Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Velkommen til denne guide, hvor vi vil give dig tilstrækkelig viden om valg af løbebånd, og hvor vi vil anbefale nogle produkter, som vi ser god værdi i. Det er nemlig ikke altid en fordel at betale kassen for et nyt løbebånd, da der findes enormt mange gode alternativer. Ofte er de helt dyre løbebånd fyldt med specs, som du aldrig får brugt. Det er derfor vigtigt at du ved hvad du søger, og hvad dit behov til et løbebånd er. Så lad os komme i gang, så du kan blive klogere på dit valg af løbebånd.

Det regner udenfor, det sner, det blæser, det er for varmt, det er mørkt osv. Der er enormt mange faktorer, som spiller ind, når man skal ud og løbe. Hvorfor skal man være afhængig af godt vejr for at kunne løbe en tur? Der er ingen grund til at komme ud af sin rytme, når løbebåndet er opfundet.

Hvad skal du vide inden du køber et løbebånd?

Vi har i følgende afsnit fundet de ting, du skal vide inden du køber et løbebånd. Guiden indeholder fakta og klare spørgsmål, som skal hjælpe dig med at tage den endelige beslutning.

Hvorfor skal du have et løbebånd?

Et løbebånd er til dig, som gerne vil motionere, uden at skulle være afhængig af vejret. Hvis du er glad for at have tal på din træning, så er løbebåndet et ideelt match. Du kan meget præcist se specifikke tal, som beskriver din nuværende form. Du kan helt præcist se hvor hurtigt du løber, da du selv bestemmer tempoet. Samtidig tilbyder løbebånd oftest også mulighed for at måle din puls, så du præcist kan se hvordan din form er. Løbebåndet fortæller dig også hvor langt du har løbet, og hvor hurtigt du har løbet x antal kilometer.

Det er yderst belastende for din krop at løbe på hårdt underlag som f.eks. fliser og asfalt. Et løbebånd er skabt til at løbe på, og der er derfor også tænkt på affjedringen, så det ikke er lige så belastende som en normal løbetur. Når du løber på et løbebånd, så løber du på en fuldstændig plan flade, som er fri for ujævnheder. Du mindsker derfor også risikoen for vrid i leddene, som kan betyde skader. Dermed sagt er træning på løbebånd stadig belastende for kroppen, men helt klart mere skånsomt end en normal løbetur.

Forbrænder jeg det samme på et løbebånd?

Endnu en fordel ved at bruge et løbebånd er at du kan indtaste din vægt, og så vil løbebåndet fortælle dig præcist hvor mange kalorier, du har forbrændt på din løbetur. Løb er en god kalorieforbrænder, og der er mange forskellige tilgange til hvordan du forbrænder mest. Det er forskelligt fra person til person hvor meget du forbrænder på en løbetur, da alle ikke har den samme vægt. Grundlæggende så vil du ikke forbrænde mindre ved at løbe på et løbebånd i stedet for den traditionelle løbetur.

Uanset om du løber eller går 10 km, så vil du forbrænde nogenlunde det samme. Dog vil du forbrænde mere pr. minut jo højere intensiteten er. Samme regel gælder når du løber på løbebånd. Træner du intensivt, og specielt når du løber intervaller, så vil der ske ”ødelæggelser” i din krop, som vil sætte gang i efterforbrændingen. Efterforbrændingen vil øge energiomsætningen i din krop i de følgende timer, hvilket betyder at du vil forbrænde flere kalorier. Kort sagt, så vil du forbrænde det samme ved at tage en løbetur på løbebåndet, som en tur på landevejen.

Hvordan vælger jeg det rigtige løbebånd?

For at vælge det helt rigtige løbebånd, som passer til lige nøjagtig dit behov, så skal du finde ud af hvad dine behov er. Det kan for rigtig mange virke tiltrækkende at finde det billigste løbebånd på markedet, men det er ikke sikkert at det passer til dine behov. Du skal tænke på kvalitet, holdbarhed og ydeevne, og det koster oftest lidt ekstra. Med det sagt, så er det også muligt at få et godt løbebånd på budget, hvilket vi også vil hjælpe med i denne guide.

Nogle helt specifikke ting som du skal kigge efter kunne være følgende:

 • Hastighed
 • Stigning
 • Motorstørrelse
 • Vægt
 • Funktioner

Som så mange andre produkter, så hænger pris og kvalitet også sammen, når der skal handles løbebånd. Jo flere funktioner løbebåndet skal have, og jo større motoren skal være, jo højere er prisen også. Men generelt kan løbebånd inddeles i 3 forskellige klasser.

Lavklasse løbebånd: Løbebånd som er i lavklassen, vil være markedets billigste løsninger. De vil være egnet til dig, som gerne vil gå eller løbelangsomt. Oftest kommer løbebåndene i denne klasse med en lille motor, og det er derfor vigtigt, at du ikke vælger et løbebånd i denne klasse, hvis du er meget overvægtig. Et løbebånd i denne klasse vil være en god løsning for dig, som ikke er sikker på at bruge båndet hver dag.

