størrelse målmandshandske til din hånd. Du skal måle som vi har angivet på billedet, nemlig fra fingerspids til håndled. Du kan i tabellen se, hvad længden af din hånd svarer til i handskestørrelse.


Målmandshandsker til børn

Børn synes ofte at det er sjovt at komme ind på målet. Her kan de kaste sig efter bolden, og så får de også lov til at have målmandshandsker på. Derfor har vi selvfølgelig også fundet nogle gode målmandshandsker til børn, som gerne vil ind og holde modstanderen fra at score.

Vi anbefaler ikke, at du bruger synderligt mange penge på målmandshandsker til børn, da de oftest godt kan være en smule hårde ved handskerne. De er ligeledes gode til at skifte holdning til, hvor på banen de gerne vil spille. Børn vokser ligeledes hurtigt, så vi anbefaler også at du vælger et par handsker der er lidt for store.

Børn går sjældent op i den perfekte pasform, så længe handsken ikke er for lille og klemmer om deres hånd. Det kan derfor være attraktivt at vælge en størrelse eller to over den egentlige pasform, så målmandshandskerne passer barnets hånd i længere tid.

Langt de fleste mærker laver både målmandshandsker til børn, og nogle af de helt store som f.eks. Nike og Adidas har lavet rigtig mange modeller til børn. Du kan herunder finde en række forskellige handsker, som vi anbefaler til børn. De bedste målmandshandsker til børn er udvalgt med tanke pris og kvalitet.

Hvilke typer målmandshandsker findes der?

Målmandshandsker har ligesom fodboldstøvler udviklet sig rigtigt meget over de seneste mange år, og der er derfor rigtig mange forskellige målmandshandsker på markedet. Målmandshandsker kommer i forskellige ‘Cuts’, hvilket har gjort det betydeligt mere besværligt at vælge målmandshandsker.

Målmandshandsker er inddelt i forskellige cut-kategorier, hvilket har noget med syningen på handsken at gøre. Pasformen på målmandshandsker varierer afhængigt af hvilken cut-kategori de befinder sig i, og det kan derfor være en god ide at gøre sig nogle tanke om, hvilket cut der passer til din hånd.

Derfor har vi lavet dette lille afsnit, hvor vi vil kommentere på de forskellige cuts, som du kan rende ind i på denne liste over de bedste målmandshandsker.

Flat Cut

Flat Cut er den traditionelle måde at lave målmandshandsker på, hvilket også gør denne teknik til den ældste inden for cuts. Målmandshandsker med flat cut har syningerne på ydersiden af latexen, hvilket giver en helt flad håndflade. Det traditionelle flat cut giver en rigtig god boldføling, samt et løst fit omkring fingrene.

Målmandshandsker med flat cut har derfor oftest god plads til fingrene, hvilket nogle målmand foretrækker frem for et tæt fit. En af de største målmænd nogensinde bruger denne type målmandshandsker, og det er selvfølgelig selveste Gianluigi Buffon.

Hybrid Cut

Hybrid cut er et cut, hvor flere forskellige typer at cuts bliver kombineret i en målmandshandske. Det kan f.eks. være en kombination mellem rollfinger cut og negative cut. Denne kombination kaldes f.eks. for negative roll, og den kombinere det bedste fra de to forskellige cuts.

Med den ovennævnte kombination, så kombineres måden hvorpå latexen rulles rundt om fingrene med syninger på indersiden af håndfladen. Denne kombination giver dig f.eks. god pasform kombineret med høj boldkontrol. Hybrid cuts kommer i mange forskellige sammensætninger, og hvis du ikke kan beslutte dig for et cut, så kan et hybrid cut måske være løsningen.

Negative Cut

Negative cut er en af de mest benyttede cuts af målmænd, og det er f.eks. denne type cut som Manuel Neuer fra Bayern benytter sig af. Denne type målmandshandske er kendetegnet ved at syningerne sidder på indersiden af handsken, hvilket er modsat flat cut.

Denne type cut giver et tæt fit, og så giver de ligeledes en rigtig god føling med bolden. Det tætte fit mindsker fleksibiliteten i handsken, så du skal kunne lide det tætte fit, hvis du vælger denne type cut. Men følingen med bolden er fantastisk, og det kan nærmest føles som at spille med bare hænder.

