Er gåture god træning? 

Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Gæsteblog indlæg af Miriam Lund Hansen, indehaver af KinesioloGi Liv.


Gåture kan være en god form for træning, da det er en lav-intensitets form for cardio-træning. Selv om det er nemt at gå en tur, giver gåture dig en lang række gode fordele: 

  • Det kan hjælpe med at forbedre din kondition, øge lungekapaciteten og styrke benmusklerne. 
  • Gåture kan også være en god måde at opnå og vedligeholde et sundt vægttab, da det hjælper med at øge den daglige aktivitet og forbrænde kalorier. 
  • Desuden er gåture en god måde at få frisk luft og motion samtidig med at det er stressreducerende.

Er gåture sundt?

Ja, gåture kan være en sund form for træning. For nogle mennesker er det endda én af de bedste. Det er nemlig ikke alle mennesker, der har godt af løbeture.

Gåture er en lav-impact aktivitet, hvilket gør det til en god mulighed for dem, der har problemer med knæ eller hofter. 

Det er også være en god form for kardiovaskulær træning og jævnlige gåture bidrager til at reducere risikoen for en række sundhedsproblemer,  såsom højt blodtryk, type 2 diabetes og hjertesygdomme. 

Desuden har gåture også positiv indvirkning på din mentale sundhed og hjælper med at reducere stress og forbedre dit humør.

Er gåture godt for ryggen? 

Hvis du har problemer med ryggen, er gåture en god ide, og mangen rygsmerter er forsvundet ved hjælp af gåture. Ved at gå ture,  styrker du musklerne i ryggen og forbedrer holdningen. Det har mange med diskusprolapser benyttet sig af. 

Du øger bevægeligheden i ryggen og reducere spændinger i musklerne, når du går dine ture. Dertil kommer, at du forbedrer blodcirkulationen til ryggen, hvilket reducerer smerter og øger fleksibiliteten. 

Det er vigtigt at du har godt fodtøj og at have god holdning mens du går, for at undgå skader. 

Hvis du går med smerter i ryggen, er det vigtigt at konsultere sin læge, da rygproblemer og rygsmerter kan skyldes flere forskellige ting. 

Gå en tur i skoven

Gåture i skoven bidrager til at reducere stress og forbedrer humøret. Det skyldes den friske luft og de naturskønne omgivelser, som har en afslappende og beroligende effekt på kroppen og sindet.

Når du går ture i skoven får du både dagslys og d-vitaminer ( om sommeren)  og begge dele er vigtige for din sundhed, humør og generelle trivsel. 

Ture i skoven giver dig motion samtidig med at du oplever naturen, dyrene og planterne, hvilket har en terapeutisk effekt på mange mennesker. 

Så tag rygsækken på og en god ven under armen og tag på skovtur – den er skøn på alle årstider og det er altid en skøn oplevelse, at få øje på feks. rådyr, ræve eller egern.

Hvis du ønsker flere udfordringer, så find nogle af de smukke skove og naturområder med kuperet terræn. Så kommer pulsen endnu højere op og du belønnes ofte med en smuk udsigt over landskabet, når du er kommet til tops.

Tidligere artikelTips til at blive rollemodel for bæredygtighed
Næste artikel3 gode grunde til at fodbold virker for alle mennesketyper

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her