Motionscyklen er en af de mest populære motionsmaskiner, og derfor har vi lavet denne motionscykel test, hvor vi har fundet frem til de bedste motionscykler på markedet. Testen indeholder en række forskellige klassiske motionscykler fra forskellige brands.
Markedet for motionscykler er enormt, og de kan fås i alle prisklasser. Der er ligeledes stor forskel på hvilke specifikationer de forskellige motionscykler har, hvilket du skal være opmærksom på inden du vælger den rette motionscykel. Derfor har vi under listen over de bedste motionscykler også lavet en guide til, hvordan du vælger den bedste motionscykel til lige præcis dig.
Du finder også i denne guide en beskrivelse af de forskellig motionscykler der findes, så du kan blive klogere på forskellene. Vi gennemgår ligeledes også, hvorfor motionscyklen er et alsidigt træningsredskab, som kan bruges i mange forskellige sammenhænge.
Motionscykler i denne test:
Disse motionscykler anbefaler vi i denne motionscykel test:
- PRFormance P-20
- BH Fitness H673 Artic
- Reebok Bike GB40S One Series
- Odin Pro B1200
- Odin B600
- Finnlo Exum XRT BT
- BH i.TFB Dual
- Odin B300
- DRAX DA6U
- Intenza 550UB
Vi har lavet en præsentation af hver motionscykel i denne test, hvor vi går i dybden med de forskellige modeller. Her kan du se hvordan de forskellige motionscykler ser ud, og du kan se prisen på de forskellige kondicykler. Vi kommenterer på motionscyklernes specifikationer, og hvad du kan forvente af den specifikke motionscykel.
PRFormance P-20
– 24 modstandsniveauer
– Lav indstigning
– Maks brugervægt 130 kg
– 7 træningsprogrammer
I samarbejde med fitnessengros.dk
PRFormance P-20 er en motionscykel i den lave prisklasse, men derfor har den stadig meget at byde på. Trods de lave pris, så er denne kondicykel fra PRFormance fyldt med fede specifikationer, som gør oplevelsen på cyklen virkelig komfortabel.
Cyklen har gode justeringsmuligheder, da sadlen både kan justeres horisontal og vertikalt. Sædet på cyklen er ekstra blødt, så du kan sidde komfortabelt på cyklen. Du kan derfor tilpasse cyklen, så den passer helt perfekt til lige netop dig. Kondicyklen har ligeledes en lav indstigning, så det er super nemt at stige op på motionscyklen.
P-20 motionscyklen er udstyret med 24 modstandsniveauer, så du kan både træne hårdt og let på denne kondicykel. Det giver dig gode muligheder for at øge din kondition, samtidig med at du kan restituere på cyklen. Cyklen har en maks brugervægt på 130 kg, så de fleste mennesker kan benytte motionscyklen.
Motionscyklen har et lavt støjniveau, så du snildt placere den foran fjernsynet og se din foretrukne serie, samtidig med at du træder i pedalerne. Motionscyklen fra PRFormance er udstyret med en stor LCD-skærm, hvor du let kan aflæse information som f.eks. tid, afstand, kalorier, omdrejninger m.m.
Cyklen kommer med en indbygget pulsmåler i styret, så du nemt kan aflæse din puls, mens du træner. P-20 kommer med 7 træningsprogrammer, så du kan være sikker på, at din træning på cyklen bliver varieret. Cyklens computer er super brugervenlig, så du nemt kan betjene cyklens funktioner vha. meget få knapper.
Hvis du er på udkig efter en billig motionscykel, hvor der ikke er blevet gået på kompromis med kvaliteten, så behøver du ikke lede længere. PRFormance P-20 har en masse fede specifikationer, som både gør cyklen komfortabel og spændende på samme tid.
BH Fitness H673 Arctic
– Lav indstigning
– Indbygget pulsmåler
– Manuel styring af modstandsniveau
– Maks brugervægt 90 kg
I samarbejde med fitnessengros.dk
H673 Artic motionscykel fra BH Fitness har også fundet vej til vores liste over de bedste motionscykler. Cyklen er i den lave prisklasse, og så er den yderst brugervenlig. Denne motionscykel fra BH er ikke udstyret med alverdens forskellige funktioner, men den er derimod perfekt til dig som ønsker en simpel motionscykel.
Cyklens sæde har gode muligheder for justering, da det både kan justeres lodret og vandret. Det er med til at hæve komforten, da kondicyklen kan tilpasses, så den passer helt perfekt. Indstigningen er ligeledes lav, hvilket gør, at denne cykel er super velegnet til alle aldersgrupper.
Den klassiske motionscykel fra BH er selvfølgelig udstyret med en computer og en lille skærm. Computeren betjenes nemt vha. 3 knapper, hvilket gør det super nemt at betjene denne motionscykel. Skærmen kan vise en række forskellige informationer, og du kan bl.a. måle og se din puls vha. den indbyggede pulsmåling.
Modstandsniveauet justeres manuelt vha. håndtagte på styret, så du kan finde det perfekte modstandsniveau. BH H673 vejer kun sølle 30 kg, hvilket gør, at de fleste mennesker kan flytte rundt på cyklen. Du skal dog være opmærksom på, at den maksimale brugervægt er 90 kg.
Hvis du er på udkig efter en billig og simpel motionscykel, så er denne motionscykel fra BH Fitness et rigtig godt bud. Den er yderst brugervenlig og ikke udstyret med unødvendige funktioner. Hvis det er dine kriterier, så kan du med fordel kigger nærmere på denne motionscykel.
