Børn skal kunne være aktive hele året rundt

Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!


Som regel er børn meget aktive og ivrige efter hele tiden at være i gang, og man kan blive lige overrasket over deres energiniveau hver gang. Børn er meget aktive i løbet af dagen, og det resultere heldigvis oftest i at de er meget trætte når de skal i seng om aftenen.

Der er flere gode gode grunde til at børn skal være aktive hele året rundt, og det handler i høj grad både om børns generelle udviklingen både fysisk og socialt. De fleste børn elsker at være ude hele året rundt, og det kræver selvfølgelig det rette tøj. Med det rette overtøj, så har børn de bedste forudsætninger for at komme ud og være aktive hele året rundt.

Fysisk aktiviteter er vigtigt for børns udvikling

Uanset alder, så har vi alle rigtig godt af fysisk aktivitet, og det har børn altså også. Fysisk aktivitet er godt for børn på flere forskellige områder, og du kan herunder læse 3 gode grunde til, hvorfor fysisk aktivitet er vigtigt for børns udvikling.

  • Opbygning af sociale egenskaber

Børn behøver ikke være fysisk aktive for at opbygge sociale kompetencer, da de også kan sidde stille og lege med andre børn. Men aktive lege sammen med andre børn er også i høj grad med til at udvikle deres evne til at være sammen med andre børn.

  • Udvikling af motorik

Det er vigtigt at børn udvikler en god motorik, så de kan bevæge sig sikkert rundt i verden når de bliver ældre. Børn falder ofte lige når de begynder at gå, og det er helt normalt. Det kræver øvelse at kunne styre kroppen, og den udvikling foregår i mange år frem.

Når børn er fysisk aktive, så udvikler og forbedrer de i høj grad deres motorik. På den måde lære de at kordinere deres evne til at bevæge sig og f.eks. holde balancen. Det er derfor vigtigt at børn har mulighed for at udfolde sig fysisk hele året rundt.

  • Generelle helbred

Fysisk aktivitet styrker både det fysiske- og mentale helbred, og det er i høj grad også vigtigt for børn. Generelt har børn et enormt højt stofskifte, men det er i høj grad også forbundet med deres høje fysiske aktivitet. 

Under fysisk aktivitet brænder kroppen brændstof af (mad og drikke), og da børn er meget aktive, så er deres forbrænding også høj. Videnskab har påvist at fysisk aktivitet har betydning for menneskers mentale tilstand, og derfor må det også formodes at den fysiske aktivitet også styrke børns mentale helbred.

Find den bedste flyverdragt til de kolde måneder

Danmark er ikke kendt for at være et varmt land, og vi har da også mange kolde måneder i løbet af året. I disse måneder skal børn selvfølgelig ikke holdes inden døre, og de skal derfor have noget overtøj, som matcher de lave temperaturer.

I disse måneder skal børn have den bedste flyverdragt, så de kan blive ved med at være udenfor og brænde energi af. Børn elsker at være udenfor, og det skal de lave temperaturer ikke sætte en stopper for. Flyverdragten er helt perfekt til børn, så de ikke kommer til at fryse. Dragten fordeler nemlig varme til hele kroppen, så barnet kan holde varmen.

Tidligere artikel5 gode råd til at komme i gang med at vandre
Næste artikelBrug floating efter træning

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her