Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Hvis du er på udkig efter det bedste proteinpulver, så er du komme til det rette sted. I denne proteinpulver test dykker vi ned i de forskellige proteinpulver, som du kan finde på markedet. Du kan læse om de forskellige proteinpulver, som vi anbefaler i denne proteinpulver guide.

Du kan under oversigten over de bedste proteinpulver finde alt du behøver at vide omkring proteinpulver. Du kan bl.a. læse omkring hvad proteinpulver egentlig er, og hvornår det er bedst at indtage dit proteinpulver. Du kan også læse, hvordan du kan bruge dit proteinpulver i andet end en shake.

Vi anbefaler følgende proteinpulver:


Bodylab Whey 100

Bodylabs Whey 100 proteinpulver er et meget velkendt og anerkendt produkt i Danmark. Proteinpulveret har en yderst alsidig aminosyreprofil, og den kan derfor bruges i rigtig mange forskellige sammenhænge.

 • Produceret i Danmark
 • 75% protein
 • Alsidig aminosyreprofil

I samarbejde med bodylab.dk


Dansk produceret proteinpulver

Bodylabs Whey 100 proteinpulver bliver produceret på deres egen fabrik i Danmark, og du kan derfor være sikker på, at du får et produkt der er i orden. Proteinpulveret er udvundet af komælk via moderne filtreringsprocesser. Pulveret er en blanding mellem valleprotein-koncentrat og valleprotein-isolat. 

Valleprotein har en meget alsidig aminosyreprofil, og du kan derfor anvende proteinpulveret fra Bodylab i mange forskellige sammenhænge. Pulveret egner sig både godt til at bygge opnå større muskelmasse, samtidig med at du også kan benytte dig af pulveret under et vægttab.

Ultra høj kundetilfredshed

På Bodylabs egen side er pulveret blevet anmeldt over intet mindre end 6000 gange, så pulveret må siges at være blevet gennemtestet af brugerne. Anmeldelserne har udmøntet sig i en samlet vurdering på 4,5 stjerne ud af 5.

Der er altså ultra høj kundetilfredshed, og de mange anmeldelser understøtter blot, at vi har at gøre med et fremragende produkt. Bodylab Whey 100 kan fås i mange forskellige varianter, så du kan helt sikkert finde din foretrukne smag blandt de mange forskellige varianter.

Pulveret er instantiseret, hvilket vil sige, at det blandes nemt med din foretrukne væske. Hvis du er på udkig efter noget fremragende proteinpulver, så kan du ikke gå udenom Bodylabs Whey 100. Det er uden tvivl et af markeds bedste proteinpulver.

Bodylab Whey 100 næringsindhold pr. 100 gram:

 • Energi: 387 kcal
 • Fedt: 7,4 gram
  – heraf mættede fedtsyrer: 3,6 gram
 • Kulhydrater: 8 gram
  – heraf sukkerarter: 5 gram
 • Kostfibre: 1 gram
 • Protein: 75 gram
 • Salt: 0,36 gram

Bodylab Whey 100 ISO Pure

Hvis du er på udkig efter det reneste protein, så skal du tage et ekstra kig på Bodylab Whey 100 Iso Pure. Iso Pure er ikke et blandingsprodukt, da det er fremstillet af ufiltreret og koncentreret proteinisolat.

 • 100% ufiltreret og koncentreret valleproteinisolat
 • 84 gram protein pr. 100 gram pulver
 • Flere varianter

I samarbejde med bodylab.dk


Få musklerne til at vokse mest muligt

Den store forskel på Bodylabs Whey 100 Iso Pure og bodylas bestseller Bodylab Whey 100 er, at Iso Pure er ren valleproteinisolat. Det betyder, at proteinindholdet i Iso pure er presset til det yderste, og der er derfor ekstra guf til din muskelopbygning.

Iso Pure har en rigtig høj biologisk værdi og et højt indhold af BCAA. Pulveret er ligeledes nærmest tømt for laktose, fedt og sukker, og så indeholder det heller ikke aspartam eller AZO-farvestoffer. Iso Pure er en fremragende kilde til protein, og så slipper du også for unødvendige mængder af fedt og sukker.