Reebok Bike GB40S One Series
– Svinghjul 8,5 kg
– 5,5¨stor skærm
– 32 Modstandsniveauer
– 12 Forudindstillet programmer
I samarbejde med apuls.dk
Reebok Bike GB40S One Series motionscykel har også fundet vej til listen over de bedste motionscykler på markedet, og det er måske den mest sporty motionscykel, som du finder her på siden. Den klassiske motionscykel har et flot og rent design, og så er kondicyklen fyldt med fede specifikationer.
Motionscyklen fra Reebok kommer til en yderst skarp pris, hvor langt de fleste kan være med. Trods den lave pris, så er cyklen udstyret med et svinghjul på 8,5 kg, som giver dig et godt tråd i pedalerne. For at sikre at cyklen står stabilt på selv ujævnt underlag, så har Reebok sørget for at cyklen har justerbare skruer i bunden.
Du har ligeledes mulighed for at justere sadlen horisontalt og vertikalt, hvilket betyder, at du kan tilpasse motionscyklen, så den passer perfekt til dig. Indstigningshøjden er kvalificeret som lav, hvilket gør indstigningen yderst nem.
Cyklens computer er udstyret med en stor 5,5¨ skærm, som gør det rigtigt nemt at overskue informationerne på skærmen. Skærmen kan vise forskellige informationer som f.eks. tid, distance, kalorier, watt, puls osv. Cyklen måler din puls vha. sensorer, som er monteret på styret.
GB40S fra Reebok giver dig 32 forskellioge modstandsniveauer, hvilket giver dig mulighed for at træne på mange forskellige måder. Motionscyklen har også 12 forudindstillet programmer, hvilket hjælper med at gøre din træning på cyklen varieret. Udover de forudindstillet programmer, så er der også mulighed for brugerdefineret program.
Reebok har med deres One GB40s virkelig lavet en solid motionscykel med en masse fede specifikationer. Motionscyklen fra det anerkendte brand kommer som sagt til en yderst skarp pris. Hvis du er på udkig efter en sporty motionscykel som kan rigtig meget, så bør du have denne motionscykel med i dine overvejelser.
Odin Pro B1200
– Maks brugervægt 150 kg
– Elektronisk styring af modstandsniveau
– Indbygget pulsmåler
– Selvgenererende
– Svinghjul 15 kg
I samarbejde med apuls.dk
Hvis du er på udkig efter en professionel motionscykel, som ikke skal koste tæt på 50.000 kr, så er denne Odin Pro B1200 et rigtig godt alternativ. B1200 er en meget slidstærk motionscykel, hvorfor Odin bl.a. anbefaler denne klassiske motionscykel til de store fitnesscentre.
Hvis du ikke vil gå på kompromis med kvalitet og mange funktioner, så er denne motionscykel fra Odin et rigtig godt bud på din næste motionscykel. Odin B1200 befinder sig i en høj prisklasse, men du kan også forvente en motionscykel, som holder rigtig mange år ud i fremtiden.
Odin pro er en serie af forskelligt fitnessudstyr, og serien er kendt for sin virkelig høje kvalitet og deres flotte design. Motionscyklen B1200 er ikke nogen undtagelse, da den har et yderst flot og stilrent design. Det er altså ikke en motionscykel, som du nødvendigvis bør gemme væk, når du får gæster.
Motionscyklen har en brugervægt på maks 150 kg, hvilket betyder, at langt de fleste mennesker kan benytte denne motionscykel. Odin B1200 giver et glidende og godt tråd med sit 15 kg tunge svinghjul, og du indstiller modstandsniveauet elektronisk på motionscyklen computer.
Den brugervenlige computer giver dig et fremragende overblik over din træning, da du bl.a. kan se informationer som kalorier, watt, puls og distance. Styret på B1200 er udstyret med en indbygget pulsmåler, men du har også mulighed for at tilkøbe et pulsbælte, hvis du ønsker en mere præcis måling af din puls.
Motionscyklen er selvgenererende, hvilket betyder, at du slipper for bøvlet med ledninger og strøm. Justeringsmulighederne er ligeledes gode på denne motionscykel, hvor du har mulighed for at justere sadlen op og ned og frem og tilbage.
Den stilrene motionscykel fra Odin er selvfølgelig udstyret med transporthjul, så du nemt kan flytte rundt på din professionelle motionscykel. Hvis du søger en professionel motionscykel med en masse træningsmuligheder, så bør du bestemt overveje den solide B1200 fra velkendte Odin.
Odin B600
– Svinghjul 9 kg
– 25 træningsprogrammer
– Genoptræningprogrammer
– Indbygget pulsmåler
I samarbejde med apuls.dk
Odin B600 ligger på et yderst medgørligt prisniveau, hvor langt de fleste kan være med. B600 er storebror til B300, som du også finder på denne liste over de bedste motionscykler på markedet. B600 giver dig flere muligheder, hvorfor prisniveauet også har taget en lille stigning.
Motionscyklen fra Odin er en yderst solid motionscykle, da den er fremstillet af nogle af de bedste komponenter, som du finder på motionscykler i denne prisklasse. Svinghjulet på B600 er sammenlignet med B300 noget bedre, da B600 kommer med et svinghjul på 9 kg. Det tunge svinghjul giver dig et jævnt og dejligt tråd.