Rollfinger Cut

Rollfinger cut er også en yderst populær, da den bliver benyttet af rigtig mange målmænd verden over. Her kan der f.eks. nævnes Marc Ter Stegen fra Barcelona. Denne type målmandshandske er kendetegnet ved at have en noget større gribeflade, da mængden af latex på rollfinger cut målmandshandsker er stor.

Latexen er rullet omkring fingrene, hvilket giver et tæt fit omkring fingrene. Hvis du vælger en målmandshandske med rollfinger cut, så kan du forvente en rigtig god kontakt med både handsken og bolden.

Sådan vælger du det rigtige Cut

Nu er du blevet præsenteret for de forskellige cuts, som du kan forvente at møde i denne målmandshandsker test, men hvilket cut skal du så vælge?

Det kan være svært at svare på, da det er meget individuelt, hvilket cut der foretrækkes. Vi anbefaler at du læser om de ovenstående cuts, da det højst sandsynligt vil hjælpe dig med at spore ind på et cut.

Hvis du ikke kan finde frem til det rigtige cut, eller hvis du har forelsket dig i to forskellige cuts, så anbefaler vi, at du kigger efter et par hybrid målmandshandsker. Vi anbefaler ligeledes at du nøje gennemgår beskrivelserne af listens målmandshandsker, så du kan blive klogere på, hvad de forskellige målmandshandsker kan.

Derfor bør du have flere forskellige målmandshandsker

Du tænker måske, hvorfor du ikke bare kan nøjes med et par målmandshandsker, og det kan du selvfølgelig også godt. Men er du seriøs omkring din målmandspost, så anbefaler vi, at du skal have flere forskellige målmandshandsker.

Du kan herunder læse omkring 3 forskellige grunde til, hvorfor flere par målmandshandsker kan være en god ide.

Træning og kamp

Der er noget mere på spil, når du er til kamp, og derfor er det selvfølgelig vigtigt med et par gode målmandshandsker, når der er point på spil. Der er ikke point på spil til træning, og for at mindske sliddet på dine virkelig gode handsker, så kan du med fordel have nogle billige målmandshandsker til træning.

Vejrforhold

Vejrforholdene kan også have stor betydning for dit valg af målmandshandsker. Målmandshandsker består selvfølgelig af gode materialer, så du har de bedste forudsætninger for at gribe bolden. Der kan dog stadig være nogle vejrforhold, hvor bestemte cuts virker bedre end andre.

Det vil f.eks. være en god ide at have et par målmandshandsker som egner sig godt til regnvejr, hvilket vi har en del af her i Danmark. En stor flade er vigtig, når det regner, så du har en større flade at gribe med, når bolden bliver glat. 

Underlag

Der findes efterhånden en del forskellige underlag rundt omkring i de danske klubber. Kunstgræs og hybrid baner ser vi mere og mere af, og det slider altså noget mere på målmandshandskerne end det traditionelle græsunderlag. 

Spiller du ofte på enten hybrid- eller kunstgræs, så vil de give rigtig god mening, at finde et par stærke målmandshandsker. Du skal derfor i dette tilfælde vælge et par målmandshandsker, som er lavet af hård gummi. Så slider du ikke lige så hårdt på dine andre målmandshandsker.

Hvilke målmandshandsker anbefaler vi?

Vi anbefaler alle målmandshandsker, som vi har udvalgt til denne liste over de bedste målmandshandsker på markedet. Handskerne kan hver især nogle forskellige ting, hvilket også er grunden til at vi ikke blot har taget markedets dyreste handsker med på denne liste.

Pris og kvalitet hænger sammen, og du kan forvente, at desto mere du er villig til at betale for dine målmandshandsker, desto bedre er de også. Men dermed sagt er de bedste målmandshandsker for dig ikke nødvendigvis de dyreste målmandshandsker.

Hvis du synes 1.000 kr for et på elite handsker er mange penge, så vil vi i høj grad anbefale et par som Select 90 Flexi Pro V21. Dette par fra danske Select er et par yderst gode og ikke mindst fede målmandshandsker, som tilmed også kommer til en virkelig skarp pris.

Hvis du vil have de absolut bedste målmandshandsker, så bør du kigge efter en af de mange topmodeller på denne liste. Har kan f.eks. Puma Future Z Grip 1 NC og Adidas Predator Hybrid Diamond Edge anbefales. Målt på specifikationer, så får du uden tvivl de bedste målmandshandsker, hvis du vælger en topmodel.

