5 gode råd til at komme i gang med at vandre

Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

vandretips


Vidste du godt at vandring er det nye sort? Stadig flere og flere danskere er begyndt at give sig i kast med den vidunderlige aktivitet, der hedder at gå en tur. Og det er da fantastisk, at noget så simpelt, enkelt og langsommeligt kan føles så skønt. Ikke nok med at du er fysisk aktiv, så tillader vandring også dit mentale jeg at reflektere over tilværelsen, og måske ovenikøbet at rense negative tanker. Så hvis du godt kunne tænke dig at komme godt i gang ned gode vandreture, så kommer der her 5 gode vandretips til, hvordan du får startet.

Råd nummer 1: Hellere starte langsomt ud end at få langvarige skader

Næsten alle mennesker der ikke har vandret før, overvurderer deres egne evner samtidig med, at de undervurderer hvor hårdt det faktisk er at gå mange kilometer. Derfor lægger de ud med en alt for voldsom distance som det første. Tænker du selv, at du sagtens kan klare 30-40 kilometer, så kan vi næsten på forhånd sige, at du kommer til at fortryde. Ligesom med alle mulige andre sportsaktiviteter, så skal kroppen langsomt trænes op. Hellere tage flere korte ture mellem 5-10 kilometer, og så arbejd dig op. Dermed undgår du skader, og du vil få meget mere glæde ud af dine vandreture.

Råd nummer 2: Invester i gode sko og strømper

Vi antager, at du i begyndelsen går dagsture, hvorfor vi ikke fokusere på en masse vandreudstyr, men blot forholder os til det helt basale; sko & strømper. Dine fødder skal bære dig hele vejen frem, så de skal have det godt. Ved at vælge gode vandresko samt vandrestrømper, så reducere du automatisk risikoen for både vabler, gnavsår og andre skader. Dermed bliver din tur også meget bedre.

Råd nummer 3: Hold pauser undervejs

Lad os sige at du er oppe at gå de 15-20 kilometer, så bliver både dine fødder og ben trætte. Fødderne især får det varmt og begynder at svede, hvilket øger friktionen og dermed også risikoen for vabler. Ved at give dig selv hyppige pauser, hvor du binder skoene op og tager strømperne af, så får fødderne den restitution, som de har behov for, og du vil faktisk kunne nå meget længere, end hvis du bare går ud i en smøre. Sigt efter at holde pause, hver gang du har gået 5-6 kilometer, så kan det ikke gå rent galt.

Råd nummer 4: Gå aldrig ned på snacks eller vand

Uden mad og drikke dur helten ikke. I dette tilfælde er helten din krop og dine ben. Når du går, er du oftest aktiv i mange timer i træk, og du sveder derfor mange liter væske samt forbrænder en hel del kalorier. Sørg derfor altid for at have godt med væske samt mad og snacks med på dine ture, så du aldrig går sukkerkold. For går du kold midt ude på din rute, så er der pludselig meget langt hjem.

Råd nummer 5: Planlæg din rute og sørg for at orientere dig

Det vil ofte være en god idé at planlægge ruten hjemmefra, så du ved, hvor du gerne vil gå hen. Men i planlægningen af en vandretur hører ikke kun selve ruten. Du skal også huske at forholde dig til vejret, så du kan iklæde dig det mest optimale tøj. Brug altså god tid på at planlægge dine ture, og især i begyndelsen skal du nok være ekstra opmærksom. Når du har fået lidt mere erfaring, har du nemmere ved at gennemskue, hvad du har brug for til den enkelte type vandretur.

Dette var vores 5 råd til, hvordan du kommer i gang med at vandre. Vi håber, at du kan bruge dem til selv at få startet dit vandreeventyr.

Tidligere artikelDe bedste oplevelser i Danmark
Næste artikelBørn skal kunne være aktive hele året rundt

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her