Det 9 kg tunge svinghjul giver dig mulighed for at opnå en høj belastning på motionscyklen, hvilket kan give dig nogle hårde ture på cyklen. For at give dig de bedste forudsætninger for at opnå gode resultater, så har Odin udstyret motionscyklen med 25 træningsprogrammer, så du kan træne varieret.
B600 er bl.a. udstyret med genoptræningsprogrammer, så du får de bedste forudsætninger for en succesfuld genoptræning på din motionscykel. Du justere modstandsniveauet elektronisk på computeren, eller du lader det valgte træningsprogram styre det for dig.
Computeren er yderst brugervenlig, og informationerne på skærmen fremgår meget tydeligt. Du kan bl.a. aflæse informationer som tid, puls, hastighed, kalorier, hvilket giver dig et godt overblik over din træning. Det er muligt at tilføje 4 forskellige til computeren, hvor du kan indstille vægt, alder, køn osv.
Du kan både justere sæde og styr på Odin B600, så du kan være sikker på, at din motionscykel passer perfekt til dig. Hvis du er på udkig efter en motionscykel af høj kvalitet, som giver dig rigtig mange muligheder, så skal du i høj grad have B600 med i dine overvejelser.
Finnlo Exum XTR BT
– Svinghjul 8 kg
– 41 modstandsniveauer
– Maks brugervægt 150 kg
– Lav indstigning
I samarbejde med apuls.dk
Finnlo Exum XTR BT Ergometer er også kommet med på listen over markedets bedste motionscykler, da det er en super god motionscykel fra mellemklassen. Motionscyklen fra Finnlo har bl.a. en rigtig lav vægt, hvilket gør det nemt at flytte på motionscyklen.
Finnlo er et anerkendt brand, som laver rigtig meget forskelligt træningsudstyr og maskiner. Brandet er kendt for sine gode priser og høj kvalitet, hvilket må siges at være nogle attraktive kendetegn. Finnlo Exum er ikke nogen undtagelse, da denne klassiske kondicykel kommer til en skarp pris sammenlignet med andre motorcykler i samme klasse.
Cyklen er udstyret med en svinghjul på 8 kg, hvilket giver anledning til nogle hårde træninger på cyklen. Det tunge svinghjul giver dig et yderst behageligt og jævnt tråd i pedalerne, hvilket gør træningen på motionscyklen mere komfortabel. Justeringen af modstand foregår elektronisk på cyklens computer.
Du kommer ikke til at mangle modstandsniveauer på denne motionscykel, da den giver dig hele 41 forskellige modstandsniveauer. Computeren byder ligeledes på rigtig mange forskellige træningsprogrammer, så du ikke kommer til at kede dig med de samme træningsprogrammer.
Motionscyklen har en maksimal brugervægt på 150 kg, hvilket gør, at denne motionscykel kan benyttes af langt de fleste mennesker. Indstigningshøjden er ikke særlig høj, hvilket også gør denne motionscykel egnet til alle aldersgrupper.
Computeren er brugervenlig, og så kan du tilgå rigtig meget forskelligt information. Du kan bl.a. se tid, kalorier, level, distance og meget mere, hvilket giver dig et godt overblik. Cyklen vejer ligeledes kun 39 kg, hvilket gør, at den er ultra nem at flytte på, da cyklen også er udstyret med transporthjul.
Du har mulighed for at justere på både sæde og styr, hvilket gør, at du kan få den helt perfekte kørestilling på Finnlo Exum. Hvis du søger en rigtig god motionscykel med mulighed for en masse forskellige træninger, så bør du have denne motionscykel fra Finnlo med i overvejelserne.
BH i.TFB Dual
– Svinghjul 14 kg
– 24 modstandsniveauer
– 12 træningsprogrammer
– 4 HRC-programmer
I samarbejde med apuls.dk
Hvis du er på udkig efter en motionscykel, hvor der ikke er blevet gået på kompromis, så skal du læse med, når vi præsenterer BH i.TFB Dual. Motionscyklen giver dig rigtig mange muligheder, og så er det en kondicykel af rigtig høj kvalitet.
Denne motionscykel fra BH er designet og produceret til intense træninger, hvor du ønsker at presse dig selv maksimalt. Til det formål kræves en motionscykel med gode komponenter, og det har BH i.TFB Dual. Du kan f.eks. designe dine egne træningsprogrammer på denne motionscykel.
Du får op til 24 forskellige modstandsniveauer, så du har mulighed for at tage både rolige og intense træninger. Svinghjulet er af høj kvalitet, og det har en vægt på hele 14 kg. Det tunge svinghjul giver dig et rigtig godt tråd i pedalerne, som giver en god oplevelse på cyklen.
Indstigningshøjden på denne motionscykel fra BH er lav, så alle mennesker kan komme på motionscyklen uden problemer. Udover mulighed for at designe egne træningsprogrammer, så er har motionscyklen 12 faste træningsprogrammer, så din træning på motionscyklen kan forblive varieret og interessant.
Skærmen på BH i.TFB Dual viser uden problemer de valgte informationer, og du aflæser dem ligeledes let på den overskuelige skærm. Du kan aflæse hastighed, tid, puls, kalorier, distance og RPM. Du får derfor et rigtig godt overblik over din performance på motionscyklen.
Motionscyklen er også udstyret med 4 HRC-programmer, så du har mulighed for at træne i forskellige pulszoner. Du kan ligeledes finde watt-programmer, restitutions- og fitness-tests. BH giver dig derfor rigtig mange muligheder med deres i.TFB Dual model.