Høj tilfredshed omkring de 4 forskellige varianter

Bodylabs Whey 100 Iso Pure kommer i 4 forskellige smagfulde varianter: Strawberry Milkshake, Ultimate Chocolate, Vanilla Ice Coffee og Vanilla Milkshake. Der er derfor gode muligheder for, at du kan finde en variant der passer til dig.

Kundeanmeldelser snyder sjældent, og Iso Pure scorer rigtig højt på stjerner. Brugerne er yderst tilfredse med de rene proteinpulver, og specielt smagen og opløsningen bliver fremhævet. Hvis du søger det bedste proteinpulver til at bygge muskelmasse, så bør du prøve Bodylabs Whey 100 Iso Pure proteinpulver.

Bodylab Whey 100 ISO Pure næringsindhold pr. 100 gram:

 • Energi: 353 kcal
 • Fedt: 1,1 gram
  – heraf mættede fedtsyrer: 0,7 gram
 • Kulhydrater: 1,6 gram
  – heraf sukkerarter: 0,5 gram
 • Kostfibre: 0 gram
 • Protein: 84 gram
 • Salt: 0,32 gram

LinusPro Pure Whey 100

Dette Pure Whey 100 proteinpulver kommer fra danskejet LinusPro, og du kan vælge mellem intet mindre end 8 forskellige varianter. Pulveret er har et yderst højt indhold af protein, samtidig med at det smager fremragende og opløses nemt.

 • Mange forskellige varianter
 • 74,1 gram protein pr. 100 gram pulver
 • Høj value for money

I samarbejde med linuspro.dk


OBS: Det er Chokolade, Vanilje og Jordbær som kan fås i en mængde på 1 kilo. Speciel varianter kommer i 500 gram, og de koster tilsvarende mindre.

Ingen klumper og en god smagsprofil

Whey 100 proteinpulver fra LinusPro har et yderst højt indhold af protein sammenlignet med andre proteinpulver i samme prisklasse. Pulveret er selvfølgelig instantiseret, hvilket gør, at pulveret nemt blandes op med væske.

Du skal ikke være bange for at du ikke kan finde en smag der passer dig, da LinusPro har sørget for, at du kan få pulveret i alle de velkendte smagsvarianter. Pulveret består af 76% valleproteinkoncentrat, og derfor har pulveret et højt indhold af protein.

Blandt de mest populære proteinpulver på markedet

Der er flere gode grunde til, Whey 100 fra LinusPro er et af de mest populære på markedet, da det både er et yderst ‘’rent’’ produkt, samtidig med at det kommer til en yderst skarp pris. Proteinet som er udvundet fra mælk og føres efterfølgende gennem filtreringsprocesser, som er med til at sikre den højeste renhed i pulveret.

Der er en god balance mellem pris og kvalitet i Whey 100 proteinpulveret fra LinusPro, og det er bl.a. en af de gode grunde til, at det er et yderst populært proteinpulver. Hvis du søger proteinpulver med et højt indhold af protein til en skarp pris, så bør du tage et ekstra kig på dette proteinpulver.

LinusPro Pure Whey 100 næringsindhold pr. 100 gram:

 • Energi: 375 kcal
 • Fedt: 2,3 gram
  – heraf mættede fedtsyrer: 1,6 gram
 • Kulhydrater: 13 gram
  – heraf sukkerarter: 9,5 gram
 • Kostfibre: 0,5 gram
 • Protein: 74,1 gram
 • Salt: 1,10 gram
Billede fra linuspro.dk

LinusPro Whey 100 ISO

LinusPro Whey 100 Iso Proteinpulver er til dig, som vil give dine muskler den bedste juice. Proteinpulveret har et proteinindhold på 87% protein pr. 100 gram, og det er dermed det pulver med det største indhold af protein på denne liste.

 • 87 gram protein pr. 100 gram pulver
 • Flere varianter
 • Lavt indhold af sukker og fedt

I samarbejde med linuspro.dk


Lav på fedt og sukker, men høj på protein

I modsætning til Whey 100, så er Whey Iso ikke koncentrat, og derfor har pulveret bl.a. et højt indhold af protein. Det er ligeledes grunden til at pulveret er yderst fattigt på både fedt og sukker, hvilket for nogen er den dealbreaker. 