Mellemklasse løbebånd: Løbebånd i mellemklassen er helt ideel til dig, som gerne vil give den gas med løb i hjemmet. Mellemklasse løbebånd kommer oftest i høj kvalitet til prisen, og det er derfor oftest den bedste løsning til dig, som gerne vil i gang med en omgang seriøs løb i hjemmet.

Højklasse løbebånd: Du finder denne klasse løbebånd i fitnesscentrene. Det er de absolutte mest avancerede og robuste løbebånd, som du kan få fingrene i. Det er en rigtig dyr løsning, og kun til dig som er helt sikker på at du bruger løbebåndet næsten hver dag. Løbebåndene er som sagt avancerede, og de indeholder formentligt alt for mange unødvendige specifikationer, til dig som læser denne guide.

Der er ingen klar guide til hvilken klasse der passer bedst til dig, men du kan formentlig presse dig selv ind i en af de ovenstående kategorier, og så kan du på den baggrund danne et billede af hvilken klasse løbebånd, du skal have. Vi vil i denne guide ikke anbefale nogle højklasse løbebånd, da det formentlig ikke vil være nødvendigt. Vi vil derimod i denne guide anbefale et løbebånd i lavklassen og 2 i mellemklassen, så du får mest for dine penge.

Skal jeg vedligeholde mit løbebånd?

Størstedelen af de løbebånd som bliver produceret og solgt i dag, er lavet med henblik på, at du som forbruger ikke skal ofre alt for meget tid på at vedligeholde dit løbebånd. Hvilket betyder at du med god ro i maven kan benytte dig af dit løbebånd, uden at skulle bekymre dig om en voldsom vedligeholdelse. Det må dog anbefales at du tørre dit løbebånd af med en fugtig klud i ny og næ, og ellers følger instruktionerne i den tilhørende manual.

Vi vil dog klart anbefale dig at læse den medfølgende instruktionsmanual grundigt igennem, for at være sikker på at du giver løbebåndet de bedste betingelser for en lang levetid. Skulle der stå at båndet skal smøres, så vil det i lang de fleste tilfælde være et silikonebaseret smøremiddel, da det er et middel som ikke skader båndet og delene. Som grundregel så er det vores anbefaling, at du læser manualen og følger de givne instrukser.

Vi anbefaler følgende 3 produkter


Odin T600 Løbebånd

Odin T600 Løbebånd er til dig, som ønsker at komme i gang med at løbe. Det er et lille løbebånd, som har en maksimal brugervægt på 100 kg. Du får her et løbebånd, som er super praktisk, da det ikke vejer særlig meget og derfor nemt kan flyttes rundt. Odin T600 er lavet, så det kan foldes sammen, hvilket betyder at løbebåndet ikke behøver fylde et helt rum, når du ikke bruger det. Løbebåndet er udstyret med transporthjul, som gør at du på egen hånd kan flytte løbebåndet.

Computeren er udstyret med forskellige former for træningsprogrammer, som gør at du kan træne med stor variation. Det vil gøre træningen mindre triviel, og hjælpe med at holde motivationen højt. Odin T600 kommer med en manuel justerbar stigning, som er med til at kunne gøre din træning endnu mere hård.

Odin T600 er udstyret med en stødabsorberende løbeflade, som er med til at skåne knæ og hofte, når du går eller løber. Er du helt ny på et løbebånd, så er det en god ide at starte stille ud, for derefter at øge træningsmængden og træningstiden. Det vil altid være belastende for kroppen at løbe, men Odin T600 stødabsorberende flade vil mindske belastningen på kroppen

Løbebåndet kan bruges med løbesko, men kan også benyttes uden sko. Det anbefales dog at du anvender løbesko, når du benytter båndet.

Når du køber løbebåndet hos Apuls.dk, så medfølger der en flaske smøremiddel, hvor følgende anbefales:

Benytter du løbebåndet i mindre end 3 timer om ugen, bør smøre maskinen hver 6 måned.
Benytter du løbebåndet i 3-5 timer om ugen, bør smøre maskinen hver 3 måned.
Benytter du løbebåndet i mere end 5 timer om ugen, bør smøre maskinen hver 2 måned.

Alt i alt så får du får du et rigtig godt løbebånd, hvis du køber Odin T600. Det er et rigtig godt løbebånd at starte ud med, og det kræver forholdsvist lidt vedligehold.