Motionscyklen har gode justeringsmuligheder, så du kan indstille kondicyklen, så den passer dig perfekt. Vælger du denne motionscykel, så følger der også en måneds adgang til BH by Konimap. Her finder du omkring 40.000 ruter fra hele verden, og de ruter kan du cykle fra lige der, hvor du placerer din BH i.THB Dual motionscykel.
Odin B300
– Maks brugervægt 130 kg
– 8 modstandsniveauer
– Indbygget pulsmåler
– Brugervenlig computer
I samarbejde med apuls.dk
Odin B300 er listens billigste motionscykel, men derfor har den stadig meget at byde på. Vi har taget denne motionscykel fra Odin med, da det er den ultimative budget motionscykel på det danske marked. Det er en af de billigst motionscykler, som du vil finde i din søgen efter den mest budgetvenlige motionscykel.
Odin er et dansk udviklet brand, som producere mange forskellige former for træningsredskaber. De har kvalitet som 1. prioritet, og så vil de give dig ‘’value for money’’. Du kan finde motionscykler fra Odin i alle prisklasser, og du finder da også flere motionscykler fra Odin på denne liste over de bedste motionscykler.
Hvis du søger en billig og stabil motionscykel, så kunne Odin B300 godt være din næste motionscykel. Cyklen er trods sin pris af høj kvalitet, og den kan bære en person på op til 130 kg, hvilket betyder, at de fleste mennesker kan benytte denne motionscykel.
Du kan træner varieret med B300, da den er udstyret med 8 forskellige modstandsniveauer. Det burde være nok for de fleste motionister, som søger efter en motionscykel i denne prisklasse. Den er ligeledes yderst brugervenlig, da de store computer har 3 knapper, hvor du kan skifte mellem puls, hastighed, tid, distance og kalorier.
Du justere modstandsniveauet efter behov vha. det manuelle håndtag, som sidder på styret. Skærmen på cyklen er en LCD skærm på 3,5¨, og informationerne på skærmen er yderst lette at aflæse. Odin har sørget for en lille holder til din telefon, så du f.eks. kan se din foretrukne serie mens du træder i pedalerne.
Odin har sørget for gode justeringsmuligheder, da du kan justere højden på sædet, og du kan justere på fødderne. Du har flere forskellige greb muligheder på styret, hvor du også kan aflæse din puls vha. den indbygget pulsmåler.
Odin B300 kommer med transporthjul, hvilket gør det meget nemt at flytte rundt på motionscyklen. Hvis du er på udkig efter en billig motionscykel, som giver dig mange muligheder, så er B300 fra Odin et rigtig godt bud, som du bestemt skal overveje.
DRAX DA6U
– Maks brugervægt 150 kg
– 15,6¨skærm
– Flere opkoblingsmuligheder
– High Performance drivrem
– Blødt sæde og lav indstigning
I samarbejde med fitnessengros.dk
DRAX DA6U motionscykel må siges at være i den høje prisklasse, men her får du virkelig også rigtig meget motionscykel for dine penge. Kondicyklen er af høj kvalitet, og så er cyklen fyldt med fede funktioner, som gør oplevelsen på cyklen mere interessant.
Motionscyklen fra Drax er udstyret med et hav af forskellige træningsprogrammer og modstandsniveauer, så du både kan træne hårdt og let på denne motionscykel. Pris og kvalitet hænger unægteligt sammen, og denne motionscykel er ikke noget undtagelse. DA6U er en af de bedste motionscykler på markedet, og den vil helt sikker ikke skuffe dig.
Kondicyklen har ufatteligt meget at byde på, men vi vil i høj grad gerne fremhæve den 15,6¨ touch skærm, som Drax har udstyret denne cykel med. Cyklen har et separat panel, hvor du kan se informationer som f.eks. tid, distance, kalorier og puls.
Motionscyklen fra Drax kan kobles til TV vha. HDMI, Smartphone Mirroring Display samt wifi. Det giver nogle unikke muligheder i forbindelse med din træning på din motionscykel. Cyklen er ligeledes ultra komfortabel med et blødt sæde samt en lav indstigningshøjde.
DA6U kommer med en high performance drivrem, hvilket betyder, at cyklen er støjsvag, og at du får et blødt og behageligt tråd i pedalerne. Cyklen har en maks brugervægt på 150 kg, så langt de fleste mennesker kan benytte denne motionscykel uden problemer.
Hvis du er på udkig efter en af de absolut bedste motionscykler på markedet, så kan du i høj grad overveje DA6U fra Drax. Cyklen er sprængfyldt med fede funktioner, som uden tvivl vil være med til at gøre din træning mere spændende og interessant.
Intenza 550UB
– Maks brugervægt 181 kg
– 19¨ TFT touchskærm
– Indbygget TV
– Flere opkoblingsmuligheder
– Forudindstillede træningsprogrammer
– On-The-Fly funktion
I samarbejde med fitnessengros.dk
Den absolut vildeste motionscykel på denne liste er Intenza 550UB, som da også klart er listens dyreste motionscykel. Denne cykel er for dig som søger efter en af de vildeste motionscykler på markedet. Der er i udarbejdelsen af denne motionscykel lagt vægt på udseende og præstation.