Whey Iso proteinpulver fra LinusPro er derfor specielt god egnet til bodybuilding, styrke og kraft og ernæring til daglig fitness træning. Da pulveret har et lavt indhold af både fedt og sukker, så egner det sig også godt som et kosttilskud i et vægttab.

Lige niveauet højere end Whey 100

LinusPro har noget af markeds bedste proteinpulver, og deres Whey Iso er heller ikke nogen undtagelse. Pulveret er lavet af de bedste råvarer, og deres nænsomme fremstillingsproces gør, at proteinpulveret ender ud i en rigtig høj kvalitet.

Whey Iso er lige niveauet højere end Whey 100, og derfor koster Iso naturligvis også en anelse mere. Prisniveauet pr. gram stemmer godt overens med markedet, og du får derfor et yderst rent proteinpulver til en god pris. Skal du have det bedste proteinpulver til muskelopbygning, så skal du helt sikker overveje dette proteinpulver.

LinusPro Pure Whey 100 ISO næringsindhold pr. 100 gram:

 • Energi: 374 kcal
 • Fedt: 1,5 gram
  – heraf mættede fedtsyrer: 0,8 gram
 • Kulhydrater: 3 gram
  – heraf sukkerarter: 1,5 gram
 • Protein: 87 gram
 • Salt: 1,1 gram
bedste proteinpulver
Billede fra linuspro.dk

BioTechUSA 100% Pure Whey

BioTechUSA har lavet en 100% Pure Whey proteinpulver, som kommer i intet mindre end 10 forskellige velsmagende varianter. Pulveret har en høj biologisk værdi, og så indeholder det hele 78% protein.

 • Mange forskellige varianter
 • Valleprotein
 • Høj kundetilfredshed

I samarbejde med musclehouse.dk


Anerkendt kosttilskud af høj kvalitet

Proteinpulveret fra BioTechUSA er et højkvalitets proteinpulver, som udelukkende er lavet med valleprotein. Det betyder, at proteiner er udvundet fra komælk, som har været igennem flere forskellige filtreringsprocesser for at sikre en høj kvalitet.

Proteinpulveret har sjovt nok et rigtig højt indhold af protein, da 78% af pulveret er protein, og så er det samtidig også uden tilsat sukker. Pulveret er derfor yderst velegnet til at blive brugt til både muskelopbygning eller et eventuelt vægttab.

Fås i et hav af forskellige velsmagende varianter

Du skal på ingen måder være bange for at du ikke kan finde en velsmagende variant til dine præferencer, da BioTechUSA har sørget for at pulveret kommer i 10 lækre varianter. Du kan bl.a. vælge de velkendte Chocolate og Strawberry, eller du kan prøve en af de mere atypiske varianter som f.eks. Raspberry cheesecake.

Kundeanmeldelserne af pulveret bevidner blot, at der her er tale om et virkeligt lækkert kosttilskud. Her får proteinpulveret virkelig meget ros for den gode smag, og nogle kalder det også det bedste proteinpulver. Hvis du søger et lækkert proteinpulver med mulighed for nye og lækre smage, så bør du tage et kig på dette proteinpulver.

BioTechUSA 100% Pure Whey næringsindhold pr. 28 gram:

 • Protein: 21 gram
 • L-glutamin: 840 mg
 • L-arginin: 280 mg
 • L-leucin: 56 mg
 • L-isoleucin: 28 mg
 • L-valin: 28 mg
 • Bromelain: 6,6 mg

Wispy Whey 100

Wispy Whey 100 proteinpulver er udviklet i Danmark, og du kan derfor regne med, at det er noget af den højeste kvalitet du kan finde indenfor proteinpulver. Pulveret kommer med mange forskellige smage, og så er det specielt kendt sine vidunderlige smage.

 • Mange varianter
 • Uden tilsat sukker
 • Fremragende smag

I samarbejde med musclehouse.dk


Kvalitets proteinpulver udviklet i Danmark

Bodylab er ikke de eneste på markedet, som har udviklet deres proteinpulver i det danske land. Det har Wispy Whey nemlig også, og det resulterer altså i en virkelig høj kvalitet. Proteinpulveret fra Wispy Whey er ikke det proteinpulver med størst indhold af protein, men måske pulveret det bedste proteinpulver mål på smag?