Specifikationer for Odin T600:

 • Brand: Odin
 • Bluetooth tilslutning af tablet og smartphone: Nej
 • Computer data: Viser tid, distance, kalorier, program. hastighed m.v.
 • Foldbar: Ja
 • Justering af stigning: Manuelt
 • Motortype: DC
 • Pulsmåler: Håndpuls

Odin T700 Løbebånd

Odin T700 Løbebånd kommer med en overskuelig skærm og kinomap funktion, som betyder, at du kan forbinde din telefon eller tablet til løbebåndet. Kinomap funktionen tager oplevelsen på løbebåndet til næste niveau, da du nu har mulighed for at se en virkelig video fra den valgte rute. Løbebåndet vil selv justere de stigninger, der er på den valgte rute, hvilket gør oplevelsen mere autentisk og ikke mindst hård.

Odin T700 er udstyret med en computer, som på en overskuelig måde viser de 5 vigtigste faktorer: Kalorier/stigning, tid, distance og puls. Disse data vises på 5 led skærm, som nemt og overskueligt kan aflæses, mens man træner.

Odin har opgraderet stødsabsorberingen på dette løbebånd, da båndet er udstyret med det nyeste 3S Shock Absorption system. Det vil være med til at belaste din krop endnu mindre, og mere præcist så vil det skåne dine led.

Løbebåndet har en højde på kun 16cm over gulvet, hvilket gør det let at komme på løbebåndet. Samtidig så sætter den lave højde heller ikke de store krav til lofthøjden. Løbebåndet kommer med ergonomiske side håndtag, samt greb ved computeren. På løbebåndet er der også 2 kopholdere, så du nemt kan komme til din drikkelse under træning.

Odin T700 er nem at folde sammen, hvilket sætter mindre krav til kvadratmeter i rummet. Løbebåndet er også nemt at folde op, hvilket kan gøres med en enkelt hånd. Løbebåndet vejer sølle 78 kg, hvilket gør det nemt at flytte rundt på båndet.

Når du køber løbebåndet hos Apuls.dk, så medfølger der en flaske smøremiddel, hvor følgende anbefales:

 • Benytter du løbebåndet i mindre end 3 timer om ugen, bør smøre maskinen hver 6 måned.
 • Benytter du løbebåndet i 3-5 timer om ugen, bør smøre maskinen hver 3 måned.
 • Benytter du løbebåndet i mere end 5 timer om ugen, bør smøre maskinen hver 2 måned.

Alt i alt så får du i Odin T700 et rigtig godt mellemklasse løbebånd, som giver dig alle de nødvendige funktioner. Du får et løbebånd i god kvalitet og til forholdsvis små penge, som kræver minimalt vedligehold.

Specifikationer for Odin T700:

 • Brand: Odin
 • Bluetooth tilslutning af tablet og smartphone: Ja
 • Computer data: Computeren er udstyret med 5 Super-LED skærme, der viser tid, distance, kalorier, hastighed samt pulsmåling.
 • Dimensioner (emballage): 188 x 87 x 33,5 cm, 87 kg
 • Dimensioner sammenfoldet: 102 x B 78,6 x H 148 cm
 • Foldbar: Ja
 • Hastighed: 0,8 – 20 km/t
 • Justering af stigning: Elektronisk
 • Løbeflade, bredde: 46 cm
 • Løbeflade, længde: 140 cm
 • Maks brugervægt: 150 kg
 • Motor HK: 2,5
 • Motor HK Peak: 4,5
 • Motortype: DC
 • Pulsmåler: Håndpuls eller pulsbælte (tilkøb)
 • Stigning: 0 – 15 %
 • Træningsprogrammer: 36 stk
 • Vægt: 78 kg

Odin T750 Løbebånd

Odin T750 er til dig, som vil have alle de fede specs et løbebånd kan give dig. Odin T750 er storebror til Odin T700, hvilket tydeligt ses på teknologien i båndet. Storebror kommer ligesom lillebror med en 3S Shock Absorption, som er med til at skåne din krop- og i særdeleshed dine knæ.

Løbebåndet er udstyret med en stor flot 10,1” TFT touch skærm, som kan vise bl.a. Youtube, Netflix, Spotify osv. Ja, du læste rigtigt, du kan se en film fra Netflix eller en video fra Youtube samtidig med at du træner på båndet. Det er også muligt at sætte se sine egne film eller afspille egen musik vha. en USB indgang.

Skærmen er også udstyret med virtuelle ruter, hvor du ser den valgte rute på skærmen, og løbebåndet justere selv stigningen på den givne rute. Det er en indbygget funktion i løbebåndet, som gør din løbetur mere autentisk og naturlig. Det er samtidig også muligt at tilslutte sin tablet eller telefon, hvis man gerne vil benytte sig af Kinomap.

I selve løbebåndet er der indbygget 36 programmer, men i form af Kinomap får du mere end 296.000 km træningsprogrammer. Der er i alt 55 indbyggede programmer, som består af 36 faste programmer, 16 brugertilpassede programmer, 1 body fat program, 1 fitness test program samt 1 HRC program.