Intenza laver nogle af markedets ypperste træningsmaskiner, og denne motionscykel er ikke nogen undtagelse. Sædet på 550UB kan justeres i trin på 1,27 cm, hvilket gør, at du kan finde den helt perfekte siddestilling. Styret kan ligeledes justeres til tre forskellige positioner.
Motionscyklen kommer selvfølgelig med en integreret pulsmåler, så du kan følge din puls, mens du træder i pedalerne. Ydermere er der knapper, så du kan justere modstanden uanset kørestilling. Den maksimale brugervægt på cyklen er 181 kg, hvilket siger noget om den høje kvalitet, som du kan forvente.
Intenza har sørget for en stor 19¨ TFT touchskærm, og cyklen kommer med indbygget TV. Det er ligeledes muligt at tilkoble til andre enheder vha. HDMI, ligesom du kan tilslutte høretelefoner vha. jackstick og Bluetooth. Motionscyklen har også Intenzacast, hvilket betyder, at du kan spejle underholdning fra din mobil til din skærm på motionscyklen.
Motionscyklen er fyldt med forudindstillede træningsprogrammer, hvor du har mulighed for individuel tilpasning. Du kan bl.a. vælge mellem træning i intervaller, bakketræning, pulszoner m.m. Cyklen er udstyret med On-The-Fly funktionen, så du nemt skifter mellem træningsprogrammer under selve træningen.
Hvis du er på udkig efter noget af det ypperste inden for motionscykler, så bør du i høj grad overveje Intenza 550UB. Det her er en professionel motionscykel til hjemmet, og du kan være helt sikker på, at den ikke kommer til at skuffe dig.
Beskyttelsemåtte til motionscykel:
Beskyttelsesmåtter
– Skridsikre beskyttelsesmåtter
– Mindsker slid på gulv
– Mindsker slid på motionscyklens ben
I samarbejde med apuls.dk
For at mindske slid på både maskine og gulv, så kan du med fordel investere i en beskyttelsesmåtte til din motionscykel. Beskyttelsesmåtten beskytter ikke kun dit kære gulv, men den bidrager også til at din motionscykel står stille og stabilt, når du træner. Måtterne er bløde og komfortable, og så kommer de i forskellige størrelse. Vi anbefaler i høj grad, at du investerer i en beskyttelsesmåtte til din motionscykel.
Sådan vælger du den bedste motioncykel til dig
Det kan være svært at skulle vælge den helt rigtige motionscykel, da der er rigtig mange forskellige motionscykler på markedet. Denne test er dedikeret til den klassiske motionscykel, så hvis du sidder og læser dette, så har du højst sandsynligt bestemt dig for typen.
Vi vil meget gerne hjælpe dig videre, og derfor har vi fundet frem til nogle forskellige faktorer, som du bør have med i overvejelserne, når du skal finde din næste motionscykel. Det er vores anbefaling, at du gør dig disse overvejelser inden et køb, da det giver dig de bedste forudsætninger for at blive glad for produktet.
Hvor mange penge vil du bruge på din motionscykel?
Budgettet er altid relevant, når der skal købes et produkt som koster penge. Det er derfor også en vigtigt faktor, når du skal finde din nye klassiske motionscykel. Den klassiske motionscykel kommer i mange forskellige prisklasser, hvilket også er med til at gøre det svært at tage en beslutningsproces.
Prisen på en ny motionscykel starter fra omkring 3.000 kr, og de dyreste på markedet kan koste op imod 50.000 kr. Budgettet er derfor yderst relevant, da prisen på den klassiske motionscykel varierer meget. Der er selvfølgelig stor forskel på en motionscykel til 3.000 kr og en motionscykel til 50.000 kr.
Det er en god ide at dit budget stemmer overens med dine behov i din kommende motionscykel, da du ellers kan ende med et produkt, som du ikke bliver tilfreds med. Lige herunder kommentere vi på faktoren behov, men det er altid godt at starte med at have ligge et budget.
Hvilke behov skal din kommende motionscykel opfylde?
Det er meget vigtigt, at du kender dine behov for en motionscykel. Behov er en meget individuel faktor, da dine behov ikke nødvendigvis er de samme som andre mennesker behov. Det er derfor vigtigt, at du afdækker dine behov, så din kommende motionscykel kan opfylde disse.
Du kan f.eks. have behov for at bruge din motionscykel meget eller lidt. Hvis dit behov blot er at have en motionscykel, som du planlægger, at du skal bruge i ny og næ, så vil en motionscykel i en lavere prisklasse sagtens kunne dække dine behov.
Har du derimod planer om at bruge din motionscykel ofte, så vil du højst sandsynligt have behov for en motionscykel som kan mange forskellige ting. Det kan f.eks. være mange forskellige funktioner, så du ikke mister motivationen på motionscyklen. Ligeledes hvis du træner op til noget, så vil mange træningsprogrammer måske være et behov.
Det er derfor yderst vigtigt, at du afdækker dine behov, så du kan få et produkt, som du bliver rigtig glad for. Hvis dine behov ikke stemmer overens med dit budget, så anbefaler vi i høj grad, at du sparer op til en motionscykel, som opfylder dine behov. Det vil du uden tvivl blive glad for på den lange bane.
Hvor meget plads har du til din motionscykel?
Dimensionerne på klassiske motionscykler varierer en smule, men så er forskellen heller ikke større. Langt de fleste motionscykler fylder ikke særlig meget, hvilket også er en af grundene til, at mange motionister vælger at investere i en klassisk motionscykel til hjemmet.