Proteinpulveret er lavet af et valleproteinkoncentrat, hvilket vil sige, at proteiner er trukket ud af komælk. Pulveret består af 70% protein, så det er altså ikke fordi, at du ikke får nok protein indenbords med dette proteintilskud fra Wispy Whey.

Fremragende anmeldelserne fra brugerne bekræfter den høje kvalitet

Kundeanmeldelser lyver sjældent, og Wispy Whey 100 har fået fremragende anmeldelser. Proteinpulveret bliver rost til skyerne for sin høje kvalitet og ikke mindst sine fremragende smage. Pulveret kommer tilmed i 7 forskellige varianter, så der burde være noget for alle.

Højt proteinindhold, uden tilsat sukker og en vidunderlig smag gør pulveret er et godt kosttilskud i mange forskellige sammenhænge. Proteinpulveret fra Wispy er uden tvivl et af markedets bedste, og den vil helt sikker ikke skuffe på smag.

Wispy Whey 100 næringsindhold pr. 100 gram:

 • Energi: 390 kcal
 • Fedt: 7 gram
  – heraf mættede fedtsyrer: 3,9 gram
 • Kulhydrater: 7,4 gram
  – heraf sukkerarter: 6,4 gram
 • Protein: 70 gram
 • Salt: 1,2 gram
 • Kostfibre: 3,9 gram

Functional Nutrition Whey 100

Functional Nutrition udvikler og producerer sports-nutrition produkter i topkvalitet, og deres Whey 100 proteinpulver er ingen undtagelse. Hver servering indeholder 25,34 gram protein, så du kan tilføje de nødvendige byggesten til dine muskler.

 • 7 forskellige varianter
 • Komplet aminosyreprofil
 • 25,34 gram protein pr. servering

I samarbejde med musclehouse.dk


Man kan ikke komme uden om Functional Nutrition

Det er ikke til at komme uden om det velkendte Whey 100 proteinpulver fra Functional Nutrition med den minimalistiske og moderne emballage. Der er i pulveret blevet gjort brug af valleproteinkoncentrat fra frisk komælk. 

Proteinpulveret fra Functional Nutrition får fremragende anmeldelserne af brugerne, hvor pulveret i høj grad bliver rost for den gode smag og ikke mindst den gode opløsningen. Pulveret er også instantiseret, så du slipper for irriterende klumper i de proteinshake.

Høj kvalitet og en god portion protein

Whey 100 proteinpulveret fra Functional Nutrition indeholder ca. 72% protein, og det er derfor et fremragende tilskud til at sikre optimalt indtag af protein. Den komplette aminosyreprofil som kommer fra valleprotein giver dine muskler gode forudsætninger for at restituerer og blive større.

Functional Nutritions kosttilskud bliver testet hos eksterne fødevarekonsulenter for at sikre en ultra høj kvalitet. Du kan derfor være sikker på, at du får et højkvalitets kosttilskud, hvis du vælger at prøve dette Whey 100 proteinpulver.

Functional Nutrition Whey 100 næringsindhold pr. 100 gram:

 • Energi: 402 kcal
 • Fedt: 6,8 gram
  – heraf mættede fedtsyrer: 3,5 gram
 • Kulhydrater: 11,6 gram
  – heraf sukkerarter: 10,2 gram
 • Protein: 72,4 gram
 • Salt: 0,9 gram
 • Kostfibre: 2,4 gram

Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional

Whey Protein Professional fra Scitec Nutrition, som er en af de førende virksomheder indenfor kosttilskud til sport. Deres Whey 100 proteinpulver kommer kan fås i mængder af enten 920 gram eller 2350 gram.

 • Praktisk plastikbeholder
 • Mange varianter
 • 74 gram protein pr. 100 gram

I samarbejde med musclehouse.dk


Et af Europas ledende indenfor kosttilskud

Der er flere grunde til at Scitec Nutrition er ledende inden for feltet, og en af dem er, at deres produkter er af virkelig høj kvalitet. Virksomheden er en af de få der kvalitetssikre deres produkter på et laboratorium, hvilket er med til at sikre produkter af højeste kvalitet.

