Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Velkommen til vores hometrainer test, hvor vi hjælper dig med at finde den bedste hometrainer til dit behov. En hometrainer er en fantastisk investering, som giver dig mulighed for at træne cardio og forbedre din kondition indendørs i dit eget hjem. Men med så mange forskellige modeller på markedet, så kan det være udfordrende at finde den rette hometrainer til dig.

I denne omfattende test vil vi gennemgå og evaluere forskellige hometrainere baseret på deres funktioner, kvalitet, brugervenlighed og pris. Uanset om du er en nybegynder, som ønsker at komme i gang med træning, eller en erfaren atlet, som ønsker at forbedre sin præstation, så kan du finde en passende hometrainer i denne test.

Du vil i denne test finde den nødvendige information og vejledning, så du kan trække en informeret beslutning omkring valget af din hometrainer. Den bedste hometrainer til dig er den som bedst opfylder dine behov, og den vil vi gerne hjælpe dig med at finde frem til.

De 10 bedste hometrainer på markedet



Hvad er en hometrainer?

En hometrainer er en stationær træningsmaskine, som bruges til at simulere cykling indendørs. Det er en populær træningsenhed for både motionister og professionelle, da den giver mulighed for at træne og forbedre konditionen i eget hjem. Der findes flere forskellige typer af hometrainer, og dem vil vi se nærmere på længere nede i denne hometrainer test.

Med en hometrainer kan du justere på modstanden, så du kan simulere hård træning på egen cykel. Det er nemlig en anordning, som giver dig mulighed for at træne indendørs på din egen cykel. Der er altså ikke tale om en motionscykel eller spinningcykel. Du bruger din hometrainer ved hjælp af den cykel, som du cykler på udendørs.

Hometrainere er velegnede til både begyndere og erfarne cyklister, da de giver en effektiv kardiovaskulær træning og styrker benmusklerne. De er også praktiske, da de kan bruges når som helst og uanset vejret uden at skulle forlade hjemmet.

Danmark er kendt for at have nogle kolde og ustadige måneder med dårligt vejr, og her kan det være svært at komme på landevejen eller ud på stierne, og derfor er hometraineren blevet ultra populær blandt motionister i Danmark. Du slipper for at være afhængig af vejret, hvis du ikke gider at cykle i dårligt vejr, og du kan derfor holde din form ved lige hen over den kolde danske vinter.

Analog hometrainer vs Virtuel hometrainer (Smart)

Der skelnes overordnet mellem to forskellige slags hometrainers, da der både findes analog hometrainer og virtuelle hometrainers, som også af nogle bliver kaldt smart. Hvad er forskellen og hvilke type skal du vælge? De to spørgsmål vil vi hjælpe dig med at svare på i det kommende afsnit, hvor vi kigger på de to forskellige muligheder.

Analog hometrainer

Den analoge hometrainer er til dig som søger en simpel og ligetil løsning. Du har ikke behov for meget andet end en hometrainer og din cykel for at komme i gang med at træne indendørs på din cykel, og det er derfor super simpelt. De koster mindre end virtuelle hometrainers, men du har heller ikke de helt samme muligheder.

Med det sagt, så er analoge hometrainers det rette valg for nogen, og hvis du f.eks. gerne vil spare lidt penge, og du vil egentlig bare gerne kunne cykle lidt indendørs, så vil den analoge løsning være super fin for dig.

Virtuel hometrainer

Den virtuelle hometrainer kræver en smule mere af dig, og den kræver også lidt mere udstyr. Den giver dig også nogle flere muligheder, og den er grundlæggende også lidt sjovere og mere funktionel end den analoge. Dette setup kræver en smule mere udstyr, men det behøver på ingen måder at koste en bondegård.

Du kan læse vores artikel: Tilbehør til hometrainer: Det her udstyr skal du eje

En virtuel hometrainer fungerer ved at du kobler din hometrainer sammen med enten din mobil, pc eller tablet ved hjælp af enten ANT+ eller bluetooth, og så kan du gøre brug af software, så du rent faktisk kan køre mod andre ryttere. Her er de mest kendte Zwift og Bkool, som også indeholder træningsprogrammer, så du kan vælge forskellige ruter.

På en virtuel/smart hometrainer justeres modstanden automatisk i forhold til den rute, som du har valgt. Det er på mange måder en virkelig fed mulighed, når vejret ikke arter sig til en tur på landevejen. Det tilføjer lige en ekstra dimension til din indendørs træning, men løsningen koster også noget mere end den analoge.

Hvilken løsning skal du vælge?

Du skal vælge den løsning, som opfylder dit behov bedst. Hvis du gerne vil spare lidt penge, og hvis du ikke har et kæmpe behov for en masse muligheder med din hometrainer, så vælg den analoge hometrainer. 

Hvis du gerne vil tage din indendørs træning til næste niveau, og hvis du ønsker virkelig mange muligheder, så skal du vælge den virtuelle hometrainer. Her kan du køre ruter, hvor du vil opleve realistisk modstand, og du vil kunne cykle mod andre ryttere. 