Hvis du ikke har særlig mange kvadratmeter at gøre godt med, så anbefaler vi i høj grad, at du kigger efter en foldbar motionscykel. Denne type motionscykel kan foldes sammen, når den ikke bliver brugt. Det er det perfekte valg til dig, som ikke har særlig meget plads i hjemmet. Vi har lavet en foldbar motionscykel test, som du kan finde her på vores side.
Hvilken type motionscykel dækker dine behov?
Vi har længere oppe i testen skrevet om de 4 forskellige typer motionscykler: klassiske motionscykel, spinningcykel, air bike og liggecyklen. De forskellige typer af motionscykler opfylder hver især forskellige behov, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på de forskellige typer.
Du kan længere oppe i testen læse om de forskellige motionscykel typer, hvor du kan blive klogere på, hvilke behov de forskellige typer opfylder. Den klassiske motionscykel er en meget alsidig type motionscykel, og den kan bruges til mange forskellige formål. Hvis du er i tvivl om, hvilken type du skal vælge, så vil den klassiske motionscykel være et godt valg.
Den klassiske motionscykel kan nemlig mange forskellige ting. Du kan både have meget hårde træningspas på din motionscykel, samtidig med at du også kan have mindre hårde sessions. Den klassiske motionscykel er ligeledes skånsom mod kroppens led og knogler, hvilket også gør den velegnet til genoptræning af kroppens nedre muskulatur.
Hvilke typer motionscykler findes der?
Der er ikke nogen tvivl om at motionscykler er et yderst populært og alsidigt træningsredskab, som rigtig mange mennesker benytter sig af. En af de mange fordele ved en motionscykel er, at den kan bruges til mange forskellige formål, hvilket vi kommer ind på længere nede i testen.
Når den bedste motionscykel skal findes, så er det et meget bredt spørgsmål, da der findes forskellige typer af motionscykler på markedet. De fleste mennesker tænker nok på den klassiske motionscykel, hvor du sidder oprejst og stationært og træder i pedalerne uden at komme nogle vegne.
Men den klassiske motionscykel er blevet videreudviklet og det har indtil nu ført til at motionscykler kan inddeles i 4 forskellige kategorier. Hver type er designet med henblik på forskellige former for træning, som vi kort vil komme ind på under hver kategori.
Klassisk motionscykel
Den klassiske motionscykel kender langt de fleste mennesker til. Denne type er består i dag af et sæde, styr og en computer, og det er denne type motionscykel, som vi går i dybden med i denne motionscykel test.
Den klassiske motionscykel træner primært benene, da det er dine ben som gør arbejdet på den klassiske kondicykel. Din overkrop er også spændt under træningen, men denne type motionscykel bidrager ikke til at øge muskelmassen i din overkrop. Du sidder oprejst på den klassiske motionscykel, og denne type motionscykel er et rigtig god kilde til cardio træning.
Den klassiske motionscykel er et godt træningsredskab, hvis du søger en maskine til at dyrke cardio. Den er hverken kompliceret eller svær at bruge, hvilket også er en af grundene til, at mange mennesker vælger at investere i en klassisk motionscykel til hjemmet.
Spinningcykel
En spinningcykel er en motionscykel som er designet specielt til at gøre træningen hård og intens. Spinningcykel ligner i høj grad den klassiske motionscykel, men der er små forskelligheder, som adskiller disse to typer. Spinning er en hård træningsform, og den er derfor ikke egnet for personer, som har fysiske problemer med kroppen.
Styret på en spinningcykel sidder sammenlignet med den klassiske motionscykel længere væk fra styret, hvilket giver en aggressiv kørestilling. Spinningcyklen er ligeledes designet sådan, at du kan stå op og træde i pedalerne, når du træner. Det giver mulighed for at træde virkelig mange watt, hvilket giver anledning til at forbrænde rigtig mange kalorier.
Spinningcykler bliver i høj grad brugt af fitnesscentre, hvor der er en træner som sørger for at alle deltagere giver sig 110% mens de er der. Det er blevet meget populært over de seneste år, men du kan også spinne hjemme ved dig selv. Hvis du søger en motionscykel til hjemmet, hvor du kan presse dig maksimalt, så kan du i høj grad overveje en spinningcykel.
Liggecykel
Liggecyklen er en motionscykel, hvor du ligger ned, når du skal motionere. Denne type motionscykel har en række forskellige fordele, og den egner sig specielt godt til specifikke formål. Liggecyklen er en yderst behagelig motionscykel, hvor dine ben får lov til at arbejde. Din overkrop ligger ned, og du bruger derfor ikke den til at motionere på denne type.
Pedalerne sidder i samme højde som sædet, og liggecyklen har ikke noget styr. Denne type motionscykel egner sig specielt godt til folk, som har behov for en motionscykel, der belaster kroppen mindst muligt. Stillingen på denne cykel gør at kroppens led og knogler bliver belastet minimalt, hvilket gør den god til genoptræning.
Liggecyklen egner sig derfor rigtig godt til dig som skal genoptræne, eller dig som har problemer med knæ, ryg, led osv. Hvis du hører ind under en af de ovenståender kategorier, så er en liggecykel en rigtig god kilde til motion uden høj belastning. En liggecykel fylder dog forholdsvist meget, og det er en forholdsvis omkostningstung investering.