Odin T750 kommer men en stærk motor på 3hk og 5 hk i peak ydelse. Forskellen på en stærk og svag motor på et løbebånd er en længere levetid og et lavere støjniveau under brug. Det er muligt at folde løbebåndet sammen, så det nemt kan passer ind i hjemmet. Odin har med T750 fået lavet et løbebånd, som fylder mindre i rummet, men som samtidig ikke går på kompromis med størrelsen på løbefladen. Løbebåndet har en maksimal brugervægt på 150 kg, hvilket gør at langt de fleste mennesker trygt kan benytte sig af båndet.

Som tidligere nævnt, så er det muligt at afspille sine egne videoer og musik på skærmen, som har indbyggede højtalere. Skærmen understøtter følgende formater for musik og video.

Musik: MP3, WMA, WAV, APE, FLAC, ACC, OGG, M4A OG 3GPP.

Skærmen: MPEG-4, WMV, H.264, RMVB og AVI.

Skærmen har samtidig også en browser, så du kan tilgå hjemmesider på internettet.

Dimensionerne på Odin T750 er 175L x 78,6B x 136H cm, når det er opstillet, og når det er sammenfoldet fylder det kun 102L x 78,6B x 148H cm. Løbebåndet er udstyret med solide og lette håndtag på siden, som er lette at gribe fat om. Højden på løbebåndets løbeflade er kun 16 cm over gulvet, hvilket gør det super let at komme op på løbebåndet, samtidig med at det ikke stiller store krav til lofthøjden.

Specifikationer for Odin T750:

 • Brand: Odin
 • Bluetooth tilslutning af tablet og smartphone: Ja
 • Brugerprofiler: Ja
 • Computer data: 10.1” TFT touch skærm med en opløsning på 1024 x 600p. Skærmen kan tilgå Youtube, Netflix, Facebook, Spotify, Instagram, Chrome Browser, Prime video, Amazon music og Twitter. Skærmen viser tid, hastighed, distance, kalorier, pulsmåling pace samt antal sk
 • Dimensioner emballage: 188 x 87 x 33,5 cm, 87 kg
 • Foldbar: Ja
 • Hastighed: 0,8 – 20 km/t
 • Justering af stigning: Elektronisk
 • Løbeflade, bredde: 46 cm
 • Løbeflade, længde: 140 cm
 • Maks brugervægt: 150 kg
 • Motor HK: 3
 • Motor HK Peak: 5
 • Motor Type: DC
 • Pulsmåler: Håndpuls eller pulsbælte (tilkøb)
 • Stigning: 0 – 15 %
 • Træningsprogrammer: 55 stk
 • Vægt: 78 kg.

Hvilket af de anbefalede løbebånd skal jeg have?

Du er nu blevet præsenteret for 3 forskellige løbebånd fra brandet Odin, men hvorfor anbefaler vi egentlig dem?

Odin er et dansk udviklet brand, som har kvalitet som 1. prioritet. Hvis du køber et produkt fra Odin, så er du sikker på at få et godt produkt, som er ”value for money”, hvor kvalitet selvfølgelig er i højsædet, men til en pris hvor langt de fleste forbrugere kan være med. Odin er et brand som konstant udvikler nye produkter og opgraderinger.

Odin T600: Er et løbebånd i lavklassen, som vil passe perfekt til dig, som gerne vil i gang med at løbe eller gå. Det er et praktisk løbebånd, som er let at flytte rundt med, og så er det muligt at erhverve det til forholdsvist små penge.

Odin T700: Er et løbebånd i mellemklassen, som er perfekt til dig som ved at du kommer til at bruge det flere gange om ugen. Du vil rigtig gerne have et løbebånd med en masse træningsprogrammer og en masse fede specifikationer som f.eks. Kinomap.

Odin T750: Er et løbebånd i den høje ende af mellemklassen. Du får her et løbebånd, som giver dig alt, hvad du skal bruge. Løbebåndet er lille og praktisk, og så er det sprængfyldt med fede specs. Løbebåndet har Kinomap funktionen, og så er det udstyret med en stor og flot skærm, som bl.a. giver dig mulighed for at streame film, mens du løber. Odin T750 er løbebåndet til dig, som ved at du kommer til at bruge dit løbebånd hver eneste uge, og som ikke går ned på udstyr.

Sportstorvet håber at denne guide har givet dig indsigt og viden omkring dit valg af løbebånd. Markedet er fyldt med ufattelig mange forskellige brands, som hver især har noget at byde på. Vi anbefaler Odin’ løbebånd, da vi finder stor værdi i deres arbejde hen mod at skabe god kvalitet til små penge.

Tidligere artikelRacercykel test – Find den bedste racercykel til prisen
Næste artikelGrip Socks test – Guide til de bedste Grip Socks

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her