Whey 100 proteinpulveret fra Scitec Nutrition kommer i hele 12 forskellige smagsvarianter, og der er derfor rigtig meget forskellige at vælge imellem. De indeholder alle ca. 22 gram valleprotein per servering, og da der er tale om valleprotein(komælk), så er der også en god aminosyreprofil i pulveret.

Høj kvalitet i en praktisk beholder

Pulveret indeholder 74 gram protein pr. 100 gram pulver, og det er derfor en rigtig god kilde til protein. Pulveret indeholder ligeledes BCAA, så pulveret giver dig de bedste forudsætninger for at bygge muskler på kroppen.

Vi mener at noget så simpelt som beholderen kan være en dealbreaker, da den store plastikbeholder gør det virkelig praktisk at opbevare sit pulver. Hvis du søger et gennemtestet og lækkert proteinpulver, så bør du helt klart hoppe ind og tage et kig på dette proteinpulver.

Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional næringsindhold pr. 30 gram:

 • Protein: 22 gram
 • Taurin: 990 mg
 • L-glutamin: 550 mg
 • L-arginin: 414 mg
 • L-leucin: 100 mg
 • Bromelain: 13 mg
 • Papain: 13 mg

PurePower Valleprotein

PurePower er en af de førende virksomheder indefor sportsernæring i Norden, og deres proteinpulver er noget af det bedste på markedet. Vælg mellem 3 forskellige lækre smage, som kommer i en mængde på 1 kg.

 • Dansk brand
 • ISO22000-Certificering
 • 75 gram protein pr. 100 gram

I samarbejde med purepower.dk


Høj dansk kvalitet og højt proteinindhold

PurePower er dansk, og det betyder som oftest rigtig høj kvalitet. PurePower er da også som de eneste i Danmark ISO22000 Certificeret, hvilket betyder, at alle de forskellige led i produktionen af deres produkter lever op til de højeste standarder. Certificeringen er din sikkerhed for, at proteinpulveret er af ultra høj kvalitet.

Du får 75 gram protein per 100 gram pulver, hvilket dine muskler uden tvivl vil blive galde for. Proteinpulveret indeholder valleprotein fra komælk, og pulveret har derfor en yderst god aminosyreprofil. Det betyder, at pulveret egner sig virkelig godt til at bygge muskler på kroppen.

Vælg mellem 3 forskellige velsmagende varianter

Proteinpulveret fra PurePower kommer 3 forskellige varianter, og der burde derfor være mulighed for, at du kan finde en variant der matcher dine smagsløg. Du kan rent faktisk vælge mellem 4 varianter, men en af dem er en ‘Neutral’ variant, og den kvalificerer vi derfor ikke som en smag.

Du kan vælge mellem de velsmagende varianter Jordbær, Vanilje eller Kakao, som alle er baseret på valleprotein. Hvis du vil have proteinpulver af den højeste kvalitet, så bør du uden tvivl prøve det certificerede proteinpulver fra PurePower.

PurePower Valleprotein næringsindhold:

 • Energi: 400 kcal
 • Fedt: 7,5 gram
  – heraf mættede fedtsyrer: 2,4 gram
 • Kulhydrater: 6,5 gram
  – heraf sukkerarter: 4 gram
 • Protein: 75 gram
 • Salt: 0,37 gram
 • Kostfibre: 0-1 gram

Sådan har vi udvalgt proteinpulveret til denne proteinpulver test

Vi har i denne test kigget på markedet for proteinpulver, og ud fra en række forskellige parametre, så har vi fundet frem til, hvilke vi synes er de bedste. I udvælgelsen af de produkter, som vi har valgt at indkludere i denne proteinpulver test, så har vi kigget på følgende parametre.

 • Proteinindhold
 • Pris på produktet
 • Kundeanmeldelser
 • Vores vurdering

Sportstorvet er en partnerfinansieret hjemmeside, hvilket betyder, at vi samarbejder med en række af de største forhandlere af proteinpulver i Danmark. Derfor indeholder denne test udelukkende produkter fra vores samarbejdspartnere, men de har dog ikke nogen indflydelse på denne test og vores valg af produkter.