Air Bikes
Den nyeste form for motionscykel er en ‘Air Bike’ eller på dansk ‘en luftcykel’. Den adskiller sig fra de øvrige typer af motionscykler, da denne cykel også aktivere dine muskler i din overkrop. Cyklen er nemlig ikke udstyret med en styr, men i stedet 2 håndtag, som du skal hive frem og tilbage for at få motionscyklen i gang.
Luftcyklen indbyder til hårde og intense full-body workouts, hvor du ofte vil finde dig selv i en stående position på cyklen. Du kan dog også træne mindre intenst ved at sidde ned på cyklen, som også er udstyret med et sæde. Typen hedder ‘Air’, da modstanden øges vha. af et luftindtag.
Cyklen er opbygget således, at desto hårdere du træner på cyklen, desto større vil modstanden være. Luftcyklen indbyder derfor virkelig til nogle hårde træninger, hvor du har mulighed for at presse dig selv til det yderste. Størrelsesmæssigt fylder en luftcykel ikke mere end en klassisk kondicykel eller en spinnecykel, hvilket gør, at den nemt kan opbevares i de fleste hjem.
Motionscyklen er et alsidigt træningsredskab
Længere oppe i testen kommenterer vi kort på, at den klassiske motionscykel er en alsidig motionscykel, som henvender sig til mange forskellige mennesker. Vi vil i dette afsnit gå dybere ned i, hvordan den klassiske motionscykel er et alsidig træningsredskab til hjemmet.
Motionscykel kan være med til at forebygge skader og genoptræner efter skader
Cykling generelt er en ikke-vægtbærende aktivitet, hvilket betyder, at du ikke belaster kroppen synderligt meget. Løb er et eksempel på en vægtbærende aktivitet, som belaster kroppens led og muskler meget, hvilket derfor ikke er ideelt til at genoptræne. Motionscyklen er derfor et godt redskab til at genoptræne og holde formen ved lige efter en skade.
Cykling er ligeledes en god aktivitet, når du ønsker at forebygge skader i din krops nedre muskulatur. Motionscyklen bliver derfor af mange atleter og motionister brugt til at restituere, da du har mulighed for at justere på belastningen, og dermed belaste dine ben mindst muligt.
Forbedrer din sundhed
Din motionscykel hjælper dig med at være fysisk aktiv, hvilket din krop vil sætte stor pris på. Fysisk aktivitet kan nemlig forebygge udviklingen af livsstilssygdomme som f.eks. type 2-diabetes og hjertekarsygdomme. Fysisk aktivitet kan ligeledes mindske symptomer i behandlingen af sygdomme, og så styre fysisk aktivitet også dit mentale helbred.
Den klassiske motionscykle kan derfor skabe rigtig stor værdi for dig på mange forskellige måder. Du kan selvfølgelig være aktiv på mange forskellige måder, og det behøver derfor ikke foregå på en motionscykel. Men motionscyklen er et nemt tilgængeligt redskab, som tillader dig at være fysisk aktiv i dit eget hjem.
Fylder minimalt
I modsætning til mange andre træningsredskaber, så fylder den klassiske motionscykel ikke særlig mange kvadratmeter. En romaskine eller en liggecykel fylder betydeligt mere gulvplads, hvilket kan være svært at finde, hvis dit hjem ikke har enormt mange kvadratmeter.
Den klassiske motionscykel tager nemlig ikke særlig meget gulvplads, da du sidder oprejst på cyklen. Det lille træningsredskab fylder ikke særlig meget, og så er det nemt at opbevare i hjemmet. Det kombineret med at mange motionscykler er udstyret med transporthjul gør, at du selv i et lille hjem kan træne din cardio.
Nem at bruge
Langt de fleste mennesker kan finde ud af at benytte en traditionel cykel, og derfor kan de fleste mennesker også finde ud af at benytte en motionscykel. Forskellen på den traditionelle cykel og motionscyklen er, at motionscyklen ikke bevæger sig, når du træder i pedalerne. Derfor skal du heller ikke besidde den store balanceevne for at blive siddende på sædet.
Den klassiske kondicykel er derfor yderst nem at bruge, da du primært skal tænke på at træde i pedalerne. Derfor henvender den klassiske motionscykel sig til rigtig mange aldersgrupper, da selv de mennesker med en mindre god balanceevne kan være fysisk aktive vha. den klassiske motionscykel.
Indendørs træning når vejret er dårligt
Der findes ikke dårligt vejr, der findes kun dårlig påklædning. Den har vi vist alle hørt før eller siden. Der er vel også noget om det, men derfor er det ikke særlig motiverende at tage en cykeltur i øsende regnvejr. Det synes vi i hvert fald ikke, og det er her den motionscyklen kommer ind i billedet.
Motionscyklen gør det i stedet muligt at tage cykelturen indenfor, hvor det ikke er dårligt vejr. Det er uden tvivl mere komfortabelt at tage en tur indendørs på motionscyklen, hvor vejret altid er det samme. Motionscyklen er derfor en god mulighed for at vedligeholde formen, når vejret viser sig fra sin kedelige side.
Motionscykel vs spinningcykel
Du tænker måske: ‘’Er en spinningcykel ikke en motionscykel?’’. Svaret er: Jov, det er det, men der er stor forskel på en klassisk motionscykel og en spinningcykel. Længere oppe i testen er vi gået i dybde med de forskellige typer af motionscykler der er, men vi vil nu gå lidt dybere ned i forskellen på to motionscykler, som nemt kan forveksles med hinanden.
