3 gode grunde til at fodbold virker for alle mennesketyper

Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Fodbold er den mest eftertragtede sportsgren i Danmark. Med over 340.000 officielle spillere i de danske foreninger så er det ikke overraskende, at fodbold er nationalsporten. Udover så samler fodbold flere millioner af trænere, frivillige, fans, dommere og officials på tværs af nationer

Fodbolden har et stort ansvar i samfundet, da de løser mange svære udfordringer. Sportsgrenen har alt til at kunne danne grundlag for en sund og velafbalanceret livsstil, så betyder meget mere end at sparke den runde kugle ind i netmaskerne.

Træningsformen er ikke kun nem og overskuelig, men ligeledes let tilgængelig for børn, unge, ældre og midaldrende. Med et par fodboldstøvler i den rigtige størrelse kan du spille i foreningsklubber, mødes med vennerne på skolens baner, benytte byens grus overflader eller freestyle på gader og stræder.

Holdspil fremmer de sunde fællesskaber

I Danmark er fodbold kendt for at samle og begejstre. Det er ikke kun livsstilsudfordringer, som fodbold kan tage opgøret mod. Det er også mentale sundhedsfaglige udfordringer, som fodbold kan have indflydelse på.

Holdspillet lærer os, hvordan vi interagerer med vores medmennesker. Vi lærer om accept, gode og dårlige dage, indbyrdes udfordringer, overholdelse af aftaler, samarbejde, troværdighed og tillid, gensidig respekt og forståelse af hinanden.

Fællesskabet i holdsport påvirker vores præstationer, trivsel, indstilling og energi. Vi forstår, at holdkammeraternes mentale og fysiske helbred har indflydelse på andre, hvorfor rummelighed, tryghed og tilgivelse bliver afgørende for hele holdets helbred.

I holdspillet lever konkurrencen, og det kan have en negativ klang, men i realiteten er konkurrencen med til at forhøje vores indbyrdes standarder og kvaliteter.

Sammen vokser vi os dygtigere og sundere, hvorfor fodbold er en af de sportsgrene, der kategoriseres som værende altafgørende for Danmark. I fællesskabet på og udenfor grønsværen finder du dine styrker og svagheder.

Opnå enormt fysisk udbytte på grønsværen

15.000 hjerteslag, et væsketab på 1,5 liter, 1500 kalorier bliver forbrændt er få beviser på, hvordan fodbold kan have indflydelse på kroppens fysiske tilstand. 8 kilometer løbes, 200 intensive løb foretages, 300 retningsskift, samt 200 yderligere aktioner når der afleveres, dribles og tackles. Den alsidige sportsgren gør, at du aktiverer forskellige muskler, led og legemer.

”Bevæg dig for livet”, ”Sund, sundere, fodbold!”, fodbold fitness og ”Fodbold for Hjertet” er koncepter, der beviser, at fodbolds kombinationstræning, possessionsspil, fintetræning, dribletræning, pasningsspil og omstillingstræning forebygger livstruende livsstilssygdomme.

Det stabiliserer blodtrykket, forebygger knogleskørhed og formindsker risikoen for type-2 diabetes. Fodbold er medicin, der gør din krop stærk i mere end én forstand. Læs mere her, så du får den bedste oplevelse på grønsværen.

Fodbold udvikler hjernens kognitive funktioner

Det komplekse spil udfordrer hjernens evne til at opfatte verden gennem koncentration, overblik, indlæring og hukommelse. Det taktiske spil er grundlaget for, at man træffer beslutninger. Fodbolden udvikler vores informationsbehandling, brugen af perception og mentale kapacitet.

I en 1-mod-1 konstellation vil du overveje modstanderens næste træk for, at du kan vælge, hvad dit modtræk skal være. I fodbold fodrer vi det kognitive center med hjernegymnastik. Det gælder også i kontraspillet, når en forsvarsspiller skal banke bolden op i offensiven. Vedkommende vil hurtigt skulle kigge op og allokerer, hvor de mulige modtagere befinder sig på grønsværen. Her afgør de kognitive evner og fysiske talenter, hvor succesfuld den handling bliver.

Tidligere artikelEr gåture god træning? 
Næste artikelDe bedste oplevelser i Danmark

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her