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskud, og så er det tilmed også en af de mest brugte kosttilskud på markedet. Kosttilskuddet indeholder som navnet også antyder en stor mængde protein, hvilket er vigtigt, når du ønsker at opbygge muskelmasse. 

Proteinpulver kommer i forskellige udgaver, men den mest populære er whey proteinpulver, som på dansk hedder valleproteinpulver. Valleprotein kommer fra komælk, og det er protein af høj kvalitet. Der findes ligeledes soja proteinpulver, ris proteinpulver, kasein proteinpulver og mange flere.

Uden at gå dybere ned i proteinpulver, så består proteinpulver af aminosyrer. Disse aminosyrer er vigtige, da de indgår i din krops proteinsyntese. Der er 20 aminosyrer i proteinsyntesen, og ud af dem er 8 essentielle, hvilket betyder, at du skal have dem gennem din kost. Aminosyrerne er vigtige, da de bruges til at opbygge muskelvæv i kroppen.

Hvilken proteinpulver skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge det helt rigtige proteinpulver, da der som sagt er mange forskellige varianter. Du skal selvfølgelig finde den variant, som passer bedst til lige præcis dine behov.

Hvis du f.eks. har mælkeallergi, så skal du selvfølgelig ikke have whey proteinpulver, da proteinet i produktet kommer fra komælk. Du skal heller ikke have kasein proteinpulver, da proteinet her også kommer fra komælk. 

Højkvalitets whey proteinpulver er baseret på ren valleprotein isolat, hvilket betyder at produktet er næsten komplet renset for laktose. Du kan derfor godt være laktoseintolerant, men stadig indtage højkvalitets whey proteinpulver.

Hvis du gerne vil se bort fra ovenstående bøvl, så kan du også vælge vegansk proteinpulver. En af de mest populære kilder til vegansk proteinpulver er soja. Soja er en plante, og den indeholder derfor ikke laktose. Hvis du er interesseret i at læse mere om vegansk proteinpulver, så kan du læse vores veganske proteinpulver test.

Hvordan kan man bruge proteinpulver?

Du kan indtage dit proteinpulver på mange forskellige måder, da du kan blande det sammen med mange forskellige elementer fra køkkenet. Den mest populære måde at indtage proteinpulver på er i en shake sammen med en form væske, hvilket oftest er enten vand eller mælk. Det er hurtigt, nemt og ligetil, men det kan også gøres noget mere interessant. 

Proteinpulveret kan implementeres som et element i mange forskellige former for retter, og vi vil nu lige komme med er par ideer til, hvordan du kan bruge dit proteinpulver.

Du kan blande dit proteinpulver i en smoothie. Pulveret vil gøre din smoothie mere cremet, og så vil det tilføje ekstra smag til den kolde drik. Du hælder blot dit pulver ned i blenderen sammen med frugt og væske, og så er der kun tilbage at nyde det færdige produkt.

Du kan blande dit proteinpulver ned i din pandekage blanding. Protein Pandekager er en yderst lækker spise, som vi mener kan serveres hele dagen. Der findes utallige af opskrifter på protein pandekager på diverse madblogs, og vi anbefaler i høj grad, at du tjekker disse opskrifter ud.

Du kan blande dit proteinpulver ned i din grød. Hvis du er glad for f.eks. havregrød, så har vi en god nyhed til dig. Du kan blande dit proteinpulver ned i din færdiglavet havregrød, hvilket både vil bidrage med smag og en lækker konsistens. 

Det er blot tre måder, hvorpå du kan bruge dit proteinpulver. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du kan bruge dit proteinpulver. Der er tilmed nogle mennesker, som bruger proteinpulveret i deres kaffe som en cremer. Vi anbefaler i høj grad, at du søger inspiration på nettet omkring, hvordan du kan indtage dit proteinpulver på andre måder end i den traditionelle shake.

Hvor meget proteinpulver skal der i en shake?

Producenterne anbefaler som oftest at der skal mellem 30-40 gram proteinpulver i en shake. Der medfølger som regel en scoop sammen med proteinpulver, som gør det nemt at afstemme, hvor meget pulver der skal i din shake. 

Hvor meget vand skal der i en protein shake?