Hvis du vil læse endnu mere om de to løsninger, så kan du læse vores artikel: Hometrainer Guide: Hvilken hometrainer skal jeg vælge

Hvordan vælger du den bedste hometrainer til dit behov?

Vi kan godt forstå, hvis du har set dig lun på ideen om at eje en hometrainer, men vi kan også godt forstå, hvis du har svært ved at skulle vælge den perfekte model til dig. Der er nemlig rigtig mange forskellige at vælge mellem, da der er flere forskellige mærker og typer. Derfor har vi herunder samlet en række forskellige ting, som kan være med til at hjælpe dig i beslutningsprocessen.

Når du skal vælge den bedste hometrainer til dine behov, så er der flere faktorer, som du bør overveje. Herunder har vi samlet de faktorer, som vi finder mest relevant i forhold til valg af hometrainer.

Mål og plads: Start med at vurdere, hvor meget plads du har til rådighed derhjemme til en hometrainer. Nogle modeller kan være temmelig store, mens andre er mere kompakte. Sørg for, at den hometrainer, som du vælger, passer ind i det rum, som du har tænkt dig at anvende til din træning.

Modstandsniveauer og stigningsprocent: Du bør undersøge modstandsniveauer og stigningsprocent, så du får en hometrainer, som opfylder dine behov. Det er godt at have mulighed for at justere modstanden for at udfordre dig selv og tilpasse træningen til dine behov og mål. Stigningsprocent bliver selvfølgelig målt i procent, mens modstandsniveauet vil være klassificerede med Watt.

Du vil opleve at de fleste hometrainers kan simulere fra 15% og op til 25%. For langt de fleste vil omkring 15% være nok udfordring, så du skal ikke nødvendigvis gå efter maksimal stigningsprocent.

De fleste hometrainers på markedet kan yde en modstand på mellem 1200 – 2200 watt. Igen behøver motionisten ikke at have mulighed for en hometrainer, som kan yde 2200 watt. Omkring 1200 watt er mere en rigeligt for at udfordre langt de fleste.

Analog eller Virtuel: Du skal helt sikkert overveje, om du har behov for en analog model eller en virtuel model. Længere oppe i denne hometrainer test har vi taget et kig på analog vs virtuel, men vi vil lige kort definere, hvilket behov de to modeller dækker.

Den analoge hometrainer er til dig, som søger den helt nemme løsning, og som bare gerne vil holde din træning ved lige. Den kræver ikke noget strøm eller parring med diverse træningsprogrammer. Du skal blot montere din cykel på hometraineren, og så er du klar til at komme i gang. Du kan herefter indstille modstand ved hjælp af en manuel betjeningsenhed. 

Den virtuelle hometrainer er til dig, som søger en funktionel og alsidig træningsmaskine. Du parrer din hometrainer med din foretrukne enhed, hvilket f.eks. kan være din computer. Du kan nu køre forskellige ruter, som giver dig en naturlig modstand i løbet af den valgte rute. Det er den perfekte løsning til konkurrencemennesket, da du også kan cykle løb mod andre.

Wheel-on eller Direct drive: Der findes både modeller, som er wheel-on og modeller som er direct drive. Du kan herunder læse om de to forskellige muligheder, så du kan vælge den bedste løsning til dig.

Wheel-on er en simpel løsning, og det er også den mest budgetvenlige løsning. Med dette setup skal du ikke indstille en masse forskellige udstyr, og du kan derfor hurtigt komme i gang. Dit dæk kører på en rulle, som skaber modstanden og belastningen til din træning. Til dette setup anbefaler vi, at du investerer i et dæk, som er udviklet til din hometrainer.

Find dæk til din hometrainer her.

Direct Drive betyder at du skal afmontere din cykels baghjul, og så skal du fastgøre din kæde på din hometrainers kassette. Svinghjulet inde i hometraineren simulerer watt og stigninger, og denne model skaber derfor en mere naturlig og realistisk træning. Du skal være opmærksom på, at de fleste direct drive leveres uden kassette, og du skal derfor huske at tilkøbe en, så du kan gøre brug af din nye hometrainer.

Du skal vælge den løsning, som tiltaler dig mest, men Direct Drive anses for at være den bedste løsning, da du nemmere udvikle dine evner og tage dem med videre ud på landevejen. Wheel-on er dog også en fin og billig løsning til dig, som bare gerne vil have muligheden for at træne på din cykel indendørs.

Budget: Fastlæg et realistisk budget for din hometrainer. Priser kan variere betydeligt afhængigt af mærke, funktioner og kvalitet. Sørg for at finde en balance mellem dine ønsker og dit budget.

Der er vores klare anbefaling, at du starter med at definere dit behov, og derefter finder ud af, hvad denne løsning koster. Hvis du ender ud med en hometrainer, som ikke opfylder dine behov til fulde, så vil du ikke få brugt den nok. Vent hellere og spar lidt mere sammen, så du kan få den løsning, som passer bedst til dig.