De to forskellige typer har da også grundlæggende samme funktion: Du cykler på den, men derfor er der stadig nogle store forskelle på de to typer af motionscykler. Det kan være meget rart for dig at kende disse forskelle inden et eventuelt køb, så du ender med en motionscykel, som passer perfekt til dig.
En af de primære forskelle på de to motionscykler er komforten. På motionscyklen der sidder du oprejst, som du gør på en normal cykeltype. På en spinningcykel derimod, der sidder du som på en landevejens racercykel. Spinningcyklen indbyder derfor mere til fart end den klassiske motionscykel.
En anden forskel i komforten er sædet. Sædet på den klassiske motionscykel er oftest stort og blødt, hvilket er meget rart at sidde på. På spinningcyklen derimod er sæden smallere og mere hårdt, hvilket ikke er lige så komfortabelt. Du kan på begge motionscykler indstille højden på sadlen, så den passer til din specifikke højde.
En tredje forskel er computeren, som du oftest finder på den klassiske motionscykel. Den kan oftest give flere forskellige informationer som f.eks. tid, hastighed, watt og pulsmåling. Modstandsniveauet på den klassiske motionscykel bliver oftest styret vha. computeren, mens det på spinningcyklen bliver styret manuelt vha. et håndtag. Der er oftest heller ikke en computer at finde på en spinningcykel.
Vi vil gerne fremhæve to andre væsentlige forskelle på de to typer. Spinningcyklen er designet til at du kan stå op og træde i pedalerne, mens det ikke er tilfældet på den klassiske motionscykel. Den sidste og meget relevante forskel er svinghjulet i de to cykler.
Spinningcyklen er udstyret med et tungere svinghjul, som kræver mere power for at få i gang. Når det svinghjul er sat i gang, så fortsætter hjul og pedaler med at køre rundt, selvom du stopper med at træde i pedalerne. Det kan give nogle grimme skader, hvis du ikke er opmærksom på det.
Den klassiske motionscykel derimod er udstyret med et frihjul, hvilket betyder, at når du stopper med at træde i pedalerne, så vil selve hjulet fortsætte, men pedalerne vil stå helt stille. Det er de primære forskelle, som vi mener er mest væsentlige, når du skal bestemme dig for, hvilket type du er mest til.
Hvilke muskler træner cykling?
Du træner mange forskellige muskelgrupper, når du cykler, og der er rigtig mange gode grunde til at tage en ‘tur’ på din motionscykel i ny og næ. Cykling generelt træner dine muskler i den nederste del af kroppen. Her sidder nogle af kroppens største muskler, og det giver derfor godt mening at træne disse. Mere præcist, så træner du dine lår og din sædemuskler, som f.eks. din ballemuskulatur.
Udover at du træner nogle af de største muskler i kroppen, så følger der også mange andre gavnlige effekter med træning på cyklen. Cykling er nemlig en rigtig god kilde til konditionstræning, hvilket gavner kroppen på rigtig mange forskellige måder.
Konditionstræning på motionscyklen bidrager bl.a. til en bedre blodcirkulation i kroppen, du forbrænder mange kalorier og dine muskler bliver stærkere. Hjertet er også en muskel, og du træner også dit hjerte, når du tager en træning på din motionscykel. Træning på motionscyklen har derfor mange gavnlige effekter, som din krop vil blive rigtig glad for.
Hvor meget bør jeg træne på min motionscykel?
Hvor meget du bør træne på din motionscykel afhænger af mange forskellige faktorer. Det anbefales at voksne mennesker er fysisk aktive hver dag, men derfor behøver du ikke tage en tur på din motionscykel hver evig eneste dag. Fysisk aktivitet er defineret som alle former for bevægelse, som øger energiomsætningen i kroppen.
Motionscyklen er kan derfor være et god redskab til at gøre den fysisk aktivitet varieret og mere spændende, så du ikke altid bare løber eller går en tur. De fleste motionscykler er lette at flytte rundt på, så hvis det er den friske luft der trækker, så kan du evt. tage motionscyklen med ud i haven eller ud på terrassen.
Der er derfor ikke noget konkret facit til spørgsmålet, da det afhænger af, hvad du forventer at opnå med din træning på din motionscykel. Hvis motionscyklen skal være din primære kilde til motion, så anbefaler vi i hvert fald, at du hopper op på cyklen 2-3 gange om ugen.
Derfor har vi udvalgt disse motionscykler
Vi har fundet frem til en række forskellige klassiske motionscykler fra forskellige anerkendte mærker, som producerer klassiske motionscykler af høj kvalitet. Sportstorvet samarbejder med en række anerkendte forhandlere af klassiske motionscykler i Danmark, som sælger nogle af markedets bedste motionscykler. Vi har nøje udvalgt produkterne på baggrund af følgende parametrer.
- Specifikationer
- Pris på produktet
- Kundeanmeldelser
- Vores vurdering
Denne test indeholder udelukkende klassiske motionscykler fra vores samarbejdspartneres sortiment, men vores test er lavet uafhængigt af vores samarbejdspartnere. Vi analyserer og udvælger selv produkterne, som vi anbefaler til dig. Testen indkludere de bedste klassiske motionscykler i forskellige prisklasser, så der er noget for alle i denne test.
Find endnu flere motionscykler
Hvis du ønsker at finde endnu flere motionscykler, så vil vi meget gerne pege dig i den rigtige retning. Vi samarbejder med nogle af landets største og mest anerkendte forhandlere af motionscykler, som du trygt kan handle hos.