Producenterne har anbefalinger på emballagen, hvor du kan se hvor meget væske du bør blande sammen med pulveret. Det er altid en god ide at følge producenternes anbefalinger, men hvor meget vand eller anden væske der skal i en protein shake er i høj grad op til den enkelte.

Desto mere væske du hælder i din shake sammen med dit pulver, desto tyndere og mindre smagfuld vil din drik blive. De fleste anvender omkring 250 ml. vand eller anden væske, da konsistensen og smagen er optimal med den mængde væske. 

Er det sundt at tage proteinpulver?

Protein shakes skader ikke din krop. Proteinpulver er først og fremmest et kosttilskud, som gør det muligt at indtage en høj mængde protein hurtigt. Der har før været en opfattelse af, at proteinpulver er hårdt for fordøjelsen og nyrerne. Den myte kan vi godt afskrive. Nutidens proteinpulver er designet til at støtte din krops sundhed, og den vil ikke skade din krop.

Du kan ikke udelukkende leve af proteinpulver, og det er selvfølig ikke sundt kun at indtage proteinpulver i løbet af en dag. Sådan er det med mange ting, og du skal derfor se proteinpulveret som en effektiv kilde til protein.

Hvem bør tage proteinpulver?

Proteinpulver er ikke en nødvendighed for dig, da du kan indtage din protein gennem din kost. Afhængigt af hvor meget protein du skal indtage om dagen, så kan det dog være svært at nå den ønskede mængde. Derfor kan proteinpulveret være en god mulighed for at få den passende mængde protein i kroppen.

Proteinpulver er et kosttilskud, som henvender sig til rigtig mange forskellige mennesker. Der er en generel opfattelse af, at dem der bruger proteinpulver, de vil gerne opbygge rigtig meget muskelmasse. Det kan proteinpulver også bruges til, men det er ikke udelukkende det, som proteinpulver gør.

Kosttilskuddet kan også bruges i forbindelse med vægttab, hvilket vi kommer ind på længere nede på siden. Proteinpulveret er et kosttilskud til mennesker, som har behov for mere protein end de kan få gennem deres kost. De fleste mennesker med en sund og varieret kost indtager den anbefalede mængde protein.

Proteinpulver er et kosttilskud, som også er relevant for det ældre segment. Appetitten svinger i takt med at alderen stiger, hvilket gør, at det er svært for de ældre at nå det anbefalede indtag af protein. Ældre mennesker har ligeledes også et større behov for protein end yngre mennesker, hvilket i kombination med den svingende appetit gør, at proteinpulveret bliver et attraktivt kosttilskud.

Mennesker der træner har i høj grad brug for mere protein, da det vil give de bedste resultater i forbindelse med træningen. Du kan indtage en tilstrækkelig mængde protein gennem din kost, men det kan være svært at indtage nok protein hver dag, og her kan proteinpulveret blive en rigtig god ven.

Hvilken proteinpulver er bedst?

Der er ikke et korrekt svar på, hvad det bedste proteinpulver er. Der findes mange forskellig proteinpulver på markedet, og de forskellige varianter indeholder oftest ikke de samme ting. Du kan måle proteinpulver på mange forskellige parametre som f.eks. pris, indhold af protein, indhold af sukker, mængde af pulver osv. Det er derfor meget individuelt, hvad der er det bedste proteinpulver.

Det handler i højerer grad om, at du skal finde det bedste proteinpulver til dit behov. Hvis du er veganer, så er whey proteinpulver ikke det bedste for dig. Er du derimod ikke veganer, så er whey proteinpulver det bedste for dig. Ønsker du f.eks. at drikke din protein shake inden sengetid, så vil kasein proteinpulver være det bedste for dig.

Derfor indeholder denne test ikke en bestemt testvinder, da de alle sammen er det bedste proteinpulver målt på forskellige parametre. Når du har fundet det proteinpulver, som afdækker dine behov bedst, så har du fundet det ‘’bedste proteinpulver’’.

Hvad er det bedste proteinpulver til kvinder?

Det bedste proteinpulver til kvinder er igen defineret ved, hvad du gerne vil opnå med din brug af proteinpulver. Hvis du er kvinde, og du ønsker at bygge meget muskelmasse på din krop, så behøver dit proteinpulver ikke at være uden fedt og kulhydrater.