Hvad skal du bruge for at komme i gang med at bruge din hometrainer?

I dette afsnit vil vi tage et kig på, hvad du skal bruge for at komme i gang med at bruge din hometrainer til fulde. Der findes meget forskellige tilbehør til din hometrainer, og det kan være svært at gennemskue, hvad du egentlig har brug for. Som med så meget andet, så er der noget, som er ‘nice-to-have’, og så er det noget som er ‘need-to-have’.

Rigtig meget tilbehør er i bund og grund nice-to-have, men der er efter vores mening også noget udstyr, som er need-to-have. I dette afsnit vil vi kort komme ind på noget af det mest essentielle udstyr til din hometrainer, så du får en god og komfortabel cykeltur i hjemmet.

Træningsmåtte

Træningsmåtten er næsten need-to-have, selvom det egentlig ikke er det. Det er vores klare anbefaling, at du køber en træningsmåtte til at ligge under din cykel og hometrainer. Når du cykler, så vil der blive skabt nogle vibrationer, og det vil en træningsmåtte kunne absorbere. Det vil din familie, naboer og husdyr takke dig for, da den fjerner irriterende lyde.

En træningsmåtte gør egentlig også dig en tjeneste, da den hjælper med at passe på dit gulv. Foruden al den sved, som drypper ned af dig, når du træner, så kan din hometrainer også lave mærker i gulvet. Træningsmåtten minimerer skader på gulvet, så dit hjem fortsat fremstår pænt.

Hometrainer dæk

Der bliver lavet helt specielle dæk, som er produceret til at blive brugt på en hometrainer. Disse dæk er hårdere i gummiet end traditionelle dæk, og de har derfor oftest en længere holdbarhed. Det er ikke et direkte must have, men hvis du gerne vil passe godt på dine dæk, så kan du med fordel købe et hometrainer dæk.

Hometrainer dæk er kun relevant for dig, som vil have en on-wheel hometrainer. Med en Direct Drive afmontere du dit baghjul, og du skal derfor ikke bruge et hometrainer dæk.

Forhjulsblok

Forhjulsblokken er med til at gøre oplevelsen på din hometrainer markant bedre, da den kan hjælpe dig med at komme i noget der ligner vatter. Du vil oftest opleve at bagenden på din cykel bliver hævet, hvis du bruger en wheel-on model. Denne niveauforskel kan du neutralisere med en forhjulsblok, og det gør træningen på cyklen noget mere bekvemt.

Det er et meget simpelt stykke tilbehør, men det kan gøre en kæmpe forskel. Den lille ‘’blok’’ kan virkelig have en stor indvirkning på din træning, da det bare er mere rart at ligge vandret, end at have følelsen af at cyklen er på vej forover.

Kassette

Nogle Direct Drive hometrainers leveres med kassette, mens andre ikke bliver, og du skal derfor være opmærksom på, om der medfølger en kassette til din hometrainer. Du kan vælge at bruge kassetten fra din cykel, men vi anbefaler, at du tilkøber en til din hometrainer. 

Holder til enhed

Hvis du skal køre på en virtuel hometrainer, så husk at finde en passende holder til din enhed. Sørg for at få din enhed så tæt på dig som muligt, da det giver den bedste oplevelse, hvis du f.eks. køre en bestemt rute.

Du kan læse mere om og finde tilbehør til din hometrainer her: Tilbehør til hometrainer: Det her udstyr skal du eje

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en hometrainer?

En hometrainer er en anordning til motionister, som giver mulighed for at træne cardio ved at simulere cykling indendørs. Den er designet til at give en effektiv træning af benmusklerne og forbedre konditionen, og den er derfor perfekt til de kolde måneder, hvor cyklen helst ikke vil ud.

Hvad koster en hometrainer?

Prisen på en hometrainer varierer afhængigt af mærke, kvalitet og funktioner. Du kan finde enkle modeller til omkring et tusind kroner, mens mere avancerede og professionelle hometrainere kan koste mange tusinde kroner.

Hvilken hometrainer er den bedste?

Den bedste hometrainer afhænger af dine personlige behov, præferencer og budget. Der er mange populære mærker og modeller på markedet, og det kan derfor være svært at bestemme, hvilken hometrainer, som er den absolut bedste. I denne hometrainer test har vi fundet frem til nogle af de bedste modeller på markedet.

Hvilken hometrainer skal jeg vælge?

Du skal vælge en hometrainer, som opfylder dine behov for træning. Det gør du ved først og fremmest at finde frem til om du vil have en analog eller virtuel model. Du skal også overveje om du vil have en wheel-on model eller om du vil have en direct drive. Husk at være opmærksom på hometrainerens stigningsprocent og modstand.

Andre indlæg der kunne være interessante

Tidligere artikelFordele ved at investere i rejseforsikring til sportsrejser
Næste artikelHometrainer Guide: Hvilken hometrainer skal jeg vælge?

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her