Anbefaling af målmandshandsker til børn

Vi har længere oppe på siden et lille afsnit omkring vores opfattelse af målmandshandsker og børn. Der findes rigtig mange billige målmandshandsker til børn, hvilket vi i høj grad anbefaler, hvis dit barn ikke er helt sikker på, at målmandsposten er den fremtidige position på fodboldbanen.

Hvis dit barn er helt sikker på, at han eller hun bare skal være målmand, så kan du med fordel finde et par elite målmandshandsker. Her anbefaler vi Adidas X Pro Børn og ikke mindst Reusch Attrakt Fusion Gardian.

Sådan vedligeholder du dine målmandshandsker

Hvis du er træt af at dine målmandshandsker ikke holder i lang tid, eller hvis du synes de mister gribeeffekt, så skal du læse med her. Selvom du køber et par dyre målmandshandsker, så er de ikke nødvendigvis slidstærke.
Men du kan forlænge dine målmandshandsker ved at gøre nogle simple ting. Vi har derfor samlet nogle gode råd til dig herunder, så du slipper for at købe unødvendigt mange par målmandshandsker i løbet af en sæson.

  • Vask dine målmandshandsker efter brug

Vask dine målmandshandsker efter du har brugt dem er det første og vigtigste råd. Det er dog også det punkt som kræver mest tid, men det bidrager også til, at dine målmandshandsker holder i længere tid. Der findes produkter og manualer til vask af målmandshandsker, men det kan godt virke en smule omstændigt.

Derfor er vores anbefaling, at du tager dine handsker med i bad efter brug. Her kan du med fordel skylle dem under bruseren og gnubbe dem rene for snavs fra banen. Du kan evt. købe handskevask, som du kan tilføre handskerne inden du gnubber dem. Handskevask bidrager bl.a. til at handsken bevarer sit gode greb, men det er i høj grad et ‘nice-to-have’ produkt.

Gør det til en god vane at tage din handsker med i bad efter du har brugt dem, så vil du opleve, at dine handsker holder i markant længere tid.

Hvis du er interesseret i handskevask til dine målmandshandsker, så kan du finde det lige herunder.

– Handskevask til målmandshandsker

  • Lad dine målmandshandsker hænge og tørre efter brug

Et god råd herfra er, at du hænger dine målmandshandsker til tørre efter du har vasket dem. Du bør ikke lægge dem på en radiator eller et varmt fyr, da skummet i dine handsker vil tage skade og miste gribe effekten. Du bør heller ikke lægge dine handsker direkte på jorden, da tørretiden vil blive markant længere, end hvis du hænger dem op.

Dine handsker skal helst ikke være for våde, når du skal bruge dem igen, da det vil have betydning for gribe effekten. Hæng dem derfor op på enten en bøjle, tørresnor, tørrestativ eller noget helt fjerde. 

  • Sørg for at dine målmandshandsker altid er fugtige

Målmandshandsker bør helst ikke tørre ud, da det også kan minimere handskernes levetid. De skal på den anden side heller ikke være for våde, så prøv derfor at holde dine handsker en smule fugtige hele tiden. Det er svært at undgå, at dine handsker ikke tørrer ud, men forsøg at holde dem så fugtige som muligt, da det vil have en positiv effekt på levetiden.

Er der forskel på målmandshandsker til mænd og kvinder?

Hvis du sidder og undrer dig over om der er nogle forskelle på målmandshandsker til mænd og kvinder, så er du kommet til det rette sted. Der er ikke forskel på målmandshandsker til mænd og kvinder. Mænd og kvinder bruger de samme standardstørrelser.

Målmandshandsker er derfor det som man kan kalde et ‘unisex produkt’, da det henvender sig til begge køn. Om du så mener at en farve målmandshandsker er til mænd eller kvinder, det vil vi lade dig om. Så uanset om du er mand eller kvinde, så kan du følge vores størrelsesguide, og så kan du finde de perfekte målmandshandsker til dig.

Andre indlæg der kunne være interessante

Tidligere artikelCykelcomputer test – Find den bedste cykelcomputer
Næste artikelFodbolde test – Find den bedste fodbold

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her