Hvis du derimod er en kvinde, som gerne vil tabe sig, så er det ikke optimalt at vælge en variant med en høj mængde af fedt og kulhydrater. Så skal du i stedet kigge efter en variant der er fattig på både fedt og kulhydrat. Det kan i høj grad være en ISO variant, da alt andet end proteinerne er blevet filtreret fra.

Der er derfor ikke et bestemt bedste proteinpulver til kvinder, men det handler igen om, hvad du ønsker at opnå med din brug af proteinpulver. Proteinpulver er et unisex produkt, så der er ikke noget der specifikt hedder proteinpulver til kvinder og proteinpulver til mænd. 

Er proteinpulver godt for vægttab?

Mennesker som ikke kender til proteinpulver har en forkert opfattelse af kosttilskuddet. Det er nemlig ikke udelukkende et kosttilskud, som henvender sig til de tunge drenge og piger i fitnesscenteret. Du bliver ikke stor og muskuløs ved blot at indtage protein shakes.

Proteinpulver kan i høj grad også bruges i forbindelse med et vægttab, da det nemlig gør flere ting end at give dine muskler gode forudsætninger for at vokse. Proteinpulveret booster dit stofskifte og øger din forbrænding, hvilket du rigtig gerne vil, hvis du forsøger at tabe dig.

Protein shakes kan også bruges som et mellemmåltid, da pulveret også har en mættende effekt på kroppen. Hvis du gerne vil bruge proteinpulver i forbindelse med dit vægttab, hvilket vi anbefaler, så bland det op med vand og ikke mælk. 

Husk at proteinpulver er et kosttilskud, og vi anbefaler ikke, at det erstatter en varieret kost. Pulveret kan give din krop nogle gavnlige effekter i forbindelse med et vægttab, men du bør aldrig lade pulveret erstatte mad. Kosttilskuddet kan i høj grad implementeres i din slankekur, så længe der er god balance mellem mad og kosttilskud. 

Hvornår er det bedst at drikke proteinpulver?

Det er meget forskelligt, hvornår folk vælger at indtage deres protein shakes. Nogle vælger at gøre det før, andre imens og nogle efter træningen. De fleste brugere af proteinpulver indtager det efter en træning, men det betyder faktisk ikke det helt store rent fysisk. 

Det er vigtigere, at du har fokus på at få dækket dit daglige behov for protein, end at du har fokus på, hvornår du indtager din protein shake. Det er meget individuelt, hvornår det er bedst at indtage sit proteinpulver, men pulveret kan i høj grad anvendes som en form for belønning efter en træning.

Proteinpulver kommer i enorm mange forskellige lækre varianter, hvilket kan være alt fra jordbær til oreo. Det meste proteinpulver smager fremragende, og det er derfor oftest ren nydelse at indtage sin protein shake.

Du kan derfor bruge din protein shake som en belønning til efter en endt træning. På den måde har du noget lækkert at se frem til efter din træning, som uden tvivl ikke altid vil være lige sjov at skulle igennem. 

Hvilke fødevarer har et højt indhold af protein?

Protein er et næringsstof, som kroppen har brug for til flere forskellige processer. Proteinerne som bliver tilført til kroppen bliver brugt til at opbygge og vedligeholde kroppen. Der er mange forskellige kilder til protein, og proteinpulver skal ikke være din eneste kilde til protein.

Du kan sagtens dække dit daglige proteinindtag gennem din kost. Protein findes i mange forskellige fødevarer, men her kommer vi lige med nogle rigtige gode kilder til protein.

 • Kød, fjerkræ og fisk
 • Mejeriprodukter som f.eks. skyr og mælk
 • Bælgfrugter og nødder
 • Kerner og frø

Du kan finde protein i mindre mængder i andre fødevarer, men ovenstående er i hvert fald gode kilder til protein. En sund og varieret kost indeholder vil i rigtig mange tilfælde være nok til at dække det daglige behov for protein.

Andre indlæg der kunne være interessante:

Tidligere artikelMultivitamin test – Find den bedste multivitamin
Næste artikelVegansk proteinpulver test – Find det bedste veganske proteinpulver

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her